לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #7  
ישן 15-07-2005, 15:51
צלמית המשתמש של nsdq160
  nsdq160 nsdq160 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.08.04
הודעות: 1,575
על שמות ולווינים
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב "KEYHOLE"

במידה רבה יהיה זה לא מדוייק להגיד שהשם KEYHOLE הוא שמו של הלווין. למעשה, הסימון KH ניתן למצלמה שנושא הלווין ולא ללווין עצמו. לכן, ייתכן לווין שהוחלף בו דגם המצלמה ולכן למרות שמדובר באותו הלווין הציון של המצלמה יוחלף (כפי שאדגים בהמשך). יחד עם זאת התקשורת נטתה לשייך את הסימון KH ללווין עצמו והדבר הפך, עם הזמן, לכינוי הלא-רשמי (וגם הלא מדוייק) שלו.
אם כך, כיצד צריך לקרוא ללווין עצמו? ובכן, השיטה המקובלת היא לקרוא ללווין בהתאם לשם ה-BYEMAN שלו. המונח BYEMAN מתייחס לקטגורייית הסיווג של המידע הנוגע, למשל, למערכת ולא לתוצרים שלה המקבלים סימון אחר במסגרת סיווג TALENT KEYHOLE דוגמת הסיווג ZARF שניתן לתוצרי לוויני ELINT). שם ה-BYEMAN של הלווין מתחלף מידי תקופה, לרוב כאשר הוא נחשף בפומבי (בשוגג). כך לדוגמה לווין ה-SAR הנוכחי של ארה"ב נקרא בראשית הדרך ONYX, אחר כך LACROSSE והיום, כנראה, VEGA. כפי שהוזכר קודם ייתכן כי לאורך השנים תוחלף המצלמה ואז למרות ששם ה-BYEMAN יישאר, יכול שינוי בסימון ה-KH. לווין ה-CORONA, לווין הצילום הראשון, עבר שורה ארוכה של שינויים והשבחות ומצלמתו הוחלפה מספר פעמים. בעוד שהמצלמה המקורית הייתה KH-1 (למיטב זכרוני) הדגם האחרון צוייד במצלמת KH-4. ושוב, מאחר והסימון KH ניתן למצלמה ולא ללווין הרי ששמו, קרי ה-BYEMAN, נשאר זהה.
מעבר לשם ה-BYEMAN ניתן, לרוב, גם סימול מספרי (לדעתי הסימון הזה התחיל רק בשנות ה-70). לוויני הצילום שייכים לסידרה 1000, לוויני SAR לסידרה 3000 ולוויני SIGINT לסידרה 5000. ספרת המאות ניתנת לדגם הספציפי של הלווין וספרת האחדות למספר הלווין הספציפי. כך לדוגמה, לווין ה-SAR השני בסידרת לוויני ה-VEGA מסומן 3102. לעיתים מתייחסים ללווין הספיציפי על-ידי שם ה-BYEMAN שלו בלווית מספרו בסידרה, כך שלווין ה-SAR השני שהוזכר יופיע כ-VEGA-2.
ועם לסבך את התמונה עוד יותר הרי שלעיתים מתווספות ללוויין יכולות נוספות שמקבלות שם-קוד משל עצמן. כך לדוגמה לווין ה-CRYSTAL (במקור, כנראה KENNAN), המצוייד במצלמת KH-11 (ואולי כבר KH-12) והמסומן 1100, מצוייד, לפי כמה פרסומים, במערכת תצפית IR שקיבלה את שם-הקוד DRAGON.
ובשורה התחתונה, ברור כעת למה פשוט לחסוך את כל ההסברים הסבוכים הללו ולכנות את הלווין פשוט לפי שם המצלמה שלו, לדוגמה KH-11. זה לא מדוייק אבל הרבה יותר קל.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 16-07-2005, 02:53
צלמית המשתמש של nsdq160
  nsdq160 nsdq160 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.08.04
הודעות: 1,575
ככה זה מתבטא בפועל
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי nsdq160 שמתחילה ב "על שמות ולווינים"

המינוח BYEMAN הנו מסווג ולכן לא הצלחתי לאתר מסמכים כאלה בארכיון שלי. יחד עם זאת אני מצרף לדוגמה חלק מדו"ח מסכם של משימה 1042-1 של לווין ה-CORONA שנועדה לזהות את תוצאות מלחמת ששת הימים. המצלמה ששימשה את המשימה היא KH-4 ולכן בתיאור המשימה היא מוצגת כ"משימת KH-4" מבלי לאזכר את שם ה-BYEMAN של הלווין עצמו. מאחר והדו"ח מתבסס על התוצרים של לווין ריגול הרי שהוא אוטומטית מקבל את הסיווג TALENT KEYHOLE. ה-CORONA אסף רק מודיעין חזותי ולכן למסמך נוסף גם שם-הקוד של דרגת הסיווג של תצ"לים באותה עת - RUFF. דרגת סיווג נוספת של הדו"ח נותרה מסווגת גם היום. מאחר והדו"ח אינו כולל פירוט של מאפייניו הטכניים של הלווין עצמו (למעט כושר ההפרדה של מצלמת ה-KH-4) ולאור העובדה שכינוי ה-BYEMAN של הלווין שנשא את מצלמת ה-KH-4 אינו מסווג עוד סביר להניח ששם הסיווג שנותר מחוק אינו מתייחס לשם ה-BYEMAN של הלווין אלא לקטגוריית סיווג אחרת.


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #20  
ישן 26-08-2010, 01:09
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 11.09.06
הודעות: 10,212
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי hellfrost שמתחילה ב "יכול להיות שאני טועה כן, שוב..."

לא צריך תואר בפיזיקה, אפשר גם באלקטרואופטיקה

יש הרבה גורמים המגבילים רזולוציה של מערכת הדמיה. למשל:
- עקיפה, תלויה במפתח האופטי ובאורך הגל אלין המערכת רגישה. עבודה באורך גל קצר יותר או במפתח גדול יותר משפרת רזולוציה. SAR, מבחינה זו, מגדיל מפתח --> משפר רזולוציה (כמובן, עד לסף של יתר המגבלות)
- עיוותים בתווך- יש תחומים שבהם האטמוספירה בולעת פחות, למשל החלונות המפורסמים של 3-5 ו- 8-12 מיקרון. פיזור ריילי הוא לפי 1\אורך הגל, כלומר דווקא אורך גל קצר (עם רזולוציה טובה יותר) יתפזר יותר.
- אברציות בעדשות (מגבלת יצור)
- רעשים במערכת

משחק עם תדר "רחב" במכ"ם, אגב, מאפשר לך לייצר פולס קצר- ולשפר את הרזולוציה בציר המרחק. לא את הרזולוציה במישור התמונה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:09

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר