20-06-2012, 11:07
|
 |
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
אולי - ואולי הן פשוט לא הופעלו נכון בכדי למצות את מירב היכולות מהן. בלחימה מול גוף כמו החיזבללה אולי דווקא מאמץ מרוכז ומתואם של כוחות מיוחדים יחד עם חיל האויר היה יכול לספק הצלחה גדולה יותר בפחות נפגעים מאשר מתאר של כניסה מסיבית של חי"ר "רגיל" עם אוגדות שריון.
בכל מקרה זה דיון אחר.
כנראה שלא נגיע רחוק עם הדיון הזה - אני ממשיך להחזיק בדעתי שצלפים זה מקצוע ומקצוע צריך ללמוד ולעבוד בו באופן קבוע על פני שנים בתוך גוף המסוגל לספק לך את כל הכלים הרלוונטיים - הכלים האלו לא מצויים ולא יהיו מצויים בגדודים ובחטיבות ולכן צריך להוציא את התפקיד הזה החוצה לפחות באופן חלקי.
מצידי שמור את הצלפים הבינוניים ותקרא להם קלעים+ ותוציא החוצה את העילויים שימשיכו אחרי השירות במסגרת של יחידת אם שיודעת לאמן אותם ולשמר/לשפר את יכולותיהם ואותה יחידה גם תדע לשלוח אותם ככוח התערבות צליפה מיוחד לעבודה עם יחידות אחרות.
|
בא נדבר תכל'ס, אוקי?
הראיה שלך היא ראיה אבסולוטית. קבעת קו שצריך להגיע אליו, נקודה. אני טוען שאתה לא משרת את המטרה הכללית, והנה הבעיות:
בעיה מספר אחד -
עכשיו מה המטרה? המטרה היא ליצור כשירות צליפה לגדודי החי"ר. ניקח משימה ממלחמת לבנון השניה - כיבוש כפר. כחלק מהמשימות שאני צריך בשביל להוציא את זה לפועל, (לא לדאוג, אני לא מדבר על תו"ל צה"לי) אני צריך צלפים במשימה על הצירים העיקריים בכפר, על נקודות הכניסה של הגדוד מהשטח הפתוח בסיוע ישיר לגדוד. אני צריך גם צלפים במשימות של אבטחה - צירי תגבור של האויב, אגפים וכדומה. מדובר על מספר לא קטן של צלפים, הנדרשים לפעול בצורה עצמאית במסגרת הגדודית, ובשילוב עם יחידות אחרות של הגדוד. עכשיו קח את זה ותעשה אקסטרפולציה לכמות גדודי החי"ר בצבא - כמה צלפים אתה חושב שצריך?
בעיה מספר שתים -
סוג המשימה הזה הוא אולי אחד הקשים והכי מסובכים להוצאה לפועל. אורגניות היא אולי הדבר הכי חשוב בשביל להמנע כאן מדו"צים. ואגב, אם נתת את עוקץ כדוגמה - עוקץ, יהל"מ, מודיעין ושאר הכוחות החבירים פועלים בצורה שבה לוקחים אותם לנקודה, יושבים איתם שם עד שהם מסיימים, ואז מנתקים אותם. זה בלתי אפשרי לביצוע בסוג המשימות הנדרש מהצלפים. יחידות סיור אורגניות סבלו בתקופתי באימונים 90% מהאבידות שלהם כתוצאה מדו"צ. איך כוח לא אורגני ישרוד שם?
בעיה מספר שלוש -
השיטה שלך, שבה הכי טובים הולכים ללחימה במקום להדרכה היא בדיוק הצורה שבה הצבא עובד כיום. מי שהולך לפיקוד על טירונים או הדרכת קורסי פיקוד הוא סוג ב' (בראית הצבא), ומי שמדריך את הצלפים בקורסים המקצועיים הוא עוד פחות מכך (ויסלחו לי המדריכים). זה בדיוק מה שמביא כיום למצב הנוכחי של כשירות מינימלית. מה שאתה מציע הוא לקחת ולנתק עוד יותר את הטובים ביותר ולמעשה להנחית עוד יותר את הרמה של השאר. זה בדיוק מה שאני לא רוצה לעשות. מכיוון שאין סיכוי שתצליח לגייס את כל כמות הצלפים הנדרשים (אפילו לסדיר) כקבע, הרי שאתה תדרש למסגרת סדירה לא קטנה - מי בדיוק יביא לעליה ברמת הצליפה? מש"ק סדיר שנפלט מקרבי? מ"מ צלפים שמגיע בלי שיש העברת מקל בידע?
הנה מעגל ההשפעה של הסופר צלף שלך - משימה אחת בכל פעם.
סופר צלף שמפקד על כיתת צלפים (נניח 2 צמדים בערכת חסר) בגדוד - יגביר את המקצועיות של 4 לוחמים בכך שהוא ילמד אותם מה שהם צריכים לדעת מבלי שיצטרכו ללמוד מהנסיון שלהם. הווה אומר, ישפיע על 4 משימות בכל פעם.
סופר צלף כסמל מחלקה גדודי - 12 משימות בכל פעם.
סופר צלף כקצין צלפים חטיבתי (4 גדודים) - 48 משימות בכל פעם.
סופר צלף כמדריך בקורס - בהנחה של 8 צלפים במחזור ו-3 מחזורים בשנה: 24 משימות בכל פעם כל שנה שהוא מדריך.
עכשיו בא נחזור לחישוב הכללי:
10 סופר צלפים אצלך - 5 משימות כל פעם.
5 סופר צלפים כמדריכים - 120 משימות בשנה.
5 סופר צלפים בכל החטיבות הסדירות (1 לחטיבה) - 240 משימות בכל שנה.
עכשיו, נכון: אף אחד מהסדירים לא יגיע לרמת הסופר צלף שלך. אבל רמתו של הצלף הסדיר תהיה הרבה הרבה יותר גבוהה ממה שהיא כיום. בהשקעה של צלף קבע בכל מחלקת צלפים אתה תצליח לשמר ידע ולהעביר אותו לחיילים הסדירים בצורה כזו שתשמר את רמת הידע הנדרשת בצלף החי"ר.
באותה השקעה של כסף, התועלת השולית של סופר צלף אחד אצלי היא גבוהה בהרבה מאצלך. אתה תשרת עם 10 צלפים כאלה 5 משימות מבצעיות בודדות, ואילו אותו סד"כ אצלי מעלה את הרמה הצה"לית במספר דרגות. הסיבה?
קיומו ותפקידו של הצלף אצלי קשור בקשר הדוק למטרה. והמטרה היא לתת את הכשירות המדוברת לגדוד. ההצעה שלך היא לתת את הכשירות המדוברת לצלף. אני משרת מטרה מבצעית, ואילו ההצעה שלך לא. ולבסוף, ההצעה שלי מחוברת למגבלות התקציביות הרבה יותר טובה ממה שאתה מציע ולכן היא ריאלית יותר (למרות שיהיו שיגידו שגם ההצעה שלי לא ריאלית).
... ונראה מה אילן אומר.
"Some party hack decreed that the people had lost the government's confidence and could only regain it with redoubled effort. If that is the case, would it not be be simpler, If the government simply dissolved the people and elected another?" -Bertolt Brecht
נערך לאחרונה ע"י ביטיס בתאריך 20-06-2012 בשעה 11:17.
|