לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #37  
ישן 22-01-2013, 23:57
צלמית המשתמש של KenMasters
  KenMasters KenMasters אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.01.10
הודעות: 564
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Smilop שמתחילה ב "מדגמי הטלויזיה: ליכוד 31, יש עתיד 18-19, העבודה 17, בנט 12, שס 11-13"

על מה ההתפלספות? גוש הימין הפסיד לגוש השמאל.

ש"ס ויהדות התורה הן לא מפלגות ימין. אלו מפלגות שכל עניינם הוא דאגה למגזר שלהם, ואין להם בדל של אידאולוגיה אחרת חוץ מזה. אם הם לא ישבו בקואליצית שמאל זה יהיה רק בגלל שקואליצית שמאל תתקשה לקבל אותם ולהזין את הצרכים שלהם, ולא בגלל שיש להם איזושהי התנגדות למדיניות "שמאל". כמובן שכבר היו דברים מעולם. ש"ס הוכיחה זאת באופן עקבי ושקוף, בממשלת אוסלו, וכמובן כשותפים יד ביד בתרגיל המסריח עם שמעון "צייד הפרטנרים" פרס. אין להם עצם ימנית בגופם. כל מה שיש להם זה דמוי ברית טמאה ושבירה עם הליכוד, שכולה אינטרסים חומריים, שגם כך נמכרים למרבה במחיר.

מהעבר השני, רע"ם תע"ל ובל"ד הן לא שמאל, ואין צורך להרחיב. מי שניתן אולי להתווכח עליה היא מפלגת חד"ש, אבל גם זה לא משנה, כי גם אם אני אהיה לארג' כלפי גוש הימין ואעביר את חד"ש מגוש השמאל לגוש טיבואבי, יש כאן ניצחון של השמאל:

הליכוד ביתנו + הבית היהודי = 43
יש עתיד + העבודה + התנועה + מר"ץ = 50

הבחירות האלו משקפות את מה שלצרכני מידע כמונו קשה להבין: לרוב העם יש תחביבים שונים לגמרי מאיתנו, שלא כוללים העמקה וניתוח המצב הפוליטי מדיני בישראל, ולכן לפיד, שבא עם אג'נדה "המצב לא טוב וצריך שיהיה יותר טוב" + תווי פנים ע"פ משולש היופי + שיער מגניב אפילו בלי ג'ל יכול להיות המפלגה השניה בגודלה, ולמעשה המועמד המוביל בגוש המוביל.

חלוקת הכוחות אומרת דבר מאוד פשוט:

המפלגה שנשארה מפלגת השלטון היא "הקרן החדשה לישראל".
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #38  
ישן 23-01-2013, 08:45
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אני מבין שהעיסוק במספרולוגיה הוא מאוד מרגיע
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי KenMasters שמתחילה ב "על מה ההתפלספות? גוש הימין..."

אבל זו (או יותר נכון הפרשנות) אמונת הבל - בדיוק כמו ספורט ניתוח וקריאת המצעים טרום הבחירות (שרבים וטובים פה שגו בעיסוק בו עד אתמול... חלקם גרים בחו"ל ולכן נסלח להם (ככל הנראה גרים במדינות שבהן למצע יש משמעות) אבל חלקם פשוט מעדיפים לברוח מהמציאות). אני יכול להבין את אלכימיית המספרולוגיה: מזכיר לי מקרה פעם כשהייתי צריך כמה ימים לחכות לתוצאות של בדיקות רפואיות שהיו עשויות לאשר, או לשלול לחלוטין, בעיה רפואית מחרידה. לא היה לי איך להעביר את הזמן ולכן גיליתי שעיסוק בתסריטים רפואיים זה ספורט מאוד מועיל ומרגיע. חסר תועלת לחלוטין, אבל מרגיע.

עכשיו די לנזיפות וחזרה למציאות.

חובבי המספרים, ההצהרות על "כשלון/הצלחה" (כאילו שהסקרים טרום הבחירות משקפים משהו...) נעשה עבורכם קצת סדר:

* מזה 3-4 מערכות בחירות בישראל ישנם 4 גושים אידאולוגיים בכנסת + גוש חמישי של "מפלגות מצברוח".

* המוביליות של מצביעים בתוך הגושים, והמוביליות בין כל אחד מהגושים האידאולוגיים ובין גוש המצברוח, הן התנועות העקריות.

* אין הרבה מוביליות מצביעים בין הגושים האידאולוגיים.

* גוש המצברוח הוא א-אידאולוגי וא-פוליטי במובהק. הוא לא יכול להיות כזה, הוא לא מצליח להיות כזה. מצביעי המצברוח, אם מדברים אתם, הם במובהק אנשים א-אידאולוגיים או כאלה שחושבים שהם אידאולוגיים אבל חסרי יכולת לחבר בין דעה ובין דפוס הצבעה.

ואלו ארבעת הגושים האידאולוגיים:

ימין יהודי (בית יהודי, עוצמה לישראל, ליכוד)

חרדים (ש"ס+אגודה)

שמאל אידאולוגי (עבודה, מר"צ, חד"ש)

ימין ערבי (בל"ד, רע"מ-תע"ל)

אפשר להתפלפל עד מחר אבל מעשית אלו 4 הגושים. ולמצקצקים: הגוש הפוליטי החרדי הוא אידאולוגי מובהק! יש לו פול מצביעים יציב, יש לו פוליטיקאים מנוסים שלהם קווים אידאולוגיים ברורים. הוא צפוי ואמין מאוד מבחינת היכולת לחזות את מהלכיו. לו אני הייתי חרדי אני מניח שהייתי מסתכל בבוז על המצביע החילוני הממוצע מאחר והיה לי ברור שאני שייך למחנה פוליטי אמין ומקצועי.

עכשיו למספרים - בתכלס ובלי קונצים או "משאלות לב" ודיונים אודות מי לא עבר את אחוז החסימה או מי הפקיר את הקמפיין שלו בידי גרוש שמאוהב עד מעל לראש בבחורה מקסימה (אוי ואבוי אם היו נותנים לי לנהל משהו בימים שבהם הייתי מאוהב עד למעל הראש, אבל... אלו פוליטיקאים: הם לא מבינים במה שהם עושים).

ימין יהודי: 42 מושבים.

חרדים: 18 מושבים

שמאל אידאולוגי: 25 מושבים

ימין ערבי: 8 מושבים

גוש א-אידאולוגי/אופורטוניסטים להשכיר/מצברוח: 27 מושבים

מכאן מתחילים לספור - מכאן מתחילים בקינות או בשירת המנונים... מכאן מתחילים להסביר לי איך זה שגוש הימין היהודי "ירד" מ 48 מושבים ל 42 זה "כשלון". המציאות פשוטה ביותר: 4 הגושים הנ"ל מייצגים מצביעים שבאופן יחסי יודעים מה הם עושים. הם יודעים למי הם מצביעים ולמה. מה שאני רואה זה מצב שבו לראושנה למרות מפלגת המצברוחו, לימין המובהק יש גוש מצביעים יציב. למרות מסע מסודר של דה לגיטימציה שנמשך כמעט שנתיים ומנסה לשכנע את כולנו שממש, אבל ממש, חרא לכולנו (היו בארץ כמה בכירי כלכלנים, או בכירים בעיתוטנות הכלכלית העולמית, שטענו שמה שקרה פה לעומת שאר העולם הוא לא פחות מנס, אבל לא שמענו על זה...) - הגוש הזה לא קרס.

מי שחולם על ממשלת ימין טהורה - משול בעיני לאלו החולמים על חזרת עטרת בית דוד: אנשים שלא חיים במציאות. לימין יש תפקיד חשוב ממדרגה ראשונה: למנוע חזרה על תסריט 1992-1996, או 1999-2001. בעדיפות שניה: קיום ממשלה יציבה ולא חזרה לימי 1996-2001 שכל שני וחמישי דיברו על בחירות. בעדיפות שלישית: ניקוי רעלים יסודי (אבל חכם) של משקעים המתכות הכבדות שהורבדו לנו בכבד ובכלי הדם במשך שנים ע"י הקרן לישראל חדשה ובג"צ. לפי הסדר הזה, ורק בחוכמה. הימין באופן קבוע ניזוק מההיסטריים מהצד הקיק(צ)יוני שרואים אוייב בכל מי שלא מוריד על עזה 1000 מצררים ו8000 פצצות דלק אוויר. כל מוכי הבהלה שמראים תמונה של שדרותאית בהלם ומנסים לטוות את תוצאות הבחירות הבאות לפי משאלת הלב שלהם. אנשים שעוד לא למדו שאם כבר מאוהבים בנבואות חורבן: נסיון של עשרים שנה+מעיד על כך שהחורבן בא אחרי בחירות שלומיאליות ופלגנות מימין - לא אחרי שמועמד הימין חו"ח הקפיא על הנייר בניה פה ושם. הימין צריך לנהל מדינה: הוא הגוש הגדול, היציב והמנוסה ביותר כיום. הוא הגוף היחיד שיכול לנהל מדיניות כלכלית ומדינית חכמה: לא הקפריזות שהתרגלנו אליהן עם דיבורי סרק על "תהליך מדיני" כסוג של התמכרות (אני עדיין מחכה לצונאמי המדיני של בידוד שאמור לנחות עלינו כבר משהו כמו? עשר שנים בערך?). מריחה שיטתית של מה שמכונה "תהליך מדיני". עבודה בעיניים על מדינות המערב: שלפעמים מאותתות לנו שזה בדיוק מה שהן רוצות! מדיניות כלכלית מרוסנת, ולא התפזרות לכל עבר בהתאם להזיות הסוציאליסטיות של אלו שמתגעגעים לימים שהמדינה הייתה ועד עובדים וחופשות בילינו בבית אבראה עם ארוחות בוקר של החברה חיה. בקיצור: המשך הסטטוס קוו - שהוא בעצם לא סטטוס קוו - הוא הדרך בה מנהלים מדינה. התעלמות מהפטפטנים שהתרגלו לשמוע על "תהליכים".

הישראלי ימשיך לקטר. לקנות - ואז לקטר. לגדל ילדים שיכולים להתקבל לאוניברסיטאות בחו"ל - ולקטר. לקבל טיפול רפואי מעולה וזול - ולקלל את ביבי. זה הישראלי... קוטר: היסטרי וחסר יכולת להעמיק. זה הישראלי. התפקיד של הגוש הפוליטי הגדול זה לנהל אותו, אפילו שהוא כפוי טובה מבחינת השפה והחוצה. אם שואלים אותי? העובדה שמחנה הימין השיג שליש מקולות המצביעים, אחרי שהיה בשלטון תחת מכבש תעמולתי מוחץ - זה הישג לא רע בכלל. זה אומר שישנם המוני אנשים שסביבי בעבודה אומרים "ביבי חרא/ביבי טוב לעשירים" אבל שמו מח"ל. בעבר, אך לפני עשור, הליכוד היה מקבל 17 מנדטים בהתאם לאווירה הציבורית המלאכותית שנוצרה פה. המוני אנשים כבר לא מקשיבים לעיתונאים - אלו חדשות טובות למדי.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 23-01-2013, 11:58
צלמית המשתמש של efekt
  efekt efekt אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.12.08
הודעות: 14,245
ויש לך פתרון לזה?
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני מבין שהעיסוק במספרולוגיה הוא מאוד מרגיע"

לי יש רעיון - צריך פשוט להקל על הקמת ערוצי מדיה (טלויזיה בעיקר), ובמקביל לייסד ערוץ טלויזיה בעל אוריינטציה ימנית, והפקות שגם הן לא מסתמכות על מפיקים ותסריטאים מהשמאל הקיצוני. אני בטוח שניתן למצוא כאלה בקלות.
אנשים רוצים לצרוך תוכן כזה - הרי בפילוח העם, הרוב הוא ימני, והגוש של "מזדמנים/מצברוח" גם הוא גדול מאוד ויספוג אידאולוגיה ומידע מהמקור הכי זמין לו, כמו חבר שלי למשל שהצביע ללפיד וכל פעם שהתווכחנו על פוליטיקה היה צועק "אתה נשמע כאילו אתה מקריא מתעמולת בחירות של ביבי", אבל בבוקר כשהיה נוסע לעבודה היה קורא "ישראל היום"...
מומלץ גם שהתוכן הנ"ל יהיה ברמה יותר טובה מהתוכן בערוץ 2 או 10 (וזה, בעצם, ממש לא קשה לביצוע). לדעתי לא יהיה קשה למצוא מממנים - אם לשלדון יש כסף לממן עיתון יומי בחינם, קל וחומר שיהיה לו כסף לממן כמה הפקות מקור בערוץ מסחרי.
_____________________________________
"אילו שמוכנים לוותר על חירות חיונית כדי להרוויח ביטחון זמני, לא ראויים לא לחירות ולא לביטחון - ומהר מאוד חסרים את שניהם."
-בנג'מין פרנקלין

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Carl Sagan
"If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe"


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #40  
ישן 23-01-2013, 12:18
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אין לי פתרונות בכלל!
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "ויש לך פתרון לזה?"

ברמה האישית אני נחשב אשם ש"שווה להאזין לו" (בין השאר משום שאני לרוב לא מדבר על נושאים שאין לי הבנה בהם אבל אומר את דעתי בנושאים שלדעתי אני כן מבין בהם: ככה נוצרת אשליה שאני "הצודק") ועשיתי בחיי כמה ניסויים/מאמצי על (לא בפםוליטיקה! בנושאים בעלי גוון אישי) לשכנע אנשים להבין את מצבם טוב יותר - זה פשוט לרוב לא הולך.

תקרא את החתימה של "נור" (השמן? אין לי כוח להריץ חיפוש...): היא ממצה יפה מאוד את המצב בעולם. אתה תמיד תהיה מוקף בדי הרבה/הרבה מאוד אנשים "לא מהטיפוס החושב". אתה חייב ללמוד לעבוד אתם / לעבוד עליהם משום שאין שום אפשרות אחרת. זו אחת הסיבות שאני כופר לחלוטין בתאוריות הפורחות פה חדשות לבקרים על "בניה פוליטית": פשוט בלתי אפשרי לחלוטין.... כמו להחליט מחר שעושים תכנון סביבתי אחיד במאה שערים. פשוט לא אפשרי - נוגד לחלוטין את הטבע של רוב רובם של האנשים (כולל חלק מה"חושבים"). מזכיר לי שאמרו לי פעם שאני חייב "לחטוא" ב"קוצ'ינג" - יענו בתחום מסויים לאנשים היה אמור להיות מועיל לשמוע אותי, או אנשים כמוני... מה שגיליתי זה שלאנשים אין עניין לגלות למה הם טועים, למה הם לא עושים משהו נכון ומה המנגנון והדינאמיקה של "כן לעשות נכון". הם פשוט רוצים, במקוצר, שיטת פלא "אין להצליח להגיע לתוצאות של מי שעושה נכון". בפועל זה עניין מייאש, אלא אם אתה ממש ממש בז להם באופן מובנה ומאוד אוהב תגמול כספי (כולל ההנאה שבלקבל כסף מטיפשים). זה מזכיר לי מאוד מקרים שבהם איזה תייר אמריקאי מראה לך מטבע של שקל כסף מהמרד הגדול, בעליל זיוף, שקנה ב 500$ בעיר העתיקה... אתה מנסה להסביר לו בעדינות שמטבע כזו עולה פי עשר, כמציאה, שללא ספק זה יצוק ולא טבוע, שרואים שזו רושמה מודרנית ושבכלל: מטבעות כאלה לא מוצגות בוויטרינה לתיירים... ב 9 מעשה מקרים הוא מתרגז עליך. ב 7 מעשרה מקרים הוא גם חוזר באי מייל, יומיים אחרי, ומוכיח לך למה זה לא זיוף. אתה פשוט חייב ללמוד לחיות אתם... ביננו? מה איכפת לך שהוא מחזיק בכספת זיוף עלוב? מה איכפת לך מהכסף שלו? הוא אמריקאי יהודי ממנהטן.. ממילא עבורו כל החיים זה תפאורה מפיברגלס. זה חלק מכללי המשחק...

אז כן... החברים שלך - החכמים והכיפיים - הם חלק מהמשחק. יש כאלה שמתחתנים עם עוקצת, יש כאלה שלומדים תואר שקר כאשר יש להם יכולת ללמוד תואר אמיתי, ויש כאלה ש... מצביעים למפלגות מצב רוח. אם אדם דופק את העתיד שלו עצמו (ואתה עוד מוחא לו כפיים כשהוא שובר את הכוס) - למה אתה מתפלא שהוא עושה איזה מעשה זניח כמו לתת קול בודד למי שדופק את העתיד של כולנו? דעתי? כשאתה תלמד לחיות בשלווה עם התועים האלה - תראה שהופך קל יותר לשכנע חלק מהם.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 23-01-2013, 16:56
צלמית המשתמש של KenMasters
  KenMasters KenMasters אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.01.10
הודעות: 564
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני מבין שהעיסוק במספרולוגיה הוא מאוד מרגיע"

אם כן אנחנו חלוקים על הנחה בסיסית:

אתה מגדיר את מפלגות המצברוח כנטולי כיוון אידיאולוגי, ואתה טועה. מפלגות המצברוח נוצרו כדי למכור שמאל מוסווה באריזת מצברוח מגניב. כל מהותה של מפלגת המצברוח היא שמאל, שפונה לציבור בלתי מתמצא, מכירת לוקשים ויצירת מצברוח בציבור ש"הנה יש כאן מישהו שיכול לשפר את המצב", וכל זה מבלי להגיד את המילה שמאל. לשיא זה הגיע בבחירות האלו, שבו עפר "לאונרדו דה ווינצ'י קטן עלי" שלח נקרא "מרכז". אני אצטט את מס' 5 ב"יש עתיד": על החברה בישראל הוא אומר "חברה מוכת שינאה ותאבת דם ברמה ההולכת ומתקרבת לזו של אויביה, שפעם רצתה להיות אור לגויים והיום מתגאה בכך שאימצה את סולם הערכים של ולדימיר פוטין". במצב זה יכולים להיות ל"מרכז" מצביעים ממש לא שמאלנים. הם פשוט לא יודעים למה הם מצביעים.

כזו היתה מפלגת קדימה של לבני. אומנם חבריה הם רודפי כיסאות בלבד, אומנם מצביעיה יכולים להיות ימנים, אבל הכיוון של המפלגה היה, בהעדר הגדרה יותר טובה, "שמאל אידיוטי".

כזו היא יש עתיד. זה שמאל שקורא לעצמו מרכז.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 24-01-2013, 08:24
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
במה שאנו חלוקים זו בפרשנות המעשית של שלל נתונים שבאופן כללי ברורים לשנינו
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי KenMasters שמתחילה ב "אם כן אנחנו חלוקים על הנחה..."

אתה אומר "הוגה הקומבינה היה שמאלני=הקומבינה במעשית היא שמאלנית".

אני אומר "ב 22:00 ערב יום הבחירות הרלוונטיות של מה עבר בראש להוגה המפלגה פוחתת פלאים - היא חשובה, אבל הרבה פחות."

מצביא חכם יודע לשלב גם גדוד של חיילים ממחוז לא נאמן בצבא שלו. המפלגה של לפיד היא מקרה קלאסי של מה שיכול בקלות להיות "בשר תותחים זול". צריך להתנהל מולם פוליטית בצורה נכונה - להתנהל כמי שיש לו עומק אסטרטגי (הליכוד) מבחינה אלקטוראלית - משהו שחסר לחלוטין ללפיד. מה הטעם לשיר קינות על מה שהיה?

לו זה היה תלוי בי, הרי, אני מניח שהייתי עושה כמעשה ל. ק. סולא ומבצע הפיכה חדה ואכזרית שהייתה מוחקת - תרתי משמע - חוגים פסאודו פוליטיים שלמים מעל המפה הפוליטית. אני פשוט מדבר על פרוסקריפציות שהיו תולשות אל מחוץ למערכת את בסיס התמיכה הפנאטי של בג"צ והקרן לישראל חדשה. האנשים הללו היו פשוט מוצאים אל מחוץ לחוק - עד לייצוב ובניה של המערכת הפוליטית.

הבעיה היא שזו הזיה לא מעשית - וגרוע מכך: החלומות עליה הם מסוכנים (מאחר והם לוקחים אותנו רחוק מהמסלול של להתנהל מול השמאל בחוכמה). יש כרגע מצב בארץ שבו X אחוז מהמושבים בכנסת שייכים למין מישמש א-אידאולוגי. חלקו הגדול פתקים של אנשים מרכז וימין. המוחות שמאחוריו: דווקא אנשי שמאל+פושעים פוליטיים. אני מסכים אתך על זה... הבעיה היא... שהדרך היחידה לגמד אותם היא בכוח לחבק אותם. אההה... והם גם לא יעלמו בשום מקרה. לפחות לא כל עוד אנשים רדודי מחשבה (+צופי ריאליטי) לא יעלמו מן העולם. והם לא יעלמו.
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 24-01-2013, 18:59
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
קצת חולק עליך בנוגע לאידיאולוגיה של מצביעי מפלגות "מצב רוח"
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אני מבין שהעיסוק במספרולוגיה הוא מאוד מרגיע"

מדובר בדרך כלל בדגם מאוד מסוים, ודי נפוץ, של אזרחים בעלי עמדות משותפות די ברורות. בדרך כלל מדובר בחילונים מובהקים, ציונים מהסוג של "בעד להחזיר שטחים ולפנות מתנחלים אבל לא אוהב ערבים ולא סומך עליהם" , ובעלי עמדות ליברליות מבחינה חברתית. מבחינה כלכלית מדובר בשילוב של ליברלים אמיתיים וליברלים לכאורה. זאת אומנם לא אידיאולוגית ימין קלאסית ולא אידיאולוגיית שמאל קלאסית אבל בהחלט סוג של השקפת עולם/נטיות/קיבוץ אינטרסים שמריץ מפלגות. כשמשלבים את זה בדחיה של המפלגות הגדולות הישנות ושל מי שנתפסים כקיצונים או פוליטיקאים מקצועיים וציניים, מקבלים ציבור די גדול שיצביע למפלגות "מצב רוח" בהתאם לאלו שקיימות באותה עת. הבעיה היא כמובן שכל מפלגה כזאת בסופו של דבר מתפרקת בגלל העדר תשתית ארגונית מוצקה ותלות יתר בגימיק או בדמות זו או אחרת. למרות שאוהבים כאן לזלזל באותו ציבור מצביעים (וגם אני נוטה לכך) צריך לזכור שבסופו של דבר מדובר בקבוצה שהיא לא רק גדולה יחסית אלא גם חזקה יחסית. רבים מהמצביעים למפלגות האלו הם אותם אנשים שמחזיקים את הכלכלה הישראלית ואת שורות הצבא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #45  
ישן 24-01-2013, 23:41
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
ממש לא נכון לשים את כולם באותה קלחת כאילו אין הבדל ביניהם
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "הדיעה הכלכלית שלהם לא שונה..."

יש המגדירים פוליטיקה כתחרות על חלוקת משאבים. במובן הזה, כל המפלגות דומות בכך שהן מנסות למקסמם את ההטבות של האזרחים, ובעיקר אותם ציבורים שדאגו שישבו בפרלמנט. זה טיבעי ולא ייתכן אחרת בדמוקרטיה.
ויחד עם זאת, יש מגזרים שרוצים כסף ומביאים מינימום (ככלל, בממוצע, וכו') תועלת חומרית. יש מגזרים שרוצים כסף לצרכים כאלו ואחרים אבל יצרנים, ואפילו יצרנים מאוד, מבחינה חומרית. חלק גדול מאנשי מפלגות "מצב הרוח" שיצא לי להכיר (בעיקר כאלו שהצביעו בעבר לשינוי והיום ללפיד) הם אנשי הייטק, עצמאיים, וכד'. אותם אזרחים שאחראים לרוב ההכנסות בישראל. כן, הם רוצים שיקלו עליהם מבחינת הוצאות חינוך (בריאות זה פחות רלוונטי) ומבחינת מסוי ועלויות מגורים (לא מגורים חינם אלא רפורמות שיוזילו את מחירי הדיור). לא הייתי משווה את זה לדרישות הייחודיות של המגזר החרדי או לתביעות (אמיתיות או מדומות) שאתה מייחס למגזר הקיבוצי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 24-01-2013, 23:59
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ממש לא נכון לשים את כולם באותה קלחת כאילו אין הבדל ביניהם"

כלומר- לי מגיע, אבל הפעם באמת מגיע. לאחרים רק נדמה שמגיע להם. טיעון קלאסי.

ואני ואתה כנראה ראינו מחאה חברתית אחרת לחלוטין.. כזאת שהובלה על ידי עסקן נצחי, קומונרית ועורכת וידאו. ומאחוריהם מחרים מחזיקים מיני פילוסופים, לומדי (לומדות!) מגדר או תרבות הרוח של האפאצ'ים במאה ה-19 ואיך הציונות אשמה (גם) בזה.

כשאדם צעיר מבקש חינוך חינם הוא מבקש מאדם מבוגר לממן אותו מקצבת הזקנה הפעוטה שלו. כשזקן מבקש קצבת זקנה מוגדלת הוא מבקש אותה על חשבון הדירה של הצעיר. כשצעיר מבקש לימודי אוניברסיטה בחינם הוא מבקש על חשבון זה שמעולם לא חשב ללכת לאוניברסיטה אלא הקים עסק קטן. כולם נלחמים בכולם, כי כולם פרזיטים, כולם מחלקים את העוגה במקום לחשוב על לאפות עוד אחת. אל תגיד לי שזה ככה בדמוקרטיה, ככה זה בדמוקרטיה ששטפו לנו את המוח להאמין בה (כבר סיפרתי איך ביסודי לימדו אותי שכל אחד נותן לפי יכולתו ומקבל לפי צרכיו?).

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #47  
ישן 25-01-2013, 06:38
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
לא שמתי לב שביקשתי משהו, ומה לעשות שבאמת מגיע יותר למי שנותן יותר
בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "כלומר- לי מגיע, אבל הפעם באמת..."

ניקח דוגמא קיצונית. אני מרגיש נוח יותר עם מחיקת חובות למפעל של קיבוץ בית השיטה שבמלחמת יום כיפור לבדה איבד 11 מבניו, מאשר עם מחיקת חובות לעסק של חרדי/ערבי שכל קשר בינו ובין תרומה גשמית למדינה מקרי בהחלט.
ואותי לא מעניין מי הוביל את "המחאה החברתית". אותי מעניין מי מהווה את עמוד השידרה האלקטוראלי של מפלגות כמו שינוי פעם ויש עתיד היום. ואלו שאני מכיר והכרתי, והם היו חלק ניכר אם לא רוב מסביבתי החברתית, הם בדיוק כמו שתיארתי.
בדמוקרטיה, האזרחים משפיעים על המחוקקים. בדמוקרטיה, ההמונים שמצביעים יכולים לדחוף לעבר העברת משאבים אליהם דרך עצם מספרם כמצביעים, אלא שבדרך כלל הם בעלי מודעות פוליטית נמוכה, מונחים בהצבעתם לאו דווקא על ידי שיקולים כלכליים (וכבר סיפרתי על הנגד שבהרצאה שלי הביע עמדות סוציאליסטיות קיצוניות אבל כששאלתי אותו אם יצביע מרץ האדים כולו וענה: "מה?? שאני אצביע לשמאלנים האלה???") ובלתי מאורגנים. מעסיקים יכולים לדחוף לעבר העברת משאבים אליהם והם אומנם מיעוט מספרי אבל יש להם המשאבים לתרום למפלגות ולמערכות בחירות וכו' וזה מאזן את זה.
בסופו של דבר, מהמשחק הפוליטי הזה יוצא מישהו כשידו על העליונה, וכך או שיקחו מהזקן ויתנו לצעיר או ההיפך וכדומה. ואין לך שום דרך למנוע את זה מלבד דרך עיקור הדמוקרטיה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 25-01-2013, 09:06
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.08
הודעות: 25,344
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא שמתי לב שביקשתי משהו, ומה לעשות שבאמת מגיע יותר למי שנותן יותר"

נו, ברור שלא כיוונתי אליך אלא אל מוחה דמיוני שכזה.
ואתה מבין שעל ידי קביעת סממן כזה, אתה נותן לגיטימציה לאדם אחר להגיד שהוא מרגיש טוב יותר עם מחיקת חובות של עסק של חרדים אדוקים מאשר מחיקת חובות של כופרים אוכלי חזיר? כך או כך, אני כמי שלא משתייך לשני אלו, נדפק.

בסביבה שלי מצביעי לפיד מתפלגים בין סתם שונאי חרדים שאינם שמאלנים מספיק להצביע מרצ (לא מעט רוסים שנטשו את ישראל ביתנו), חילונים לא מיליטנטים שמתפזרים יפה על בטווח הקשת שבין מהנדסי חשמל לבין בוגר לימודי פילוסופיה שעובד בארומה, ואנשים חולמניים. אז אולי הסביבה שלך מורכבת מאנשים כפי שאתה מתאר, זה די הגיוני, אבל זה לא מייצג.

ואתה חוזר על אותו באג דמוקרטי, ומנסה להצדיק אותו. אז עכשיו כל מי שהוא רוב יכול לעשות מה שהוא רוצה? דיקטטורה של הרוב אינה דמוקרטיה, לא במובן שלנו אנו שלא כולל רק את שלטון הרוב. ואיך מונעים את זה? לא צריך לעקר שום דמוקרטיה, חוקה ליברלית קלאסית אמיתית תמנע שוד של מגזר א' על ידי מגזר ב', תמנע מפוליטיקאים להבטיח שוד כזה ולגנות שוד שמבצע מגזר אחר. תמנע את הצביעות שכולם מפגינים, כולל מה שאתה כתבת עכשיו. ובעיקר- תהפוך אותנו לדמוקרטיה אמיתית, בה זכויות האדם שלך נשמרות ולא נדרסות רק כי אתה מיעוט...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #49  
ישן 25-01-2013, 22:10
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
בוא לא נלך לקיצוניות...
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "נו, ברור שלא כיוונתי אליך אלא..."

כל שאני אומר זה שחלק אינהרנטי מהמשחק הדמוקרטי הוא שקבוצות אינטרס שונות מתחרות על המשאבים במדינה. אני יודע שלפי דעתך משאבים ציבוריים צריכים להיות מינימליים שבמינימליים (מה שאומר מיסוי מינימלי) ולכן גם לא יהיה על מה להתחרות אבל כפי שאני (ומי שלא ליבריטן מובהק) רואה זאת למדינה, או לחברה ככלל, יש ערכים או אינטרסים ארוכי טווח שהיא רוצה לקדם ושכרוכים בהוצאות. כך למשל חינוך מסובסד, תשתית תעבורתית ואחרת, בריאות הציבור וכו'. הויכוח הוא על אותם ערכים והשיח הדמוקרטי מביא לפשרה כלשהי שכיוונה תלוי בעוצמה הפוליטית היחסית של הקבוצות השונות. למצביעי לפיד, כמו שאני מכיר אותם, יש ערכים ואינטרסים די מובחנים ומוגדרים שהם מרגישים שמכורסמים על ידי קבוצות אינטרס חזקות אחרות כמו החרדים או המתנחלים. אישית, יש לי ויכוח איתם ואני חושב שרבים מהם לא באמת חושבים עד הסוף כשהם מגיעים לטענות שלהם, או אולי אף לא רוצים לחשוב עד הסוף (והיו לי ויכוחים חוזרים ומתסכלים על כך ש"כל הכסף הולך למתנחלים" זה גם מאוד לא מדויק עובדתית וגם מעוות שכן מה לעשות שהמתנחלים זקוקים לתקציב כמו על אחד אחר). ועדיין, בין אם אני מסכים איתם או לא, הם מבטאים צירוף ערכים/אינטרסים כמו שעושות קבוצות אחרות. לכן המסקנה שלי היא שהביטוי "מפלגת מצב רוח" קצת מטעה כי מאחורי ציבור מצביעיהן כן יש מחנה מוגדר ומובחן פחות או יותר.
אני כמובן חייב לסייג שאני מכיר רק את את מי שאני מכיר...קרי את מצביעי שינוי בעבר ולפיד בהווה שהם מהסביבה החברתית שלי. אני לא יכול לשלול שאותם אנשים לא מייצגים את רוב מצביעי אותן מפלגות. בוודאי כאשר רוב הזמן אני לא נמצא בישראל.
ואני כמובן לגמרי מאמין במה שכתבת-שבמדינה דמוקרטית צריכה להיות חוקה שתגן על המיעוט מעריצות הרוב. זה בדרך כלל מה שאני כותב כאשר נידמה לי שהביקורת על בית המשפט העליון בישראל הופכת ביקורת גם על ביצוע נכון של תפקיד זה. אבל, כמובן צריך להיות איזון בין הגנה על זכויות הפרט והמיעוט ובין איפשור שילטון רוב דמוקרטי. אני מעריך שלא ריאלי לצפות לחוקה מהסוג שאתה מתייחס אליה, ולו משום שאף אחד לא יאפשר זאת כל כל אחד, או כמעט כל אחד, חושב שיש שורה מסוימת של ערכים ואינטרסים שהמדינה צריכה להגשים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 26-01-2013, 19:05
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
מהמיעוט לרוב ולהיפך
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אז אתה בעד חוקה שתשמור על..."

כל הרעיון של מיסוי הוא בסופו של דבר לקיחה ממי שיש לו (ומי שיש לו הרבה מהווה מיעוט) ובאמצעות כסף זה מימון שירותים גם למי שאין לו. אתה הרי למשל כן בעד קיום צבא חזק מכספי משלם המיסים. ובכן, ברור שמי שאין לו מממן את הצבא מכספי מיסוי ומי שאין לו, הרי שאו שכלל איננו משתתף במימון או שעושה זאת במידה מועטה מאוד. ועדיין, מי שאין לו הינה מאותה רמה של הגנה כמו מי שיש לו.
מעבר לכך, הרוב (כלל הצעירים הכשירים לשירות) נותנים יותר מכסף, הם נותנים את זמנם, בריאותם וחייהם לטובת המיעוט של אנשים מבוגרים ועשירים שלא משרתים.
בקיצור, אני בהחלט בעד הגנה על זכויות מיעוטים אבל צריך להגדיר בדיוק הגנה ממה ומה הגבול שבין צרכי הרוב וזכויות המיעוט. אני טוען שבניגוד לגישה הליברטנית הפשטנית לא ניתן פשוט להגיד שהממשלה לא תתערב כלל ובזה ניפטר מהבעיה מהיסוד. לא ניתן להתעלם מכך שלחברה יש ככלל ערכים ואינטרסים שקידומם דורש משאבים ציבוריים, ולא מיתן להתעלם מכך שבפועל לא מיתן למנוע מהרוב לדרוש קידום ערכים כאלה בדמוקרטיה. בפועל כל שאתה יכול לעשות זה להסדיר את זה ולצמצם פגיעות בלתי מידתיות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 25-01-2013, 07:49
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קצת חולק עליך בנוגע לאידיאולוגיה של מצביעי מפלגות "מצב רוח""

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
, ציונים מהסוג של "בעד להחזיר שטחים ולפנות מתנחלים אבל לא אוהב ערבים ולא סומך עליהם" ,.


תלוי כנראה בסביבת התצפית של האדם. מצביעי לפיד שבסביבתי ממש לא יראו סוג של ציונות בהעמסת מתישבים חוקיים הגרים בביתם מעל שלושים שנים על משאיות וזריקתם לקרווילות וממש לא יפטרו עצמם ב'אנחנו לא אוהבים ערבים' אל מול השאלה 'למה להרוס את מפעל חייהם של יהודים אחרים ולהעבירו לרשות ארגוני טרור כדי שישמש כאתרי שיגור כנגדנו'. הם או מצביעי ליכוד שדעתם על הקרן החדשה לא ממש תשמח את נעמי חזן או מצביעי עבודה מהסוג הישן שאין לא כל כוונה להתחכם עם מעמד ירושלים, מעלה אדומים, הבקעה וגוש עציון.

כן. הסיבה שלהם היא כלכלית מתוך מחשבה שתלותו של נתניהו בחרדים גוררת אותו למדיניות סוציאליסטית מדי כחלומר יותר מיסים להם בשביל יותר תקציבים לאחרים. הם מוכנים להניח לרגע את הקלפים הבטחוניים מתוך מחשבה [שגויה] ששום דבר לא ישתנה ושאין עם מי לדבר בצד השני. הם רק שכחו את כח ההרס של קדנצית אוסלו אחת שגם בתחילתה חשבנו ש'מה כבר יכול לקרות הרי רבין ושמיר חושבים אותו דבר'. כמאמר השיר:'אל תשכח, יש פרס בשמיים, גור לך! גור לך!'.

למזלנו - בסיבוב הזה ניצלנו ואולי מעז יצא סוכרזית.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 25-01-2013, 08:33
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
אתה מנסה לעשות בדיוק את מה שהייהופס עשה, באשכול המקביל
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "קצת חולק עליך בנוגע לאידיאולוגיה של מצביעי מפלגות "מצב רוח""

לקחת מטבע לשון, שהוא בעצם סלנג, ו"לאלף אותו". זה לא עובד ככה. "מפלגות מצברוח" צריכות הרמוניה ומפגש בין שני נתונים:

אין אידאולוגיה, דמות אב סוחפת חוץ פוליטית וזיקה ברורה לעולם היח"צ החוץ פוליטי.

בסיס מצביעים עיקרי שמורכב מאנשים ש"רוצים שיהיה יותר טוב לכולם, שיהיה רע יותר לרעים ושהבן של אחותי, שהשתחרר בדיוק מקרבי, לא יהיה צריך לנסוע לעבוד בעגלות באטלנטה בשביל לקנות דירה".

יש משני המאפיינים למכביר במפלגות קיימות, אבל אף פעם לא המון מהכל.

מה ששניכם עושים מזכיר לי סוג של תירוץ שנפוץ לשמוע משוביניסטים שונאי נשים (אבל מהסוג החכם והרהוט: וחוח' אני לא מרמז פה משהו לגבי שניכם) בעניין זנות של נשים: "כולן מתישהו נותנות סקס כי ההוא בדייט שילם המון על המסעדה, אז מה כבר כזה רע בזנות?".

אני מניח שהבנת את הנקודה שלי.

בכל מקרה מצביעי לפיד שאני ראיתי שייכים במובהק לתחום האנשים שלא נוטים להעמיק בפוליטיקה. אנשים חביבים מאוד-עובדים וממוצעים לגמרי, אבל מה? פוליטית הם סתומים. והעניין הוא שהם הרוב-הם לא "חלק" ממצביעי מפלגה איקס. כי ביננו? מי לא מכיר את החילונית המשוחררת והמתונה, שהייתה קצינה, למדה קשה לתואר ובעד גיוס לכולם, אבל... ביום הבחירות שמה ש"ס כי "אם ש"ס תקבל עשרה מנדטים אז מר"ן יחטוף עוד התקף"? זה לא מספיק בשביל שש"ס תוגדר "מפלגת מצברוח".
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 25-01-2013, 08:47
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
אבל יש גם הפתעות. החבר הטוב ביותר שלי. בטחוניסט ובן-גוריוניסט מושבע
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אתה מנסה לעשות בדיוק את מה שהייהופס עשה, באשכול המקביל"

מצביע עבודה ותיק אשר לפני 5 חודשים סבר כי אין לו למי להצביע, לא העלה על דעתו להצביע ללפיד ושקל להצביע לנתניהו בשל עמדותיו הכלכליות - נרתע מתוצאות הפרימריס בליכוד [שלי כלל לא הפריעו] ומהמשמעויות הכלכליות של קואליצית ליכוד-חרדים אשר יקחו את ביבי למקום בו תקציבית הוא לא רוצה להיות ובחר לאחר קריאת המצע: לפיד [כאמור מדובר בציניקן ופרגמטיסט שאינו מתרגש ממצעים, אבל בכ"זף קרא]

הופתעתי מאחר ומדובר באיש שקול מאוד ובעל הבנה הסטורית ופוליטית. הוא לא סבור שלפיד ימשוך לכיוון המופנק של 'המחאה' [הבו לנו תקציבים יחודיים לחילוניים] אלא לכיוון השרוקו-ביביאיסטי [שבינינו שנינו בעדו]
_____________________________________
http://www.youtube.com/watch?v=RTf09_AuwrE&noembed


נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 25-01-2013 בשעה 08:57.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #57  
ישן 25-01-2013, 22:37
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל
 
חבר מתאריך: 31.07.06
הודעות: 14,967
יכול להיות שלא העברתי את כוונתי טוב מספיק
בתגובה להודעה מספר 53 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "אתה מנסה לעשות בדיוק את מה שהייהופס עשה, באשכול המקביל"

מה לעשות, יכולת הביטוי שלי נופלת משמעותית משלך (הגם שאתה נוטה לעיתים לגרפומאניה ) ואני מתקשה לנסח מדוע בדיוק אני סבור שאותן מפלגות מצב רוח בעצם מייצגות מחנה מסוים לא פחות מאשר אותן מפלגות קאלסיות בישראל. אולי אני אוכל להעזר בסקירונת היסטורית:
בארבעים השנה האחרונות המחנות הפוליטיים בישראל התחלקו בבירור בין ניצים ויונים בשאלת הסכסוך היהודי-ערבי, מפלגות סקטוריאליות חרדיות ומפלגות סקטוריאליות ערביות.
1. הניצים-אלו שמאמינים במידה זו או אחרת ברעיון ארץ ישראל השלמה
2. יונים-אלו שמאמינים בהסדר מדיני ופיוס על בסיס פשרה טריטוריאלית בהיקף זו או אחר.

החל מסוף שנות השבעים לערך קבוצות ניצים ויונים קיצוניות יחסית הקימו מפלגות משלהם. התפתחות יותר מורכבת ויותר רלוונטית לענייננו הוא של התארגנות מפלגות יוניות על בסיס מיאוס מהשחיתות וה"סוציאליזם" הכושל של המימסד המפא"י ההסטורי (כך נוצרה לנו ד"ש, שינוי המקורית וכדומה), ומצד שני מפלגות שמקורן בניצים ובאו מהסתייגות מההמימד השמרני או הקרוב לדת של הליכוד (כך למשל צומת של רפול). המיוחד במפלגות האלו הוא שהן לא היו בעלות הבדל מהותי מעבודה או הליכוד מבחינת הקו הניצי/יוני. במידה מסוימת, המפלגות האלו הן המקור למפלגות "מרכז" שהקו הניצי/יוני שלהן מטושטש יחסית או מורכב. מפלגות אלו משכו מצביעים שאין להם אידיאולוגיה ניצית או יונית מוצקה מחד, ומצד שני יש להם אינטרסים שמאפיינים בגדול מעמד בינוני בעל נטיות ליברליות. בגלל שהמפלגות האלו סבלו באופן מסורתי מהעדר תשתית אירגונית בסיסית מוצקה והסתמכו יותר מדי על דמות המנהיג הבולט (ידין, רפול, לפיד האב, לפיד הבן, שרון) הן מעולם לא שרדו לאורך זמן והתחלפו במפלגות אחרות בעלות מאפיינים דומים. במלים אחרות, מפלגות "מצב הרוח" הן בעצם אותה מפלגה שפונה לאותו ציבור בעל אותן עמדות בסיסיות. לא מדובר בציבור שמחליף עמדותיו אלא במפלגות שמתחלפות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 25-01-2013, 23:06
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.12.05
הודעות: 17,294
המבחן הוא פשוט
בתגובה להודעה מספר 57 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "יכול להיות שלא העברתי את כוונתי טוב מספיק"

אם "מפלגת מצברוח" תורנית לא הייתה קיימת - "האם היינו צריכים להמציא אותה"?

התשובה, לעניות דעתי, - לא!

אם מר"צ הייתה נעלמת - הייתה קמה מפלגת שמאל יהודי בריבוע אחרת.

אם הבית היהודי הייתה נעלמת - הייתה צצה מפלגה לאומית-דתית אחרת.

כנ"ל ש"ס ואגודה.

לא כנ"ל יאיר לפיד...

אתה טוען שבסיס המצביעים שלו הוא מוגדר מכמה וכמה בחינות, יש לו המשכיות (כמו אצל שאר המפלגות) ולכן הוא מוגדר.

אני טוען שמעבר להיותם חילוניים-יהודיים, אין למצביעי לפיד הגדרה של ממש. הם לא "אותם אנשים כל 4 שנים". הם אנשים שבזמן, ובמקום, שבו אדם מחליט מה הוא מצביע , לא מונעים ע"י מה שמניע מצביעים למפלגות אידאולוגיות, אלא ע"י סוג של יצר, או רגש, שיותר זר למצביע הממוצע של מפלגות אחרות. אצל חלקם זו תופעה ששל משך חיים, אצל אחרים זו "נפילה" חד פעמית. אני מוכן להמר שכמעט כל חילוני "נפל" פעם בחייו לתמיכה אקטיבית בתנועת מצברוח ריקה מתוכן (אבל עם המון כוונות טובות). לי זה קרה עוד טרם גיל בחירה - עם "התנועה לשינוי שיטת הממשל". המניע של התומכים היה "נמאס לנו: רוצים משהו אחר ושיהיה יפה לעין בבקשה". לא חזרתי על השטות הזאת מאז, אבל אני פחות או יותר מכיר את הדרך שבה צועדים אנשים שמאמינים בכאלה "תנועות מצברוח".
_____________________________________
.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:42

הדף נוצר ב 0.13 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר