|
|
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
שאלות איסוף קרבי
שלום
מילאתי במנילה 5 לאיסוף קרבי ומאודמ קווה להגיעל צוותים הרגליים שם... רציתי לדעת את מי הם לוקחים לצוותים הרגליים? איזה נשק הם משתמשים? מתי הכומתה החדשה נכנסת לתוקף? ומה הביקוש שם ומה הסיכוי שלי להיכנס לשם? האם קל להתקדם בחיל לכיוון קצונה? תודה! |
1.M16 לרוב. חלק מהלוחמים בפלוגות הרגליות מקבלים פלאטופים. גם חלק מרכובים בפלוגה יעודית של 414 מקבלים פלטופים.
2.לא ידוע. 3.ביקוש לא כזה גבוה, אבל קצת עלה בשנים האחרונות לפי מה שהבנתי. 4.קל להתקדם לקצונה. רק לקחת בחשבון שאין באמת "קורס מכים" בחיל הזה, הקורס הפיקודי הוא מקצועי בעיקרו וכך גם התפקיד של המפקד (לדעתי). אין כאן אלמנט פיקודי מטורף ואפשר לראות את זה בקלות באנשים שיוצאים למכי"ם ולקצונה. חיילים ואנשים טובים מאוד, אבל לא דמויות פיקודיות בכלל, גם לא אחרי הקורס. |
לצוותים הרגליים מגיעים אנשים עם פרופיל 82-97. הבחירה היא תאכלס אקראית לרוב, ואתה יכול להגיע גם לרכובים עם פרופיל כזה.
|
מה אתה מז**ן תמוח ?
הבאת את האמ אמא של כל ההכללות לגבי המכים. בתור אחד שהיה מפקד וסמל בחיל , אני יכול להגיע לך שהיכולות הפיקודיות של מפקד במודש גבוהות בהמון מזה של מקבילו בחי"ר. עלק אין קורס מכים פחחח. אז הקורס שעשיתי שלושה חודשים וחצי היה כלום? זה שלא עושים אותו בביסלח כמו כל החיר לא אומר שאין. וברמה יותר גבוהה לדעתי. סתם לשם דוגמה אני אספר על מה שאני עשיתי. הייתי בנוסף לעוד מפקד אחראי (כן אחראי, אוכל ת"ש יציאות טענות בקשות וכ'ו..) על 8 חיילים. בלי קצין באזור. אני הייתי זה שפוגש ומדבר עם מגדים/מחטים שבאו לגזרה, והאחראיות עליי הייתה פי כמה וכמה ממפקד בחי"ר שרוב רובו של עיסוקו היה לעשות רשימת שמירה, ולשמש מעין צינור של הקצין שלו. וכמו בכל מקום יש ויש, רק שהפעילות של מודש ממש לא כמו שאר החירניקים. ממש לא. |
גם מ"כ חי"ר לא בדיוק עושה עבודה פיקודית מטורפת כשהוא תופס קו, אני לא חולק עלייך.
קצת הגזמתי אולי בתיאור שלי, ויכול להיות שהוא נכון רק לפלוגות רכובות. גם אני בחיל, זה לא שאני סתם זורק באוויר. והעובדה שהיית מפקד לא מרשימה אותי בכלל. אז עשית קצת יותר ניווטים ממני. |
ציטוט:
לוחם איסוף רגלי הוא לוחם לכל דבר ועניין הפועל בכל תא שטח כחיית שטח לכל דבר ועניין . נידרש ליכולות לחימה, הסוואה, התמצאות, יכולות טכניות ועוד בנוסף ליכולת עבודת צוות ! המפקדים עוברים קורס מפקדים איכותי ומקצועי בעל רף דרישות גבוה ביחס למקומות אחרים הכולל התנסויות פיקודיות ומקצועיות כאחד. המפקדים נדרשים לרמת הבנה מערכתית מהגבוהות בזרוע היבשה נוכח הצורך לפעול באורח עצמאי גם מול מפקדים בכירים, כוחות שונים ובשטחים נרחבים. בקיצור- מעניין! |
תודה רבה על התשובה..
למרות שביאס אותי קצת לדעת שהביקוש כזה גבוה,קיוויתי שיהיה לי סיכוי יותר גדול להגיע לשם |
אל תתבאס- תילחם!
|
אל תדאג, כנראה שתגיע לשם.
|
אני אישית מאוד מעריך את לוחמי האיסוף הרגליים של מוד"ש אך מופתע כל פעם מחדש מרמת הזלזול המערכתית בהם החל ממסלול ההכשרה הדליל בתכני לחימה
המשך לסימול הרובאי הנמוך המשך לקורסי ההסוואה המינימליים (בהשוואה אפילו לפלסר"ים ובטח למגלן וכדומה) וכלה בהכשרות מתקדמות של הכוונת אש שקיימות ובמתווה מלחמה יהיה בהן צורך שלא ניתנות להם ולא פתחנו את נושא הצליפה בחיל ובכל מקרה אצטט חיילים בקורס מכים של החיל : כדאי שהמפקד (מפקד החיל) ילך לפעמים עם נשק אישי |
יש לי עוד שאלה אבל רק למבינים כי זה שאלה קצת שונה. יש יחידה שנקראת יחמ''מ שזו יחידה מובחרת. ושמעתי שהיא תחת האיסוף הקרבי אבל לפי מה שהבנתי מגיעים אליה כתפקיד יחיד זאת אומרת לא בגיבוש בתוך האיסוף אלה לפני הגיוס בכלל זה נכון?
|
משרת ביחמ"מ
בעבר היית מתגייס כלוחם לכל דבר. במקום גיבוש של שבוע ביחידות מיוחדות היית צריך לעבור הכשרה רגילה יחד עם עוד 150 אנשים ורק בתום שמונה חודשים (טירונות אימון מתקדם) היו אומרים לך אם רוצים אותך ביחמ"מ. אני אישית נכנסתי ליחמ"מ עם עוד 19 אנשים כך שמתוך 150 קח בחשבון שסיכויי הכניסה קשים מאוד.
כיום לפי מה שהבנתי השיטה שונה ועפ"י תנאים מקדימים יכניסו אותך להכשרת יחמ"מ ייעודית במידה ותבקש לשרת בצפון (היחמ"מ מתעסקים עם לבנון בלבד ובמקרים חריגים גם מדינות אחרות). בשיטה הזאת עובדים הפוך ופשוט מסננים במהלך שמונת חודשי ההכשרה את כל מי שאינו מתאים. השירות ביחידה אינטנסיבי ומסווג מאוד ולא מתאים לכל אחד. אם אתה כבר יודע מה פחות או יותר עושים שם אני ממליץ לך בחום לא לוותר ולהגיד למפקדים שלך מההתחלה שלשם אתה רוצה להגיע. נ.ב - קורס המכים באיסוף קרבי נחשב להרבה יותר קשה ורציני מאשר של חי"ר. למפקדים יש הרבה אחריות בין עם זה ביחמ"מ ובין אם זה בשאר המקומות שאתה יכול להגיע אליהם. בהצלחה! |
אתה לא פוגע תרתי משמע
תגובתך מעידה כי אין לך מושג מה עושים באיסוף הקרבי...................וטוב שכך! :D
|
גם אני מתעניין בחיל הזה.
דרך אגב..כתוב באתר שלהם שכדי להגיע לחיל האיסוף הקרבי צריך לסמן במנילה ככה : רצון לשרת כלוחם 5 ולסמן את חיל האיסוף הקרבי ב-5 ולסמן אותו גם בשלושת היחידות שאתה רוצה להגיע אליהם. שיהיה לך בהצלחה :) |
אני דווקא מכיר את החיל
הכרתי את היחמ"מ הישנה עוד מימיה במחנה ירדן , הכרתי מקרוב את פלגת איו"ש של 869, ואפילו את הצס"מ ...
אני מכיר את מוד"ש הנוכחי ואפילו השתתפתי בשנים האחרונות בשלושה תרגילים ... איני יודע מי אתה האם אתה טל החייל מתא המטרות בעמדת ההסוואה, או שזו בכלל טל הקצינה מהחמ"ל במצפה עדי אולי אתה טל מ"פ או טל המג"ד איני יודע מי אתה ואין זה מעניין אותי אבל גם אינך יודע מי אני ומה אני יודע ועל כן במקום לדבר לגופם של אנשים נדבר לגופם של דברים... התמודד בבקשה עם הטענות במקום לפזר ערפל ... לדוגמה יותר מפורטת : הכשרת תאי ה****ת לוקה בחסר - בתרגיל שביקרתי בו בגדוד כל שהוא סינג'רו מ"פ פורש לעשות מקצה שיפורים נואש לתאי ה****ת ועדיין המצב היה מעפאן על הכשרות מתקדמות כמו ביחידות אחרות אף אחד לא חושב... אם אתה רוצה שמות ומספרים יש לי מפאת בטחון שדה אחסוך זאת |
יחמ"ם = שחף
בעבר הייתה יחידה בשם זה היא פורקה והפכה לגדוד ניצן
את הכשירות הנקראת יחמ"ם העבירו לפלוגות מסוימות בגדוד שחף מי שיגיע לפלוגות אלו יקבל כבר בהכשרתו באופן מובנה את כשירות הימ"ם כמו כן באוגדות מתמרנות קיימים יחמ"מי מילואים |
לא האמת שסתם שאלתי אני כבר לא יוכל להגיע
יכולתי לבחור איסוף אבל לא ידעתי ממש על החיל אז העדפתי שיריון בסוף. |
+1
לא מכיר את החיל אבל אפשר לראות שכושר לחימה זה לא הצד החזק שלהם... |
מאיפה הבאת את האמירה הזאת
אמרת שאתה לא מכיר את החיל
החיל לא מיועד ללחום במובן הרגיל המוכר אלא במובנים אחרים ויש פה ביקורת על רמת הציפיות של החיל מעצמו האם זה אומר שהאנשים בעצמם הם לוחמים פחות טובים ? |
גילוי נאות: אני משרת בחיל ודי שונא אותו, אבל:
מסלול הכשרה דליל יש רק בשנתיים האחרונות. לפניי זה היו כמה מחזורים שההכשרה שלהם הייתה סיוט. בעיקר השלב ב' שהוא חודשיים קשים מאוד. נכון, הם רובאי 04. אני לא מבין למה הם צריכים יותר. אני כן מבין שזה עושה בעיה תדמיתית. יש שמועות שממרץ 11 הרובאי יהיה 05 (חי"ר). כמובן שה-07 סייר ישאר (רק לרגליים כמובן). לא יודע איך מתנהלת ההכשרה בנושאי ההסוואה, אבל אני כן יודע בוודאות שבתחום ההסוואה, לפחות בפלוגה הרגלית של גדוד 636 (פלוגת "זיקית") יש רמה גבוהה מאוד, יותר מבמגלן. גם מבחינת אמצעי תצפית. הכוונות יש בהכשרה (לפחות ברכוב...). לא ברמה הכי גבוהה אולי, ולעיתים לא רלוונטי. לא יודע איך זה בהכשרה רגלית, אבל בהכשרה רכובה שמים דגש על כל מיני שטויות ומגמות (מגמת רכוב, בלון ועת"פ - שאני עדיין לא מבין איך אפשר לקרוא לחיילים בעת"פ או בבלון לוחמים...אבל לא משנה, זה לא שהרכובים הרבה יותר טובים), במקום לשים דגש על הכשרה מקצועיות בתחום הזט"ר וההכוונות. צליפה בחיל - ייתכן ואתה צודק. הרבה טוענים כמוך. אני גם חושב שעדיף להשקיע בהכשרת קלעים וצלפים ולהפסיק את ההכשרה על מאג ונגב. |
לדעתי, מבחינת לוחמנות, הטירונות 03 במוד"ש יותר רצינית בכל מובן מטירונות בתותחנים, שריון או נ"מ.
אני יכול להגיד לך שאני מכיר מספיק אנשים בחיל שיכולים ללמד חי"רניקים איך עושים תרגיל חוליה ברמה הגבוהה ביותר, למשל. לדעתי רמת הכשירות משפיעה על אופי וסוג הפעילות. זאת הסיבה שאין תמיד פעילויות מעניינות בחלק מהמקומות (בעיקר לרכובים). יצא לי לראות איך שיפור ברמת הכשירות מביא לפעילויות יותר מעניינות ולא רק תצפיות מעפנות על ישובים יהודיים. |
לא הבנתי למה אתה שונא את החיל?
ולמה שהרכובים לא ייחשבו כלוחמים? הם שמה בדיוק כמו השאר..
|
הכשרה על נגב לצוות רגלי היא בוודאי יותר הכרחית מהכשרת צלפים , השימוש בנגב נדרש במתאר של התקלות וחילוץ הכח בעוד שהכשרת צלפים נועדה ליזימת לחימה שזוהי שאלה האם צוות מוד"ש אמור ליזום
במציאות גם בשטחים גם בלבנון השניה יכלו להתרחש אירועים בהם צלף בצוות היה מועיל לדעתי בגדוד 414 לפני ההתנתקות היו גם מקרים בהם צירפו צלפים מימ"ס עזה לפעילויות |
השורה התחתונה
חיל מוד"ש הורכב מיחידות שבעבר היו מובילות בתחום האיסוף החזותי הכוונת האש ההיטמעות בשטח וההסוואה הרכבת היחידות לחיל יצר משהו מגושם ומנופח ומפגר מאחור כל פלגת תצפית בגדס"ר או מגלן (שלא לדבר על צוותי התצפית ביחידות כמו מטכ"ל או השייטת ) חלק גדול מן העניין הוא הזלזול והעצלות של גורמי המנהלה בחיל - דוגמה לעצלות אין אתר זכרון לנופלי החיל לפי מיטב ידיעתי (הלוואי שתתקנו אותי, זה ישמח אותי מאד) מר טליק הנכבד שדיבר גבוהה גבוהה נאלם דום וחבל הייתי שמח לשמוע התייחסות רצינית שלו בכל מקרה ההון האנושי של החייל הפשוט בחיל הוא נפלא ולמי שמחפש חבר'ה טובים ממליץ בחום |
חיל האיסוף הקרבי
השינוי האירגוני הביא להתיעלות, אפקטיביות ומקצועיות בתחומי שונים. החיל היום ממוצב כחיל מוביל בפיתוח אמצעי לחימה מתקדמים לאיסוף הקרבי, פיתוח טכניקות יעודיות (בתחום האיסוף כמובן ......לא יפורט) ועוד.
המקצועיות בתחום האיסוף (תצפית) שמוסדה הן בספרות מקצועית , פיתוחי אמל"ח מתקדמים ביותר, תפיסות אימון והכשרה שמובילות היום את זרוע היבשה מופצות לכלל גורמי האיסוף היבשתיים בהיות החיל מוקד ידע. הכשרת הלוחמים הוארכה ומוקדה לתחומי העיסוק המקצועי (העובדות הן בתוצרים ולא ברגשות!), הקבלות של הלוחמים בשטח ניראות בעין (תרתי משמע) אך אין לדבר עליהן מסיבות מובנות של בטחון מידע בכל גזרות הלחימה. החיל הוא האמון על אימון פלגות התצפית ופלסרי חש"ן, קובע ומאשר את התו"ל שלהם ואף מאיישם (במילואים)מהכרות טובה מאד עם פלת"צ (מכיר מקרוב מאד כולל בפעילות מבצעית) אז השאיפה הינה לקבל חצי ממה שיש ביחמ"ם וגדודי האיסוף הסדירים , לשמחתנו מגיעים לוחמי איסוף מקצועיים שמוכיחים לנו כי אפשר להשיג המון עם ידע ומקצועיות יותר מאשר עם וואסח של כנפיים ונעליים אדומות...... חנית - יש אתר זיכרון משותף מזה שנים רבות עם חללי קהילת המודיעין בגלילות (מודיעין, שב"כ, מוסד, נתיב וכו') -האתר משמש את החיל גם לביצוע טקסים וכיוב' (אם היית באחד מגדודי החיל אזי היית אמור להכיר זאת היות ומשפחות הנופלים מוזמנות לאתר לימי התיחדות וזיכרון בין יתר הארועים המתקיימים שם). בקיצור- חיל צעיר, דינאמי ומתפתח . מי שהיה בו בעבר לא בהכרח מכיר את ההווה ...וזה בסדר, כל עוד עומדים בהצלחה במשימות לאור המטרה של הגנה על בטחון המדינה ומקבלים הערכה של קודקודים ולא של טוקבקיסטים. |
חוששני מר טליק שעוד הפעם אתה זורה חול בעיני הציבור
האתר בגלילות שייך לקהילת המודיעין ( אני מכיר אותו מסיבותי שלי ) - עוד דוגמה לעצלנותם של פקידי מוד"ש שפשוט התלבשו על משהו אחר סימנו וי והלכו ומידת המעורבות בהתאם ... לדוגמה תכני מוד"ש באתר האינטרנט מעודכנים לשנת 2007 אם זכרוני אינו מטעה אותי (אל תתפוס אותי על השנה, אך אינם מעודכנים) גם מבחינת אימון פלגות התצפית וקביעת התו"ל ממעט ההיכרות שלי מה שכתבת אינו נכון : בגדס"ר צנחנים הפלגה מוזנת מלחמי הפלגה ומאומנת ע"י פלגת האימונים במגלן חשים בוז עמוק ליכולותיו של מוד"ש והם מחזיקים מערך הדרכה ואימון עצמאי לתצפיתנים שלהם וחש"ן הקים לעצמו בי"ס נפרד כדי לא להתבזות בעבודה עם מוד"ש דווקא באמצעי תצפית אתם בסדר ... |
ציטוט:
לא מכיר את התחום לעומק, אבל בדברים מהסוג הנ"ל תמיד בטוח להניח שלפחות אחת מהסיבות לכך היא שמירה על היוקרה של היחידה, נראה לך שחבורה של מוד"שניקים יכולה ללמד לוחמי מגלן שעשויים ללא חת משהו? שוב, מבלי להיכנס לתחום לעומק, יכול להיות שהתו"ל לא בשל ולא משופשף אבל לא בהכרח זאת הסיבה שהוא לא מאומץ ע"י כלל ה"יחידות". ציטוט:
בי"ס לתצפיות בחש"ן? אולי אתה מתבלבל עם סיור? |
אחד מהדברים שעשו פעם במסלול בפלס"רים היה קורס במו"ס באחריות מוד"ש
כחלק מפריקת האחריות הכללית (מצד מוד"ש) הקורס איננו עוד וזה אחד המאיצים לפתיחת בי"ס לסיור בחש"ן עוד הפעם לפי מה שאני יודע אם אני מדבר שטויות תוכיחו אחרת |
עד כמה שאני יודע (לא מתקופתי) מו"ס לא היה של מוד"ש, לפחות לא בהתחלה.
פלס"רים עדיין עושים קורס מו"ס, שכאמור עדיין קיים. אני אנסה להשיג מישהו שמבין בזה קצת יותר... |
א. בתקופה בה מו"ס הפך ביסלמ"ש קורס הסיור של הפלס"רים היה באחריות מוד"ש
ב. אולי ביטיס יתערב ויאיר את עינינו הטיפשים ... ג. לגבי הטענה בדבר מגלן - גם אני חשבתי כמוך בתחילה עד שהשתתפתי בתרגיל וראיתי ליגה אחרת בתצפית והכוונת אש |
א. יכול להיות שאנחנו מתבלבלים בהגדרות בינינו, אבל מה שאתה אומר לא הגיוני, מו"ס וביסלמ"ש היו ועודם קיימים במקביל בלי הכפפה.
ב. אכן, פניתי גם לרום בבקשה. ג. לא אמרתי כלום על הרמה של מגלן, לבטח כשאינני איש מקצוע, הטענה הייתה לגבי כלל ה"יחידות" שע"פ רוב מעדיפות לפתח דברים בעצמם ולא ללמוד מאחרים (במיוחד אם האחרים "נחותים") אפילו במחיר של פגיעה במקצועיות. |
OK, אנסה לעשות קצת סדר,
1. הפלס"רים עדיין עושים קורס סיור בענף גדס"ר בבאלי"ש. הקורס אף פעם לא היה באחריות מוד"ש. מוד"ש כתבו את התכנים הרלוונטיים שהועברו עלמקצוע התצפית. אחת הבעיות היא שצוותי מוד"ש בנויים אחרת מצוותי פלס"ר ולכן קצת קשה, גם היום, לבצע copy-paste של התו"ל. 2. פלגות התצפית בגדס"רים הן במילואים כי צה"ל עדיין לאהפנים את העובדה שמודיעין לפני מבצע (מל"מ) זה דבר חשוב...אני עדיין זוכר את העלבוןהמקצועי כשחטיבת שריון וגדס"ר חי"ר (סדירים) ביצעו תרגיל כיבוש המאל"א ואף אחד לאביצע תצפית על היעד לפני כניסה ללחימה. זה אחרי שכולם למדו את הלקחיםוהפנימו...מח"ט ההשריון הגדיל והציב את הפלס"ר שלו כפלוגה רובאית ת"פ הגדחה"ן, אחרון בכוח...יש לנו ממש מזל שעד היום האויב שלנו היה מי שהיה. הבעיה היא שטרםהפנימו שהאויב שלנו משתכלל ואנחנו משתכללים רק באמצעים טכנולוגיים. החשיבה לאמתפתחת תמיד... 3. לגבי העובדה שמגל"ן והפלס"רים מלמדים מקצועות לבד. אניחושב שזה פספוס אדיר, כי יש אפשרות ללמוד אחד מהשני. אני משוכנע שפלס"ר גולני עושהכמה דברים שונה מגבעתי, שיכולים ללמד את הנח"ל, שיכולים ללמוד מהצנחנים, שיכוליםללמוד מהשייטת. כל הבולשיט על סודיות מבצעית ואמצעים סודיים זה קשקוש. מה שלא צריךלהראות שלא יראו, אבל מה שכן אפשר להראות כדאי, כדי שכולם ילחמו מחר נגד האויבבצורהחכמה יותר. אני סבור שזה בעיקר אגואים של ילדים צעירים שלא מבינים כלום עלניהול מערכות גדולות... 4. הסיבה שיש בוז כלפי מוד"ש היא בעיקר העובדה שאינם קרבייםכל כך (רובאי 4) ואני יודע זאת מקרוב. אנשים מאוד איכותיים, אבל לא מאומנים להיותלוחמים. 5. הסיבה שחש"ן הקים ביה"ס משלו היא גם טעות. אסביר מדוע. פעם היה מו"ס שריכז את כל הידע הארגוני בצה"ל אודות סיור ותצפית. בשלב כלשהו פירקו את מו"ס ורוב הידע נגוז, חלקו נשמר במוד"ש. כיום פלס"רי חש"ן הן היחידות היחידות המבצעת גם סיור וגם תצפית. לצערי הן מבצעות משימות כמו סיירת מטכ"ל לפעמים, אולם מתוקננות קצת יותר מיחידת קרקל, והמבין יבין. היות והתו"ל של החי"ר אינו מתאים וגם לא זה של מוד"ש, חש"ן נותר לבדו... |
איסוף קרבי- עובדות ולא השמצות
תגובתי אלייך בכחול (כוחותינו)
ציטוט:
חנית כהה- לך תחדד.....או לפחות אל תשמיץ ואל תזלזל -הרי אמרו חז"ל "הפוסל במומו פוסל" ! |
אתה כועס ולא עונה לעניין
למה כ"כ הרבה יחידות מתרחקות ממוד"ש דווקא בתכנים בהם הייתם אמורים להיות אלופים ? תצפית הסוואה הכוונת אש ? אל תכעס שמור על קור רוח והתמודד... |
אמרת ש"אינם מאומנים להיות לוחמים"
האם לדעתך יש לכך הצדקה ? |
במגלן הסבירו לי את העובדה שהם מלמדים מקצועות בנפרד בטענה שמוד"ש פשוט לא רציניים ...
נושא הסודיות והאמצעים בכלל לא הוזכר |
שלב ההשלכה
אני ממש לא כועס, אלא עונה לעניין ומביא הוכחות לאדם כעוס וממורמר|בוכה| .
כשאתה שואל שאלות לעניין אתה מקבל הוכחות |גוגל| . כשאתה מביע רגשות תקבל ממני אמפתיה. |מחייך| לוחמי איסוף פועלים ברגע זה ממש בכל הגזרות כדי שכולנו נוכל ל"קשקש" כאן- מגיע להם הכבוד וההערכה כמי שפועלים בהשקט וצינעה ע"מ לעמוד במשימה ובמטרה.|עשר| לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. סרטון חדש! http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1186668.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3876858,00.html http://www.kr8.co.il/BRPortal/br/P102.jsp?arc=124032 http://news.walla.co.il/?w=/2689/1649024 לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. |
גם בתקופת מו"ס פלס"רים ויחידות אחרות לימדו מקצועות לבד. מדהים שעוד היה לאן להתדרדר מאז...
|
ועדיין לא ענית על השאלה שלי
למה כגוף שאמור להיות הכי מקצועי בתחום אתם לא מקור הידע אלא אופציה בעדיפות נמוכה |
אתה שואל או קובע?
מי זה אתם? מי אני, התכוונת שאני זה חיל האיסוף הקרבי בכבודי ובעצמי ?
אני קטונתי ....כולה לוחם וקצת, בוגר יחידת סיור+ עוד כמה דברים.... שעסק ועוסק בתחומי האיסוף הקרבי ברמות שונות, בשת"פ מלא עם יחידות נוספות, שלחם ופעל בכל גיזרה לחימה, שמע ושומע מעת לעת מפקדים בכירים בתחקירים ובסיכומים למבצעים, תרגילים וכו' המשבחים את העשייה של האיסוף ודורשים יותר ממנו מתוקף ההבנה שכל מבצע טוב מתחיל מאיסוף מעולה שמייצר את ה-DATA BASE, שחלקו הלא מבוטל היום, נעשה ע"י לוחמי האיסוף והתצפיתניות (שראוי לשבחן) לאורך גבולות מדינתנו (ראה לינקים שצירפתי ויש עוד) . אני? סתם אחד ששמע את מפקדה של הזרוע לבניין הכוח קובע שהסמכות לאיסוף היבשתי הינה בידי חיל האיסוף הקרבי ולפיכך השקיע בו לא מעט משאבים כולל הארכת מסלול, טיוב האנשים, רכש אמל"ח ייעודי מתקדם ועוד. מציע לכל מי שהתבלבל ויכול,לשמוע מח"טים ומאו"גים ולהבין מה עושה האיסוף הקרבי בעיניהם (תרתי משמע). לא משהו שאפשר לדבר עליו בקול (וטוב שכך) -את הקרדיטים צריך לתת, בצינעה וביושרה, בעבור עמידה במשימות והישגים מבצעיים שמעטים האנשים הנחשפים אליהם. חשוב רק להבחין ולדעת שתחום הסיור כולל את משימות התצפית, אך לא רק ! יעודן של סיירות חי"ר /חש"ן ואחרות הינו סיור ולא תצפית נטו, להבדיל מגדודי האיסוף/יחמ"מים /פלת"צים.......כמו כן אין מקום להשוות עם "מגלן" שיעודה אחר לחלוטין והיא בקטגוריה של יחידות מובחרות בצה"ל בדיוק כמו "אגוז" ועוד מס' יחידות מצומצם (לכך יש משמעות והשלכות על סוגיות רבות בבניין כוח ומשימות אופרטיביות שאין זה המקום לפרטן). בקיצור- בתחום התצפית הקרקעית -שמהווה נידבך משמעותי ביכולות האיסוף של צה"ל בלחימה ובהגנת גבולות המדינה ואזרחיה, חיל האיסוף הקרבי הוא הצופה שלפני המחנה ! |
שיבי היקר
"הסיבה שיש בוז כלפי מוד"ש היא בעיקר העובדה שאינם קרביים כל כך (רובאי 4) ואני יודע זאת מקרוב. אנשים מאוד איכותיים, אבל לא מאומנים להיות לוחמים"
לוחמי שריון , חת"ם......האם גם הם אינם קרביים כל כך ? האם רובאי 04 הינו המדד לקרביות? אם קצין ביחידה מסויימת העושה קורס קצינים שאינו חי"ר אז הוא פחות לוחם או קרבי לפי לוגיקה זו ? מנין הקביעה שהם לא מאומנים להיות לוחמים? האם אתה סמכות מקחצ"ר לקבוע זאת? האם בכלל ניתן לעשות הכללות כשלך ? הרי "כל הכללה היא מטומטמת" (אמר פעם איש חכם) והרי אין בצה"ל מדד ללוחמנות וקרביות. מי שמחזיק במדדים אלו הינם צעירים המונעים מדחפים כמצ'ואיזם ואגו הניפגשים יחדיו בפאב של יום שישי (סביב -רוחב הכנפיים, סוג הנשק, צבע הנעל והכומתה....) ....הגם אתה ברוטוס? הבה לא ניגרר למדד הקרביות כי לפי זה יש יחידות מובחרות בהם משרתים מיטב לוחמינו שנגלה בטעות שהם לא ממש קרביים/לוחמניים עפ"י הגדרות הנוער......... |
כבודם של המח"טים והמאו"גים במקומם מונח - כמה מהם מבינים במודיעין טקטי? לא הרבה. העדויות לכך קיימות ושרירות בשטח, גם באימונים וגם בלחימה, בין אם מדובר בבט"ש ובין אם מדובר בלחימה עצימה יותר. חלק מהאשמה היא בחוסר מקצועיות מפקדים שלא יודעים להפעיל את מה שיש להם מתחת לידיים. חלק אחר נמצא לפתחו של החייל שהחל בתור מודיעין שדה וצמצם עצמו לאיסוף בלבד, שאפילו יחידות המילואים שלו נמצאות אי שם מאחור (ושמעתי אישית את מפקדי גדודי האיסוף של מספר אוגדות מרכזיות בצה"ל, אחרי מלחמת לבנון.
ההתהדרות בעשיה של מה שקל לעשות היא מצערת ומשקפת את המצב המקצועי הירוד של צה"ל, אבל לא יוצאת דופן ביחס לחילות יבשה אחרים. |
צאו מהסרט של הלא קרביים. מודש עושים טירונות 04 כי פשוט אין צורך ביותר מזה (היחמ"מ לדוגמא עובדים בצוותים קטנים ולכן אין טעם לעשות 05 שזה תרגיל פלוגתי....) ובכל מקרה מקבלים 07 סייר.
נ.ב כשאתה מוסמך למפקד אתה מקבל 08. יחמ"מ מתאמנים באופן קבוע עם לוחמי אגוז ומגלן ומעבירים סדנאות הסוואה להם וליחידות מיוחדות אחרות. ובכל הנוגע ליחידה שבעלת אופי מסווג - אם אתם לא יודעים אל תגידו שטויות. חבל שמלשבי"ם יקבלו רושם מוטעה. |
ראי יש לך?
בוא נסתכל בראי לפני שנקבע קביעות על מפקדי צה"ל בהווה.
קצת מזלזל ויהיר לקבוע כי מעטים הם המח"טים והמאו"גים המבינים במודיעין טקטי. האם כבודו בחן אותם אישית או ששמע מ"אחד שיודע" ? האם הם גדלו במקום אחר מאיתנו? חונכו במוסדות צבאיים שונים משלנו? מי היו מוריהם ומפקדיהם "הגרועים"? נראה לי לא ראוי להטיל דופי במקצועיותם של רוב המח"טים והמאו"גים של צה"ל ע"י מי שמכהן בתפקיד בכיר בפורום. חיל האיסוף הקרבי מתמקד באיסוף טקטי וניפרד מערוץ המודיעין שעבר לאמ"ן לאור מסקנות מלחמת לבנון 2. מאז ההחלטה התחלפו להם 2 רמטכ"לים והשאירו את החיל על כנו מתוך חשיבות לפועלו וכנראה עם תכנונים להמשך שניתן לשער את פישרם. דווקא בעת כהונתו של הרמטכ"ל היוצא -אשכנזי, חלה עלייה רבה במקצועיות של הצבא ככלל והאיסוף הקרבי בפרט. לפתע פתאום קראו לנו לאימונים סדירים, דאגו למלאים, כתבו תורה ועוד. הדרך לשלמות ולזרי הדפנה ארוכה עד מאד וספק אם נגיע אליה מתישהו....אך ללא ספק צה"ל היום יותר טוב מלפני 5 שנים וזאת בזכות אנשים טובים עם אמונה ורוח לחימה להבדיל מאלו קטני האמונה שסובלים מתיסמונת ההלקאה העצמית, הבכי והנהי. במדינה דמוקרטית מי שחושב שיכולותיו טובות יותר יכול להשפיע במספר ערוצים פוליטיים ואחרים. בצה"ל שהוא צבא העם - מי שחושב שהוא יכול להיות מפקד טוב יותר ולהוביל לשינוי -שייקח מנהיגות וימשוך קדימה בשירות משמעותי בו יחולל את השינוי לאט ובהדרגה מבפנים. אנו שבחרנו לצאת לאזרחות לאחר שירות כזה או אחר- עשינו כמיטב יכולתנו ע"מ להקנות לדורות שאחרינו את הכלים להמשיך . בואו נסמוך עליהם ונחזק את ידיהם ולא נחליש את רוחם באמירות לא מושכלות בהכרח על מפקדי הצבא, רמתו המקצועית וכיוב'... |
תשמע, בקושי ראיתי אותם יוצאים למד"סים (הם איתנו בבסיס) ועושים יבשים לא שומרים על כשירות לחימה במובן שאם יצוץ מחבל מולם הם ידעו להגיב, ולהגיב מהר.
|
אם אתה לא מכיר את החיל
ואתה בכלל בצנחנים, אז איך אתה יכול לקבוע מה כושר הלחימה שלהם? בלי שום נימוקים או הסברים..
|
אני חולק על האמירה "אינם מאומנים להיות לוחמים" אלה לוחמים שנמצאים בשטח המון ומגיעים לפעמים למצבים גבוליים שדורשים קור רוח ועצבי ברזל כדי למנוע התקלות וחשיפה של הכוח ולחימה בתנאי נחיתות
ובכל זאת ההסמכה כ04 גורמת לזלזול מיותר בחיל ההנדסה דרשו הסמכת 07 למרות שהם אינם עורכים הסתערות פלוגתית סדורה - וקיבלו כבוד הוא לא ( תמיד) מילה גסה גם הקצאות תכני הלחימה במסלול לפעמים אינם מספיקות והיחידות נדרשות לעשות מקצה שיפורים של שלב ב' במקום לעבור הלאה לתכנים מתקדמים |
על המסלול ומה שאחריו
מסלול לעולם לא יביא את לרמת הכשירות המלאה בהגדרה אלא יתן את הבסיס האיתן להמשך הדרך.
גם בחי"ר, בשריון וכו' לא מוכשרים ו/או מתרגלים את כל טכניקות הלחימה במסלול בבה"ד/בט"ר . שלב ב' שהיה נהוג לבצע (בעיקר בגדוד ניצן) הוטמע בחלקו במסלול החדש ללוחם (משום כך אף הוארך המסלול והשתנה- לא יפורט מטעמי ב"מ) ואת חלקו המקצועי -יעודי -גזרתי מבצעים בעת ההגעה ליחידה במסגרת אל"ל . באל"ל (אימון לקראת לחימה) מבצעים אימון והכשרה יעודיים לתכנים הרלוונטים לגזרת הלחימה בה משרת הלוחם ושאין לבה"ד/בט"ר יתירות או אמצעים בהעברתו , כדוגמת הסוואה מתקדמת, אמל"ח יעודי וכיוב'. צריך לזכור כי צוותי לוחמים יוצאים מעת לעת בתדירות משתנה לפרקי אימון ושמירת כשירות בהתאם לצורך ולגרף אימונים מאושר. הראציונאל בגדול-בואו נתמקצע לוחם-לוחם בתחומו עפ"י יעודו במלחמה. מי שצריך לכבוש את הגבעה שיעשה זאת הכי טוב שאפשר ברמתו, מי שצריך לצלוח מכשול שיעשה זאת ביעילות ומקצועיות, מי שצריך לפגוע במטרה רחוקה שיעשה זאת בדיוק מקסימאלי ומי שצריך לאתר את האויב שיעשה זאת בזמן ובאיכות המתבקשת. רק שת"פ המבוסס על מקצועיות הכוחות ואמון הדדי יביא לניצחון בקרב. לתבוסתנים ולמלעיזים לא תהיה תקומה. |
נימקתי והסברתי לעיל - אני רואה ומדבר איתם במוצב שלנו והדברים נאמרו על סמך זה...
|
מי יושב לכם במוצב? ברור לך שעטפים שונים מאוד מצוותים רגליים...
|
חחחחחח
בוא לשריון תראה כמה מדסים אנחנו עושים .........
"לדעתי הם לא לוחמים טובים כי הם לא עושים מדסים ויבשים", מה אתה ליצן? מה שכן תצפיתניות זה על הכיפאק |מלאך2| |
ציטוט:
|משוגע| |
זו פעם שניה שאתה עושה את הקטע של הפוליטרוק עלי - מה שדי מעליב, אני חייב לציין. אתה בהחלט הצלחת לסכם את כלל הקלישאות מבלי להתייחס לשום דבר רלוונטי.
מה שאני אומר, אני אומר מנסיון אישי, או מאנשים שעל המקצועיות שלהם אני סומך. מנסיון של חניכה של מפקדים ומסגרות רבות בתחום המקצועי הזה, מנסיון של עבודה מולם ומנסיון של עבודה תחתם במילואים. אתה לא באמת רוצה לטעון שזה שכולם משאירים מצב על כנו אומר שהכל בסדר. אני יכול לתת לך מספר דוגמאות מהשרוול לגבי תקופות ארוכות בהרבה שיוכיחו אחרת, והבולטת מכולן היא מצב המודיעין הטקטי עד לבניין מוד"ש (ומאז), ואני בכלל לא מדבר על הכיוון של מוד"ש בתקופה עד מלחמת לבנון ולמה היא הובילה. חלק מהכיוונים שאתה משום מה מתגאה בהם, סותרים לחלוטין את התו"ל ואת מטרת היחידות בלחימה. ציטוט:
אתה גם מתבקש לא לנסות את השטות הזו עלי - עברתי גם את הגיל של זה. יש סיבה למה הקצינים הטובים (ולא רק בצבא שלנו) משתחררים ולא ממשיכים בצבא, ואתה יודע זאת היטב בעצמך, אז נא לא לסבן אותי או את הסובבים. קצת כנות. |
ציטוט:
|
ועדיין חבר'ה ממוד"ש נדחים מעבודה בגלל סימול רובאי נמוך
אין לי הבנה בנושא של סימול רובאי אבל זה מהווה מדד ולוחם במוד"ש שסיים שלוש שנים בצוות מוביל נדחה מעבודה בחברת אבטחה יוקרתית כי סימול הרובאי שלו נמוך
|
זה לא תפקידו של צה"ל לדאוג לעבודה של החייל לאחר הצבא. לא בשביל זה קיים סימול הרובאי, וצה"ל לא צריך לקחת אחריות על מה שחברה פרטית עושה! נפלת על הראש?
|
ציטוט:
באמת אני מתחיל לחשוב שלא כדאי בכלל לסמן את מוד"ש ב-5.. חבר'ה..מי שלא מבין שלא יכתוב פה שטויות...תבינו..היחידה עברה שינוי ענקי בשנים האחרונות..וכל מה שאתם חושבים שאתם יודעים זה לא נכון ! אח שלי לשעבר לוחם באגוז אמר לי שכדאי לי להיות שם..אז תפסיקו לבלבל תביצים ! |
החכמה משפריצה לך מכל הכיוונים
ובכל זאת קח בחשבון שזה חיל שסובל מהתייחסות מזלזלת קרא בעיון את תגובותיהם של שיבי וביטיס תתייחס למקרה שהבאתי ותסיק מסקנות
נ"ב תראה את הסרטון שטליק הביא ותבין עד כמה הם מזלזלים בעצמם ... להסתוות בעזה באמצע היום עם קסדות שחורות מבריקות ... מה נסגר ? לבנות עמדת הסוואה בתוך ערימה ענקית של אדמה מה בכל התמקמות יש זמן לבניה כזאת? מה נסגר ? הסוואה עאלק ... |
מבלי להתחשב בבעיות מקצועיות בחיל עצמו, רוב הזלזול בא מאלה שלא מבינים במודיעין שדה.
|
ובעיות מקצועיות יש המון
עיין בסרטון שמר טליק הביא ... עצוב |
לא חבל על החליפות צלפים אם שמים עליהם ווסט ירוק וקסדות שחורות?
|
לא הבנת
זה בא לבטא את כל האזורים בהם החיל נלחם |
יש ויש. היו צוותים שפגשתי שהיו במצב מקצועי מעולה. היו כאלה שלא - ללא קשר לשייכות היחידתית שלהם. תחום המודיעין הטקטי הוא נושא שהוא קשה מקצועית לכולם ויש נטיה לעשות את הדברים המדידים בצורה טובה יחסית - הסוואה, איסוף מצוייח וכו'. הבעיה היתה ונשארה בתחומים היותר עמומים אבל היותר חשובים - כמו חקר גזרה בבט"ש, ואיסוף זמן אמת בלחימה.
הבעיה היא שהרמה המקצועית הנדרשת מיחידות מודיעין טקטי (ומהמפעילים שלהן) הן גבוהות מאוד, ודורשות תרבות ארגונית שונה ממה שנהוג בחילות הירוקים. |
| כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:33 |
הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©