29-08-2012, 13:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,165
|
|
המשך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי DZZ שמתחילה ב "בניסיון נואש לשבור את הקיפאון העמוק בפורום הרדום הזה - משהו קר"
Title: Cold Carrot Soup
Yield: 2 servings MM#: 11466 6 Carrots, peeled and sliced
1 c Whipping cream
1 c Canned chicken broth
1/4 ts Ground nutmeg
Salt Plain yogurt Parsley sprigs
Cook carrots in medium saucepan of boiling water until just tender, about 10 minutes. Drain. Puree carrots with broth in blender or processor. Blend in cream and nutmeg. Season with salt. Cover and chill 30 min. (Can be prepared 1 day ahead.) Ladle soup into bowls. Top each with yogurt and parsley.
מרק פירות קר בניחוח ליים וג'ינג'ר
לסירופ:
חופן עלי קפיר ליים
חופן עלי נענע
2 ס"מ ג'ינג'ר, מגורר
1 כוס סוכר
7 נקטרינות, פרוסות
100 גרם פטל אדום
2 אפרסקים, פרוסים
§ בסיר מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ עם 3 כוסות מים. מבשלים, על סף רתיחה, עד לקבלת נוזל צמיגי, בצבע צהוב-ירקרק. מצננים כרבע שעה ומסננים. מביאים לרתיחה שניה.
§ בקערה מניחים את הנקטרינות, יוצקים עליהן את הסירופ הרותח ומצננים במקרר.
§ כשהמרק קר, מוסיפים את הפטל והאפרסקים.
§ מגישים בצלחת עמוקה עם סורבה פרי דוגמת ליצ'י, מלון או קוקוס.
זה המתכון המקורי, הנה כמה שינויים שלי:
אני לא השתמשתי בעלי קפיר ליים.
מוסיפים לסירופ מיץ מלימון אחד. מביאים לרתיחה את חומרי הסירופ, מצננים מעט ומסננים. מוסיפים את הפירות. ממליצה בחום גם על אגסים קלופים!
לפני ההגשה, מוסיפים עוד מים קרים, ומערבבים היטב. לטעמי, וטעם עוד רבים, ה"מרק" יוצא מתוק מידי! אז...לפי טעמכם האישי! (ואפשר להוסיף גם עוד מיץ לימון).
מומלץ מאוד, להגיש עם גלידת קוקוס!
נערך לאחרונה ע"י DZZ בתאריך 29-08-2012 בשעה 13:12.
|