לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תוכנה ומשחקי מחשב
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 26-07-2005, 16:26
צלמית המשתמש של זיו
  זיו מנהל זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres
 
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,222
מידע הFAQ עודכן בתאריך 19 לפברואר 08, וממשיך להתעדכן כל הזמן.


שימו לב. אימיול היא תוכנת קוד פתוח, ויש הרבה מודים של אימיול. לכל מוד התווספו עשרות ומאות אפשרויות שלא נמצאות במוד הרשמי. לא אוכל לענות על כל קצה של אופציה שנמצאת באיזה מוד נידח, ואתאר רק את מה שנמצא במוד הרשמי, ועוד אופציות שנמצאות במודים נפוצים. ההסברים במדריך זה מבוצעות על ממשק תוכנה עברי, מאחר ולפי בדיקה שלי רוב המשתמשים בוחרים לתרגם את הממשק. אם בחרתם בממשק לא עברי, תוכלו להכנס למדריך החזותי הזה כדי שתוכלו להבין מהו כל חלון בתרגומו העברי.

זהו דף "שאלות נפוצות" ולא מדריך! יש מספיק מדריכים ברשת לאימיול. גוגל יעזור לכם בזה. FAQ בא לתת מענה לשאלות שמתעוררות אצל משתמשים שכבר התקינו את התוכנה, ומשתמשים בה.
גם כאן בפרש יש מספר מדריכים עתיקים, אבל עדיין עובדים:
http://www.fresh.co.il/dcforum/dcbo...&forum=Software
http://www.fresh.co.il/dcforum/dcbo...re&viewmode=all
דע את הפרד - מדריך מעולה להבנת אימיול http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=146940
השאלות הנפוצות לא יעסקו בפיצ'רים שתוכנות אימיול מציעות, כגון IRC, דפדפן פנימי ותוספות משונות אחרות. הן יעסקו אך ורק במה שנוגע לשיתוף נטו. כל השאר, בולשיט.

עניין ה Low ID. זוהי הבעיה הנפוצה ביותר אצל משתמשי אימיול, למרות שאין לה בכלל קשר לתוכנה. אימיול דורשת פורטים פתוחים להתחברות, ואם יש לכם התקן חומרה/תוכנה שחוסם אותה, האימיול לא יפעל כראוי. מה עושים? דואגים שהפורטים יהיו פתוחים. איך עושים? מחפשים בפורום רשתות. הוא ורק הוא שייך לעניין הפורטים. פורום תוכנה ואשכולות אימיול לא קשורים לנושא כלל.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הורדה והתקנה


ש. מאיפה מורידים אימיול?
ת. אימיול מקורי ניתן להוריד מכאן http://www.emule-project.net/home/p...=14&rm=download
תורידו או את ההתקנה http://prdownloads.sourceforge.net/...-Installer1.exe
או את הקובץ המכווץ http://prdownloads.sourceforge.net/emule/eMule0.49a.zip
מודים אחרים של אימיול יש כאן http://www.emule-mods.de/?mods=start

ש. כל פעם כשאני מוריד אימיול כלשהו אני רואה 2 גרסאות. קובץ הרצה exe או קובץ מכווץ (בינארי) zip/rar מה עדיף?
ת. אם זו הפעם הראשונה שאתה מתקין אימיול על המחשב, תשתמש בגרסת ההרצה. אם אתה משדרג, תוריד את הגרסה הבינארית, תחלץ מתוכה את קובץ Emule.exe ותחליף אותה בקובץ הקיים. אם אתה משתמש במספר גרסאות אימיול במחשב, תוריד רק את הגרסאות הבינאריות.

ש. כשהתקנתי אימיול עלה לי אשף עם כל מיני שאלות. עשיתי כל הזמן Next ועכשיו אני רוצה לשנות את ההגדרות שעשיתי אז. יש אפשרות?
ת. כל ההגדרות שבאשף נמצאות בלשוניות שתחת "העדפות". יש מודים של אימיול המאפשרים להפעיל את האשף שוב, אבל לא בכולם.

ש. איך מתרגמים לעברית את ממשק האימיול?
ת. נכנסים ל Preferences > General > Language ומדפדפים ברשימת השפות עד שמגיעים ל Hebrew או "עברית" ומסמנים, ואח"כ בתחתית החלון לסמן Apply. יתכן שיעלה לכם חלון קטן שיבקש ממכם אישור להוריד את קובץ השפה מאתר אימיול. תאשרו אותו, ותראו את ההורדה מתקדמת. בסיום, האימיול שלכם יעבור ללשון הקודש.

ש. איך אני יודע מה רוחב הפס שלי כדי לשים בחלון "חיבור"?
ת. רוחב הפס שלך תלוי בספק האינטרנט, ובחבילה אותה רכשת ממנו. ההבדל בין מה שהספק נותן לבין מה שרושמים בפועל, נובע מצורת ההתייחסות. הספק מוכר חבילות בביטים, והאימיול משתמש בבתים. כדי לעבור מביטים לבתים צריך לחלק את רוחב הפס ב 8, וכדי לעבור מבתים לביטים צריך להכפיל ב 8. הנה כמה דוגמאות לחיבורים נפוצים:
חבילה של "750": 768kbps = 96KBps
חבילה של 1.5 מגה: 1536kbps = 192KBps
חבילה של 2 מגה: 2048kbps = 256KBps
בחבילות 750 האפלאוד הוא 96kbps מה שאומר 12KBps.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

התחברות ושרתים


ש. מה זה שרתים?
ת. שרתים הם מחשבים מרכזיים ברשת אידונקי (הרשת עליה מבוססת אימיול) וצריך להתחבר אליהם כדי לקבל גישה בתור להורדה אצל משתמשים אחרים ולהוריד מהם.

ש. הפעלתי את אימיול, ואין לי שרתים להתחבר אליהם. מאיפה מורידים שרתים?
ת. להכנס לחלון שרתים/servers באימיול, ובצד ימין תמצאו שורה להכנסת כתובת עדכון "עדכן servsr.met מכתובת". כנסו לכאן http://ed2k.2x4u.de/index.html (זהירות, הלינק עלול להכיל תמונות עירום) העתיקו את הלינק לקובץ all servers: server.met ותלחצו עדכן/Update

ש. מה זה קדמילייה?
ת. קדמיליה (KAD) היא רשת נוספת שתוכנת אימיול יודעת להוריד ממנה. היא עובדת בשיטת P2P מושלמת, כלומר ללא שרתים מתווכים בין המחשב המוריד למחשב המעלה.

ש. איך מתחברים לשרתים ול KAD?
ת. יש 2 דרכים. אחת, פשוט ללחוץ על כפתור "התחבר" בצד השמאלי העליון של התוכנה. אם אתם מעוניינים להתחבר לשרת ספציפי, תוכלו להכנס לחלון "שרתים" וללחוץ דבלקליק על השרת. אם התחברתם בצורה זאת, אתם צריכים להתחבר ידנית גם לרשת KAD. כנסו לחלון KAD, ולחצו "התחבר/Connect".

ש. לאיזה שרת כדאי להתחבר?
ת. לא משנה כל כך לאיזה שרת מחוברים, בכל מקרה אתם לא מורידים ממנו. השרת רק מעביר את רשימת ההורדות וההעלאות שלכם למשתמשים אחרים. אלא שרצוי שתתחברו לשרת שיש בו כמה שיותר משתמשים (ככה הבקשות שלכם לקבצים לא יצטרכו לעבור שרת = פחות זמן הורדה) ושהפינג שלו נמוך (כך תוכלו לשלוח יותר בקשות בפחות זמן).

ש. כשאני מתחבר לשרת או כשאני מנסה לחפש קבצים באימיול , אני מקבל הודעה "your client is too old, please upgrade it to lest version" על מה ולמה?
ת. בסוף 2005 שרתי אידונקי עברו לשיטה קצת שונה כדי למנוע זיופים בקרדיט. כדי שזה יקרה, כל המשתמשים צריכים לשדרג את גרסת האימיול שלהם לגרסת 0.46 לפחות. כדי להכריח את כולם לעשות את זה, הם מציגים את ההודעה הזו במקום תוצאת החיפוש. מה לעשות? פשוט, לשדרג גרסה. שימו לב, עדיין ישנם מספר שרתים שמאפשרים שימוש בגרסאות ישנות. ניתן לזהות אותם לפי זה שהם לא מציגים את ההודעה הנ"ל בהתחברות.

ש. מהי "התחברות בטוחה" בחלון העדפות > שרת, והאם מומלץ לסמן אותה?
ת. כשאפשרות זו מסומנת,eMule תנסה להתחבר לשרת אחד כל פעם במקום לשניים. סימון האפשרות מוריד מהעומס על השרתים וממזער את הסיכוי לקבל Low ID אבל זמן החיבור לשרת יהיה ארוך יותר.

ש. איך יודעים אם אני מחובר?
ת. בשורת המצב התחתונה של אימיול, בצד שמאל, יש סימן של עיגול כחול עם שני חיצים עליו. חץ אחד מסמן את החיבור לרשת אידונקי, והשני לרשת KAD. לכל חץ יש 3 צבעים אפשריים, אדום = לא מחובר. צהוב = מחובר עם LOWID. ירוק = מחובר.
בנוסף, יש בחלון "שרתים" בצד ימין למטה, חלונית שבה נמצאים כל פרטי החיבור.

ש. כל פעם שאני מנסה להתחבר דרך כפתור "התחבר", אני מקבל את השגיאה הבאה: "לא נמצאו שרתים תקינים ברשימה שאליהם ניתן להתחבר". מה עושים?
ת. או שמתחברים ידנית בדבלקליק על השרת הרצוי, או שמעדכנים את רשימת השרתים מהכתובת http://ed2k.2x4u.de/index.html (זהירות, הלינק עלול להכיל תמונות עירום) איך מעדכנים? זוזו 7 שאלות אחורה ותבינו.

ש. למה האימיול ממשיך להוריד ולהעלות קבצים גם אחרי שהתנתקתי מהשרת?
ת. כאמור, השרתים באימיול משמים רק לחיבור בין משתפי הקבצים ברשת. מרגע שנוצר הקשר בין המשתמשים עצמם, שוב אינם תלויים בשרת. ולכן בקשות לקבצים שכבר נשלחו והתקבלו, ימשיכו לפעול גם אחרי התנתקות מהשרת.

ש. מה זה ID?
ת. ID הוא המזהה שלכם ברשת אידונקי, והוא שווה במצב נורמלי HIGHID ל A + 256*B + 256*256*C + 256*256*256*D כאשר A.B.C.D היא כתובת ה IP החיצונית שלכם.

ש. מה זה LowID?
ת. LowID הוא מצב בו לא מתאפשר קשר דרך פורט TCP לבין השרת. דבר זה יכול לנבוע כתוצאה מפיירוול שחוסם את הפורט, ראוטר, או שרת פרוקסי. במצב זה המזהה שלכם יהיה מספר הקטן מ 16777216, רוב השרתים הגדולים לא יתנו לכם להתחבר בכלל, ואם כן תצליחו להתחבר, ההורדה שלכם תהייה איטית במיוחד.
למה זה קורה? כי לא ניתן ליצור קשר בין 2 מחשבים עם LowID; הקשר עם השרת במצב זה די כושל; לא תוכלו להוריד במצב זה ממחשבים המחוברים לשרתים אחרים.

ש. אני לא מצליח להתחבר לשרתים / אני מקבל הודעה על LowID / יש לפרד סרט שחור על העיניים. מה לעשות?
ת. יכולות להיות הרבה סיבות לזה.
1. החיבור לאינטרנט פועל?
2. גרסת האימיול חוקית? (עבור לגרסה חוקית)
3. יש פיירוול במחשב? אם כן, נסה לאפשר את חיבור האימיול בפיירוול, ולפתוח את הפורטים שבהם אימיול משתמשת.
4. יש לך ראוטר? (ראוטר הוא ציוד אלקטרוני המאפשר לחבר יותר ממחשב אחד לאינטרנט) אם כן, צריך לפתוח את הפורטים של אימיול בראוטר. פנה לפורום רשתות למידע נוסף.
5. אם ה LOWID התחיל פתאום, וללא כל סיבה מיוחדת, יתכן שהחלפת IP תעזור. פשוט להתנתק ולהתחבר מחדש. למודמי כבלים, צריך לכבות את המחשב, ולנתק גם את המודם למספר דקות.
6. בדוק מה ההודעה המופיעה בחלון שרתים > יומן, לאחר הניסיון הכושל להתחברות.
7. במקרה ויש הודעה שהשרת נפל או שמספר ה IP שלך חסום, אפשר לנסות להתחבר לשרתים אחרים.
למודים מסויימים של אימיול כמו זה של ליו למשל, מצורף קובץ קטן בשם WinXP.SP2.eMule.Patch.exe שהרצתו תפתח את הפורטים של אימיול בפיירוול של XP. חשוב לציין שלא ניתןו להשתמש בקובץ זה לפתיחת פורטים של אימיול אחר, כי הפורטים משתנים מתוכנה לתוכנה.
מדריכים לפתיחת פורטים:
http://www.fresh.co.il/dcforum/dcbo...re&viewmode=all
http://www.lionetwork.net/emulepage/LowID_Mesh.htm
http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=48738
http://www.emule-project.net/home/p...ic&topic_id=124
כלי לבדיקה האם הפורטים פתוחים http://www.thedonkeynetwork.com/connection_test

ש. מהם "יציאות/PORTS/פורטים"?
ת. אלו הפורטים שאימיול פועל דרכם. פורט אחד לתקשות TCP, והשני לתקשורת UDP. ניתן לוותר על תקשורת UDP, אבל זה יוריד ממהירות האימיול. הפורטים המקוריים של אימיול הם 4662 4672. אבל ניתן להשתמש בכל פורט שרוצים.

ש. אני רוצה לפתוח את הפורטים שלי, אבל איך אני יודע מה הם?
ת. מספרי הפורטים נמצאים בחלון העדפות > חיבור, תחת "יציאות".

ש. כשאני מתחבר לשרת כלשהו מופיעה לי ההודעה הבאה "Your IP is part of ipfilter.dat file" מה לעשות?
ת. זה קורה בגלל שמספר ה IP שלך נכנס משום מה ל"רשימה השחורה" של מספרי IP אסורים ברשת אידונקי. ישנן מספר סיבות לדבר,חלקן בגלל מודים לא חוקיים, וחלקן בכלל לא תלויות במשתמש, אלא בזה שמסיבה כלשהי ה IP שלו נמצא בטווח של מספרי IP שנחסמו.
למידע נוסף
מה שאפשר לעשות זה פשוט להחליף IP. איך? אם אתה מחובר ב ADSL, פשוט תתנתק מהאינטרנט ותתחבר שוב, ואם בכבלים, תנתק את המודם למשך חמש דקות, ותתחבר שוב.

ש. מה מסמל המספר ב"מקורות לקובץ - מגבלת חומרה" - Max Sources Per File: Hard Limit ?
ת. המספר מסמן את מקסימום המקורות שאתם יכולים לבקש מהם קובץ בודד להורדה. ככל שתבקשו יותר מקורות, תקבלו רשימה גדולה יותר בתור להורדה. בד"כ אין משמעות למספר הגדול מ 400~500 במקום זה.

ש. מה מסמל המספר ב"מגבלות חיבור - מספר חיבורים" - Connection Limits: Max. Connections?
ת. המספר המקסימלי לחיבורים פועלים בין המחשב שלכם למחשבים אחרים. מספר גדול ישפר את ההורדה, אך הוא מוגבל ביכולת המחשב ומערכת ההפעלה. רוב המחשבים עם מערכת הפעלה XP מסוגלים להתמודד עם מספר כמו 1000 ומעלה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קרדיט


ש. מה זה קרדיט?
ת. רשת אידונקי בנוייה על שיטת הקרדיט. ברשת זו למי שיש קרדיט יותר גבוה, יקבד דרוג גבוה יותר להורדה מהירה יותר של קבצים.
איך זה פועל? כל משתמש שמוריד ממך קובץ, יתן לך קרדיט גבוה יותר אצלו בהורדות הבאות שלך ממנו. וכך גם ההפך; כל משתמש שאתה מוריד ממנו קובץ, יקבל אצלך קרדיט, ויוריד ממך בעתיד יותר מהר ממשתמשים אחרים.
המערכת יודעת בדיוק מה גודל הקבצים שהועברו. ככל שהכמות שהעלית למשתמש מסויים גדולה יותר, כך גם הקרדיט שלך אצלו גדול יותר. את מערכת הקרדיט קשה לזייף, כי הקרדיט שלך לא נשמר על המחשב שלך, אלא על המחשב של מי שהעלית לו קבצים. וכנ"ל ההפך, על המחשב שלך נשמר הקרדיט של מי שהעלה לך קבצים, והוא נשמר בקובץ clients.met. לא ניתן לזייף קובץ כזה, כי הוא מתאים רק למספר ה-HASH (ע"ע) שלך.
את מספר המשתמשים שיש להם קרדיט אצלך (ולא ההפך) ניתן לראות בחלון שרתים > יומן מיד אחרי פתיחת אימיול.

ש. האם ניתן לדעת מה גודל הקרדיט שלי?
ת. לא. אין שום דרך לדעת זאת. ניתן לשער זאת על פי מספר המשתמשים הידועים (משתמשים שיש להם קרדיט אצלך) שמופיע לך בחלון שרתים > יומן > "קובץ קרדיט נטען, xxx קליינטים ידועים" ולהניח שמי שיש לו קרדיט אצלך, בטח גם לך יש קרדיט אצלו.

ש. איך ניתן לשמור על הקרדיט שלי לפני שדרוג אימיול או פרמוט?
ת. צריך לגבות את התיקייה Config הנמצאת בתוך תיקיית Emule, ולאחר התקנה של אימיול חדש, להחליף את התיקייה החדשה בישנה. לפני פרמוט ניתן לגבות את כל תיקיית Emule, ולאחר מכן להחזיר אותה למקומה.
(למשתמשים מומחים, המזהה נשמר בקבצים Preferences.dat, cryptkey.dat קרדיט של אחרים בקובץ Clients.met, והגדרות נוכחיות בקובץ preferences.ini)
נא לעבור לשאלה הבאה -->

ש. איך מומלץ לשדרג את האימיול כך שהקרדיט ישמר?
ת. את האימיול מומלץ לשדרג כך: כשאתם מורדים את הגרסה החדשה, בחרו בגרסה מכווצת בינארית, ולא בגרסת ההתקנה. אחרי שתורידו, תחלצו מתוך הקובץ המכווץ את הקובץ Emule.exe ותחליפו אותו בקובץ הישן בשם זה שבתיקיית Emule.

ש. האם ניתן לזייף קרדיט?
ת. בנתיים לא. כל השיטות שפורסמו (תאמינו לי, ניסיתי את כולם) פשוט לא עובדות. יש הרבה שטוענים שניתן להוריד קובץ קליינטים גדול ולהשתמש בו, וגם להוריד מהר. לא אתווכח עם טענה זו, רק אומר שזה קובץ הקרדיטים של אחרים, ולא הקרדיטים שלך. ואם בסך הכל מקבלים שיפור במהירות ההורדה, זה רק בגלל ההדדיות שבשיטת הקרדיט. אם אתם רוצים לנסות, פשוט חפשו באימיול קובץ בשם Clients.met, תורידו את הדבר הכי גדול שתמצאו, ותחליפו אותו בזה שלכם.
אני לא ממליץ על זה, ואל תפנו אלי בתלונות אם יגרמו נזקים.

ש. איך רשת אידונקי מזהה את האימיול שלי ואת הקרדיט שלי?
ת. הזיהוי הוא לא לפי השם שהכנסתם, וגם לא לפי ה IP שלכם. הזיהוי מתבצע ע"י HASH, שהוא מספר יחודי לאימיול בו ולקרדיט שלכם.

ש. מהו HASH (האש)?
ת. יש שני סוגי HASH. הראשון הוא המזהה שלכם ברשת האידונקי, והשני הוא מזהה יחודי לכל קובץ המשותף ברשת.

ש. מי קובע את ה HASH?
ת. HASH משתמש נקבע בצורה אקראית בהפעלה הראשונית של התוכנה. הסיכויים ששני משתמשים יקבלו את אותו HASH קטנים ונדירים ביותר. אם מישהו מנסה להתחבר עם אותו HASH דרך מחשב נוסף בו זמנית, התוכנה תיצור עבור המשתמש השני שמתחבר HASH חדש. מה שאומר מחיקה כללית של הקרדיט שלו.
HASH לקובץ מחושב בצורה מתמטית לכל קובץ שהוא. אין שני קבצים בעלי אותו HASH. ברגע שמצרפים קובץ לרשימת ההעלאה, אימיול יוצרת עבורו האש יחודי. ניתן גם לחשב האש לקובץ בצורה ידנית בעזרת הכלי הבא http://prdownloads.sourceforge.net/...up.exe?download

ש. האם יש משמעות לזמן שבו אני מחובר?
ת. בהחלט. גורם הניקוד משתמש בזמן החיבור של המשתמש לשרת כפרמטר. ככל שתהיו מחוברים זמן רב יותר, כך תורידו מהר יותר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
הורדות וקישורים


ש. מהו קישור ED2K?
ת. זהו קישור להורדת קובץ משותף ברשת אידונקי. הקישור מורכב מהפתיח ED2K, אחריו שם הקובץ, ואחריו ה HASH של הקובץ. שימו לב, שם הקובץ לא רלוונטי לקישור כלל. אתם יכולים לקחת כל קובץ שהורדתם, לשנות לו את השם, ולהעלות אותו. וכך גם אחרים עושים. רק המזהה ישאר אותו מזהה, שם הקובץ יכול להשתנות.
קישור לדוגמא ed2k://|file|Fresh.tracks.wpl|784|5AE06C33986BA5F26DC6A7F E11FFA172|/

ש. איך מורידים מקישור ED2K?
ת. אם התקנתם את האימיול דרך קובץ התקנה, לחיצה על קישור כזה אמורה לפתוח אוטומטית את אימיול, ולהתחיל להוריד. אם זה לא קורה יש מספר שיטות:
1. להפעיל את אימיול ולנסות ללחוץ על הקישור.
2. לא עובד? לנסות להעתיק את הקישור לקליפבורד.
3. לא קרה כלום? לגשת לחלון "חיפוש" באימיול, ולהדביק את הקישור בשורת החיפוש, וללחוץ אנטר. התוצאה של החיפוש היא ההורדה שלכם.
4. הסרת הסימון מהעדפות > מתקדם > השתלט על קישורי ED2K רק בזמן ריצת אימיול.
אם אתם מקבלים הודעת שגיאה בזמן לחיצה על קישור כזה, ניתן כמובן להוריד את הקובץ בשיטה 1, וניתן גם לפתור את הבעייה ע"י מחיקת מפתחות הרג'יסטרי
HKEY_CLASSES_ROOT\ed2k
וגם
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\ed2k
אפשר גם להוריד את הכלי הבא שיעשה את זה http://emule-project.net/home/files...link_killer.zip
לאח"מ אתחלו את אימיול, כנסו להעדפות > כללי, בצד שמאל למטה יש כפתור בשם ED2K links, לחצו עליו, הבעייה אמורה להסתדר.

ש. אני מחפש קבצים דרך אימיול, ומקבל הרבה תוצאות מתאימות. איזה מהם להוריד?
ת. קודם כל, נסה לצמצם את הרשימה של הקבצים האפשריים. זה אפשרי בכמה דרכים. שים לב לסרגל העליון שכתוב עליו "שם קובץ"/"גודל"/"סוג"/"מקורות". בלחיצה עליו הוא יסדר את הקבצים לפי שם או גודל וכו'.
נסו לסדר את הקבצים בכמה צורות, ולראות מה הקבצים שהכי מתאימים. אם אתם מורידים תוכנה גדולה, לא יתכן שגודלה יהיה בגודל קטן מדי, ואם אתם מחפשים קובץ וידאו, לא יתכן שתהייה לו סיומת של מסמך.
לא משנה מה תבחרו להוריד בסוף, בכל מקרה תבדקו את עמודת "מקורות". היא מראה על מספר המשתמשים שניתן להוריד מהם קובץ זה. ככל שמספר המקורות גדול יותר, כך הקובץ ירד מהר יותר. זה גם מה שנותן להורדה את צבעה הכחול.

ש. מהם הצבעים השונים של שמות הקבצים בחלון החיפוש?
ת. שחור - קובץ שנמצא בחיפוש, עם מעט מקורות.
כחול בגוונים שונים - קובץ עם הרבה מקורות. ככל שהצבע יותר בהיר, כך יש יותר מקורות לקובץ.
אדום - קובץ שנמצא כעת ברשימת ההורדה שלכם.
ירוק - קובץ שהורדתם בעבר, או קובץ שנמצא על המחשב שלכם באחת מהתיקיות שאתם משתפים.

ש. איך ניתן למחוק את רשימת הסטוריית החיפושים בשורת החיפוש?
ת. פשוט ללחוץ בחלון החיפוש Ctrl + Delete.

ש. איך ניתן לדעת האם הקובץ שמורידים הוא אכן מה שמתכוונים אליו?
ת. ברשת אידונקי אין הרבה זיופים, אבל ניתן לבדוק קבצים בעלי הרבה מקורות בשיטה הבאה: לחיצה ימנית על ההורדה > הצג פרטי קובץ > בלשונית "שם הקובץ/File Name". כאן תראו רשימה של כל השמות שבהן מוכר ברשת הקובץ אותו אתם מורידים. לכל שם מצויין מס' המקורות שמהם הוא ניתן להורדה בשם זה. עכשיו, אם רוב השמות אכן תואמים להורדה, רוב הסיכויים שזהו אכן הקובץ. אבל אם אתם מורידים את הדיסק האחרון של הקונצרטו לפסנתר מהפילהרמונית של ברלין נניח, ורוב השמות לקובץ מראים שזה דווקא הדיסק האחרון של DMX... כנראה שתצטרכו להתחיל לאהוב היפ-האפ
בנוסף, יש גם את סימן הבאג ליד ההורדה (אדום או ירוק) כדי לראות על מה ולמה הוא מופיע, לחצו לחיצה ימנית על הקובץ > הצג הערות. ברוב המקרים זה סתם בולשיט, ואין צורך להתייחס להערות האלו ברצינות. לטובה ולרעה.

ש. למה לפעמים האפשרות לראות את הקבצים המשותפים של משתמש חסומה?
ת. כי הוא חסם אותה מן הסתם, דרך העדפות > קבצים > "רואים קבצים משותפים".

ש. כשלוחצים על קובץ ברשימת ההורדות, מקבלים את הרשימה של כל אלו שמורידים מהם. חלק מהם מופיעים כשלידם "A4AF" מה זה אומר?
ת. Asked For Another File (A4AF פרוטוקול אידונקי מאפשר העברה של קובץ אחד בלבד מכל מקור. כשאתם מורידים כמה קבצים, ויש משתמש שיש לו את הקבצים האלה, אתם יכולים להוריד ממנו רק אחד מהם בכל רגע נתון. הקבצים האחרים שאינם בתור להורדה יסומנו כ-A4AF אצל המשתמש הזה. אם אתם רוצים שכל המקורות ילכו לקובץ מסויים אתם יכולים לבחור מהתפריט שלו את האפשרות Download all A4AF in This File Now . הקבצים האחרים יאבדו כל המקורות ממשתמש זה והם יופיעו אצלו כ-A4AF. שימו לב שניתן לבצע את הפעולה רק עבור קובץ אחד.
יש גם אפשרות Download all A4AF Auto שאומר שכל מקור A4AF חדש יתווסף באופן אוטומטי להורדה זו.
תופעה זו נפוצה כשמורידים כמה חלקים של אותו סרט או משחק. לרוב האימיול מסתדר אוטומטית עם זה, ואין צורך להתעסק עם זה בצורה פרטנית.


© FAQ זה נכתב ע"י זיו © והוא מוגן ברישיון gnu-fdl המתיר לפרסם כל חלק ממדריך זה במקום אחר, תחת אזכור שם המחבר.


__________________


נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 18-05-2008 בשעה 00:36.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #2  
ישן 19-11-2005, 23:37
צלמית המשתמש של זיו
  זיו מנהל זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres
 
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,222
המשך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "הFAQ עודכן בתאריך 19 לפברואר 08, וממשיך להתעדכן כל הזמן."

ש. מהו דרוג וניקוד הקבצים והמשתמשים באימיול?
ת. כל משתמש שמבקש קובץ להורדה נכנס לתור ההורדה, ומקבל את הדירוג 100. דרוג התחלתי זה מוכפל בגורמי ניקוד שונים, שהם המשפיעים על המיקום בתור.
הנה כמה דוגמאות:
משתמש מוחרם יקבל את גורם ההכפלה x0 מה שאומר שהוא לא יכנס לתור בכלל. משתמש בעל קרדיט, יקבל דרוג בין x1 ל x10. תלוי בכמות הקרדיט. משתמש באותה קהילה (=שמכיל בכינוי שלו את שם הקהילה שלכם בתוך סוגריים רבועות) יזכה ל x2. גם חברים שהוספתם יזכו לגורם הכפלה x2.
ההכפלה כוללת את כל הגורמים. לדוגמא חבר שלכם, וחבר בקהילה שלכם, וגם בעל קרדיט של 5 אצלכם, יקבל את הדירוג 2*2*5*100 = 2000.
ניקוד קבצים: לכל קובץ ניתן לשנות את הניקוד בחמש דרגות:
Release (הפצה): x1.8
High (גבוהה): x0.9
Normal (רגילה): x0.7
Low (נמוכה): x0.6
Very Low (מאד נמוכה): x0.2
המיקום בתור להורדה נקבע על פי:
100/{מס' שניות שהמשתמש מחכה} * {ניקוד הקובץ} * {דרוג המשתמש}

ש. האם יש אפשרות להעלות את הדרוג של קבצים מסויימים כדי שאוריד יותר מהר?
ת. ~כן. תיאורטית, אם מורידים את הדירוג של כל הקבצים המשותפים לעדיפות "נמוכה מאוד" ואת דרוג הקבצים שמורידים כרגע מעלים לעדיפות "שיחרור", גורמים לכך שיותר אנשים יורידו ממכם את הקבצים שאתם מורידים עכשיו. בהתאם לפעולת מערכת הקרדיט, אתם תקבלו קרדיט אצל אנשים שמורידים ממכם את הקבצים הנ"ל, ואז גם תורידו מהם בהמשך חלקים של הקובץ הנחוצים לכם.

ש. אם אני אוסיף מישהו לרשימת החברים שלי, אני אוריד ממנו יותר מהר?
ת. ~בעקיפין כן. ובדומה לתשובה הקודמת, זה לא חד משמעי. למה? כי הוספת חבר לא גורמת לכם להוריד ממנו מהר יותר, רק הוא מוריד ממכם מהר יותר. אלא שמערכת הקרדיט תגרום לכך שאם הוא מוריד ממכם, גם אתם תקבלו אצלו עדיפות בתור, ותורידו מהר יותר ממנו. לכן מומלץ להוסיף לרשימה דווקא חברים שעדיין לא השלימו את ההורדה שלהם, ויש להם חלקים שאין לכם, ולכם אין חלקים שיש להם. (ניתן לראות זאת בגרפים הצבעוניים) שימו לב לא להגזים ברשימת החברים, רשימה גדולה מדי עלולה לגרום לקריסת אימיול.

ש. בלחיצה על "חבר" באימיול, אני מקבל את האפשרות "צור סלוט/Slot חבר. מה זה?
ת. האפשרות תתן לחבר המסויים להוריד ממך את הקובץ (שבהורדה שלו מצאת את החבר) בלי להמתין בתור.

ש. מהו משתמש מוחרם/ליצ'ר?
ת. זהו משתמש השולח בקשות לקובץ מסויים בתכיפות גבוהה. יש תוכנות (לא חוקיות) שיושבות ברשת אידונקי ומוגדרות לפעול כך. תוכנת האימיול מזהה משתמשים כאלה, וחוסמת להם את ההעלאה. החסימה נשארת בתוקף עד ההפעלה הבאה של אימיול.

ש. אני יכול לחסום העלאה למשתמש מסויים?
ת. במודים החוקיים של אימיול אין אפשרות כזו. במודים בלתי חוקיים ישנה אפשרות כזאת בלחיצה ימנית על המשתמש.

ש. מהו רטיו? / למה אני לא יכול להוריד הרבה ולהעלות קצת?
ת. רטיו היא תכונה מובנית באימיול, לפיה אתה חייב לשתף קבצים כדי להוריד. אם תשתף קצת רוחב פס, תוכל להוריד רק על חלק קטן של רוחב פס בהתאמה. היחסים הם כאלו:
מ 1KBPS ועד 3KBPS היחס הוא 1/3. כלומר ניתן להוריד ברוחב פס של פי 3 ממה שאתה מקציב להעלאה.
מ 4KBPS ועד 10KBPS היחס הוא 1/4.
מ 10KBPS ומעלה, ניתן להוריד בלי הגבלה.
דוגמא, אם תקציבו 2KB להעלאה, תוכלו להוריד מקסימום ב 6KBPS. ואם תקציבו 6KB להעלאה, תוכלו להוריד ב 24KBPS.
ברשת יש גרסאות פרוצות, בהן ניתן להעלות קצת ולהוריד ללא הגבלה, אך זה לא הופך אותן למהירות יותר בגלל זה בשורה התחתונה, עדיף לשתף. ככה כולם יהנו.

ש. האם ניתן להגביל את מספר המשתמשים אליהם אני מעלה קבצים?
ת. במוד הרשמי אין אפשרות כזו, אבל ברוב המודים יש. היא נמצאת בד"כ תחת העדפות > הגדרות מתקדמות > Uploads Slots. יש שם שני אפשרויות, מינימום ומקסימום של העלאות למשתמשים. המספר במינימום לא יכול להיות קטן מ 2, והמספר במקסימום לא יכול להיות גדול מ 150. למה לא קבעו ערך אחד וזהו? 5 נניח? כי למרות מה שתכתבו שם, תוכנת אימיול היא זו שמחליטה לכמה משתמשים להעלות. אתם רק קובעים את הגבולות. לא ניתן להעלות לפחות מ 2 משתמשים.

ש. האם כדאי לאפשר העלאה על כל רוחב הפס?
ת. לא. במצב זה כל הקו היוצא תפוס בהעלאת קבצים למשתמשים, והתקשורת עם השרת לבקשת קבצים ועדכון תורות נפגעת בשל כך. מומלץ להשאיר כ 25% מרוחב הפס פנויים לתקשורת עם השרת, ולאפשר העלאה על 75% הנותרים. אם לדוגמה קצב האפלאוד המקסימלי שהספק שלכם נותן הוא 16KBPS, תגבילו את קצב ה Upload של אימיול ל 12KBPS.

ש. כשאני מחפש באימיול קבצים בעברית, אני מקבל את התוצאות בג'יבריש. מה לעשות?
ת. סמן את התיבה "חפש עם יוניקוד" הנמצאת מתחת לשורת החיפוש, וחפש שוב. אם השורה לא מופיעה, או שלא ניתנת לסימון, זה הזמן לשדרג את האימיול שלכם.
ניתן גם לבצע את החיפוש רק ברשת KAD, וזה יחזיר תוצאות בעברית. אבל כך תאבדו חלק ניכר מהתוצאות.

ש. מה ההבדל בין סוגי החיפוש באימיול?
ת. חיפוש בשרת = מחפש את הקובץ רק בשרת אליו אתם מחוברים.
חיפוש "גלובלי בשרת" = מחפש אצל כל המשתמשים המחוברים.
חיפוש ברשת KAD, מחפש רק אצל משתמשים המחוברים לרשת KAD.
חיפוש ב FileEdonkey מחפש קישורי ED2K באתר אידונקי באינטרנט.
את סוג הקבצים ניתן גם לבחור. חיפוש "אודיו" יחפש רק פורמטי אודיו כגון MP3/WMA. חיפוש ארכיונים יחפש קבצים מכווצים נפוצים ZIP/RAR/JAR וכו'.

ש. יש אפשרות לצפות בקבצים שעדיין לא סיימו לרדת?
ת. כן, אבל חלקית. הקבצים הנתמכים הם: avi, mpg, mpeg, divx, xvid, zip, rar, ace. כדי לצפות בהם, פשוט לחצו על הקובץ לחיצה ימנית > תצוגה מקדימה /preview. הקבצים יפתחו בעזרת תוכנת ברירת המחדל. אם תקבלו הודעת שגיאה, כנראה שעדיין לא ניתן לצפות בקובץ. ניתן לצפות רק בקבצים שירדו מהם תחילת וסוף הקובץ. ניתן לבקש מאימיול שיעשה זאת ע"י סימון התיבה המתאימה דרך העדפות > קבצים, אך לא מומלץ לעשות זאת. זה פוגע בהורדה.
כדי לצפות בקבצי וידאו שעדיין לא השלימו את ירידתם, מומלץ להשתמש בתוכנה הבאה: VLC VideoLAN Clien. אותה ניתן להוריד מכאן http://www.videolan.org/vlc/ אחרי שהתקנתם, גשו באימיול להעדפות > קבצים, ובחרו את VLC כנגן שלכם לצפיה מקדימה.

ש. מהו WebCache?
ת. זוהי תכונה חדשה יחסית, שנמצאת רק בכמה מודים של אימיול. תפקידה הוא לחפש קבצים נפוצים בשרתי הפרוקסי של ספק האינטרנט שלכם. אם היא מוצאת קובץ כזה, ההורדה תהייה ישירות משרת הפרוקסי ולא ממשתמש אחר, ואז גם מהירות ההורדה תהייה מקסימלית.

ש. איך משתמשים ב WebCache?
ת. במידה והאימיול שלכם תומך ב WebCache, אתם תראו לשונית בשם זה בחלון ההעדפות. גשו לשם, והכניסו את שרת הפרוקסי ואת הפורט המתאים לספק האינטרנט שלכם: (הרשימה המלאה של רוב שרתי הפרוקסי בעולם נמצאת בקובץ webcaches.csv באימיול תומך)
אקטקום: proxy.actcom.co.il:8080
ברק: proxy.barak.net.il:8080
אינטרנט זהב: proxy.inter.net.il:8080
בזק בינלאומי: proxy.bezeqint.net:8080
נטוויז'ן: proxy.netvision.net.il:8080
לאח"מ לחצו על כפתור TEST, ותקבלו הודעה אם הצלחתם להתחבר או לא. יתכן שתצטרכו להפעיל מחדש את אימיול.

ש: מה זה NNS?
ת: Unneeded Sources - משתמשים שכבר העלו אליכם את כל מה שיש להם, ואתם בעצם לא צריכים אותם בתור. בתאוריה המצב יכול להשתנות מכיוון שגם הם מורידים את הקובץ והם עלולים להפוך למקורות טובים. בינתיים הם לא מועילים לכם. במודים משוכללים של אימיול יש מספר דברים שניתן לעשות איתם.
Drop NNS - כל מקורות ה-NNS ימחקו מרשימת המקורות.
Reask NNS - שליחת בקשה מחודשת לכל המשתמשים במצב NNS.
Force Auto-drop NNS - כל מקור שיתחבר ומצבו יהיה NNS ימחק באופן אוטומטי מרשימת המקורות.

ש. בלחיצה ימנית על הורדה יש לי אפשרות לעשות ReAsk. מה זה בכלל?
ת. לאחר ההפעלה של אימיול התוכנה מבקשת מהשרת את הקבצים שאתם מעוניינים להוריד. כשהתוכנה כבר פועלת, ניתן בעזרת הגדרות אלו לבקש מהשרת שוב את הקבצים. הנפוצות באפשרויות האלה הן:
ReAsk Full Queue - בקשה מחדש לכל מי שבתור להורדה.
ReAsk NNS - הוסבר בשאלה קודמת.
ReAsk SRV - בקשה מחדש מהשרת לו אתם מחוברים.
שימו לב, שימוש באפשריות אלו בתכיפות גבוהה, עלולים לחסום אתכם מהשרת, ולגרום להחרמתכם אצל חלק גדול מהמשתמשים.

ש. בלחיצה ימנית על הורדה יש לי אפשרות לעשות Drop לאוסף של דברים. מה זה?
ת. האפשרות נמצאת רק במודים מתקדמים, והיא מאפשרת "לזרוק" משתמשים מרשימת התור להורדה. למה שנרצה לעשת זאת? במקרה של NNS (ע"ע) זה די מובן. יש גם אפשרות לשמוט את כל התור, או חלקו, הכל לפי המוד שבו אתם משתמשים.

ש. מה מסמלים המספרים (xx / yy +aa (zz בחלון העברות תחת עמודת "מקורות"?
ת. כל המספרים שייכים כמובן למספר המקורות שיש להם את הקובץ שאתם מעוניינים בו.
xx - מספר המקורות השימושיים לכם.
yy - מספר המקורות הכולל.
aa+ מספר המקורות שכרגע במצב A4AF (ע"ע)
(zz) - המספר שבסוגריים מציין את מספר המקורות שאת מורידים מהם כרגע. דבלקליק על ההורדה תפתח את רשימת המקרות, ותוכלו לראות ממי בדיוק אתם מורידים וכמה.

ש. מה ההבדל בין "הושלם" לבין "הועבר" בחלון העברות?
ת. "הושלם" מראה לכם כמה באמת ירד מהקובץ. "הועבר" לעומת זאת, מראה לכם כמה הורדתם בכלל לקובץ זה, כולל חלקים פגומים שלא נכנסו לקובץ.

ש. למה ההורדה באימיול איטית כל כך?
ת. הדבר נובע משיטת החיבור של רוב המשתמשים בארץ לאינטרנט. החיבור בארצינו הוא לרוב אסימטרי, מה שאומר הורדה והעלאה במהירות שונה. למרות שרובינו מחוברים בקו "מהיר", המהירות היא רק בהורדה (Download) קצב ההעלאה (Upload) נשאר די דומה למה שהיה במודם החיוג הישן. כתוצאה מחיבור זה, אנו לא יכולים להעלות לרשת במהירות גבוהה, למרות שהיינו רוצים. ובגלל שיטת הפעולה של רשת אידונקי, שבה מי שמעלה קצת, יוריד קצת. ומי שמעלה הרבה, יקבל הרבה. אנו מנועים מלקבל הרבה. יחסית כמובן למשתפי הקבצים בארצות אחרות שנהנים מקווים סימטריים ומהירים בהרבה ממה שאנו קוראים לו "קו מהיר".
סיבה נוספת קשורה לרשת עצמה, ואני לא בטוח שהיא נכונה כל כך. היא פועלת לפי הרעיון שהורדה איטית תורמת לשיתוף. למה? כי ככל שהמשתמש יוריד יותר לאט, הוא גם יהיה מחובר יותר זמן לרשת, ובאותו זמן שהוא מחובר, הוא גם משתף את הקובץ שהוא מוריד... פילוסופיה שכזו.
סיבה שלישית שלא ממש קשורה לשתיים הקודמות היא בגלל שמורידים קובץ עם מספר מקורות מועט. במצב זה התחרות על התור של אותן מקורות גבוהה, ורוחב הפס של המקור יתחלק בין הרבה מורידים = זמן הורדה גדול.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קבצים


ש. איפה נשמרים כל הקבצים הזמניים שאני מוריד מאימיול וטרם הושלמו?
ת. הורדות פעילות באימיול נשמרות בתיקיית temp שבתיקיית אימיול, עד שהם מורדות בשלמות ומועברות לתיקיית Incoming. הקבצים בתיקיית TEMP תופסים את מלוא הנפח של הקבצים המושלמים, למרות שירד רק חלק קטן מהם. הקבצים הזמניים מקבלים שם עם מספור אוטומטי בן 3 ספרות, וסיומת part. הקבצים באותו שם ועם סיומת met מכילים את מיקום וסדר החלקים שכבר ירדו. שני הקבצים קריטיים להורדה. אם יגרם נזק לאחד מהם, ההורדה תחזור לאפס.

ש. איך ניתן לגבות את רשימת ההורדות שלי באימיול לפני פרמוט?
ת. גבו את תיקיית Temp שבתיקיית אימיול. לאחר הפרמוט, תחזיר את התיקייה למקומה. ניתן כמובן לגבות את כל תיקיית Emule ולהחזיר אותה למקומב אחרי הפרמוט, והיא תפעל כרגיל. אימיול אינה דורשת התקנה כדי לפעול.

ש. לפעמים אחרי ההפעלה של אימיול אני מקבל בחלון היומן הודעה שנמצאו חלקי קובץ פגומים, ועכשיו אימיול עושה להם Hashing מחדש. על מה ולמה?
ת. כמו שכתוב בהודעת השגיאה. כנראה שבזמן הסגירה של התוכנה לא הספיק לרדת חלק קובץ שלם, לכן תוכנת אימיול מבצעת האשינג מחדש על הקובץ, מה שאומר סריקה של כל הקובץ, וניפוי החלקים הלא תקינים. האשינג מתבצע גם בסיום ההורדה של כל קובץ.

ש. לפעמים כתוב שירדו 100% מהקובץ, אך ההורדה לא הושלמה, והיא נשארת בצבע שחור. מה לעשות?
ת. התוכנה בצעה האשינג מחדש, אך גילתה חלקים פגומים, ועקב באג בתוכנה הם לא ממשיכים לרדת. ניתן לבצע ReHashing בלחיצה ימנית על הקובץ, וזה אמור לעזור. אם לא עזר, בדקו; האם שם הקובץ בג'יבריש? אם כן, זו מערכת ההפעלה שלא מאפשרת לקובץ כזה להכתב, ולכן הוא לא מצליח לעבור לתיקיית Incoming. מה עושים? לחצו עליו לחיצה ימנית, ובדקו בלשונית "פרטי הקובץ" מה שם הקובץ הזמני. לאח"מ סגרו את אימיול, גשו לתיקיית הקבצים הזמניים (בד"כ זו תיקיית Temp שבתיקיית אימיול, אם לא שיניתם) ושנו את שם וסיומת הקובץ למה שהוא אמור להיות. הוא אמור להפתח כרגיל.
אפשרות נוספת, אם תיקיית הקבצים הזמניים היא לא באותו כונן קשיח שבו נמנצאת תיקיית הקבצים שהושלמו, ובכונן שנועד לקבצים שהושלמו אין מספיק מקום לקובץ החדש, ההורדה תיתקע. במצב זה יש לפנות מקום בכונן, או לשנות את יעד תיקיית הקבצים שהושלמו.

ש. הפעלתי את האימיול לאחר שהמחשב נכבה בהפסקת חשמל, (או אפילו סתם כך) וחלק מההורדות שלי חסרות. איך מחזירים אותם?
ת. בעבר כתבתי מדריכון לזה, ואני מביא אותו לכאן בשלמותו.
קודם כל, לפני שאסביר איך לשחזר, אסביר מה קורה בתיקיית ההורדות. כל הורדה (שהיא באמצע ההורדה) מקבלת שם זמני כמו למשל
004.part

יחד איתה יש קובץ באותו שם עם סיומת met הוא מכיל את פרטי ההורדה (האשינג וכו') הקובץ השלישי הוא גיבוי לקובץ השני, והוא בדיוק כמוהו, רק עם סיומת bak. במקרה שיש בעייה בקובץ met האימיול משחזר את ההורדה מקובץ עם סיומת ה-bak. מה שקרה (כנראה) שנפגעו קבצי met, וצריך לשחזר אותם.
לשיחזור: (אני מקווה שלא התחלתם שוב עוד הורדות, זה יכול לדרוס לכם את ההורדות הקודמות) גשו לתיקיית Temp שבתיקיית אימיול, וספרו כמה קבצים יש שם בסך-הכל. אם נניח היו 8 הורדות, אתם צריך למצוא שם לפחות 8*3 קבצים, כלומר 24 קבצים. תסדרו אותם בסייר לפי השם שלהם, ככה שלכל הורדה יהיה את הקבצים מסודרים ככה:
001.part
001.part.met
001.part.met.BAK
003.part
003.part.met
וכך הלאה. עכשיו גשו לאימיול, ותלחצו לחיצה ימנית על כל הורדה שנמצאת שם > Show File Details/הראה פרטי קובץ, ושם יופיע לכם מספרו, נניח 003. תרשמו לעצמכם איזה קבצים מצאתם בהורדות שעדיין פועלות, ותקבלו רשימה של קבצים כזאת למשל 001,003,005,007,009,010 (זה לא חייב להיות לפי סדר המספרים) ואז לכו לתיקיית temp ותבדקו איזו הורדה יש לכם שם, שאינה מופיעה ברשימה שמצאת באימיול.
אחרי שמצאתם, לכו לקובץ ה bak שלה, והחליפו אותו ידנית עם קובץ ה met כלומר תמחקו את קובץ ה met המקורי של אותה הורדה, ותשנו את שם קובץ bak שיראה כמו קובץ ה met שמחקתם. אח"כ תפעילו מחדש את האימיול, ותקוו לטוב. אני מקווה שזה יעזור, אם לא אין מצב לשחזר.
אגב, בגרסאות אימיול שונות כמו Sivka נניח, יש עוד 2 קבצים לכל הורדה, אל תתייחסו אליהם.
יש מקרים שהמדריך לא יעזור. אצלי היתה איזו הורדה שנפסקה בגלל הפסקת חשמל (הגורם מספר 1 לתופעה) ולא הצלחתי לשחזר.
בנוסף, ישנה תוכנה בשם DonkeyDoctor שאמורה להחזיר הורדות כאלו. אם לא הצלחתם בדרך שלי, נסו להוריד אותה http://idd008r6.eresmas.net/DonkeyDoctor101e.zip

ש. אני מנסה להוריד שוב קבצים שהורדתי בעבר ונמחקו, אבל הם מסומנים באדום ואני לא מצליח / כל הורדה שהורדתי פעם מוצגת בירוק בחלון החיפוש. אך אני מוחק את ההיסטוריה?
ת. לדבר הזה אחראי הקובץ known.met שנמצא בתיקיית Config פשוט תמחקו אותו, ותפעילו מחדש את אימיול. אפשר גם לערוך אותו עם עורך טקסט ולמחוק הורדות ספציפיות, אבל זה מסובך יותר.

ש. אני רוצה לשתף גם קבצים שלא נמצאים בתיקיות Temp ו Incoming איך בדיוק?
ת. פשוט לסמן את התיקייות הרצויות בהעדפות > תיקיות. תזהרו לא לסמן את כל הכוננים, עלולים להוריד ממכם קבצים שלא הייתם רוצים לשתף. כדי לסמן תיקייה ולכלול את כל תתי התיקיה שלה, ללחוץ ולהחזיקCtrl בזמן הסימון.

ש. שיתפתי תיקיות חדשות, אבל אני לא רואה אותם בחלון "משותף". מה עושים?
ת. בחלון "משותף" יש כפתור קטן בצד ימין למטה "הטען מחדש", שמיועד בדיוק למטרה זו.

ש. האם ניתן לשנות את תיקיית הקבצים שהתקבלו / הקבצים הזמניים?
ת. כן. בהעדפות > תיקיות. רצוי שהתיקיות לקבצים זמניים ולקבצים שהתקבלו יהיו על אותה מחיצה, למניעת העברות ארוכות של קבצים בסיום כל הורדה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שאלות בנושאים כללים


ש. איך מוסיפים הערה וציון לקובץ?
ת. גשו לחלון "משותף - Shared Files" באימיול, לחצו לחיצה ימנית על הקובץ לו תרצו להוסיף הערה, ובחרו "הוסף הערה". שימו לב, קבצים שרק עכשיו התחיל לרדת, לא יופיעו בחלון הקבצים המשותפים. רק אחרי שחלק מהקובץ ירד הם יופיעו שם.

ש. למה אימיול מעמיס כל כך על המחשב?
ת. אימיול היא ממש לא תוכנה כבדה, ועם הגדרות נכונות היא מסוגלת לרוץ אפילו על פנטיום 2 (בעיניי ראיתי) ההגדרות המעמיסות על המחשב הן
1. העדפות > חיבור > מספר החיבורים.
2. העדפות > הגדרות מורחבות > מקס' חיבורים חדשים ל 5 שניות. (מספר כמו 20 זה סביר). באותו חלון, את "גודל חוצץ לקובץ" על לא פחות מ 256KB, ולא יותר מ 1MB, (אלא אם אין לכם בעיית זיכרון)
3. העדפות > סטטיסטיקות. יש להזיז את כל הגרפים לשמאל כדי להפסיק אותם. הם יקלו בהרבה על המחשב.
4. העדפות > תצוגה, יש לסמן את כל הVים בריבוע "חסוך בשימוש ביע"מ ובזיכרון". וככל ש"סגנון בר התקדמות" יהיה יותר שטוח, ככה יותר קל.
אם אתם מרגישים עומס רק בהפעלת התוכנה, ואח"כ הוא מפסיק, קרוב לודאי שזה בגלל שהתוכנה מבצעת האשינג (ע"ע) להורדות. אין מה לעשות נגד זה, זה מצב עבודה רגיל של התוכנה.

ש. אני מקבל כל הזמן הודעות מוזרות במסנג'ר הפרטי. איך אני מפסיק אותן?
ת. ההודעות נשלחות אוטומטית מבוטים ברשת. כדי להפסיק אותן אפשר כמובן להפסיק את האפשרות להשתמש בהן בכלל, אך אם אתם מעוניינים כן להשתמש בזה, ועדיין לא לקבל את ההודעה, עשו כך; מצאו מלה לא נפוצה שנמצאת באחת ההודעות, העתיקו אותה, פתחו את חלון העדפות > אבטחה, והדביקו את המלה תחת "הודעות". הודעות המכילות מלה זו לא יופיעו יותר. הסימן | מפריד בין מילות סינון שונות.

ש. האם יש משמעות לניק שלי / אני רואה לפעמים משתמשים שבניק שלהם יש מחרוזת ארוכה של שמות מוזרים. למה זה?
ת. כמו שכבר הוסבר, רשת אידונקי לא מזהה משתמשים לפי הניק שלהם, אלא לפי מזהה ה HAHS שלהם. אז למה ניק? הניק משייך את המשתמש לקבוצה מסויימת, ואז הוא יכול לקבל דרוג גבוה יותר אצל חברי הקבוצה בתור להורדה. יש מודים שמצריכים לסמן את האפשרות "Community Name" בהעדפות > הגדרות מתקדמות, כדי שחברי קהילה אחרים יתברגו גבוה יותר בתור אצלם.

ש. איפה נשמרות כל ההגדרות שאני מגדיר בחלון "העדפות" באימיול?
ת.בקובץ preferences.ini. הקובץ נמצא בתיקיית config שבתיקיית אימיול, וניתן לעריכה בכל עורך טקסט. ניתן גם לגבות אותו/ להעביר אותו מתוכנת אימיול אחת לאחרת.
חשוב! כל מוד מוסיף לקובץ זה את האפשרויות הייחודיות לו. אם העברתם קובץ הגדרות בין מודים שונים, ההגדרות היחודייות למוד החדש ישארו באפשרות הדיפולט שלהם.

ש. אני מסמן בחלון העדפות > התראות "השתמש בצלילים", ועדיין לא שומעים שום צליל. למה?
ת. אימיול בד"כ לא מגיעה עם צלילים. כדי לשמוע צליל, תצטרכו לבחור אותו בעזרת כפתור "עיון" שבחלון זה. (קבצים בסיומת WAV בלבד)

ש. האם ניתן לתזמן הורדות באימיול לזמן מסויים?
ת. כן דרך העדפות > תזמון > חדש.

ש. האם ניתן לשלוט על תוכנת האימיול ממחשב מרוחק?
ת. כן. נסו כאן http://www.emule-project.net/home/p...ic&topic_id=118
הסברון בעברית: כנסו להעדפות > שרת נט, ובחרו Enable/מופעל, חפשו את הקובץ eMule.tmpl (הוא בתיקייה הראשית של אימיול) ובחרו סיסמא קשה.
תחת "פורט" השתמשו בפורט 4711 או 4712. פורט זה חייב להיות פתוח בפיירוול שלכם. לאחר מכן במחשב המרוחק רשמו בשורת הכתובת בדפדפן http://, את ה IP של המחשב שעליו רץ אימיול, נקודותיים, ואת מספר הפורט שבחרתם. (משהו כזה http://127.0.0.1:4712) יופיע לכם חלון הקשת סיסמא, ומשם תקבלו את הממשק הרגיל של האימיול שלכם בדפדפן.
כדי לבדוק זאת במחשב עליו רץ אימיול, ניתן להשתמש בכתובת http://127.0.0.1:4712/.

ש. האם ניתן לראות מה מצב ההורדה באימיול דרך הסלולארי?
ת. כן. פעלו לפי המדריך הזה http://mobil.emule-project.net/
או בעברית http://guides.cszone.co.il/index.ph...&CODE=02&id=265

ש. מה משמעות הצבעים בגרפים?
ת. 1. בחלון העברות, ברשימת ההורדות:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
שחור - מראה את חלקי הקובץ שכבר יש ברשותך.
אדום - משמעותו חלק שחסר לכל המקורות הידועים ברשת אידונקי.
גוונים שונים של כחול - מייצגים את הזמינות של החלק אצל המקורות. ככל שהכחול יותר כהה כך ישנן יותר מקורות לחלק.
צהוב - מראה על חלק שנמצא בתהליך ההורדה ברגע זה.
הפס הירוק - בחלק העליון של הגרף מראה את ההתקדמות הכללית של ההורדה.
בורדו - (אדום כהה) לאורך כל הגרף, מראה על הורדה שהופסקה בידי המשתמש, או הורדה שמתבצע עליה האשינג ברגע זה. במספר מודים יציין פס צהוב בחלק העליון את התקדמות ההאשינג.
2. אם לוחצים דבלקליק על הורדה מסויימת, מקבלים את רשימת המקורות שלה. מקרא הצבעים כאן שונה מעט:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
שחור - מראה חלקי קובץ שיש למקור וגם ברשותכם והם זמינים להורדה ממכם.
כחול - מייצג חלקי קובץ שניתנים להורדה ממקור זה.
כסף - מראה חלקים שחסרים גם לך וגם למקור שממנו אתה מוריד.
ירוק - מראה על חלק שנמצא בתהליך הורדה אצל המקור.
צהוב - מראה על חלק שעובר אליך.
3. בתחתית חלון "העברות", יש את רשימת המשתמשים המורידים ממכם קבצים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
שחור - חלקי קובץ שהמשתמש כבר הוריד.
כסף - חלקים שעדיין חסרים לו ולכם.
ירוק - חלקים שהמשתמש מוריד עכשיו ממכם.
צהוב - חלק שהמשתמש כבר שלח לו בקשה להורדה ממכם.

ש. מה משמעות כל הסמלים?
ת.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
רשימת האייקונים המלאה והמעודכנת נמצאת כאן http://www.emule-project.net/home/p...ic&topic_id=100

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

קישורים


אתר אימיול הרשמי http://www.emule-project.net http://www.amule.org/
אתר אידונקי הישראלי http://edonkey.up.co.il/
אתר לרשימות סרברים מעודכנות http://ed2k.2x4u.de/index.html (הבאנר לא שלי )
אתר שמכיל ריכוז של מודים חביבים ומתעדכנים http://skatertod.de/emule/
מדריך מ ע ו ל ה שכתוב בצורת בלוג, ומבוסס בחלקו על ה FAQ הזה, שכתב Agent Mulder דע את הפרד
כלים לאימיול http://www.emule-project.net/home/p...9&rm=show_topic
http://www.emule-web.de/board/archi...x.php/f-24.html
http://www.emule-web.de/board/forum24.html
מדריך חזותי לאימיול בעברית http://hebmule.sourceforge.net/help/help.php
קישורים לאתרי תוכן לאימיול, לא חוקיים בפרש ולא פורסמו פה.

מקורות ותודות


כל השאלות והתשובות נרשמו על ידי, והן לקוחות מהידע הפרטי שלי, משאלות שנשאלו בפורומים, מאתרים ברשת, מקובץ העזרה של אימיול, ומהתרגום שלו לעברית המופץ ע"י ליונטוורק. (משם נלקחה רשימת הסמלים) תודה לחברים בפורום מירנדה ישראל שעזרו בהכנה, תודה לגוגל, תודה לאיב על ה gif, תודה ThemaN על הלינק ותודה לכל משתפי הקבצים שיש לי קרדיט אצלם

בבקשה לא להפנות אלי שאלות בנושא לפרטי, אני לא עונה על דברים כאלה בפרטי.




© FAQ זה נכתב ע"י זיו © והוא מוגן ברישיון gnu-fdl המתיר לפרסם כל חלק ממדריך זה במקום אחר, תחת אזכור שם המחבר.
_____________________________________
..


נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 19-02-2008 בשעה 22:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:49

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר