לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 07-10-2008, 01:16
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008

(משום מה זכור לי שכבר פתחתי אשכול כזה, אבל אני לא מוצא אותו.)

חברת סוחוי צירפה מטוס קרב Su-35 שני לתוכנית ניסוי הטיסה

מוסקבה, 2 באוקטובר. (ARMS-TASS). חברת סוחוי צירפה אב-טיפוס ניסיוני שני של Su-35 לתוכנית ניסוי הטיסה. המטוס המריא ממסלול המראה של מפעל KnAAPO, כך מודיעים בשירות ההסברה של סוחוי.

בהתאם לתוכנית ניסוי הטיסה, על האב-טיפוס Su-35 הניסיוני השני נבדקו פעילות המנועים ומערכת היגוי כללית במצבים שונים במשך שעה. במהלך הניסוים נבדקו מאפייני הייציבות וכושר שליטה במטוס ובמנועים. כפי שציינו נציגי חברת סוחוי, "לא היו תלונות על פעילות המנועים והמערכות".

מטוס ניסיוני שני הוטס ע"ל טייס ניסוי סרכי בוגדן, אשר תחת שליטתו Su-35 המריא לראשונה ב-19 בפברואר. נכון להיום בוצעו יותר מ-40 טיסות, שהוכיחו את מאפייני הטיסה העיקריים של המטוס.

צירוף של המטוס השני לתוכנית הניסוים יגביר את הקצב שלה ויאפשר הספקת המטוסים Su-35 מייצור סדרתי ללקוחות רוסיים ובחו"ל החל משנת 2011.

הכנסת Su-35 לשירות בחיל האוויר הרוסי יגביר את כושר ההגנה שלו ויאפשר לחברת סוחוי לשמור על כושר התחרותיות עד לתחילת שיווק של מטוס קרב מהדור החמישי, מדגיש המקור. לקוחות פוטנציאליים של מטוסי Su-35 הם מדינות דרום-מזרח אסיה, מזרח התיכון ואמריקה דרומית.

Su-35 הוא מטוס קרב משודרג בעל יכולות super maneurability [לא מכיר את המונח העברי] רב משימתי מדור 4++. בו שולבו פטרונות טכנולוגיים השייכים לדור חמישי. התכונות הבולטות שלו הן מערכת האוויוניקה החדשה על בסיס מערכת שליטה ובקרה דיגיטלית ומערכת נשק משולבת, מערכת מכ"ם מערך מופע חדשה בעלת טווח גילוי מטורות גדול המסוגלת לעקוב ולהעסיק בו זמנית צספר גדול יותר של מטרות, מנועים חדשים בעלי דחף מוגדל ובעל thrust vectoring [לא מכיר את המונח העברי].


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://img293.imageshack.us/img293/3041/7258828748a6gj8.jpg]

----

ואני יכול להוסיף גם שהמטוס נושא איתו מערכת ל"א מובנת והוא מצופה בחומר המקטין את השח"מ שלו, כך לפחות על-פי הפירסומים שראיתי.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 07-10-2008, 21:57
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "למטוסי הדור החמישי יש גם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
למטוסי הדור החמישי יש גם מנוע. זה לא אומר שמדובר בתכונת דור חמישי.
אם דבר קיים במטוסים מאמצע שנות השמונים, לדוגמה, האם זה דור חמישי או רביעי?

שאלת המאפיינים של דורות המטוסים היא לא טריביאלית, ואני בכלל לא יכול להגיד שאני שולט בתחום בצורה כלשהי, אפילו בסיסית ביותר. אבל יחד עם זאת, ישנם מאפיינים של הדור החמישי אשר מקובלים על הרוב (אם לא על כולם). לדוגמה, מאפיין המנוע של המטוס מהדור החמישי הוא שהמנוע מאפשר טיסה על-קולית ללא השימוש במבער אחורי (מה שנקרא: מהירות שיוט על-קולית). התכונה הזאת כמעת ולא קיימת במטוסים מהדורות הקודמים (יוצאי מן הכלל הם MiG-25 ו-MiG-31, עד כמה שאני מבין). כלומר, בהחלט אפשר למצוא תכונות בודדות (ואני מדגיש - בודדות, כלומר לא כמכלול שלם) המשתייכות לדור החימישי. דוגמא אחרת היא תכונת ה"חמקנות", אשר יושמה בF-117 השייך לדור הרביעי (אם אפשר לחשב אותו כמטור קרב). אם זאת, רק מכלול שלם של התכונות הללו, שרוכזו במטוס קרב אחד (לדוגמא: F-35 ו-F-22), יכולים ליצור מטוס מהדור החמישי.

ציטוט:

השאלה היא איך האינטגרליות מתבטאת בשטח. במטוסים קודמים זה אמר שהמערכות מובנות במטוס, ולא צריך תוספות חיצוניות/פנימיות לאחר הייצור, במערכות כמו ה-JSF העסק חכם יותר ומתמקד בהתכת המידע, זה מה שאני הבנתי מכך. האם אני טועה?

אתה בהחלט צודק. לפחות אני מבין את הדבר בדיוק באותו אופן. לא מדובר בפוד ל"א שחובר חיבור קבע למטוס קרב, או שהוכנס לתוכו, אלא שילוב עמוק של מערכות ל"א במערכת השליטה והנשק (או איך שהיא נקראת) של המטוס. ב-F-22 המכ"ם עצמו מהווה חלק ממערך הל"א האינטגרלי של המטוס, לפי מה שידוע לי, לפחות.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 07-10-2008, 03:36
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי yochaiTB שמתחילה ב "עד כמה הם התקרבו לדור ה5? הוא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי yochaiTB
עד כמה הם התקרבו לדור ה5? הוא עדין נראה לי כמו דור קודם עם קצת שיפורים טכנולוגים(מראה עין בלבד). למרות שצוין שיש לו אמצעי הפחתת שח"ם העיצוב שלו עדין ישאיר חתימה גבוהה, במיוחד עם הטילים בחוץ לא נראה לי שיהיה הפתעה בנושא השח"ם, לא?
סליחה על הבורות. האם זה המטוס המתקדם הבא של רוסיה ?

מתקדמים לא רע בכלל, אם להאמין לפירסומים. יש סיכוי טוב שנראה בשנה הבאה את ה-PAK-FA הרוסי ממריא.

Su-35 הוא ללא ספק שייך לדור הרביעי. אלא שהוכנסו בו אלמנטים אשר מאפיינים את הדור החמישי.

בנוגע לשח"ם - אם הרוסים יצליחו להקטין רק באמצעות הציפוי המיוחד את השח"מ של המטוס פי 10, נגיד, זה גם יהיה הישג חשוב, כיוון שזה יקטין את טווח הגילוי\הנעילה שלו בערך פי שתיים.

זה המטוס המתקדם הבא של רוסיה, אבל הוא לא ישאר כזה הרבה זמן, כי כבר נבנה מטוס קרב מהדור החמישי - PAK-FA (שם התוכנית) או T-50 (אינדקס של משרד הפיתוח, לדעתי) של סוחוי, אשר אמור להיכנס לשירות מבצעי (בתצורה הראונה לו) בסביבות שנת ה-2015, אם אני לא טועה. מאוחר יותר הוא ישונה לתצורה השניה, אשר הפיתוח שלה עדיין לא הושלם.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 07-10-2008, 23:31
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ralf שמתחילה ב "סירטון תדמית של חברת סוחוי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ralf
האם יש נתונים לגבי יכולת ה"שיוט על-קולי" של המטוס?


ניסוי טיסה עדיין לא הסתיימו, כך שהתכונות המדוייקות של המטוס עדיין לא ידועות. עם זאת, היה פירסום שדיבר על כך שבמהלך הניסוים טייס הניסוי דיווח שהמטוס יכול אולי להגיע לעל-קול ללא מבערים, אבל הוא לא היה יכול לבחון את האפשרות הזאת בגלל הגבלות המחמירות של תוכנית הניסוים, והדבר יתברר בהמשך. אבל ברור, שהיכולת הזאת הייתה לא צפויה ולא מתוכננת.

ציטוט:
מה עם החימוש של המטוס, במיוחד טילי אוויר-אוויר?

מה איתו?

פיתוח החימוש המיועד למטוסים מהדור החמישי עדיין לא הסתיים, למיטב ידיעתי, אבל ישנו מבחר די מכובד סה"כ של חימוש אווירי שכבר נכנס לשירות (מה שכן, שצריך לרכוש אותו).
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 08-10-2008, 03:41
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
לגירסא הרוסית וההודית של מטוס קרב מהדור החמישי יהיו הבדלים משמעותיים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

מוסקבה, 1 באוקטובר. (ARMS-TASS). בגירסאות של מטוס קרב מהדור החמישי, אשר מפותח תוך שיתוף פעולה בין רוסיה להודו, יהיו הבדלים משמעותיים. בזמן שחיל האוויר הרוסי מתכוון להכניס לשירות את הגירסא החד-מושבית של מטוס קרב, חיל האוויר ההודי מרוצה מטוס דו-מושבי. ההבדל נובע מהבדלים בתורת הלחימה, אשר לפיה המטוס אמור לבצע טווח רחב של משימות, כך מודיע India Today.

כפי שמסר ראש HAL אשוק באוודז'ה, מטוס קרב הודי מהדור החמישי FGFA (כלומר: Future Generation Fighter Plane) יובדל באופן משמעותי מהגירסא הרוסית, כיוון שנוכחות הטייס השני מצריכה הכנסת שינוים בשלדת מטוס, כנפיים ומשטחי היגוי.

תוך כדי שהוא מנתח את סיכומי הפעילות של הועדה ה-8 הבינממשלטית לשיתוף פעולה ביטחוני רוסי-הודי, א. באוודז'ה הודיע, כי הצדדים התקדמו בשאלת התאמת תחומי ההשתתפות בפיתוח מטוס הקרב החדיש, אשר ההסכם אודות הפיתוח המשותף שלו נחתם בשנת 2007. כצפוי, הודו תתרכז בייצור חומרים מורכבים עמידים קלים שישמשו לבניית המטוסים, מה שאמור להקטין באופן ניכר את משקלם.

כפי שהודיע נשיא החברה OAK, אלקסיי פדורוב, כרגע החברה מחליטה איזה חלק מעבודות פיתוח של המטוס ימסר לייצרנים ההודיים. ההחלטה בשאלה זו צפויה להתקבל לא יאוחר מסוף השנה הנוכחית.

לפי דבריו של א. באוודז'ה, המטוס החדש יוצר תוך שימוש בטכנולוגיות חמקניות, יצוייד במנועים המאפשרים טיסה במהירות על-קולית ללא שימוש במבערים אחוריים, יצוייד בתאי איכסון פנימיים לחימוש, הוא יהיה מסוגל להעסיק כמה מטרות בבת אחת באויר, על הקרקע ועל הים, הוא יקבל מערכות קשר חדישות.

אב טיפוס הראשון של FGFA ההודי יצוייד במנועי AL-31FP. עם זאת, בהתאם לבקשה של הצד ההודי, המטוס הסדרתי אמור לקבל מנועים קטנים ב-15-20% מהמנועים הקיימים. מתוכנן ש-FGFA, אשר אמור להיכנס לשירות בחיל האוויר ההודי לקראת שנת 2015, יחליף שלושה דגמים של מטוסי קרב המשרתים נכון לעכשיו.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #21  
ישן 08-10-2008, 04:16
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע לרוסיה מספר יתרונות על שאר המתחרים במכרז ההודי לרכישת 126 מטוסי קרב רב-משימתיים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

מוסקבה, 3 באוקטובר. (ARMS-TASS). לרוסיה מספר יתרונות על שאר המתחרים המשתתפים במכרז ההודי לרכישת 126 מטוסי קרב רב-משימתיים במשקל בינוני, כך הודיע במהלך מסיבת העיתונאים נשיאה של OAK, אלקסיי פדורוב.

בתור היתרון הראשי פדורוב נקב בביצועי טיסה הטובים של MiG-35, "אשר אותו הגשנו להשתתף במכרז". לפי דבריו, מטוס קרב רב-משימתי רוסי זה בביצועי הטיסה שלו "לא נופל משאר המשתתפים, ובמקרים מסויימים עולה עליהם, שביניהם נמצאים F-16 ו-F-18, איורופייטר ממערב אירופה, גריפו השבדי ורפאל הצרפתי.

בנוסף על כך, ציין פדורוב, לרוסיה והודו "קשרים היסטוריים מתמשכים לא רק בהספקת מוצרים מוכנים, אלא גם באירגון ייצור תחת זיכיון". לכן, אם המנצח יהיה MiG-35, "הצד ההודי יצטרך לבזבז הרבה פחות אמצעים להקמת תשתיות התחזוקה בשביל המטוס הזה", אמר ראש OAK.

המרכיב השלישי ביתרון הם, לדבריו, הקשרים הפוליטיים והכלכליים ההדוקים בין רוסיה להודו.

פדורוב משוכנע, כי לכל משתתפי המכרז צפוי מאבק קשר. הוא מסביר שקיימות שלוש סיבות לכך. הראשונה מהן קשורה בעובדה שהצד ההודי עדיין לא הגיע לשביעות רצון מלאה לגבי ביצואי טיסה של אף אחד מהמשתתפים. בנוסף על כך, המנצח יצטרך להבטיח תוכנית off-set על הסכום של לא פחות מ-50% מכלל מחיר העסקה, השווה, לפי הערכות השונות, ל-7-10 מיליארד דולר. "זהו סכום גדול מאוד, והבטחת תוכנית ה-off-set בנפח כזה, ובמיוחד כזאת שהלקוח יהיה מרוצה ממנה, זה קשה לכל משתתף", ציין פדורוב.

הסיבה השלישית היא פוליטית. "זהו לא מעבק פשוט על עסקה גדולה בין חברות, אלא תחרות בין המדינות על [השגת] משקל הפוליטי בשוק המאוד חשוב זה", הדגיש ראש OAK.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #22  
ישן 08-10-2008, 05:14
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע רוסיה מאוד מעריכה את השיתוף הפעולה הביטחוני החיובי עם יוון
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

אתונה, 6 באוקטובר. (כתב ARMS-TASS). רוסיה מאוד מעריכה את שיתוף הפעולה הביטחוני החיוב עם יוון. כרגע כלל הייצוא הביטחוני ליוון עלה על מיליארד דולר והמגמה היא להמשך גידול. על כך הודיע ל-ARMS-TASS ראש המשלחת הרוסית, מנהל השירות הפדרלית לשיתוף פעולה ביטחוני של רוסיה, מיכאיל דימיטרייב, לקראת פתיחת התצוגה הביטחונית הבינלאומית ה-15 Defendory-2008 באתונה.

לפי דבריו, חברות התעשייה הביטחונית הרוסיות בראשותה של חברת Rosoboronexport יציגו באתונה מצגת יצוגית ומאוזנת של מוצרים ביטחוניים, אשר הותאמה לדרישות הנוכחות והעתידיות של אנשי צבא יוון.

המוצג המרכזי במיצג זה יהיה דגם בגודל טבעי של רכב קרב חי"ר משודרג BMP-3M (בתמונה), אשר ביחס אליה מתנהלת, לפי דבריו של מ. דמיטרייב, "עבודה רצינית, מתוכננת להימשת בשנים הקרובות".

ליוון צורך בכמה מאות יחידות רק"מ מסוג זה, ו-"אנחנו מוכנים לא רק למלא את הדריזה הזאת, אלא אנחנו מזמינים את התעשייה הביטחונית היוונית להקים ייצור משותף של BMP-3M. על היקף ההשתתפות שלו בתוכנית זאת הצד היווני יחליט לפי היכולות של התעשייה הביטחונית הלאומית", ציין ראש השירות.

בשנים הקודמות החברות הרוסיות ייצרו וסיפקו לצבא יוון מערכות נ"מ Tor-M1 ו-Osa-AKM, נחתות מודרניות רוחפות מדגם Zubr, מערכות נ"ט Kornet.

"אנחנו שבעים רצון מהעובדה שהאמל"ח הרוסי קיבל הערכה מצידם של אנשי צבא יוון", ציין מ. דמיטרייב.

לפי דבריו, "אנחנו מחשיבים את העניין של אנשי צבא יוון כלפי סוגים מסויימים של אמל"ח רוסי לא רק כאישור לאיכותם הגבוה, אלא גם כסימן לאימון גדול של המדינות שלנו אחת כלפי השניה".

במטרת לעלות את איכות התמיכה באמל"ח רוסי ביוון הוקם מיזם רוסי-יווני משותף Rosoboronservis-Hellas.

"אנחנו מצפים שדווקא המיזם הזה יהווה השפעה רצינית על המשך התפתחות שיתוף פעולה דו צדדי רוסי-יווני בתחום שיתוף הפעולה הביטחוני, תוך שהוא מבטיח שירותי תחזוקה איכותיים של האמל"ח המייוצא והספקת חלקי חילוף דרושים", הדגיש מ. דמיטרייב. "בגדול, אנחנו אופטימיים לגבי האפשרויות של המשך פיתוח שיתוף פעולה ביטחוני רוסי-יווני. הוא מתבצע על בסיס אימון הדדי, על תנאי של אי התערבות בענייני הפנים [של מדינה שניה] ומוכיח את השיתוף האסטרטגי של המדינות שלנו. שיתוף פעולה זה הוא בעל אופי פתוח [שקוף], ואינו מכוון נגד מדינה שלישית כלשהי או נגד אירגון בינלאומי כלשהו".

חברות תעשייה ביטחונית רוסיות מוכנות היום להציעה לצד היווני כלי תעופה מודרניים, מערכות נ"מ חדישות S-400 ו-Buk-M2E, מערכות טק"ק לטווח קצר, רחפות Murena ושורה שלמה של מוצרים ביטחוניים אחרים.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 12-10-2008, 19:34
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע יוון מגדילה את ההזמנה של BMP-3M הרוסיים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

אתונה, 10 באוקטובר. (ARMS-TASS). החוזה לרכישת BMP-3M הרוסיים מתוצרת ה-Kurganmashzavod ע"י משרד ההגנה היווני, אשר אותו מומחים רוסיים ויווניים מכינים כרגע, יכול לכלול מספר גדול יותר של רקמ"ים. הסיבה לכך היא שהחוזה הזה יכלול גם שורה של רקמ"ים יעודיים על פלטפורמת BMP-3M. כך נודע ל-ARMS-TASS מהמומחים אשר פועלים בתצוגת אמל"ח בינלאומית Defendory'2008.

בין היתר, היחידות המוזמנות יכולים לכלול נגמ"ש פינוי BREM-L וגירסא אמפיבית BMP-3F (בתמונה).

נפרדת מ-BMP-3M בכך שלה כושר שייט טוב יותר והוא יכולה לשמש למשימות אמפיביות.

הדרישה המקדימה של אנשי צבא יוון היה רכישת 291 רקמ"י BMP-3M במשך תקופה של 5 שנים, אלא שמאוחר יותר מספר הרקמ"ים גדל ל-419.

צבא יוון מפעיל נכון לעכשיו צי של נגמש"ים אמריקאיים מיושנים M113 ונגמש"ים Leonidas, המיוצרים על ידי תעשייה ביטחונית מקומית. החימוש שלהם כולל רק מקלע בקליבר 7,62, ואינם יכולים לפעול בטווח המהירויות של טנקי Leopard-2A6, אשר לא מזמן נרכשו על-ידי יוון. בנוסף על כך, המיגון של הנגמש"ים האלה הוא קל.

בצבא יוון משרתים גם רקמ"י BMP-1, אשר התקבלו מגרמניה המזרחית לשעבר, והם עתידים לשרת כל עוד שהרקמ"ים החדשים לא יועברו לצבא במספרים מספיקים.

בהתאם לכלל החוזה לרכישת BMP-3M אשר נמצא כרגע בתהליך ההכנה כאמור, הרקמ"ים הראשונים יורכבו ברוסיה ומאוחר יותר יוקם ייצור תחת רישיון במפעלי התעשייה הביטחונית הלאומית, אשר כיום לוקחים חלק בייצור טנקי Leopard-2A6.

יוון תקבל את הגירסא האחרונה של BMP-3M, אשר נבדל באופן משמעותי מ-BMP-3 שסופקו לפני זה לקפריסין. קודם כל, BMP-3M נבדל בתא לחימה מייצור של משרד פיתוח בטולה (KBP), החמוש בתותחי 100 ו-30 מ"מ, וכמו כן במקלע בקליבר 7,62 מ"מ. בנוסף לפגזי 100 מ"מ הרגילים קיימת אפשרות להשתמש בפגזים מונחים לייזר בעלי טווח יעיל עד 5 ק"מ.

הכינון של חימוש ה-BMP-3M מתבצע באמצעות מערכת בקרת אש הפועלת ביום ובלילה.

המפקד והתותחן מצויידים בכוונות תרמיות מייוצבות.

יווני ייצויד בכוונות תרמיות של חברה צרפתית Tales, במערכות קשר מודרניות ואולי גם במערכת לניהול לחימה, כמו אלה שבהם מצויידים טנקי Leopard-2A6 יווניים.

במסגרת חוזה נפרד, החברה הגרמנית IBD מציעה להתקין על הרקמ"ים מערכות הגנה אקטיביות.

כפ שמציינים המומחים, BMP-3 הוא רק"מ בעל פוטנציאל שיווקי גדול בתחומו. מספר גדול של רקמ"י BMP-3 ייוצאו למדינות המזרח הקרוב, באסיה הרקמ"ים האלה נמצאים בשירות דרום קוריאה ואינדונזיה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 12-10-2008, 20:45
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע הייצוא של אמל"ח רוסי לשנת 2008 יהיה גדול יותר ממה שתוכנן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

אתונה, 7 באוקטובר. (ARMS-TASS). הייצוא הביטחוני של אמל"ח רוסי יהיה גדול יותר מהמתוכנן, כך הודיע ל-ARMS-TASS בתצוגת אמל"ח בינלאומית Defendory'2008 מנהל השרות הפדרלי לשיתוף פעולה ביטחוני מיכאיל דמיטרייב.

"
אין לנו שום ספק שתוכית הייצוא אמל"ח רוסי על הסכום שעולה על 8 מיליארד דולר תבוצע מעל המתוכנן. כבר עכשיו אנו מעבר לתוכנית הזאת, אבל בכמה בדיוק נעבור את התוכנית, על זה מוקדם עדיין לדבר", הוא ציין.

לפי דברי מ. דמיטרייב, בשנה הנוכחית המקום המוביל במכירות הייצוא יתפס ע"י כלי תעופה. אם זאת, היום אפשר לראות ממש פיצוץ ברכישת מערכות נ"מ רוסיות, אשר התעשייה הרוסית לא מסוגלת לספק בטווחי זמן קצרים.

"היום הערך של מערכות נ"מ רוסיות בעולם הוא גבוה. נוצר עצלינו טור שלם של לקוחות זרים, אשר מעוניינים לרכות את המערכות מתוצרת שלנו", הוא הדגיש.

היום אנחנו מוכרחים לנקוט בצעדים להרחבת הייצור הביטחוני, כיוון שגידול בהזמנות של המדינה ופעילות התעשייה למילוי הדרישות של משרד ההגנה הרוסי לא מאפשרים להגדיל את הייצור לטובת ההזמנות מחו"ל", ציין נמהל השירות.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.


נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 12-10-2008 בשעה 20:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 12-10-2008, 22:37
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מטוס קרב רוסי-הודי מהדור החמישי יבנה על פי לוח זמנים המתוכנן
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

אתונה, 11 באוקטובר. (ARMS-TASS). מטוס קרב מהדור החמישי, אשר רוסיה והודו מפתחים במשותף, יבנה על פי לוח זמנים המתוכנן, כך מסר ל-ARMS-TASS בתצוגת אמל"ח הבינלאומית ה- 15 Defendory'2008 מנהל השירות הפדרלי לשיתוף פעולה ביטחוני מיכאיל דמיטרייב.

"העבודות נמשכות, ולפי המידע שלי בעוד שנתיים אמורה להתקיים הטיסה הראשונה. הכל מתנהל לפי התוכנית, ואני בטוח שהמטוד יהיה מוכן בזמן שהוגדר", אמר מדבידייב.

לפי דבריו, הצד ההודי "יקח חלק באותה גירסא של המטוס שאותה מפתחת רוסיה כבר הרבה זמן, אשר כבר יצא אל הפועל."

"ייתכן שהצד ההודי יביא משהו משלו, אבל רק במסגרת מצומצמת ביותר", הודיע ראש השירות.

הוא גם ציין שאת עבודות הפיתוח המשותפות עם המדינות הזרות "אנחנו מחשיבים ככיוון מבטיח של שיתוף הפעולה."

"אני מניח שבזמן הקרוב שיתוף הפעולה ימשיך להתפתח. אנחנו נסכים לפיתוחים ולפרוייקטים משותפים בצורה יותר נמרצת", סיכם ראש השירות הרוסי לשיתוף פעולה ביטחוני.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #26  
ישן 12-10-2008, 22:51
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע ממשלה רוסית אישרה את מכירת 25% + מניה אחת של "מטוסים אזרחיים של סוחוי" ל-World's Wing
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

מוסקבה, 10 באוקטובר. (ITAR-TASS). ממשלת רוסיה אישרה את מכירת 25 אחוז ועוד מניה אחת של חברת "מטוסים אזרחיים של סוחוי" (GSS) לחברה שוויצרית World's Wing SA, אשר נמצאת תחת שליטה עקיפה של הממשלה האיטלקית, כך הודיע ראש השירות האנטי-מונופולי הפדרלי איגור ארטמייב על פי סתוצאות הישיבה של הועדה הממשלטית לפיקוח על השקעות זרות.

"הממשלה אישרה את הפרוייקט הזה ולא עומדים שום מכשולים בפני העסקה הזאת, אשר עליה ביקשה החברה הזרה הזאת", ארטמייב הדגיש.

ובכן הממשלה של הפדרציה הרוסית אישרה שעון זר ישתתף באחד התחומים האסטרטגיים - בייצור מטוסים אזרחיים.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 12-10-2008, 23:35
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע חיל האוויר ההודי מתכוון לרכוש כמות נוספת של מטוסי תדלוק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

מוסקבה, 10 באוקטובר. (ARMS-TASS). חיל האוויר ההודי מתכוון לרכוש כמות נוספת של מטודי תדלוק, מודיע JDW.

פי שהודיע בניו-דלי ב-8 באוגוסט מפקד חיל האוויר ההודי אייר-מרשל פאלי מייג'ור, חיל האוויר מנהל משא ומתן לרכישת 6 מטוסי תדלוק נוספים. בין המתחרים אשר יצאו לשלב הסופי של המכרז Il-78 של חברת איליושין ומטוס על בסיס הפרוייקט A330 של חברת "איירבאס". בשנת 2004 חיל האוויר ההודי כבר הכניס לשירות 6 מטוסי תדלוק Il-78, אשר סופקו על פי החוזה בסכום של 8 מיליארד רופי (כ-160 מיליון דולר).

מטרת תוכנית השידרוג, אשר תבוצע ב-7-10 השנים הקרובות, היא פיתוח תורת לחימה חדשה, חיזוק הפוטנציאל המבצעי והיעילות של חיל האוויר ההודי.

פי מידע של מפקד החיל, מתוכנן שבמהלך ביצוע תוכנית השיקום והשידרוג של חיל האוויר יחודש הצי המתיישן של מטוסי הטובלה ויתוקנו 39 שדות תעופה הפרושים על כל שטח המדינה. התוכנית כוללת שידרוג של 100 מטוסי תובלה בינוניים An-32 ו-24 מטוסי Il-76. במרץ של השנה הנוכחית ממשלה הודית חתמה על הסכם רכישת 6 מטוסי תוסלה C-130J-30 Super Hercules. העלות הכללית של העסקה שכוללת ציוד עזר, מיכשור מוטס ומערכות קשר הסתכמה ב-962,5 מיליון דולר. הספקת המטוסים הללו תסתיים לקראת דצמבר 2011. בנוסף לכך, מתוכננת רכישת כמות מסויימת של מטוסי תובלה כבדים, אשר אודות הדגם שלהם עדיין לא הוחלט. כ-40 מטוסי סיור ימיים Dornier-228 אמורים לעבוד שידרוג.

כפי שהכריד מפקד החיל, חיל האוויר מסיים משא ומתן על החוזה לרכישה נוספת של מסוקים רב-משימתיים Mi-17-B5. פורסם מכרז בינלאומי להספקת 197 מסוקים רב-משימתיים קלים.

כמו כן חיל האוויר חתם על חוזה רכישת 38 מסוקים משופרים קלים "דהרוב" (Dhruv) מתוצרת ההודית, כולל 16 כלים בגירסא המחומשת.

צפוי שלקראת שנת 2014 סדר הכוחות של חיל האוויר ההודי יכלול 230 מטוסי קרב רוסיים Su-30MKI מיובאים ומתוצרת עצמית, 51 Mirage-2000N משודרגים, 67 MiG-29B\S ו-63 מטוסי "יגואר", המצויידים במערכת ניווט ובקרת אש [אני לא מכיר את המונח הנכון] DARIN-2.

בהתאם לחוזה בעל עלות של 1,1 מיליארד דולר שנחתם במרץ 2004, חיל האוויר ההודי אמור גם לקבל 3 מטוסי AWACS [אני לא זוכר את המונח העברי] "פאלקון" (Phalcon), אשר מצויידים המערכות מכ"ם ישראליות EL/M-2075 מתוצרת חברת IAI. הודו צפויה לקבל את המטוס הראשון בינואר-פברואר של שנת 2009.

את המרופ המרכזי בשידרוג חיל האוויר תופסת תוכנית רכישת 126 מטוסי קרב רב-משימתיים בינוניים MMRCA העלות כוללת של 10 מיליארד דולר. משרד ההגנה ההודי פירסם בקשת קבלת המיגע לרכישת מטוסי MMRCA, המיועדים להחליף את מטוסי MiG-21 המיושנים, באוגוסט 2007. נכון להיום, במכרז משתתפים, בנוסף לחברה OAK רוסית עם ה-MiG-35, חברה שבדית SAAB עם המטוס "גריפן NG", האיחוד האירופאי "אירופייטר" עם מטוס קרב EF-2000 "טייפון", תאגידים אמריקאיים "לוקהיד מרטין" ו-"בוינג" עם F-16 ו-F-18, "דאסו" הצרפתית עם מטוס קרב "רפאל".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 13-10-2008, 18:51
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע נשיא רוסיה צפה בשיגור טיל "טופול" בפלסצק ובשיגור הטיל "סינווה" מהנומ"ט "אדמירל קוזנצו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

פלסצק, 12 באוקטובר. (ITAR-TASS). שיגור ניסיוני-מבצעי של טיל בליסטי ביניבשתי אסטרטגי RS-12M "טופול" (Topol) בוצע בנוכחות המפקד העליון הנשיא הרוסי דמיטרי מדבדייב במהלך התרגיל "יציבות-2008".

כפי שהודיע מנהך שירתי המידע וקשרי ציבור של חיל הטילים האסטרטגי קולונל אלכסנדר בובק, "שיכור הטק"ק RS-12M "טופול" בוצע ע"י צוות חיל הטילים האסטרטגי מפלסצק בשעה 11:24 (זמן מוסקבה)".

לפני השיגור מפקד חיל הטילים האסטרגי קולונל-ג'נרל ניקולאי סולווצוב דיווח לנשיא. הוא הודיע לנשיא שמטרות השירוג הם אישור הכשירות המבצעית של הטיל לאחר הארכת מועדי השירות שלו.

הנשיא קיבל דיווח שלאחר 25 דקות מהשיגור, ראש קרב של הטיל פגע במטרת דמה בשטח אש קורה שבקמצ'טקה.

מדבדייב ציין כי "המשימו הושלמה, והושלמה באופן איכותי". "זנ מראה שאמל"ח שלנו פועל כמתוכנן", הוא אמר.

הנשיא מסר שרוסיה "תחדק את המערך המבצעי". "אנחנו, כמובן, נכניס לשירות דגמים חדשים של אמל"ח. אבל, כמובן, נמשיך בלבצע שיגורי טילים בליסטיים רגילים שנמצאים בשירותינו", הוא האיר. הוא גם הגדיש ש"היעילות שלהם הוכחה במהלך הזמן, וזה טוב, זה מראה שהמגן שלנו בסדר".

דמיטרי מדבדייב, שר ההגנה אנטולי סרדיוקוב, המלווים שלהם והפיקוד של חיל הטילים האסטרטגי, וכמו כן העיתונאים צפו בשיגור ממקומות מחוסים מיוחדים. "טופול" היה מוצב במרחק של קילומטר מעמדות תצפית.

לאחר הדיווח של מפקד שטח אש אודות השיגור המוצלח, מדבדייב בירך את כל הכוח של בסיס שיגור "טופול" ואת הצוות המשגר עם השיגור המוצלח.

לפי דבריו מפקד החיל, הטיל הזה נמצא בכוננות מבצעית כבר 21 שנים. קולונל-ג'נרל הדגיש, כי "טופול" מהווה עמוד התווך של מערך הטילים האסטרטגיים. כפי שהוא ציין, מערכת "טופול" מצטיינת ב"שרידות גבוהה, יכולת תימרון, קושי גילוי ודמן הכנת הטיל לשיגור קצר".

הוא הוסיף כי העובדה שמתחילת הניסוים ותחילת השימוש בשנת 1983 בוצעו יותר מ-80 ניסוי טיסה של הטיל "טופול"מעידה על האמינות הגבוהה של המערכת. "כל אותם השיגורים הוגדרו כמוצלחים", הוא הדגיש.

בשביל ראש המדינה השיגור של היום היה אירוע צבאי שני ביומיים האחרונים. ב-11 בספטמבר הוא צפה בתמרון כוח ימי של הצי הצפוני מסיפונה של נושאת המטוסים "אדמיראל קוזנצוב" בים הברנץ. במהלך התמרון בוצע שיגור של טיל בליסטי ביניבשתי אסטרטגי "סינווה" (Sineva) מהצוללת טילים בליסטיים הגרעינית "טולה" (Tula). שיגור הטיל הבליסטי "סינווה" בוצע למרחק של 11 אלף 547 ק"מ. "זאת התוצאה הטובה ביותר אשר הושגה אי פעם באמצעות הטיל הזה", מסר מדבדייב.

סך הכל השנה בוצע חיל הטילים האסטרטגיים 5 שיגורי טילים. מתוכם שנים של "טופול". בנוסף, אנשי החיל פעלו היטב גם בשביל החלל האזרחי. ב-19 ביוני בוצע שיגור של משגר חלל "קוסמוס-3M" משטח אש בינחילי קפוסטין יער, אשר שיגר לחלל 6 לווינים אמריקאים "אורבקום" (OrbCom). ב-29 באוגוסט מנמל חלל בייקונור בוצע שיגור מוצלח של טיל בליסטי ביניבשתי RS-20B במסגרת התוכנית "דנפר". הטיל המוסב שיגר לחלל 5 לוויני תצפית גרמניים "רפידאי" (RepidEye). ב-1 באוקטובר חיל הטילים האסטרטגיים סייע לטאילנד להיכנס ל"מועדון החלל". טיל מוסב "דנפר", אשר שוגר מבסיס שיגור יאסני של החיל במחוז אורנבורג, הכניס לחלל לווין תצפית טאילנדי THEOS.

כפי שסולובצוב סיפר לעיתונאים לפני זה, בהתאם לתוכנית שיגורים מעודכנת לשנת 2008, עד סוף השנה יש צורך ךבצע עוד שיגור של RS-24 מקן שיגור בנמל חלל פלסצק.

טיל בליסטי בינייבשתי אסטרטגי "טופול" זהו טיל דלק מוצק תלת-שלבי. הוא פותח במכון לטכנולוגיות החום במוסקבה. נסנס לשירות בשנת 1988. טווח פעולה - עד 10,000 ק"מ. משקל שיגור - 45 טון, משקל רש"ק - טונה אחת. טיל RS-24 החדש בעל ראשי קרב מתפצלים פותח בעזרת בפתרונות הטכנולוגיים אשר הוכנסו קודם למערכת "טופול". הטיל הזה ישמש כבסיס המערך ההתקפי של חיל הטילים, ובמסגרת שלו הוא יהיה מסוגל להבטיח את ביטחון המדינה ובני בריתה עד אמצע המאה ה-21.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #29  
ישן 16-10-2008, 13:35
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע ספינות סיניות מבקרות בוולדיווסטוק (כתבה באנגלית)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

VLADIVOSTOK, October 14 (Itar-Tass) - A squadron of combatant ships of the naval forces of the People's Liberation Army (PLA) of China, called here on Tuesday for a visit. The squadron consists of the destroyer "Tai Zhou" and the guided missile frigate "Ma Anshan".


An officer in the information and public relations service of Russia's Pacific Feet (PF) has told Itar-Tass that the naval squadron's four-day visit is made under the flag of Vice-Admiral Xu Hungmeng, Commander of the PLA's East Sea (Sea of Japan) Fleet, who arrived in the main city of the Primorsky Territory for this purpose earlier in the day.

"The present meeting between Russian and Chinese navy men pursues the main aim: to promote a further development of naval cooperation between the navies of our two countries," the PF information service officer pointed out.

The programme for the visit is traditional: the PF Command and the PT administration chief will receive Chinese seamen. The programme also envisages bus tours, basketball competitions, and a number of official functions and informal get-togethers of the seamen of the two countries. Hosts on the Russian side are the large anti-submarine ships Admiral Panteleyev and Admiral Tributs.

This is a fifth call at Vladivostok by a Chinese naval squadron. Last time naval ships of the PLA and PF Marines participated in large-scale bilateral anti-terrorist exercises "Peace Mission-2005" that took place in the area of the Liaodong Peninsula.




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #33  
ישן 16-10-2008, 22:45
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "האם אתה יודע מה מצב הפיתוח של..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
האם אתה יודע מה מצב הפיתוח של הסוחוי SU-37 ?
תודה

Su-37 היה למעשה מפגין טכנולוגיות (technology demonstrator) על בסיס Su-35 (או, לפי שמו האחר: Su-27M) שהיה אמור להציג יכולת של תימרון על במטוסים החדישים ממשפחת ה-Su-27. באותם הימים הרוסים התאמצו מאוד למכור את המטוסים שלהם למדינות זרות (ואנחנו רואים שהם הצליחו בסופו של דבר), ולכן הופיעו ציונים חדשים על ימין ועל שמאל, ולפעצים גם אותו דגם קיבל כמה ציונים שונים (כמו Su-27UB/Su-32FN/Su-34). למעשה, כל (או כמעט כל) החידושים שהופיעו לראשונה בו, עכשיו נמצאים ב-Su-35 החדש.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #34  
ישן 21-10-2008, 03:40
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
מידע רפורמות בצבא הוסי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "חדשות צו"ב מרוסיה - אוקטובר 2008"

משרד ההגנה הרוסי פירסם תוכנית רפורמות מרחיקות לכת שכמוהן לא נראו ברוסיה מאז סוף מלחמת העולם השניה.

הרפורמות כוללות שינוי אירגוני של הצבא והעברה למודל אחר, הפחתה בכמות החיילים ובמיוחד הקצינים. להלן הנקודות העיקריות של התוכנית:

1. הפחתה במספר החיילים והקצינים

התוכנית מדברת כל הפחתת מספר המשרתים למיליון איש לעומת 1,130,000. אודות הרפורמה הזאת ידוע כבר כמה זמן, אלא שבמקור היא הייתה אמורה להתבצע עד שנת 2016, ועכשיו הוחלט על תאריך חדש - 2012. מספר הקצינים המתוכנן הוא 150 אלף איש לעומת 355 אלף עכשיו. למעשה זה אומר ש-117,5 אלף קצינים יפוטרו במשך 3 שנים. חלק מהתפקידים שכרגע מאוישים ע"י קצינים (רופאים, עורכי דין וכו') יאוישו בעובדי חברות ואירגונים אזרחיים. כרגע, לפי דברי שר הביטחון אנטולי סרדיוקוב, מבחינת התפקידים הצבא שלנו מזכירה היום בצורתה ביצה, המנופחת באמצע - יש יותר קולונלים ולויטננט-קולונלים מאשר קצינים זוטרים. בעוד שלושה שנים הצבא יראה כמו פירמידה.

2. כוחות המוכנות המתמדת (constant combat readines forces)

בצבא ישארו רק יחידות (או עוצבות) המוכנות המתמדת (כלומר יחידות המאוישות במלואן), וזאת בניגוד לשיטה הקיימת, כאשר, בגדול, ישנן שני סוגים שונים של יחידות: יחידות המוכנות המתמדת ויחידות שלהן תקן מלא של אמל"ח והמערך הפיקודי (אבל רק יחידות משנה מסויימות שבתוכן מאוישות במלואן בחיילים באופן קבוע), והן מאוישות במלואן רק לאחר גיוס מילואים. כלומר, הצבא מפסיק למעשה להסתמך על כוחות מילואים במקרה של מלחמה אפשרית.

הרפורמה הזאת אמורה לייעל את הכוחות ולאפשר להם להגיב מהר יותר ובאופן טוב יותר לעימותים הפוטנציאליים.

3. שינוים אירגוניים


המבנה האירגוני של הצבא הרוסי (ולפני זה - סובייטי) נוצר במהלך רפורמות שלאחר המלחמה בשנות 1945-46, וקיבל את המראה הנוכחי שלו במהלך הרפורמות של ז'וקוב בשנות 1956-57. מאז המבנה האירגוני של הצבא למעשה לא השתנה. העוצבות העיקריות של זרוע היבשה מתבססות על דיוויזיות שיריון וחירמ"ש (בדרך כלל: 3 אגדי שיריון ואגד חירמ"ש בדיוויזיית שיריון או 3 אגדי חירמ"ש ואגד שיריון בדיוויזיות חירמ"ש). החטיבה נחשבת לעוצבה טקטית, הנמצאת בין דיוויזיה ואגד. לחטיבות כוח אש וגמישות טקטית גדולות יותר בהשוואה לאגדים, והן נועדו לפעול באופן עצמעי (כלומר - חטיבה היא יחידה אורגנית).

המבנה האירגוני הישן מבוסס על ארבעה דרגות: פיקוד (חזית) - ארמיה - דיוויזיה - אגד. המבנה האירגוני החדש, שאמור להחליף את הישן, מבוסס על שלושה דרגות: פיקוד (חזית) - הפיקוד האופרטיבי - חטיבה. יש לציין שגם במבנה האירגוני הנוכחי קיימות חטיבות, אבל מדובר ביחידות (עוצבות) לא אופייניות, שנועדו לבצע משימות ספציפיות בדרך כלל (כמו, למשל, חטיבות הכוחות המיוחדים למיניהן).

האירגון החדש מתאים יותר לעימותים מוגבלים, כדוגמת מלחמת חמשת הימים (המלחמה הגרוזינית). כך, במלחמה הזו התששתפו חימשה קבוצות אגדיות טקטיות (למעשה אגדים שחוזקו ביחידות הסיוע של הדיוויזיה) של הדיוויזיה ה-19 (האוסטיה הצפונית) והדיוויזיה ה-42 (צ'צניה); הפיקוד של הקבוצות האלו התבצע, ככל הנראה, לא על ידי המטה של הדיוויזיות הללו, ואפילו לא על ידי המטה של הארמיה ה-58 (וולאדיקווקז), אלא ישירות על ידי מטה הפיקוד של צפון-קווקז באמצעות חוליית פיקוד מיוחדת. לכן המבנה האירגוני החדש נראה כמו פורמליזציה של המבנה הזה.

הדעה שלפיה מבנה אירגוני חדש מהווה העתק מבנה איגוני של נאט"ו איננו נכון. למעשה המבנה החדש מזכיר יותר את מבנה צבא יוגוסלביה לשעבר.

4. זרועות אחרות

אם זאת אמר סרדיוקוב שהוא אינו רואה סיבה להקמת כוחות התגובה המהירה (quick reaction forces) [ראה בעניין זה את ההודעה באשכול "חדשות צו"ב מרוסיה - ספטמבר 2008"]. לדבריו בצבא רוסיה יש כבר כוחות כאלה - חיל הצנחנים. לפי התוכנית החדשה כוחות הצנחנים יותגברו - כל פיקוד (חזית) יקבל חטיבת צנחנים. אפשר להניח שכל ארבעת הדיוויזיות של חיל הצנחנים הקיימות עכשיו ישארו, כלומר מספר יחידות (עוצבות) המוטסות יגדל.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

(מבוסס על הכתבה הזאת של מיכאיל ברבנוב.)
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 21-10-2008, 13:31
צלמית המשתמש של cre666
  cre666 cre666 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.09.06
הודעות: 4,878
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "רפורמות בצבא הוסי"

אז ההבדלים העיקריים מבחינה אופרטיבית, ע"פ מה שאני מבין:
  1. ביטול דרג הגייס (ארמיה בשפה הסובייטית).
  2. ביטול דרג החטיבה (דיוויזיה).
  3. הפיכת האגדים (רג'ימנטים) לחטיבות (כלומר מתן יכולת תכנון ועבודה עצמאית).
  4. יצירת גוף שליטה ותכנון כדרג ביניים בין הגייס (ארמיה) והחטיבה - להלן "פיקוד אופרטיבי".
כלומר צמצום דראסטי במספר המפקדות.
זה מקשה על הפיקוד והשליטה במערכות גדולות/ממושכות - אבל זה מסביר מאיפה הם יזרקו כ"כ הרבה קצינים מבלי לסגור למעשה יחידות.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילהA nation is a society united by delusions about its ancestry and by common hatred of its neighbors - William Ralph
מדינת ישראל תיבחן לא בעושר, לא בצבא ולא בטכניקה, אלא בדמותה המוסרית ובערכייה האנושיים - בן-גוריון
Give a man fire, and he will be warm for a day. Set a man on fire, and he will be worm for the rest of his life...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 21-10-2008, 18:48
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "אז ההבדלים העיקריים מבחינה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
אז ההבדלים העיקריים מבחינה אופרטיבית, ע"פ מה שאני מבין:

  1. ביטול דרג הגייס (ארמיה בשפה הסובייטית).
  2. ביטול דרג החטיבה (דיוויזיה).
  3. הפיכת האגדים (רג'ימנטים) לחטיבות (כלומר מתן יכולת תכנון ועבודה עצמאית).
  4. יצירת גוף שליטה ותכנון כדרג ביניים בין הגייס (ארמיה) והחטיבה - להלן "פיקוד אופרטיבי".
כלומר צמצום דראסטי במספר המפקדות.
זה מקשה על הפיקוד והשליטה במערכות גדולות/ממושכות - אבל זה מסביר מאיפה הם יזרקו כ"כ הרבה קצינים מבלי לסגור למעשה יחידות.

אני הכנתי איור שאמור להציג את השינוים באופן ברור יותר:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

בעניין תירגום המונחים העיקריים (מונח רוסי מתורגם על ידי - מונח אנגלי - מונח צהל"י):
חטיבה - brigade - חטיבה
דיוויזיה - division - אוגדה
אגד - regiment - אגד

כפי שאפשר לראות באיור, המהלך הזה אכן יקטין את מספר דרגות פיקוד (מ-4 ל-3; הן מסומנים גם באיור). אבל, מה שחשוב יותר, הוא שכתוצאה מכך השינוי הזה יקצר את דרך העברת הפקודות מלמעלה למטה ואת הדיווח מלמטה למעלה, וזה אמור להקל על השליטה בכוחות ולעשות אותם יותר גמישים ומהירים בתגובתם.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 21-10-2008, 20:07
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי cre666 שמתחילה ב "קודם כל תודה. בהמשך - אם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cre666
בהמשך - אם הבנתי נכון הם מבטלים גם את דרג הרג'ימנט (אגד)?

כן, האגדים (רג'ימנטים) יבוטלו.

ציטוט:
האם הכוונה היא רק לכוחות המתמרנים (חי"ר שריון) או גם ליתר (ארטילריה, כוחות מיוחדים, לוגיסטיקה וכו')?

כיוון שמדובר בכוחות המסעיים, הנכנסים בדרך כלל לעוצבות חי"ר\שיריון\כלל חיליות אורגניות אחרות, אני מניח שיהיה צורך להכניס את השינוים גם במבנה שלהם. אבל לא ראיתי מידע שעוסק בזה.

ציטוט:
האם אפשר להבין את כוונתם המדוייקת מהפרסום?

בגדול השינוים מובנים פחות או יותר, אבל הפרטים עדיין לא ידועים לציבור הרחב.
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 21-10-2008, 20:48
  Centurion Centurion אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.03.07
הודעות: 5,639
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "כיף לראות כל כך הרבה מידע שלא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
כיף לראות כל כך הרבה מידע שלא נגיש למי שקורא רק בעברית ואנגלית. תודה!

בבקשה.

אני מנסה להציג בפורום הזה את המידע אודות הצבא הרוסי דווקא בגלל שהוא לא כל כך זמין בעברית.

ציטוט:
מעניין שבצבא הרוסי יש שיעור כה גבוה של כ"כ קצינים כיום (כ- 30%). שיעור של כ- 10% הוא מקובל.

לפי שר הביטחון הרוסי: "בצבא שלנו קצינים מהווים יותר מ-30%. זהו חוסר מאזן ברור. בצבאות המדינות המובילות בעולם השיעור הזה נעמד על 7,5% עד 15%" (מכאן).

ציטוט:
זה נשמע הרבה יותר ממה שצפוי, אפילו עם מכניסים רופאים, עו"ד וכו' שהוזכרו (וככלות הכל נמצאים מרמת גדוד ומעלה, כלומר יחסית במספר קטן של יחידות). מישהו יודע האם בפלוגה רוסית יש יותר מ-5 קצינים (3 מ"מ+ סמ"פ+ מ"פ), למשל? או שהצבא הרוסי נוהג להציב קצינים בעמדות של נגדים? מעניין.

בדיוק כך - השיכבה הפיקודית הזאת שהדרך כלל מורכבת מסמלים ונגדים ברוב צבאות העולם, בצבא הרוסי נשענת בעיקר על הקצינים הזוטרים. הסיבה הנוספת היא שישנן יחידות שאינן מאוישות בחיילים בדרך קבע, אלא זה למעשה ימ"ח + מערך פיקודי (מה שאפשר לכנות באנגלית כ-cadre unit או skeleton unit).
_____________________________________
בבקשה תקנו אותי כשאני עושה שגיאות כתיב.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:15

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר