18-08-2005, 19:47
|
|
|
חבר מתאריך: 24.11.03
הודעות: 255
|
|
בבקשה..
לצצנת של ליטר אחד:
1 ק"ג מנגו לא מבושל
100 גרם מלח
1/4 ק"ג פלפלים ירוקים חריפים
5 כפות אבקת עמבה
1/2 כפית אבקת חומר משמר (לשמירת הטיריות לזמן ארוך)
אופן ההכנה:
1. חורצים 3- 4 חריצים בכל מנגו. מניחים בצנצנת גדולה ומכסים במים. מוסיפים את המלח ומשהים כ- 8 ימים.
2. מנקים את הפלפלים מ"הכובע" וגריעינים וחרצים לשתים.
3. שמים בקערה רחבה את המנגו, הפלפלים, אבקת העמבה,(והחומר המשמר) ומערבבים היטב. מעבירים לצנצנת נקייה וסוגרים הרמטית. מאחסנים במקום מוצל וקריר.
4. המנגו הכבוש מוכן להאכילה כעבור 4 ימים.
מתכון זה נלקח מהספר "מטעמי עיראק" פסקל פרין - רובין
|