08-11-2004, 16:41
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
|
|
רוטב אלף האיים הוא אכן התשובה. :)
האגדה על רוטב 1000 האיים מיחסת את המצאתו לג'ורג' בולט שהיה הבעלים של מלון וולדורף אסטוריה בניו יורק. בולט בילה חופשה על היכטה שלו כאשר הוא מפליג בנהר סנט לורנס, בין האיים הרבים המכונים "אלף האיים". והנה התברר למרבה הצער כי כמה מן המרכיבים הקבועים לרוטב הסלט שלו אינם נמצאים במלאי, ואינם ניתנים להשגה בסביבה. המשרת שלו הכין רוטב על בסיס "זה מה יש", ובולט היה כל כך מרוצה מן התוצאה שהוא כינה את הרוטב "אלף האיים" ע"ש האזור היפהפה בו נוצר. המשרת הועלה בדרגה וקיבל עבודה במטבח של הוולדורף. לימים הוא התפרסם כ"אוסקר של הוולדורף".
אשר לשאלתך בעניין מפלי הניאגרה "בסביבה". כדאי שתרשום לפניך שהמרחק מגשר אלף האיים ל"ניאגרה פולס" הוא 430 ק"מ. "סביבה" - זה יחסי.
אבל הנה תמונה שלי ושל אשתי - בתשובה לשאלתך...
|