לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 01-01-2007, 10:29
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
כנס החלל הבינ"ל השנתי ע"ש אילן רמון - 31.1.07

תשומת לב למושב אחה"צ שיעסוק בהיבטים ביטחוניים של החלל בארץ ובעולם.

מכון פישר למחקר אסטרטגי אוויר וחלל, בשיתוף סוכנות החלל הישראלית ומשרד המדע והטכנולוגיה, יקיים ב- 31.1.2007 את כנס החלל הבינלאומי השנתי ה-2 ע"ש אל"מ אילן רמון ז"ל וצוות מעבורת החלל קולומביה.

הכנס מתקיים מדי שנה בתאריך סמוך ליום השנה לאסון מעבורת החלל קולומביה ולזכר צוותה והאסטרונאוט הישראלי אל"מ אילן רמון ז"ל. בכנס משתתפים בכירי חה"א ומערכת הביטחון, התעשייה, המשק ,האקדמיה, סטודנטים ותלמידים מצטיינים בתחומי המדעים. בכנס תשתתף משלחת בכירה מנאס"א ובה אסטרונאוטים שחזרו לאחרונה מהחלל. למותר לציין כי הכנס זוכה מדי שנה לחשיפה תקשורתית רבה ביותר – הכנס יסוקר ע"י התקשורת הישראלית והזרה. תוכנית הכנס:

מושב ראשון – "האדם בחלל":

· ברכות – שר המדע והטכנולוגיה (מ"מ – יולי תמיר) , ראש עיריית הרצלייה וראש מכון פישר

· מצגת לזכר אל"מ אילן רמון ז"ל וצוות מעבורת החלל קולומביה

· דבר מפקד חה"א אלוף אליעזר שקדי

· קטע אמנותי

· "חברים מספרים על אילן"

· הענקת מילגות על שם אל"מ אילן רמון ז"ל על ידי הנהלת משרד המדע והטכנולוגיה והגב' רונה רמון

· הרצאת אסטרונאוטים ע"י צוות המעבורת "אטלנטיס, STS 116"

· הרצאת בכיר מנאס"א – "חזון העתיד של נאסא למחקר מאויש של החלל" (הוזמן – סקוט הורוביץ)

מושב שני – " Dual use space systems":

המושב יעסוק במגמה הצוברת תאוצה בעולם – שילוב יישומים ביטחוניים ומסחריים באותה פלטפורמה חללית, תוך הקטנת התקציבים הדרושים למחקר, פיתוח והצבת לוויינים בחלל.

תוכנית המושב:

· הרצאת בכיר מחברת סיסקו העולמית – מערכות תקשורת מתקדמות מבוססות לווין

· הרצאה - DUAL USE - Global Trends (מרצה – טל ענבר, מכון פישר)

· פאנל : מצורך בטחוני לשגשוג כלכלי – השימוש הכפול בראי קהילת החלל הישראלית.

מנחה הפאנל – דר' צבי קפלן, מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית

בין המשתתפים: פרופסור חיים אשד, דוד פולק, עמיצור רוזנפלד, שמעון אקהויז, דר גבי סרוסי

מושב מסכם – "אתגרי המחר":

· הרצאת המדען הראשי במשרד התמ"ס – דר' אלי אופר

· הרצאת יו"ר סוכנות החלל הישראלית – פרופ' האלוף (מיל') יצחק בן ישראל: ישראל בחלל

· הרצאת אישיות ממלכתית – "החלל כנדבך מרכזי בביטחון הלאומי של מדינת ישראל".

(הוזמן שהב"ט/ סגן שהב"ט)

· הרצאת גנרל מפיקוד החלל של ארה"ב (הוזמן)



דברי סיום – אלוף (מיל') דוד עברי, יו"ר דירקטוריון מכון האחים פישר



** יתכנו שינויים בתוכנית הכנס
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 31-01-2007, 20:31
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,815
רשמים מהכנס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל השנתי ע"ש אילן רמון - 31.1.07"

כפי שניתן להבין מהתוכניה, הכנס השנה היה מוקדש ברובו הגדול ל"Dual use" - שימוש כפול באמצעים החלליים (משגרים, לוויינים וכמובן התוצרים) הן ע"י צרכנים בטחוניים והן ע"י צרכנים אזרחיים. מספר נקודות ראויות לציון:

הרצאת האסטרונאוטים סטיב מקלין וג'ו טאנר - טאנר האמריקאי ומקלין הקנדי (שהיה חבר טוב של אילן רמון ז"ל) הציגו סרט של משימת מעבורת החלל מס' 109 (סא"ל רמון נספה במשימה 107). משימה 109 עסקה בהתקנת ופריסת מערך לוחות סולאריים בתחנת החלל הבינ"ל, והסרט המרתק והמדהים הציג זוויות ופעילויות שבד"כ לא מוצגות לציבור בפירוט רב. החל בהמראה דרך העגינה לתחנה ו-"הליכות חלל", התקנה והפעלה של ציוד מכני - כל אלה צולמו ע"י מצלמות קסדה ומצלמות המותקנות בגוף התחנה.

הרצאת נציג NASA בנג'מין ניומן - ניומן, יהודי שחי את רוב ילדותו בארץ, הציג את חזון החזרה של NASA לירח והקמת בסיס קבע שם כהקדמה לפעילות דומה במאדים. ניומן הציג סרט המדמה את שיגור המשימה הראשונה לירח (שתורכב משני טילים נושאי מטען, בניגוד לתוכנית אפולו בה נעשה שימוש בטיל בודד). ניומן חשף אנקדוטות שונות ומעניינות על הבעיות בהן נתקלו אנשי אפולו על הירח, ופירט על המשימה העתידית. הסרט שהציג זמין, למיטב זכרוני, להורדה באתר NASA.

הרצאת פרופ' דן מעוז מאוניברסיטת ת"א - עסקה בשאלה מה עדיף: טלסקופים חלליים דוגמת האבל, או טלסקופים ארציים מהסוג הרגיל. מעוז הסביר על מבנה הטלסקופים, השימוש בהם ועל פעילות ישראל בתחום.

הרצאת טל ענבר - טל נאלץ לקצר את הרצאתו שהועברה מסיבה כלשהיא לסוף מושב הבוקר (לזכותו ייאמר שהוא זכה לתשואות מקהל תלמידי ביה"ס מהרצליה). טל הסביר על מגמות עולמיות בתחום החלל, ונתן סקירה (קצרה מדי) על השימוש האזרחי בחלל.

הרצאת מח"א האלוף אליעזר שקדי - עסקה בחזון ח"א בנוגע לחלל ובמצב הנוכחי. הנקודה הראויה לציון היא אמירתו של מח"א כי יירוט הלווין הסיני לפני מספר שבועות מחייב את ישראל להיערכות מתאימה.

מצורך בטחוני לשגשוג כלכלי: פאנל המומחים - הפאנל בראשות דר' צבי קפלן (מנכ"ל סוכנות החלל) הציג מספר דמויות מפתח בתעשיית החלל. כתוצאה מקוצר זמן נתן כל אחד מהדוברים הרצאה קצרה בתחומו, ובוטלה האפשרות לתת לקהל לשאול שאלות (מה שהתאפשר במושב הבוקר).

הרצאת האלוף במיל' פרופ' יצחק בן-ישראל - עסקה בפעילות ישראל בחלל.

הרצאת דר' אלי אופר, המדען הראשי במשרד התמ"ת - עסקה במו"פ וטכנולוגיות, ובשילוב בין שימושים אזרחיים וצבאיים.

הרצאת דר' קלאוס פ. דורפלקוס - דר' דורפלקוס, מבכירי חברת סיסקו, הסביר על שילוב לווני תקשרות במערכת האינטרנט העולמית בכלל ולשימוש בטחוני בפרט.

הרצאת הגנרל פרנק קלוץ - הגנרל קלוץ הוא סגן מפקד פיקוד החלל של חא"א, ובהרצאתו הסביר ופירט על הגישה ומבנה של חא"א לפעילות החללית. לאחר סיום הכנס הצלחתי לקיים שיחה קצרה עם הגנרל ומדבריו עולה שלמרות שכרגע שיגור הלווינים של חא"א עדיין מתבצע רק ע"י מאיצים סטנדרטיים, הם בוחנים בעיון רב את הפעילות האזרחית בתחום (ע"ע המטוס של ברט רוטאן ודומיו).

את הכנס נעל האלוף במיל' דוד עברי (מח"א לשעבר).
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל


נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 01-02-2007 בשעה 07:37.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 01-02-2007, 00:39
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
דבר שהב"ט לבאי הכנס
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל השנתי ע"ש אילן רמון - 31.1.07"

ההדגשות שלי.

-----------------
איגרת שר הביטחון לכנס החלל הבינלאומי השני על שם אילן רמון

מכובדי,

צר לי על כך שנמנע ממני להיות נוכח בכנס החלל השני על שם אילן רמון זכרונו לברכה. אני רואה בעצם קיומו של הכנס חשיבות גדולה, הן מבחינת תרומתו של הכנס להנחלת המורשת הבלתי רגילה שהותיר לנו אילן, אדם שהערצתי בחייו ובמותו, והן בתרומתו לקידום חקר החלל, שהוא נדבך מרכזי בביטחונה ובחוסנה של ישראל. הנוכחות בחלל מאפשרת לישראל יכולות שאין להן תחליף מבחינה מודיעינית, מדעית וטכנולוגית. יש לשאוף לחזק ולתגבר את הנוכחות הישראלית בחלל, מאחר והחלל הוא מכפיל כוח ביטחוני, תעשייתי, מסחרי ומדעי. על ישראל להקדיש תשומת לב יתירה להשקעה במשאב החשוב ביותר שלה, המשאב האנושי, למשוך ולעודד את מהנדסי ומדעני החלל של השנים הבאות, לספק להם את מכלול הפיתרונות אשר ישאירו אותם בארץ וימנעו את בריחתם לחו"ל.

החלל הוא נדבך חיוני לשם השגת יכולות פעולה בעומק, במיוחד מול מדינות עימות עימן אין לנו גבול משותף. אנו מודעים היטב לניסיונות שנערכים במדינות עימות, ובראשן איראן, לרכוש יכולת פעולה עצמאית בחלל, ולעובדה כי העולם משתנה במהירות, כאשר רק לאחרונה הוכיחה מדינה כמו סין את יכולתה לפגוע פיזית בלוויינים המקיפים את כדור הארץ. יכולת זו חייבת לגרום לנו להיערך לתרחישים קשים ביותר, במקרה ובעתיד יהיה ביכולתה של מדינת אויב לפגוע בנכסיה של ישראל בחלל, ולשתק מערכות רבות החיוניות לנו בזמן עימות.


לצד היערכות זו עלינו לשמר ולשפר את יכולתה של מדינת ישראל לשגר בעצמה את לווייניה, תוך שאיפה להשגת יכולות מתקדמות יותר, בעיקר היכולת הנדרשת של שיגור לפי דרישה במרווח זמן קצר בין העלאת הצורך לביצוע השיגור עצמו. יכולת כזו עשויה לאפשר לנו התמודדות עתידית גם עם מצבי קיצון של שיתוק נכסיה של ישראל בחלל בזמן עימות.

האקדמיה, התעשייה ומוסדותיה המדעיים והביטחוניים של ישראל מאגדים בתוכם את מיטב המוחות בעולם, ואין לי ספק באשר ליכולתם של מיטב האנשים, אשר רבים מהם בוודאי נוכחים בין באי הכנס, להתמודד בהצלחה מעוררת כבוד עם האתגרים העומדים כיום לפיתחה של ישראל.



בברכה,

שר הביטחון

עמיר פרץ
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #30  
ישן 01-02-2007, 07:32
צלמית המשתמש של The Cheff
  The Cheff The Cheff אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "דבר שהב"ט לבאי הכנס"

"האקדמיה, התעשייה ומוסדותיה המדעיים והביטחוניים של ישראל מאגדים בתוכם את מיטב המוחות בעולם, ואין לי ספק באשר ליכולתם של מיטב האנשים, אשר רבים מהם בוודאי נוכחים בין באי הכנס, להתמודד בהצלחה מעוררת כבוד עם האתגרים העומדים כיום לפיתחה של ישראל."

מעניין האם זו הסיבה שמצמצמים את ההשקעות בחינוך, מעלים את שכר הלימוד באונ', סוגרים פקולטות ופוגעים במהנדסים ואנשי ההי-טק שרובם ככולם שייכים למעמד הביניים...

מצטער אם זה לא נראה כקשור ישירות אך לעניות דעתי חוסן כלכלי וחברתי ועתודת מוחות אקדמית קשורים קשר ישיר לעניין הביטחון, ראו איראן (השקעה בחינוך) וסין (חוסן כלכלי) כדוגמא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 04-02-2007, 18:53
  טל ענבר טל ענבר אינו מחובר  
מומחה לתעופה, תעופה צבאית, חלל ולווינות. חוקר בכיר במכון פישר
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 11,676
התייחסויות לדוברים ובמיוחד לנושא הלוחמה בחלל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "כנס החלל הבינ"ל השנתי ע"ש אילן רמון - 31.1.07"

מתוך Jerusalem Post

http://www.jpost.com/servlet/Satell...icle%2FShowFull

srael will be facing a possible threat to its vital space-based assets within the coming decade for which it has to start preparing immediately, Israel Air Force chief Maj.-Gen. Eliezer Shkedy told the second Ilan Ramon Annual International Space Conference in Herzliya Wednesday.

His comments came in light of China's destruction on January 11 of one of its own satellites, an act that has sparked concern among the world's leading space powers that potential enemies may target their space-based assets in a version of Star Wars not heard of since the Reagan administration at the height of the Cold War.

Although China has officially denied any military or political motivation for its act two weeks ago, a point reaffirmed Wednesday to the Post by the Chinese military attache in Israel, the US and India have, since the Chinese incident, made remarks about the need to protect their civilian and military [dual-use] space assets.

Addressing the conference, which was held under the auspices of the Fisher Brothers Institute for Air and Space Strategic Studies in Herzliya, and the Science, Sports and Culture Ministry, Shkedy said: "The advantage of information and intelligence in a time of war is paramount to victory. Operational capabilities, command and control, as well as application of force are increasingly connected to space-based assets. It is hard to imagine fighting a war without these assets. Israel will develop its capabilities in space in the coming years as the connection between the military and space is growing. The Americans, Indians and Chinese are all investing huge sums of money in space."

From a purely operational perspective, Shkedy added, Israel needed to become fully autonomous in its space industry and develop its own capabilities. While not relating to China's motivations for destroying its satellite in the fashion that it did, Shkedy said the message "cannot be ignored."

"Battle in space is on our agenda, whether we want it there or not. We need to understand how we develop and protect our space assets at the relevant time. Within five to 10 years this will sadly be very relevant. There may be those who would seek to harm our forces in space, as they would our forces on land and at sea. We could face this reality in a high-intensity conflict in the future," Shkedy said.

Last year, at the first Ilan Ramon Conference, Shkedy announced a change in the official name of the Israel Air Force, to the Israel Air and Space Command. Israel Aircraft Industries recently changed its name to the Israel Aerospace Industries.

Defense Minister Amir Peretz, who was not at the conference but sent a statement to delegates, said Israel had to be ready for "present and future threats" from unfriendly nations harming its space assets, "as we saw was possible by the Chinese example."

"Israel needs to make sure that it is not cut off from its space assets during a time of conflict," Peretz said.

Maj.-Gen. [res] Prof. Chaim Eshed, head of the Space Program Department of the Defense Ministry, says that while the surveillance aspect of the global satellite industry is at five percent, Israel's situation is much different, with a much larger percentage of Israel's space-based assets focused on high-resolution surveillance and other defense-related surveillance functions.

Gen.[res] Prof. Itzhak Ben-Israel, head of the Israel Space Agency, said satellites are integral to the direction of smart munitions, such as the Joint Direct Attack Munitions [JDAM], or bunker-busting guided missiles, of which, as first reported in The Jerusalem Post this week, Israel has just purchased $100 million worth.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:51

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר