לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 03-11-2021, 09:16
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.07.15
הודעות: 3,909
טל שמיים - בלון תצפית

דווח היום כי מערכת "טל שמיים", שהיא בלון תצפית המצויד במכ"מ של אלתא, הוצבה היום באתר ייעודי בצפון לאחר שהושלם פיתוחה.
המערכת פותחה בשיתוף פעולה עם האמריקאים, תחת מנהלת חומה.
https://m.ynet.co.il/articles/hkkwo2ywy

מערכות מבוססות בלון נחשבות ליקרות, אך התועלת שלהן משמעותית. בלון כזה מאפשר תצפית רציפה על אזור, וקריטי בעיקר למשימת הגנ"א מפני איומים צמודי קרקע כגון טילי שיוט.
עקב עקמומיות כדור הארץ, מערכות מכ"מ קרקעיות מתקשות לגלות טילי שיוט.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ראוי לחזור שוב ולציין כי ההצבה כרגע היא בצפון הארץ!
משמע, מערכת נוספת (לכל הפחות) כנראה תיוצר כדי לכסות את דרום הארץ, אשר נכון לעתה מאוים ע"י טילי שיוט וכטב"מים איראניים המוצבים בתימן.
דווח כבר בעבר כי מערכות הגנ"א נפרסו לדרום מסיבה זו בדיוק, בזמני מתיחות.

נערך לאחרונה ע"י ariel_zuk בתאריך 03-11-2021 בשעה 09:19.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 03-11-2021, 19:51
  אולג גרנובסקי אולג גרנובסקי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.04.06
הודעות: 576
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "ראיתי אותו כמה פעמים, אבל..."

[מערך בקרה - אמצעים טכנולוגיים

בנוסף למכ"מים הקרקעיים פועלת במערך הבקרה יחידת בלוני תצפית הנושאים מכ"ם. יחידת בלוני התצפית של חיל האוויר הוקמה בספטמבר 1990 והבלון הראשון נכנס לשירות במרץ 1991. המכ"ם בבלון צופה כלפי מטה ומשלים את התמונה האווירית על ידי גילוי כלי טיס בגובה נמוך. המכ"ם הנישא כיום על הבלונים מבוסס על מכ"ם "אורן ירוק" של מערכת ה"חץ 2" שפותח על ידי חברת "אלתא", והוא נחשב לאחד המתקדמים בעולם בתחומו.

גודלו של בלון התצפית הוא 71 מטר והוא עשוי מסיבי דקרון־פוליאסטר בעלי ציפוי מיוחד. הוא עמיד למים, זליגות גז וקרינה אולטרה־סגולה. הבלון קשור כל הזמן לכבל המחובר למערכת עגינה מיוחדת, או למערכת העגינה ישירות. מלבד החזקת הבלון, מספק הכבל את החשמל ואת התקשורת לבלון באמצעות סיבים אופטיים והוא מוחלף פעם בשלוש שנים. לכבל יש סיכוך, כך שגם אם ברק יפגע בכבל, הבלון לא ייפגע.



גליון 228 01/05/16
https://www.iaf.org.il/8813-46517-he/IAF.aspx

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 03-11-2021, 11:30
  משתמש זכר GeriReshef GeriReshef אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.04.11
הודעות: 127
שלח הודעה דרך ICQ אל GeriReshef LinkedIn profile
הבלון לא יכול לראות ללא סוף..
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "[QUOTE]משמע, מערכת נוספת (לכל..."

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אני מבין מעט מאוד בענייני בלונים וזיהוי מטוסי אוייב, אבל אגייס את משפט פיתגורס שאני זוכר מהתיכון:
AB הוא המרחק מהבלון A למטוס האוייב B.
X רדיוס כדור הארץ הוא 6371 ק"מ.
Y גובה הבלון נניח שהוא 1 ק"מ (אין לי מושג אם זה ריאלי)
Z גובה המטוס נניח שהוא מאה מטר (0.1 ק"מ).
במקרה זה הבלון יוכל לזהות אותו במרחק של 149 ק"מ לכל היותר (לפי הנוסחה עם השורשים שבקובץ).

אני מניח שהבעייה אינה עם מטוסי נוסעים בגובה 10 ק"מ אלא עם טילי שיוט ומטוסי אוייב בגובה נמוך מ-100 מ', וככל שהם ינמיכו - כך טווח הגילוי ירד מ-149 ק"מ.
עד כמה ניתן להעלות את הבלון? 1 ק"מ זה הרבה או מעט? כדי לכסות את כל שטח המדינה ועוד 100 ק"מ מעבר לגבול נצטרך להעלות אותו במרכז הארץ לגובה של 10 ק"מ וזה כבר נראה בלתי אפשרי גם להדיוטות כמוני.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #10  
ישן 03-11-2021, 20:26
  double_o double_o אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 30.09.07
הודעות: 2,810
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "[QUOTE]משמע, מערכת נוספת (לכל..."

בנוסף למגבלות של קו ראייה למכ"ם יש מגבלה של טווח עקב עוצמה נמוכה של אות שחוזר מהמטרה.
נניח לצורך העניין שהמכ"ם משדר בהספק של 100MW (סתם מספר עגול) ולצורך הפשטות של החישוב נגיד שהקרינה מתפשטת במרחב בצורת כדור (במציאות זה יהיה חלק מכדור).
שטח הפנים של כדור הוא ארבעה פעמים הרדיוס בריבוע כפול פאי.

כאשר קרינת המכ"ם מתפשטת במרחב היא מתחלקת על פני יותר שטח שגדל על פי ריבוע הטווח (נקרא שטף). למשל במספרים שנתתי במרחק של 1 ק"מ מהמכ"ם שטף הקרינה יהיה בערך 8W למטר בריבוע, כלומר אם הקרינה תפגע במטרה ששטח הפנים שלה 1 מ"ר היא תחזיר קרינה בהספק של 8W (בהנחה שההחזרה מושלמת). אבל במרחק של מאה קילומטר השטף יקטן פי עשרת אלפים (כי הטווח גדל פי מאה) ונקבל שטף של 0.0008W.
בטווח מסויים הקרינה שתוחזר מהמטרה תהיה חלשה מדי ומתחת לסף גילוי של המטרה. הדבר עוד יותר בעייתי כאשר עוסקים בטילים ומל"טים קטנים יחסית (לעומת מטוסים) שלפעמים עשויים מחלקים לא מתכתיים שההחזרה מהם לא מושלמת.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 04-11-2021, 00:39
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 16.07.15
הודעות: 3,909
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "בנוסף למגבלות של קו ראייה..."

די בטוח שחישוב הניחות ביחס למרחק שלך לא נכון, הוא אמור להגיע ל-136dB, ולא 40dB (שווה ערך ל10000). כלומר סטית בכ-9 סדרי גודל (פי מיליארד).

בכל זאת, הספק של 0.0008W זה הספק עצום. במספרי RF יוצא 1dBm-.
סף מדידה אבסולוטי של ספקטרום מדגם UXA הוא 173dBm- בתור רפרנס. ניקח דגרדציה של 2dB במקלט, עוד נגיד 10dB על רעש ספקטרלי נוסף, ואתה בסף קליטה של 161dBm-. יש מקלטים אזרחיים שמגיעים לספי קליטה כאלה. לא מהיקרים.

ההבדל, או הטווח הדינאמי של האות, הוא 160dB אחרי שהוא כבר נקלט. לצורך ההבנה 160dB זה 16^10.

אגב אני יודע שרצית מספר עגול, אבל 100MW זה ממש פנטזיה. בתור רפרנס, המשדר הכי חזק שאי פעם יצא לי לשמוע עליו לא הגיע אפילו ל-1MW. מכ"מים לרוב לא חורגים מהמספר הזה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 04-11-2021, 07:44
צלמית המשתמש של winner
  winner winner אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.01.03
הודעות: 1,174
טווח מכ"מ וכושר גילוי
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "די בטוח שחישוב הניחות ביחס..."

במכמי הפולס שהכרתי הטווח המירבי התאורטי נקבע בעיקר ע"י ה-PRF הזמן העובר בין פולס שידור לפולס הבא שבמהלכו ניתן לקלוט ולעבד החזרים מפולס השידור האחרון.
מניח שבמכ"מים החדשים יש טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות להתגבר על מגבלה זו.
מה שחשוב זה היכולת של המקלטים ומעבדי האותות להבחין בין החזרים ממטרות לבין רעש הרקע ולהבדיל בין החזרי קרקע להחזרים ממטרות אמיתיות, מניח שגם אלו תחומים שהשתפרו בהרבה מאז תוכננו ונבנו המכ"מים שהכרתי (שנות ה-60-70 של המאה שעברה )

מעבר לזה, מכ"מ על בלון נותן תחליף זול וזמין למכ"מ מוטס, מספר מערכות ייתנו כיסוי גדול יותר ויתירות באיזורים שיש בהם חפיפה בין הכיסוי של המערכות השונות.

בתקווה שהמערכות אכן מוגנות היטב ולא יושמדו בירייה הראשונה כמו שהמצרים ניסו לעשות במלחמת יום כיפור
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 04-11-2021, 11:49
  oferet oferet אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.01.10
הודעות: 693
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי winner שמתחילה ב "טווח מכ"מ וכושר גילוי"

קטונתי מקטון מלהשתתף בדיון המתקדם הזה, אבל בכ"ז בתור בוגר קורס מכ"מ מתקדם בחברת נורדן ("מצפה רם"), אנסה לתרום את שני הסנט שלי:
במכ"מ מודרני ה PRF גבוה באופן שהשידור אכן "דורס" חלק מההדים החוזרים, כך שמאבדים חלק מההדים הנקלטים אבל התוצאות של התנהגות זו הן:
1. אין מגבלת טווח כפי שציינת כי עדיין מבחינה סטטיסטית המחשב של המכ"מ יודע לקחת את ההדים וליחס אותם למספר פולסי שידור אפשריים, כך שיש לכאורה אי-וודאות לגבי איזה החזר נבע מאיזה פולס שידור.
2. תדירות השידור במכ"מ מודרני היא מאופננת, כך שיהיה פיזור סטטיסטי של זמני שידור וקליטה, כך שהמחשב מסוגל לעבד מספר החזרים ולהסיק בוודאות גבוהה איזה פולס שידור שייך לאיזה אות נקלט ומכאן מה הטווח הנכון אל המטרה מבין כל האפשרויות הבאות בחשבון.

אגב קוראים לזה "עקרון אי הוודאות במכ"מ מודרני"- תיאורטית לעולם לא תדע האם מצאת את כל המטרות. מעשית הסיכוי הסטטיסטי שמטרה תצליח להתחמק מקליטה הוא זניח. כלומר אם המכ"מ, התוכנה וכו' תוכננו ונכתבו כמו שצריך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #15  
ישן 04-11-2021, 10:54
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,093
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "די בטוח שחישוב הניחות ביחס..."

צריך לזכור שכשאתה משדר למרחק מסויים אז גם ההחזר מהמטרה "משודר" לאותו מרחק. לכן, אם הגדלת המרחק פי עשרה מקטינה את עוצמת האות שפוגע במטרה פי מאה, אז את עוצמת האות המוחזר היא כבר תקטין פי מאה כפול מאה - עשרת אלפים. הגדלת המרחק פי מאה תקטין את עוצמת האות המוחזר פי מאה מיליון (2^10000).

מאה מגוואט זה הספק בסדר גודל של מתקן התפלת מים בינוני, ברור מאליו שזה לא יכול להיות הספק של מכ"ם ובוודאי לא כזה שנישא על בלון. צריך לזכור שהבלון חייב לשאת את המכ"ם כולל כל המעטפת שלו (כולל, למשל, הקירור שהוא צריך כשהוא מפיק הספקי שידור גבוהים) וגם את המשקל של הכבל באורך שלושה קילומטר שמעלה אליו את החשמל. הוא צריך, מן הסתם, גם להפנות חלק מההספק למערכת שמנסה להשאיר אותו במקום אחד גם בתנאי רוח (דמיינו כמה כח הרוח מפעילה בגובה 3 ק"מ על בלון באורך 70 מטר). כמובן, ככל שתרצה להעלות אליו יותר הספק תצטרך כבל עבה וכבד יותר וכך תגביל את המטען השימושי על הבלון. בקיצור, לא כדאי לבנות על שידור בהספקי ענק.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 05-11-2021, 00:34
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,093
זיהוי איום הוא צד אחד של המשוואה. מה צד הניטרול?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "טל שמיים - בלון תצפית"

על פי כל המתואר, נראה שהתכלית העיקרית של הבלון היא זיהוי טילי שיוט. הזיהוי הוא, כמובן, חיוני - אבל מסקרן אותי להבין מה ניתן לעשות כדי לנטרל איום כזה מרגע שזיהית אותו. טילי שיוט הם מורכבים ליירוט הרבה יותר מאשר טילים בליסטיים, משום שהמסלול של טיל בליסטי ידוע פחות או יותר מרגע השיגור שלו ואילו טיל שיוט נע במסלול לא ידוע מראש (לצופה חיצוני) ואף יכול להשלט מרחוק וגם לבצע פעולות תימרון וחמיקה.

לכאורה, האמצעי היעיל ביותר נגד טילים כאלה יכול להיות יירוט ע"י מטוסי חיל האוויר והפלתם. בפועל זה לא פשוט. הזמן להביא מטוס לטווח ירי, לזהות, לנעול, לשגר ולהשמיד עשוי להיות פחות מעשר דקות. הזיהוי והנעילה לא בהכרח קלים על רקע קרקע קרובה ובהתחשב בכך שהטיל הוא מטרה קטנה יחסית עם חתך מכ"מי מצומצם. בקיצור, כדי להתמודד עם זה בצורה יעילה צריך את כל התהליך של בניית יכולת - קביעת תו"ל מול האיום, בחירת חימוש מתאים, אימונים מול דימוי של טיל תוקף, מעטפת תומכת כמו, למשל, בניה ותחזוקה מתמדת של התמונה המודיעינית עבור האיום הזה. כמובן, אף אחד לא יספר לי באיזה שלב אנחנו בבניית המענה לאיום הזה, אבל זה בהחלט מסקרן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 07-11-2021, 15:32
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.01.03
הודעות: 2,093
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "לצה"ל יש יכולות יירוט רבות,..."

אני לא משוכנע שכל, או אפילו חלק גדול, מהמערכות האלה מתאימות למתווה של האיום הזה. כאן אנחנו מדברים על יירוט בגובה נמוך מאד של מטרה מתמרנת (בפוטנציה לפחות), בתוואי שטח משתנה, במהירות שעשויה להיות על-קולית (לצורך הענין נניח כרגע שטילים היפרסוניים יישארו רק בידי מעצמות בטווח הנראה לעין). חלק מהמערכות שאתה מדבר עליהן מיועד להגנה על מטרת נקודה כמו ספינה, חלק מיועד ליירוט בגבהים הרבה יותר גדולים. חלק מהאתגר כאן הוא שגם כשאתה מזהה את הטיל נע לכיוון המדינה אתה לא יודע לאן הוא יפנה ומה המטרה שלו; זאת אומרת שאם אתה רוצה להשמיד אותו באמצעות מערכת שטווח הכיסוי שלה לא מכסה שטח נרחב תצטרך הרבה מערכות כאלה בכוננות מתמדת. קלע דוד עשוי לספק מענה. מצד שני - לאויב מדינתי עשויה להיות היכולת להרוות את קצב ההתמודדות ו/או מאגר הטילים שלו באמצעות מטחים (שחלקם יכול להיות טילי דמה). לדעתי, אם האיום הזה נתפש כמשמעותי לא יהיה מנוס מכך שההגנה תתבצע גם באמצעות מטוסי חיל האוויר (על כל הכרוך בכך מבחינת תו"ל, חימוש, אימונים וכו').
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 23-03-2022, 12:45
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון
 
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,801
פתיחת יחידת "טל שמיים"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "טל שמיים - בלון תצפית"

פתיחת יחידת "טל שמיים" ומסירת מערכת הגילוי וההתרעה האווירית לידי חיל האוויר

דובר צה"ל ומשרד הביטחון: טקס מסירת מערכת ההתרעה האווירית "טל שמיים" ממנהלת "חומה" במפא"ת שבמשרד הביטחון לחיל האוויר התקיים אתמול (ג').

מערכת "טל שמיים" הינה מערכת אווירית, מהגדולות מסוגה בעולם, שתשמש לצרכי גילוי והתרעה של איומים אוויריים מתקדמים ותהווה אמצעי נוסף בהגנת שמי המדינה על ידי השלמת תמונת הבקרה האווירית, בשילוב עם המערכים השונים בחיל האוויר. בלון הגילוי ישייט בגובה רב ויאפשר יכולות מכ"ם וגילוי לטווחים גדולים, מכיוונים שונים וכנגד איומים מתקדמים. המערכת פותחה במסגרת תכנית משותפת של מנהלת "חומה" במפא"ת שבמשרד הביטחון והסוכנות האמריקאית להגנה מפני טילים (MDA). את הפלטפורמה האווירית ייצרה חברת TCOM האמריקנית ואת מערכת המכ"ם המתקדמת פיתחה התעשייה האווירית באמצעות חטיבת 'אלתא'.

יחידת "טל שמים" אמונה על השלמת התמונה המבצעית לחיל האוויר למול איומים מתקדמים בגבול הצפוני של מדינת ישראל ומהווה השלמה לבלון המוצב בדרום המדינה.

היחידה, מהווה מרכיב משמעותי בחיזוק ההגנה על גבולות המדינה, ותאפשר לחיל האוויר להמשיך ולבצע את משימתו הראשונה - הגנה על שמי המדינה.

הטקס, שציין גם את פתיחת היחידה הצבאית, התקיים במעמד מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין, ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד, ראש הסוכנות האמריקאית להגנה מטילים (MDA), אדמירל ג׳ון היל, ראש מנהלת "חומה" במפא"ת, משה פתאל ומפקד מערך הבקרה ופיקוח הטיסה, אל"ם א׳.

מדברי מפקד חיל האוויר, אלוף עמיקם נורקין: "חיל האוויר ניצב בפני אתגרים משמעותיים בגזרה הצפונית של מדינת ישראל, כשעלינו להיות מוכנים למגוון תרחישים. יחידת ׳טל שמיים׳ מהווה קפיצת מדרגה בהתעצמות מערך הבקרה האווירית, ותאפשר יצירת תמונת שמיים מדויקת יותר, תהפוך את חיל האוויר למוכן יותר ותסייע בהמשך ביצוע משימת חיל האוויר - שמירה על בטחון שמי מדינת ישראל".

מדברי ראש מפא"ת במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד: " שיתוף הפעולה הטכנולוגי המובל על ידי מפא"ת, הסוכנות האמריקנית להגנה בפני טילים והתעשיות, מוביל לפריצות דרך טכנולוגיות הבאות לידי ביטוי ביכולות מבצעיות משמעותיות גם במערכת "טל שמיים" שהפכה חזון טכנולוגי למערכת מבצעית משמעותית".

מדברי ראש מנהלת 'חומה' במפא"ת, משה פתאל: "מערכת 'טל שמיים' הינה משימה מאתגרת שהצבנו לעצמנו לפני כעשור ונמסרת היום לחיל האוויר לקראת הפיכתה למערכת התרעה מבצעית, משנה מציאות. בלון הגילוי האווירי ישייט בגובה רב, יצפה לטווחים רחוקים ויאפשר יכולת גילוי מקסימלית של איומים מתקדמים מכיוונים שונים".

מדברי ראש הסוכנות האמריקנית להגנה מטילים (MDA), אדמירל ג'ון היל: "פרויקט זה מהווה דוגמה מצוינת נוספת לשיתוף הפעולה בין הסוכנות להגנה מטילים (MDA) למנהלת 'חומה' במפא"ת והתעשיות השותפות. פיתוחים טכנולוגיים מסוג זה מניבים תועלת לשתי המדינות. מערכת 'טל שמיים' תשפר את יכולותיה של מדינת ישראל בגילוי איומים מתקדמים ותשמור על היתרון הצבאי האיכותי הישראל".

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:29

הדף נוצר ב 0.21 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר