|
28-01-2018, 17:20
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
ראשית, ברוך הבא אל הפורום גם כגולש אקטיבי, נשמח לשמוע ממך עוד
שנית, לענייננו:
- אין כאן עוינות אישית (לא עשה לי כלום) אלא אכזבה ציבורית מקשת גדולה של ציפיות
- מסכים עם דברים רבים שלך אם כי יש ביננו הבדלים בפרשנויות שלהם
- אייזנקוט לאורך רוב הקריירה הצבאית שלו היה קצין ערכי, מקצוען, ישר דרך וחד כתער, המינוי שלו לרמטכ"ל היה מתבקש ורבים ברכו עליו, גם אני.
- בשנה הראשונה שלו ראינו איך הוא יוזם ועושה לא מעט מהדברים שמנית, אבל אז הגיעה פרשת אזריה שהפכה להיות קו פרשת מים בהתנהלות שלו, פתאום הוא התהפך והאיש החד הפך להיות אומן להטוטים.
- לגבי אירוע אזריה, מה שחרה לי זה הקרקס התקשורתי בכל האירוע הזה (שאייזנקוט ברך עליו) והפך להיות כדור שלג חברתי וגם צבאי-מדיני שבמקום לעצור אותו הוא מידי פעם נתן לו עוד בעיטה ועוד בעיטה, זה לא מקובל.
- ממקצוען מנוסה וחד כמוהו אני מצפה לא רק שלא יעשה קרקס אלא גם ינצל את האירוע לפחות לל"פ, האיש החד היה אומר משהו כמו "מחבלים ניסו לבצע פיגוע וחוסלו, אנחנו מבצעים תחקיר פנימי כמו בכל אירוע דומה ונסיק לעצמנו את המסקנות הדרושות, אולי נפרסם ואולי לא, אנחנו לא צריכים את הסרטים המניפולטיביים שלכם, יש לנו את האמצעים שלנו!" במשפט אחד היה מוציא את "הלגיטימיות" של הסרט הזה וסוגר עניין, בתוך צה"ל היו כבר שופטים את החייל והיה נענש, לא היה רעש כמו באלפי מקרים אחרים.אבל זה לא קרה.
מה שקרה זה תגובה מוזרה שבהמשך שמתי לב שהפכה להיות דפוס התנהגות אצלו, להגיד באותו משפט דבר והיפוכו (אומן להטוטים), הוא הורה לבצע חקירה ובאותה נשימה אמר "זה לא צה"ל, אלו לא ערכי צה"ל וזו לא תרבות צה"ל" (איך אתה יודע אם רק הרגע הורית לבצע חקירה?) והדבר הלא פחות גרוע נתן לגיטימציה לסירטון מהונדס של האויב ולכל העולם ואחותו לעלות על רכבת השדים הזו.
- בהמשך בכל הזדמנות המשיך עם המנטרה הזו וערב הקראת הכרעת הדין נאם ואמר מה הוא רוצה לשמוע, השופטים חיילים טובים סיפקו לו את זה, זו התנהלות בזויה ולא ראויה הרי הוא זה שאמר "המפקדים, ואני בראשם, נוסיף לתת גיבוי לכל חייל שישגה בלהט הקרב, מול אויב המסכן חיי אזרחים וחיילים. עם זאת, לא נהסס למצות את הדין עם חיילים ומפקדים שיחרגו מאמות המידה המבצעיות והמוסריות שעל פיהן אנו פועלים".
באמת? ככה בלהטוטים ובמניפולציות נותנים גיבוי? הציבור לא מטומטם, ראה את זה, הבין טוב טוב, לא אהב את זה ובצדק.
- האיש החד היה לוקח את כל השדולות, אג'נדיונרים, טרמפיסטים, עסקנים וכו' ואומר להם "כולכם עופו מהצבא שלי, אנחנו עסוקים בלהתכונן למלחמה טוטאלית מכל החזיתות וגם מצד ערביי ישראל בתוך המדינה, האויב מיום ליום נהיה יותר מתוחכם ויותר אכזר, אין לנו זמן ואנרגיה להתעסק בזוטות שלכם, יש לנו דרישות סף מכל תפקיד, מי שיתאים/תתאים מי שלא אז לא, אנחנו לא מזיזים אפילו לא מ"מ אחד בשביל אף אחת ואף אחד, בתחומים הכלליים והמנהלתיים ננסה להתחשב" , זה כאמור לא קרה.
מה שקרה זה שאומן הלהטוטים נתן לכל גוף למשוך אותו לכיוונו (ואלה נותנים להם אצבע רוצים יד) והתחלנו לראות דברים הזויים - שיריונריות בט"ש שלא יוצאות מעבר לגבול, הורדת משקלים, רבנים מתערבים, מפלגיונרים ועסקנים משפיעי דיעה, הרצאות בעניינים לא רלוונטיים לצבא וכו' וכו'
- ודבר אחרון זה עסקנות אישית שלו בעניינים לא צבאיים
- אתה מציין את כל הפעילות והעשיה שלו כראויה לפרס, אני אומר נכון שיש עשייה ואפילו ברוכה אבל זה חלק מהתפקיד שלו, זו הקריירה שלו ובשביל זה הוא מקבל משכורת (כמעט כפולה משל רוה"מ ושרהב"ט).
כל אחד אחר במקומו היה עושה זאת, זה צו השעה.
- לגבי ההערה שלך על ליברמן, נניח ואתה צודק, אז זו הדרך לענות לו בכתבות יח"צ בתקשורת המוטה? מה השלב הבא? ישלחו אחד לשני עוקבים, פתיונות והקלטות? היינו כבר בסרט הזה במלחמת אשכנזי-ברק.
- חסד נעורים אפשר לזכור למי שרך בשנים, או בתפקיד קליל או שגה והתחרט או כבר פרש מהשירות, מי שנמצא בעמדה שלו חייב להיות 100% בסדר 100% מהזמן. לצערנו הוא כבר לא שם.
נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 20-03-2018 בשעה 06:20.
|
|