29-06-2011, 23:38
|
|
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
|
|
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,130
|
|
|
ניוקי בטטה ברוטב שמנת פטריות
מוקדש לטלי
אני מצטער מראש שאין מתכון מסודר, אני תמיד מאלתר משהו אחר כל־פעם
אין לי גם תמונות של כל השלבים, כי נזכרתי מאוחר ושכחתי להמשיך..
חיממתי מספר תפו״א במיקרוגל + בטטה אחת (אני מעדיף זאת ככה על־פני בישול, כי אז הם לא סופגים מים).
קילפתי, ריסקתי בקערה, מעט חמאה, והמלחתי קמעה
הוספתי קמח עד שנראה לי מספיק (לא הרבה, עד שהבצק כבר לא כ״כ דביק ואפשר לעבוד איתו)
גלגלתי לגלילונים, וחתכתי עם "קלף" חתיכות קטנות.
(יש כאלה שעושים לניוקי גם פסים עם מזלג, לי אין סבלנות לזה..)
בינתיים סיר עם מים בעבע על הגז, לו הוספתי מעט מלח.
את הניוקים הופ! פנימה. בקבוצות קטנות, למשך דקה־דקותיים, עד שהם צפים.
משם ישר למחבת עם קצת חמאה.
הם דלישס גם ככה, עם קצת גבינה מגוררת מעל - סה בון. |נושק אצבעות|
אבל אני הלכתי על רוטב שמנת פטריות.
המסתי חמאה במחבת עמוקה, טיגנתי בה פטריות קצוצות
הוספתי שמנת מתוקה, מעט מים מהסיר שבשלתי בו את הניוקי (לתת סמיכות).
תבלינים: מלח, מעט פלפל שחור
הניוקי פנימה, שיספגו את הטעמים.
קצת גבנ״צ, ו..וואלאק, לא זוכר אם שמתי עוד משהו.
סיום: הנה בצלחת, עם הרבה רוטב כמו שאני אוהב (כמעט שכחתי לצלם )
בתאבון!
(לי היה הרבה כזה)
נערך לאחרונה ע"י ShoobyD בתאריך 29-06-2011 בשעה 23:41.
|