04-06-2010, 23:30
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
|
|
קציצות ברוטב עגבניות
יש משהו מיוחד בקציצות, מבחינתי, או בעצם- בכל בשר טחון. אולי זה המרקם, אולי זה ההרגשה של למלא את הפיתה ולדחוס הכל, לראות איך זה מאבד את הצורה, לא כמו שניצל קשה, ולתת ביס מכל הלב.
יש האומרים שקציצות הן האוכל המנחם האמיתי. יש משהו טוב יותר מלטבול לחם לבן, עדיף חלה של שבת, ברוטב סמיך תוך כדי שהפה מלא בקציצות (נכון שנזכרתם בחגיגה בסנוקר...)? אני כשלעצמי, פשוט חושב שבשר בצורה של קציצה עדיף על צורתו המקורית. וכן, אני מעדיף המבורגר על פני כל בשר, כולל סטייק עסיסי.
אז ליום שישי החלטתי להכין קציצות ברוטב עגבניות. את המצרכים קניתי אתמול, רק שלצערי היו חסרים כמה דברים ששכחתי, והיום לא הספקתי לעשות קניות. נו מילא, מהם החיים ללא קצת אתגרים?
נתחיל עם העיסה עצמה:
מכיוון שאני מנסה להפחית בכמות השומן במזון, אל תתפלאו אם זה ייראה לכם "בריא מדי". תמיד אפשר "לתקן"
יש פה 1.5 ק"ג עוף טחון (כמובן שטעים יותר- בקר)
בצל בינוני קצוץ
צרור פטרוזיליה
חצי ראש שום, שיניים קלופות וקצוצות דק (החצי השני של הראש- בתבשיל)
3/4 כוס פירורי לחם
שליש כוס קמח מלא (להשתיק את המצפון...)
תבלינים- מלח, פלפל שחור, כמון (והרבה), כורכום (מעט)
כוס מים
שימו לב- בלי שמן. כמובן שאתם יכולים להוסיף.
בינתיים מתחילים עם הבסיס לרוטב-
לחמם מעט שמן בסיר רחב וגדול, ואת שיני השום הקצוצות הנותרות- להזהיב על אש בינונית.
להוסיף שתי עגבניות קלופות וקצוצות (מודה ומתוודה- תכננתי לשים כמובן הרבה יותר עגבניות, אבל כפי שהסברתי מעלה- לצערי נתקעתי ללא הכמות הרצויה) ולהגביר את האש.
לאחר שמצטמצם- להוסיף קופסת רסק גדולה (כחצי קילו. התכנון המקורי היה להשתמש ביותר עגבניות טריות קצוצות, ובקופסת רסק קטנה. את זה ננסה בפעם הבאה כשלא אשכח לקנות עוד עגבניות), וכשתי כוסות מים.
טריק קטן שלימדו אותי- להוסיף כף סוכר. הוא מנטרל את החמיצות של העגבניות.
להגביר את האש עד לרתיחה.
הלאה- מניחים את הקציצות בסיר, להשתדל שלא האחת על השניה אלא "לרצף" איתן את תחתית הסיר. מנמיכים לאש בינונית.
ומה קורה כשיש יותר מדי בשר ביחס לגודל הסיר? מפעילים עוד כיריים ומטגנים!
לאחר כחצי שעה, אפשר להתחרע על הסיר. רק לא לשכוח לקנות לחם, כמוני, כי זה יכול קצת לבאס לנגב את הצלחת עם האצבעות.
כמה הערות-
מסתבר שבטריות לא מחזיקות יותר מכמה שנים בארון, אז המצלמה סירבה לעבוד. לצערי צילמתי עם הסלולרי. מתנצל.
כן, אלו כיריים חשמליות. לא מגיעות לחום של אש גלויה, מתחממות לאט, מתקררות לאט. מה לעשות- דירת סטודנטים.
|