לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

גרסה להדפסה - עליך להתחבר כמשתמש לאתר על-מנת לראות גרסה רגילה של עמוד זה.
פרש (https://www.fresh.co.il/vBulletin/index.php)
-   מה שבראש (https://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=18)
-   -   מה הקטע של הגזעים? (https://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=570851)

Narion 02-11-2012 14:44

מה הקטע של הגזעים?

לא,
זה לא עוד שרשור עדות מפגר (ובבקשה אל תהפכו אותו לאחד כזה).
אני פשוט חייב להבין:

למה רוסיות נמשכות למזרחים?
למה מזרחיות נמשכות למזרחים?
למה תימניות, נמשכות לאשכנזים?
למה אשכנזים נמשכים לאשכנזיות/רוסיות/מזרחיות?
למה אף אחד לא נמשך לכהי העור (בלי קטע של גזענות), והם לרוב נמשכים אחד לשניה?

WTF...

יש לי ידידה תימניה בעבודה, שעד היום הייתה ב3 מערכות יחסים רציניות, וכולם עם אשכנזים (לא רוסים...אשכנזים).
כל הזמן, אבל.. כל ה-ז-מ-ן מתחילים איתה גברים בעבודה, והיא פשוט מנפנפת את כולם בטענה שיש לה חבר, אבל דווקא עם אשכנזים היא זורמת.

כשדיברתי איתה על זה, היא אמרה לי שיש לה פשוט חולשה לזה, והם הכי עושים לה את זה.

מיותר לציין שהיא אחת הבחורות היותר יפות שיצא לי להכיר בחיי הקצרים.

אז בקיצור:

מה נסגר עם הגנטיקה המפגרת שלנו?
ממש מרגיש לי כאילו לכל אחד מאיתנו צרוב במוח משיכה למין מסויים, ורק על זה אנחנו מתבייתים.

מוזר.

צ'אקי. 02-11-2012 15:07

ג'יש ייתן לך תשובה ארוכה, שיפ ייתן לך תשובה צינית, שי שי תעשה עם מישהו שרשור על משהו שבכלל לא קשור או קשור בצורה גבולית, טימון יבקש ממך לא לקרוא לרוסים רוסים אלא אשכנזים, Xdeal יכתוב משהו פוגעני, מר רוג ינזוף בXdeal, Xdeal ידווח על מר רוג בפורום משוב וכו' וכו'.

הלוואי שמישהו פה יפתיע אותי. אנחנו תקועים באיזה לופ קבוע שחוזר על עצמו שוב ושוב שבו כל אחד מאיתנו משחק את התפקיד שלו בנאמנות עיוורת. אולי די? אולי הפעם שישי תביא איזו תובנה עמוקה? אולי הפעם שיפ יחלוק איתנו משהו אישי לגבי איזו רוסיה שהוא היה דלוק עליה? משהו?

אחח... :(

g.l.s.h 02-11-2012 15:11

תימניות נמשכות לאשכנזים

כי אשכנזים נוטים לחשוב שהקרטונים המטוגנים, מה שמכונה "אוכל תימני", זה אחלה בעוד שלמזרחים יש מהבית אוכל טוב שלידו אוכל תימני זה מתאבן גרוע.

חוצמזה (והפעם ברצינות): אצל התימנים יש המון "תימנים שונאי עצמם" (אולי לא המון, אבל די הרבה) שבגלוי מודים שהם רוצים לעשות הכל רק "לצאת מהעדה" ובמיוחד לצאת מה"שבט".

אשכנזים נמשכים להכל כי אשכנזי זה כמו סוג דם "O".

מזרחיות נמשכות למזרחיים כי פשוט אחרי שהתימניות שודדות את האשכנזים, לא נשאר מספיק למזרחיות.

רוב הנ"ל מפחדות מרוסים פשוט כי הם חדשים בשכונה ועוד לא התרגלו אליהם. אני עוד זוכר ימים שבשלב ה"שאלה השלישית" בנות היו שואלות, יותר או פחות ביישירות, "אתה לא רוסי במקרה נכון?" כאילו שזו איזו מחלה. פעם עניתי לאחת לאחת "לא אבל סבא שלי היה קאפו" והיא ענתה שזה לא משנה העיקר שאני לא רוסי.

מצד שני זה היה עוד בסוף שנות התשעים... מאז שמעתי ש"רוסים" דווקא הפכו ללהיט...

hellllllo 02-11-2012 15:12

מזרחים זה שוס

Xdeal 02-11-2012 15:13

אני אישית מת על הרוסיות.
רובן יפות, חינניות ובכל זאת חופשיות, וכמובן חרמניות.

תמיד העדפתי את הצבע האור הלבן על פני הבנות השחומות.

MiRi_GrEEn 02-11-2012 15:13

כן, תמניות עפות על רוסים |אויש|

totaljack 02-11-2012 15:15

:D

g.l.s.h 02-11-2012 15:18

מירי גרין יש שיגידו שאת קורבן של נקמה מוצדקת מצד העדה התימנית...

כי דווקא בקרב תימנים בני 40-60 כאלה היה מקובל (כבר באלף הקודם) להגיד שרוסיה זה כמו D9 ("הורסת בתים") וזאת עקב מספר גדול של תימנים שמצאו חיים חדשים בחיקה של איזו חד הורית חיננית וצעירה מהם ב 10-20 שנה. אני אשכרה הכרתי מספיק כאלה מקרים בשביל באמת לקרוא לזה "תופעה".

אני חושב שמישהו שכר את היאמנית שלך להתנקם בך, "רוסיה אלמונית" בשם כל העדה התימנית וכו' וכו'.

תתנחמי בזה שיום אחד הוא ימיות, המניאק.

High_Hopes 02-11-2012 15:18

זה לא עוד שרשור עדות מפגר, אני פשוט ארשום פה משהו מפגר שקשור לעדות.

Xdeal 02-11-2012 15:22

אלו החיים ידידי

כל החיים הם לופ אחד גדול.

אין שום חידוש, לפעמים קורים דברים שלא קרו קודם, אבל זהו. אתה הולך לעבודה, אתה חוזר מהעבודה, כותב דברים חדשים, רואה דברים שלא ראית ואף ראית, ואז יושן. אולי אתה מכיר כמה בחורות בדרך וכמה אנשים שאתה מתחבר אליהם כחבר, ואז אתה מת.

אין שום הבדל בין בני האדם בעיקרון, ההבדלים באופי נובעים אך ורק מהאנשים הסובבים לך. שימו לב, כל הביישנים נפתחים ומתנהגים כבריונים ליד יותר ביישנים. מבין אותי? אין שום הבדל בעיקרון. מכירים את הבדיחות האלה "מכירים את זה ש..."?, כן, כולנו מכירים את זה.

מחקרים הוכיחו כי גזעים אינם יכולים להבדיל בי אנשים מגזעים אחרים. המורה שלי סיפר שכשהוא היה במסגת הצבא באיזשהו אימון בגרמניה, והיו שם הרבה חיילים מכל העולם. הייתה תקרית בו הוא קרא לסיני יפני והסיני נעלב. בינהם הם מבדלים, כשאנחנו מסתכלים על אסיאתים, אין הרבה הבדל. בדיוק כמו שאם אסיאתי יגיד לישראלי בעל חזות מזרחית "ערבי", רובם יפגעו.

shruki 02-11-2012 15:28

ערבוב של עדות עשוי למנוע מחלות גנטיות שנפוצות בעדה אחת. כמו שכלב מעורב בריא יותר מכלב כגזעי שעשוי לשאת גן של מחלה כלשהי. אולי אנחנו מתוכנתים איכשהו לחפש את השונה מאיתנו כדי להעמיד ילדים בריאים יותר עם סיכוי גדול יותר לשרוד.

ilane 02-11-2012 15:32

אם רק צ'קי היה בא ושם תמונה של תימניה ערומה..

Narion 02-11-2012 15:35

תאוריה חביבה...

אבל זה עדיין לא מסביר למה מרבית ההישראלים, דיי נרתעים מבחורות אתיופיות, וההפך.

לפי מה שאתה אומר, אנחנו אמורים להימשך אליהן.

g.l.s.h 02-11-2012 15:39

אנשים לא נרתעים מאתיופיות כמו ש

הם נרתעים מסטיגמות/מה יגידו ההורים/מה יהיה עם הילדים.

פאקטשלי 02-11-2012 15:42

אני לא אוהבת אור לבן, זה גורם לאנשים להראות חולים..

ממליצה לעבור לאור צהוב, מעכשיו גם בנורות חסכניות!

Narion 02-11-2012 15:50

לא מסכים איתך..

לא יודע מה עם השאר, אבל אני יכול להעיד לך על עצמי:

שאני פשוט לא נמשך אליהן, הן לא עושות לי את זה, אני לא אוהב את סגנון השיער, הגוף, ריח, או כל דבר שקשור אליהן.

אין לי משהו אישי נגדן, דווקא יצא לי בסיטואציה מסויימת לדבר עם דרום אפריקאי (לבן), והוא אמר לי שזה ידוע כבר מאות שנים, שהאתיופיות נחשבות לנשים הכי סקסיות ביבשת.

אני לא הגבתי לו, מלבד להבעת הסכמה מזוייפת.

g.l.s.h 02-11-2012 15:53

אני מדבר על מעבר למשיכה אישית

עבורי בחורה עם שיניים גרועות זה בון-קילר מוחלט בעוד שאצל רוב מי שאני מכיר נתוני גוף מעולים אחרים נחשבים לדי והותר פיצוי על איזה רווח מנהרת הכרמל בין השיניים הקידמיות.

אני יכול להמשך לאתיופית (ואני לא מדבר על משיכה של "חייב לנסות פעם אחת/חייב לדעת האם נכון שהן כמו מכונת שטיפה לרכב שנכנס אליה טריילר" וכו') אבל אני חושב שמחסום גדול תהיה המחשבה אודות אחד/יותר מהגורמים שהזכרתי קודם.

Narion 02-11-2012 15:57

עם זה אני מסכים...

אבל שוב, על מנת שאני אוכל לחדד את כוונת המשורר:

נניח והייתי תקוע על אי בודד (סטייל "אבודים"..) עם רוסיה, מזרחית, אשכנזיה, ואתיופית, ונניח כולן סקור A.

רוב הסיכויים שהייתי מנסה את מזלי עם האשכנזיה, אח"כ עם המזרחית, ואז רוסיה, וכברירת מחדל אתיופית.

הקטע הפסיכי בכל הסיפור הזה, שיש לי עוד חברים שחושבים בדיוק ככה, ואני מושכנע שאם יש כאן עוד אשכנזים, הם יעידו על כך.

totaljack 02-11-2012 16:00

לא בדיוק בסדר הזה ( רוסיה הרבה לפני מזרחית ) אבל האתיופית בסוף.

g.l.s.h 02-11-2012 16:01

קשר בין זוגי הוא כמו הריון

עד שהוא לא התחיל אתה יכול, וזה לגיטימי, לעשות סלקציות לפי כל קטגוריה שתבחר... אחרי שההריון נקלט? חביבי זה כבר הילד שלך... לטוב ולרע.

אז אם נגיד ש"אין הריון" עוד? ואני בונה בחורה דמיונית, אבל ע"ס מה שיש בארץ?

אני הולך על יהודיה מאנגליה עם שורשים פורטוגזיים והורים עשירים ממנצסטר.

Narion 02-11-2012 16:09

ציטוט:
במקור נכתב על ידי g.l.s.h
אני הולך על יהודיה מאנגליה עם שורשים פורטוגזיים והורים עשירים ממנצסטר.

טוב זה לא ממש פייר,
אנגליה עם שורשים פורטוגזים, זה כמו ברזילאית עם שורשים יפנים.
:-)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

g.l.s.h 02-11-2012 16:14

"פוטוגזיים"=יהודיים ספרדיים

יענו אנגליה יהודיה ברוטב פיגמנטים...

golani_2 02-11-2012 16:50

צ'אקי לנשיאות ארה"ב! :D

golani_2 02-11-2012 16:51

אני אכפור בקונצנזס ואגיד שרוסיות מעולם לא עשו לי את זה.

golani_2 02-11-2012 16:52

ועל כך יש לי ארבע מילים...

צ'אקי. 02-11-2012 16:53

|מדוכא| מי אתה וכמה כסף אתה רוצה כדי להחזיר לגולני שליטה בשם משתמש שלו?

golani_2 02-11-2012 16:59

אבל אבל אבל....מדוע?

Narion 02-11-2012 17:01

seriously...?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

shruki 02-11-2012 17:02

מטרה על רקע מגיב?

MSR 02-11-2012 17:02

בתכלס, אתה צודק

אין סיבה שמישהו ימשך למזרחים או מזרחיות...

צ'אקי. 02-11-2012 17:03

כי "רוסיות מעולם לא עשו לי את זה" זה משפט שהוא כמו דקירה בלב שלי וגולני האמיתי בחיים לא יעשה לי דבר כזה :(

:)

רוסיות זו הסיבה היחידה שאני מוכן לשקול את זה שיש קמצוץ של סיכוי שבאמת קיים אלוהים. כאילו, כמעט אין סיכוי שדבר כ"כ יפה נוצר במקרה.

shai.shai 02-11-2012 17:05

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
שי שי תעשה עם מישהו שרשור על משהו שבכלל לא קשור או קשור בצורה גבולית(

זה ממש לא נכון. לרקוד למבדה זה ממש לא גיי.

shai.shai 02-11-2012 17:07

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
אני אכפור בקונצנזס ואגיד שרוסיות מעולם לא עשו לי את זה.

ופולניות...? :)

shai.shai 02-11-2012 17:09

אתה יודע שהיא לא רוסיה, נכון?

shai.shai 02-11-2012 17:12

ציטוט:
במקור נכתב על ידי shruki
מטרה על רקע מגיב?

אם אני מכירה את גולני מספיק טוב- אז זה "פות" על רקע מגיב.

MSR 02-11-2012 17:14

זה יותר "לשבת על שידרית"

shai.shai 02-11-2012 17:15

לא חמוד- זה מה שאתה עושה.

MSR 02-11-2012 17:17

אני לא זוכר מתי ישבנו לאחרונה על בירה

שאת יודעת עלי כל כך הרבה דברים.

את רוצה שגולני גם ישים לך בירה על הראש, בשביל שתהיי באמת אישה תומכת ?

MiRi_GrEEn 02-11-2012 19:38

גם רוסיות לא מתות עליך

Scattered mind 02-11-2012 19:47

ציטוט:
Her ancestry includes Greek, Irish, and Polish

http://en.wikipedia.org/wiki/Sasha_Grey

Xdeal 02-11-2012 19:48

היא אפילו לא כזאת כוסית.

שונא את הסרטים שלה, יותר מידי קיצוניים.

Narion 02-11-2012 19:57

זה ידוע שלפולנים יש שורשים רוסיים...

אז בבקשה.

shruki 02-11-2012 20:23

יש גם קטע של גזענות, ושל ניגוד תרבויות. מבלי להכליל ולהעליב- אוכל אתיופי מריח לא טוב בעיני, וזה קצת דוחה אותי להריח את האוכל שלהם במשרד, בטח ובטח לחשוב על לבוא להורים שלהן הביתה..

g.l.s.h 02-11-2012 20:35

כמו שאני מכיר אותך, ארבעת המילים הן

No Women, No Kids

RedBlossom 02-11-2012 20:57

גם לי, עד שפגשתי את מאש

g.l.s.h 02-11-2012 21:09

חשבתי שהקונצנזוס הוא

ששום בחורה עוד לא עשתה לך אתה זה...

g.l.s.h 02-11-2012 21:19

שוס, או ש"ס?

shai.shai 02-11-2012 21:31

לא עדיף פשוט להודות שטעית מאשר להיכנס לזה ולגלות שאתה טועה?

shai.shai 02-11-2012 21:32

BURN!

y.e.f 03-11-2012 01:02

באמת מה הקטע של רוסיות וערבים?

Narion 03-11-2012 07:49

מאוד פשוט:

הערבים יודעים שרוסיה זה הדבר הכי קרוב לאשכנזיה שהם יכולים להשיג (תופס גם לבני עדות המזרח).
ורוסיות יודעות, שבתכלס רק הערבים והמזרחים באמת אוהבים אותן.

*מה גם שאצל בני עדות המזרח וערב, זה מקובל שהגבר הוא זה שעובד, ומפרנס את האשה ואת הבית, והאשה נשארת בבית, ודואגת לצרכים של הגבר, ילדים, ולחניקת מסגרת האשראי בכל חודש.

מנטליות שהיא דומה מאוד למדינות מזרח אירופה, וכמובן בראש ובראשונה לרוסיות.

*יצא לי לצאת פעם אחת עם רוסיה, וזה מדהים שבדייטים, היא אפילו לא הציעה פעם אחת לשלם על עצמה, היא פשוט הייתה מגיעה לדייט בלי ארנק, איפשהוא בדייט ה4 כבר החלטתי שזה לא יילך, ועשיתי קאט.

אבל מצד שני יש פראיירים אחרים, שכן אוהבים את זה.

צ'אקי. 03-11-2012 08:19

אני לא מסוגל לתת לבחורה לשלם. אם היא משלמת אז זה כאילו שהיא לא תלויה בי ולא ביססתי את עצמי בתור הצד הדומיננטי באינטראקציה בינינו.

Narion 03-11-2012 08:30

אם זה בירה זה שטויות...

אני בחיים לא יתחשבן עם בחורה על פאקינג בירה, או ארוחה.

אבל לדעתי זה מנומס, שהיא לפחות תביע רצון לשלם.

כנ"ל עם הוצאות מעבר לזה (צרכים אישים), אם בחורה רגילה שמשלמים עליה, זה אח"כ גם מגיע למצב שהיא שוחטת לך את הכיס.

(משהו שהוא דיי אופיני במגזר הרוסי).

golani_2 03-11-2012 11:36

אני מתסכל על רוסיות כמו שאני מסתכל על כל *כמעט* כל עדה אחרת.

אני לא מאלה שיוצאים מנקודת הנחה מובנת שרוסיה (א.ק.א אקס ברה"מ) אוטומטית= שוות עולם.
אני גם סולד מהיופי האוקריאני הקלאסי שכולם מתעלפים ממנו (שבד"כ מאופיין במבנה פנים מחודד...)

זה לא אומר שאין רוסיות כוסיות/יפות/שוות עולם, אבל אני, בניגוד לדיעה הרווחת, לא חושב שחלקן מתוך האוכלוסיה הכללית גדול במיוחד.

golani_2 03-11-2012 11:38

קודם כל, כמו שאמרו- היא לא רוסיה (ואפילו לא "אמריקאית-רוסיה" כמו מילה קוניס. כן, אני יודע שהיא אוקראינית אבל הבנת את הכוונה).

שנית- היא בהחלט שווה, אבל לא משהו מטורף, עיקר העניין בה הוא איך שהיא אופה, לא זה שהיא יפה.

golani_2 03-11-2012 11:38

אין כמו מישהי פריג'ידית ביום קיץ חם...

golani_2 03-11-2012 11:39

story of my life....

golani_2 03-11-2012 11:39

ע"ע ההודעה של מאש...

golani_2 03-11-2012 11:44

זה לא בדיוק זה.

הערבים נמשכים לרוסיות בדיוק מהסיבות שבגינן כמעט העלו אותי למוקד פה כשאמרתי שאני לא נמשך לרוסיות באופן מיוחד.

הרוסיות לעומת זאת, לא מגיעות מובנות עם רתיעה תרבותית מערבים כמו אלו שנולדו כאן. תצרף לכך את העובדה שלמהגרים באופן טבעי יש קיום קשה יום ואת זה שהערבים באים בב.מ.וו שחורות (גנובות) ומפנקים את הבחורות בכל מיני דברים (גנובים) אחרים ויש לך פה תופעה תרבותית הגיונית לחלוטין.

בשלב שבו נגמר החלק החיזורי ומתחיל הקטע ההשיעבודי של החיים המשותפים, כבר מאוחר מדי לבחורות והן לא יכולות לברוח.

*הערת אגב- מה שאמרת על ההבדלים התרבותיים לא נכון. בתרבות הערבית נהוג שהאישה עושה הכל, גם עובדת בבית וגם מפרנסת והבעל עוסק בלשחק שש-בש/דומינו-לשתות קפה-לעשן נרגילה במקום המפגש האיזורי.

g.l.s.h 03-11-2012 12:50

אם "תנקה" מהסטטיסטיקה מקרים של בחורות "אבודות"

שמן הסתם בקבוצה של מהגרים יש יותר מהן, תגלה של רוסיות לא נופלות עם ערבים יותר מאשר אחרות... האמת שיש מתושבי רושעין (לא הווילות של האשכנזים) שיעידו שמיטב הבנות שם חוו ווגינוסקופיה מגברי כפר קאסם...

פרט למקרים של אהבה רומנטית אמיתית, בסביבה מבודדת עדתית (הקמפוס וכו') בחורות שנופלות עם ערבים זה מקרה דומה בנסיבותיו לכל אותם "מתאבדי אהבה נכזבת" בני 16-20....

יש אחוז קטן שהיו נופלים ככה בכל מקרה (ואז מוטב מוקדם ממאוחר...) אבל הרוב נופלים בגלל רגע נמוך מאוד בחיים שבו בסביבה אין מישהו שיתן להם סדרה של טלטולים, סטירות ואיומים. הבעיה עם נפילה לערבים, כמו גם עם הכנסת הראש ללולאה במרפסת של ההורים אחרי שאיזו צ'אחלה סירבה לך, היא לא שאתה "מיוחד" בדפיקות שלך, אלא שאחרי שהרגע הנמוך ההוא עובר... כבר מאוחר מדי ללכת חזרה.

התולים עצמם פשוט הולכים לעולם שכולו טוב. המתערבבות מקבלות און קין פנימי, וכמובן חיצוני ("אות קין אע"א" - "אורגיות, ערבים, אנאלי").

shai.shai 03-11-2012 15:14

אין, אין! אנחנו פשוט מנט טו בי.

purple_24 03-11-2012 19:48

מה אתה

אתה לא במקרה "לא אשכנזי" שרוצה אותה ומתמרמר פה על הטעם שלה?

purple_24 03-11-2012 21:02

הכל בצחוק :) ;)

shruki 03-11-2012 21:07

הוא דווקא אשכנזי.

ShoobyD 04-11-2012 06:09

|אוסום|

צ'יבורשקה 04-11-2012 08:45

כי מאגר גנים עשיר יותר לרוב יהיה בעל יכולת לשרוד ולהפיץ את עצמו בקלות?

TIMON the mongoose 04-11-2012 11:42

אזכיר ואומר

כי האשכנזי נמשך לרוסיה שהיא יהודיה כדין, אזי זה אשכנזי שנמשך לאשכנזייה.

אדגיש כל פעם עד שזה יושרש לכם. אנשי העלייה מברית המועצות שהם יהודים כשרים, הם אשכנזים כמו האשכנזים הצברים שבאו מאותם מקומות 80 שנה לפני. אלו אשכנזים צברים ואלו אשכנזים חדשים.

totaljack 04-11-2012 11:53

זה כמו להגיד שמרוקאים ותימנים הם אותו דבר.

MSR 04-11-2012 12:07

זה לא ? O:

sheep 04-11-2012 12:25

זה סיפור נחמד.

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:35

אמממ בן לעדה התימנית שאבותיו באו מתימן אינו אותו דבר כמו בן לעדה המרוקאית שאבותיו עלו ממרוקו - עליה ממדינות שונות. כמובן שכולם יהודים! ( עדות המזרח מתוייגים כצאצאי העולים מצפון אפריקה והמזרח התיכון)

פלוני נכד לאחד שנולד בריגה ועלה לארץ לפני קום המדינה לא שונה עדתית מפלוני אחריו מאותה עיר, שאבותיו לא עלו לישראל בשנים ההן אלא לאחר שבירת מסך הברזל. כמובן שאני מתבסס על כך שגם הוא וגם הוא יהודים.

סתם שתדע, בשנות ה50 וה60 היית שומע במסדרונות הכנסת ובמליאה יותר רוסית ויידיש מאשר עברית מה שמוכיח עוד יותר את העובדה שאותם "אשכנזים", תרבותית באו מאותם מקומות. אם לחדשים אתה קורא עולי חבר העמים,well, גם האשכנזים הצברים באו מאותו חבר העמים פלוס פולין פלוס רומניה פלוס הונגריה ( הייתה גם עלייה מאוחרת של יהודים מאותם מקומות).

מזווית אחרת: ההבדלים העדתיים מייצגים בעיקר הבדלים דתיים של נוסחי תפילה ומנהגים. מתי בהסטוריה שמעת על נוסח תפילה רוסי? מתי שמעת על ישיבה רוסית? איזה מנהגים רוסים יהודיים יש? התשובה לכך שאין. היהודים שישבו בתחום המושב,פולין, גליציה, גרמניה והונגריה הם כולם אשכנזים עם הבדלים שהתבטאו רק בן חסידויות וזרם הליטאים. אפשר להגיד שהכי "רוסים" זוהי חסידות חב"ד שהייתה בעיקר ברוסיה עצמה ( העיר לובביץ ורוסטוב ועוד).

כפיש ציינתי בעבר, יש הבדלים תרבותיים בגלל אותו שלטון ארור שניסה למחוק את הזהות היהודית מהיהודים שנשארו תחת הדיקטטורה.

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:36

ראה תגובתי לטוטג'אק.

MSR 04-11-2012 12:42

לא מבין מלכתחילה את כל הניסיון המיותר הזה לקטלג כל אחד ואחת.
כוסעומו, למי אכפת ? אנחנו כולנו ישראלים ומטומטמים כי יש לנו את הצורך הזה להבדיל אחד את השני.
כאילו, אשכנזי זו אשכרה קללה בימנו בגלל הקטלוג הזה.
מה נסגר איתכם.

totaljack 04-11-2012 12:45

אתה יכול לפלפל את זה בכמה היסטוריה שאתה רוצה עדין יש הבדל תרבותי גדול מאוד בין אשכנזים ממזרח אירופה שעלו בקום המדינה לבין רוסים\אוקראינים וכ'ו שעלו לאחר התפרקות ברה"מ.

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:50

גם אוקראינה ובלארוסיה נחשב מזרח אירופה ידידי. אני רק מבקש שתקרא למנחם אושיסקין ולברל כצלנסון רוסים.

g.l.s.h 04-11-2012 12:51

טימון היקר.. "אשכנזי" בישראל זה סוג של דיור בדמי מפתח...

יש כאלה שהיו פה בזמן כדי להנות מהקומבינה הזאת, והם לא זזים משם... אין מצתרפים חדשים! ההרשמה לאשכנזיות נסגרה ב 1989/90 - וזהו. מאז... אין יותר בקשות ל"דרכון אשכנזי", עד כמה שזה מצער. יש "תקן אשכנזי" והכל, אבל זה דפקטו (דאבל משמעות, חחח) ולא ממש א"ט.

תתנחם בזה שהאשכנזים הטהורים, בדיוק כמו ה"אלפים" בשרה טבעות, עוברים מן העולם ונעלמים. וטוב שכך כי הם היו ייצור שהאבולוציה לא חינכה אותו כמו שצריך.

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:51

אני מתעצבן שמבדילים אשכנזים מאשכנזים ומתייגים אותם כחלק מעם לא יהודי.

totaljack 04-11-2012 12:52

אתה לא יכול להשוות את התרבות של מנחם אושיסקין ולברל כצלנסון לתרבות של האשכנזים בני ימינו ולכן זה לא רלוונטי.

צ'אקי. 04-11-2012 12:55

זה נורא אנושי לסווג אנשים לקבוצות. נראה לי שהמוח שלנו זקוק לזה ככה שכאשר אתה נתקל (למשל) ברוסי או במרוקאי המוח שלך מיד ניגש למגירה המתאימה, שולף את כל מה שאתה יודע על רוסים/מרוקאים וככה אתה יודע איך להתנהל מול אותו אדם.

תחשוב שכל בן אדם היה תעלומה מבחינתנו. איך היה אפשר להתנהל ככה? לייחס לכל בן אדם המון סטיגמות, להלביש עליו דעות קדומות ולעשות לו שיפוט מוקדם זה צורך בסיסי.

g.l.s.h 04-11-2012 12:57

ציטוט:
במקור נכתב על ידי צ'אקי.
כאשר אתה נתקל (למשל) ברוסי או במרוקאי המוח שלך מיד ניגש למגירה המתאימה,

במקרה של רוסי אולי אתה יכול להחזיק הכל במגירה, אבל במקרה של מרוקאי אני חושב שאתה צריך יותר משהו כמו ארגז מצעים או אפילו ממ"ד בשביל להכיל את כל המידע הדרוש...

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:59

בזה אני יכול להסכים איתך, אבל לא אסכים שתקרא להם רוסים- תקרא להם יהודים שבאו מחבר העמים שהם אשכנזים. לא תמחוק מהם את הזהות היהודית אשכנזית שלהם (ממי שהוא יהודי כמובן). ועל כך אתריע תמיד.

TIMON the mongoose 04-11-2012 12:59

אז הספקתי להגיע בזמן.

totaljack 04-11-2012 13:00

דווקה במקרה של רוסים לקרוא להם אוטומטית יהודים זה קצת בעייתי...

צ'אקי. 04-11-2012 13:04

היחס שלי למרוקאים מאוד פשוט. ברגע שאני מזהה שמי שמולי הוא מרוקאי אני נזהר לא לפגוע לו בכבוד כי הדם שלו חם והסכין הקפיצית שלו בכיס האחורי.

g.l.s.h 04-11-2012 13:13

אני שומר יחס של כבוד והתבטלות רק בפני החלק החמזג של המרוקאים, לא לכולם

בעקרון אפשר להבדיל לפי השפה המדוברת (הסוג המסוכן אומר "'שכנזי" ולא מסוגל לבטא את ה"א" שבתחילת הקללה הנ"ל אפילו תחת איום מוות אכזרי. עם אלה עדיף לא להתעסק. עם השאר יש כללים הרבה יותר מורכבים, גם אם בפועל על כל מרוקאי אסלי יש 2-3 כאלה שהתייונו לחלוטין, או שנולדו כבר כאלה).

g.l.s.h 04-11-2012 13:19

אם באמת יש לך חותמת של נתב"ג עם "1989" או "1990" בדרכון

הייתי ממליץ לך ללכת לנוטריון ולעשות כמה העתקים מבויילים + להפקיד את הדרכון באיזו כספת מאובטחת.

אחרי זה תוכל אולי, סוף סוף, לנוח מקטע הקטע החרדתי הזה של "פן אחשב ללא אשכנזי" כי בכנות... נראה לי תחתוף אתקפלב בסוף מכל הקטע הזה. אני אשכרה אשכנזי בלתי מעורער ותאמין לי זו לא כזו מציאה. לא שווה למות בשביל זה. הסיבה היחידה שאשכנזים נחשבים משהו בישראל זה בגלל שבזמנו באו לכאן עולים מעדות אפילו פחות מפותחות...

בוא נגיד את האמת... אם כדור הארץ זה גוף אנושי אז ליטא, בלארוס ואוקראינה יושבים על שפת הרקטום שלו. חתיכת חורים עם 388 ימי גשם בשנה ומטבח שמבוסס רק על מאכלים שעושים לך כ"כ הרבה שעות של גרעפסים דוחים עד שאתה חייב להתנזר מהאוכל של אמא 48 שעות לפני דייט+תושבים שמפה ועד 2152 יהיו עסוקים בלהסביר לכל מי שהם פוגשים ש"אני לא רוסי אלא אוקראיני/בלרוסי/ליטאי".

MSR 04-11-2012 13:35

זה מאוד אנושי (: לכן זה עלוב

בחיאט, הדבר האלה זה מה שמונע מאיתנו שלום עולמי.

צ'אקי. 04-11-2012 14:03

נכון להיום הדבר היחיד שמונע שלום עולמי (בודק בעמוד הבית שבני לא נמצא) זה המדינות האסלאמיות. ארה"ב, רוסיה, סין ואירופה מתקיימות זו לצד זו בצורה יחסית מכובדת. האנושות עשתה זינוק מדהים קדימה מבחינת המסוגלות של לאומים שונים לחיות בשלום אחד עם השני.

אם אתה מעלים את אירופה או ארה"ב או רוסיה או סין או אפילו את ישראל מהמפה העולמית אז המדינות המוסלמיות ימשיכו לעשות בלאגן בעולם וימשיכו לערער את היציבות אבל אם אתה מעלים את המדינות המוסלמיות... וו'או, אני לא מסוגל בכלל לדמיין בכלל את השקט שיהיה בעולם במצב כזה. בלעדיהם האנושות נמצאת במקום חסר תקדים. אפשר להתחיל לבנות את ספינת החלל אנטרפרייז ולחקור עולמות חדשים :D

MSR 04-11-2012 14:10

אבל זה מה שאמרתי

למה אתה קורה להם מוסלמים ? בגלל איזה דת מקוטלגת וממוצאת ע"י בניאדם ? (:

totaljack 04-11-2012 14:15

גיבוב שטיות

צ'אקי. 04-11-2012 14:21

אתה יכול להשוות את המצב היום לתקופות שקדמו למלחמת העולם הראשונה או השנייה או לימי המלחמה הקרה? המצב אף פעם לא היה טוב יותר והדבר היחיד שהורס זה המדינות המוסלמיות. המדינות המוסלמיות הם כמו הילד המעאפן שמוריד את הממוצע של כל הכיתה. כל שאר הילדים מקבלים ציון יחסית גבוה במבחנים והוא כל הזמן נכשל.

TIMON the mongoose 04-11-2012 14:23

גם בזה אני מסכים איתך. הכוונה היא רק ליהודים לפי אימם.

TIMON the mongoose 04-11-2012 14:25

עובדה שרוב הקייקס בארצות הברית באו גם מהחרטום הזה והם הסתדרו די טוב בעולם החדש.

totaljack 04-11-2012 14:28

מה שמציק לך היום הם המוסלמים ( כנראה שלא כל המוסלמים, לא נראה לי שאכפת לך יותר מדי ממלחמות הדת במיאנמר או בסין )
בהרבה מקומות בעולם הסיכסוך הזה לא מגיע למבזק בחדשות
במקסיקו יש מלחמת סמים שבנתים נרצחו\נהרגו בה יותר אנשים מבהתקוממות בסוריה, זה הגיע לחדשות בארץ ?
שמעת על זה בכלל ?
על חירחורי המלחמה בין ארגנטינה לאנגליה שמעת ?

על המלחמה ( השקטה בנתים ) על הקוטב הצפוני שמעת ?

על ההתחממות בין סין ליפן שמעת ?

ושלא נתחיל לדבר על אפריקה...

צ'אקי. 04-11-2012 14:34

אוףףף, בקצב הזה אני לא אזכה לראות את האנטרפרייז לפני שאני אתפגר |מדוכא|

totaljack 04-11-2012 14:38

האמת שמלחמות הם זרז טוב לטכנולגיה.

MSR 04-11-2012 14:44

האנטרפרייז, באמת אחי ?

|:

ShoobyD 04-11-2012 14:53

האנטרפרייז לפני שתמות?
יש סיכוי יותר טוב לראות את ה־"פרומתיאוס" (קרי: חללית ארצית שנבנתה לפי טכנולוגיה חייזרית. ע״ע SG1).

צ'אקי. 04-11-2012 14:55

יש לך בעיה עם עתיד שבו נשים לובשות בגד גוף צמוד שלא משאיר מקום לדמיון?

shai.shai 04-11-2012 14:58

אתה בתקופה שבה אתה יכול לראות תמנון יוצא מאיברים מוצנעים של בחורה... באמת שווה לחכות לעתיד כדי לראות כוסית בבגד גוף?

MS_Rogue 04-11-2012 16:06

אבל זה בסדר כשעושים את זה למרוקאים ועיראקים? בנאדם, אתה מה זה כורה לעצמך בור

MS_Rogue 04-11-2012 16:07

טוב, האשכול הזה מוגזם לחלוטין והגזענות פה עוברת כל גבול הגיוני. ננעל.

ShoobyD 06-11-2012 01:13

כל הרוסיות נמשכות למזרחים?
כל המזרחיות למזרחים?
התימניות לאשכנזים?
רק ניגרוז נמשכים לטיירה בנקס וביונסה?
כל אשכולות הגזעים נעולים?

לא מבין את ההכללות הללו.

shruki 06-11-2012 17:50

אז רק בגלל שאתה שונא הכללות אתה חושב שזה בסדר לפתוח אשכול נעול?
אשכול שננעל לא ישוחזר!

MS_Rogue 06-11-2012 18:10

זה פשוט שלא עמדתי בתחנוניך להחזיר את האשכול.

shruki 06-11-2012 18:19

אתה פתחת? חשבתי ששובי פתח רק כדי שיוכל להגיב.

אגב- לול

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=571011

MS_Rogue 06-11-2012 18:34

האמת, שובי פתח, אבל ההחלטה על פתיחה הייתה בידיים שלי וזה לא שהוא פתח אותו נגד רצוני.

וכן, ראיתי את זה. זכותו של אדם לערער על החלטה שהוא חש שאיננה מוצדקת. אני בטוח שאם היה פונה ב"צור קשר" (כפי שמגדיר תקנון פרש, האוסר על פנייה דרך פורום משוב בענייני חסימה) היו שוקלים את בקשתו ברצינות

shruki 06-11-2012 18:50

אבל הוא מתמחה בלפתוח בניגוד לרצון אנשים, לא? :D

MS_Rogue 06-11-2012 18:52

כן, אבל במקרה זה הוא פתח את האשכול רק בגלל שאני אשכנזי, הגזען הזה. אם הייתי מזרחי טהור, בחיים הוא לא היה מעיז ;)

פאקטשלי 06-11-2012 19:08

מנהל יכול להגיב בפורום שלו גם באשכול נעול :)

shruki 06-11-2012 19:15

שוויצרית.

sheep 06-11-2012 19:15

אני רק מזכיר לך שנעילה זו דיקטטורה. :D

shruki 06-11-2012 19:19

הוא אמר שחסימה זו דיקטטורה, לא?
אגב, זוכר שפעם נעלת לי אשכול? ושלחתי לי הזהרה בה"פ? וחסמת אותי?

sheep 06-11-2012 19:24

1. לא נראה לי

2. בטוח שנחסמת?

shruki 06-11-2012 19:39

כן. אבל תירצת את זה בכך שהתבלבלת ביני לבין מישהו אחר.

פאקטשלי 06-11-2012 19:43

|אוסום|

ShoobyD 06-11-2012 20:05

הפוך. הגבתי רק כדי שיראו שנפתח מחדש. :P

shruki 06-11-2012 21:01

או שניסית להשפיל את רוג במעין טחינת צעירות של מנהלים, או (ופה אני פונה למאמן הכלבים שבו)- הפגנת דומיננטיות מעליו.

Narion 06-11-2012 21:08

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ShoobyD
כל הרוסיות נמשכות למזרחים?
כל המזרחיות למזרחים?
התימניות לאשכנזים?
רק ניגרוז נמשכים לטיירה בנקס וביונסה?
כל אשכולות הגזעים נעולים?

לא מבין את ההכללות הללו.

לא קשור להכללות,
זו המציאות.

shai.shai 06-11-2012 21:09

מציאות היא מאוד סובייקטיבית...

סוכן שקט 06-11-2012 21:12

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
לא,
זה לא עוד שרשור עדות מפגר (ובבקשה אל תהפכו אותו לאחד כזה).
אני פשוט חייב להבין:

למה רוסיות נמשכות למזרחים?
למה מזרחיות נמשכות למזרחים?
למה תימניות, נמשכות לאשכנזים?
למה אשכנזים נמשכים לאשכנזיות/רוסיות/מזרחיות?
למה אף אחד לא נמשך לכהי העור (בלי קטע של גזענות), והם לרוב נמשכים אחד לשניה?

WTF...

יש לי ידידה תימניה בעבודה, שעד היום הייתה ב3 מערכות יחסים רציניות, וכולם עם אשכנזים (לא רוסים...אשכנזים).
כל הזמן, אבל.. כל ה-ז-מ-ן מתחילים איתה גברים בעבודה, והיא פשוט מנפנפת את כולם בטענה שיש לה חבר, אבל דווקא עם אשכנזים היא זורמת.

כשדיברתי איתה על זה, היא אמרה לי שיש לה פשוט חולשה לזה, והם הכי עושים לה את זה.

מיותר לציין שהיא אחת הבחורות היותר יפות שיצא לי להכיר בחיי הקצרים.

אז בקיצור:

מה נסגר עם הגנטיקה המפגרת שלנו?
ממש מרגיש לי כאילו לכל אחד מאיתנו צרוב במוח משיכה למין מסויים, ורק על זה אנחנו מתבייתים.

מוזר.

ולמה יש לבנים שהצביעו לאובמה, אבל אין שחורים שהצביעו לפוטין?

MS_Rogue 06-11-2012 22:57

לא זו ולא זו...

MS_Rogue 06-11-2012 22:58

לפוטין יש שחורים באף

ShoobyD 06-11-2012 23:45

ממש לא. כמו שהוא כתב למעלה, פתיחת האשכול לא נעשתה בניגוד לרצונו.

ShoobyD 06-11-2012 23:48

אז לדעתך באמת כל הרוסיות נמשכות למזרחים? מעולם לא פגשת רוסיה עם בן־זוג רוסי?
כל התימניות נשואות לאשכנזים?
אתה כנראה חי במציאות נפרדת..

Narion 07-11-2012 01:03

מרבית הרוסיות נמשכות למזרחים...

זו האמת, למה זה קורה?
אלוהים יודע...

בעניין התימניות:

לא רוצה להישמע כמו אשכנזי מניאק, אבל לרוב זה לא ממש קורה, כי האשכנזים מגיעים ממשפחות נוקשות - שלא ממש מעודדות נישואים עם בנות עדות המזרח, וכמובן תימן.

אני באופן אישי חושב שזה קטע מפגר, ואני משוכנע שאם אני אמצע את בחירת ליבי, והיא תהיה ממוצא מזרחי, אוליי לאמא שלי יהיה קשה עם זה, אבל היא תשלים עם המצב.

*נ.ב

רוצה אסמכתא?

תראה את דייט בחשיכה, כמעט כל רוסיה שם מצהירה שמבחינתה גבר החלומות הוא גבר מזרחי...

MiRi_GrEEn 07-11-2012 01:09

חחחחחחחחחחח דייט בחשיכה חח כאסמכתא! חחח

פסטן 07-11-2012 01:14

ברור שזה מדגם מייצג

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
רוצה אסמכתא?

תראה את דייט בחשיכה, כמעט כל רוסיה שם מצהירה שמבחינתה גבר החלומות הוא גבר מזרחי...
וכמעט כל מזרחי (או מזרחית) בטלוויזיה הוא מטומטם (או מטומטמת). לא רק בדייט בחשיכה. מה זה אומר?

פסטן 07-11-2012 01:15

חח (ל"ת)

infected aviad 07-11-2012 02:37

אתה אומר דיקטטורה כאילו זה דבר רע.

shai.shai 07-11-2012 06:25

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion
אני באופן אישי חושב שזה קטע מפגר, ואני משוכנע שאם אני אמצע את בחירת ליבי, והיא תהיה ממוצא מזרחי, אוליי לאמא שלי יהיה קשה עם זה, אבל היא תשלים עם המצב.

what year is it?!? :O

g.l.s.h 07-11-2012 08:28

אתה רציני?

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narion

בעניין התימניות:

לא רוצה להישמע כמו אשכנזי מניאק, אבל לרוב זה לא ממש קורה, כי האשכנזים מגיעים ממשפחות נוקשות - שלא ממש מעודדות נישואים עם בנות עדות המזרח, וכמובן תימן.

ממתי הורים אשכנזים בכלל מתערבים בדברים האלה? בוא נגיד שההורים שלך לא יהיו מרוצים שתביא "בת לעדות המזרח" לחופה (ניסוח שמזכיר לי את שנות השבעים לכל המאוחר...) אבל ממתי הורים אשכנזים נכנסים לעניינים האלה? אם כבר אז אצל עדות מסויימות מצפון אפריקה מקובל שההורים (והדודות, והסבתות והאחיות של הסבתות) נכנסים לוורידים.

אני מקווה שאתה צוחק ושזה לא אמיתי.
*נ.ב

רוצה אסמכתא?

טוב שלא אמרתה "תראה את www.sex4all.com חצי מהבנות שם מעדיפות כושים".

ShoobyD 07-11-2012 23:04

תודה. באמת תודה לך.
ניסיתי לחשוב על תגובה שתביע את רמת הגיחוך שלי, ולא יכולתי לנסח זאת טוב יותר ממך.

totaljack 12-11-2012 10:35

אני רק אניח את זה פה.

שאל את האדמו"ר: "כלתי תימנייה, מותר לרצוח אותה?"

חסיד תושב צפת נעצר בחשד שאיים לרצוח את כלתו מכיוון שהיא תימנייה. על פי עדות האדמו"ר של הנאשם, החשוד פנה אליו ושאל אם מותר לו לרצוח את כלתו מכיוון שהיא תימנייה. למרות שהנאשם כופר באשמות, הוא מודה כי הוא סבור שהנשמה צריכה להיות מאותו שורש, כלומר אשכנזי
http://www.kikarhashabat.co.il/%D7%...7%AA%D7%94.html

sheep 12-11-2012 13:10

בס"ד

אם היה חילוני, היה רוצח בלי רשות.

gunther_centralperk 12-11-2012 14:59

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TIMON the mongoose
הקייקס

אני
לא חושב שמשמעות המילה הזו היא מה שנראה
לך...

shruki 12-11-2012 20:00

האשכנזים האלה, ממש אלימים...

shai.shai 12-11-2012 20:01

ככה זה. הם חמומי מוח.

g.l.s.h 12-11-2012 20:28

צפת+"דתי" ששואל אדמו"ר עם נכון לרצוח+"מנשק אדמ"ורים"

=חילוני מסטול שהתחזק והפך דוס מסטול. לא אתפלא אם הוא מכיר את צעדי הריקוד הדרושים לשם ריקוד על גג של ואן ג'י. אם. סי...

shruki 12-11-2012 20:40

אני מתערב שלו היה המקרה הפוך, הרשת היתה גועשת בתגובות על כמה שהמזרחיים אלימים.

shai.shai 12-11-2012 20:40

אין לי ספק בכלל...

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:02

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.

כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©