לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-01-2006, 00:33
  HU99 HU99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי UNFIRE שמתחילה ב "הנדסה קרבית גיבוש ליע"ל"

1. אחחח יעל...איזו חיה מדהימה...ונכון שזה יעל ולא יע"ל, טעות נפוצה!

2. יהל"ם זו יחידה ולא חטיבה, ואין בה גדודים...

3. אין יותר גיבוש ליעל בנפרד, אלא לכל יהל"ם יחד..פרסמו פה בעבר במילים האלה :"גיבוש יעל הוא גיבוש רצחני, משהו סטייל שייטת, אחוז הנופלים במסלול קרוב ל50 אחוז"..תסיק מזה מה שאתה רוצה, אני מסיק שיש רמת קושי מסוימת

4. אין מקום להשוואה בין גיבוש צנחנים לגיבוש יהל"ם...גיבוש צנחנים קל מאוד (יחסית לגיבושים אחרים כמובן) משום שהוא רק עניין של מסורת (ליחידה 101 היה בעבר גיבוש..היה איזשהו קשר בינה לבין הצנחנים, לא מתיימר להבין בזה יותר מדי)...גיבוש יהל"ם מצד שני ממיין ליחידה מיוחדת ולא לחטיבה, הוא אורך כ4-5 ימים, משלב תכנים שכליים, פסיכולוג, תכנים פיזיים קשים בטירוף (אומרים שהמדריכים שם נורא אוהבים לראות את המתגבשים זוחלים...לא יודע עד כמה זה נכון) ועוד ועוד...

בכל אופן, אם אתה רוצה להתקבל ליהל"ם, תתאמן גבר...על הגוף ועל הראש...

בהצלחה!!!

נ.ב - גם אם תגיע ליהל"ם, זה לא אומר בהכרח שתגיע ליעל, קח לתשומת לבך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-01-2006, 02:20
  HU99 HU99 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.08.05
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי הנשר הקטן שמתחילה ב "סמו"ר"

1. כן כותבים סמו"ר... משום שזה ראשי תיבות (סליקים ומנהרות כמו שאמרת)...והחיה מתאימה לאופי היחידה...יעל זה לא ראשי תיבות, לא סתם אני אומר את זה בכזה בטחון...

2. חחח לא הבנתי מה זה מצ"ב!

3. אתה צודק בנוגע ליחידה 101, כל החיילים נלקחו מקורס מ"כים או קצינים או משהו אם אני לא טועה? עוד אחד מסיפורי שישי בערב האהובים של סבא...
אך בנוגע לצנחנים אתה טועה, זו אינה יחידה התנדבותית, כי אם יחידה ממיינת. עברת את הגיבוש? אתה לא יכול לחתום וויתור מהיחידה, אלא תצטרך לסרב פינוי כמו כל חטיבה אחרת...רמתה של חטיבת הצנחנים אינה עולה על חטיבות אחרות תסכים איתי? כנראה שמהגיבוש לא לוקחים רק את הטובים ביותר, כי אז זה יהיה לא פייר...לוקחים גם טובים גם בינוניים וגם גרועים לדעתי, על מנת שרמה החומר האנושי תהיה שווה בכל חטיבה, לכן אני טוען שהגיבוש סתמי...בכל אופן, ייתכן ואני טועה.
ישן 24-01-2006, 02:46
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
מצ"ב :)
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי HU99 שמתחילה ב "[font=Verdana]1. כן כותבים..."

1. לא יודע.........אם אתה אומר שאתה יודע על מה אתה מדבר,אני מאמין לך.

2. מצ"ב=מצורף בזה.

3.החיילים נשלפו מכל מיני מקומות בשיטת חבר מביא חבר.הנה קטע מאתר הצנחנים על שיטת הקבלה ליחידה.

"בראשית חודש אוגוסט 1953, עברה מפה לאוזן השמועה על הקמת יחידת פשיטה סודית ורצינית במסגרת חטיבת ירושלים. המתנדבים הגיעו מיחידות צה"ל שונות, מקיבוצים ומושבים והתייצבו למיון קפדני לפני שלמה באום או אריק שרון במחנה היחידה. חבר מביא חבר, כך זה עבד. בתחילה התייצבו במחנה "שנלר" בירושלים אחר כך בבניין משטרת אבו-גוש ולבסוף במחנה היחידה ליד שרידי הכפר סטף (בשיפולי הר איתן דרומית לקיבוץ צובה). ליחידה התקבלו בחורים שהיה בהם שילוב תכונות של יושר וצניעות, כושר גופני ואומץ לב, אהבת מולדת ורצון להקריב. לבסוף התקבלו כ - 40 איש אשר החלו באימונים שכללו סיורים וניווט למרחקים ארוכים, ירי וקליעה תוך כדי ריצה בהרים, שימוש בחומרי נפץ, חבלה, והטלת רימונים. חיילי היחידה קיבלו נשק אישי שונה מהמקובל בצה"ל, וכלל טומיגן וסכין קומנדו. הם הסתובבו ברובם בבגדים אזרחיים, במכנסיים קצרים וסנדלים, ללא משמעת צבאית מחמירה וללא יחס לדרגות או סולם פיקודי. במקום אלו פותחו ביחידה ערכי לחימה כגון דבקות במטרה, חברות, העזה וביצוע מושלם של משימות. "

לפי הידיעה שלי,ההבדל בין היחידות הממיינות להתנדבותיות הוא רק אחרי הגיוס,כשלא ניתן לוותר על יחידה ממיינת לאחר הגיוס,בניגוד ליחידה התנדבותית. ניתן לוותר על צנחנים לפני הגיוס.

כדי לעבור את הגיבוש,אתה צריך להיות בכושר גופני סביר+,ולעבור ראיון פסיכולוגי. אני לא מאמין שאחרי כל אלה לוקחים גם את הגרועים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:42

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר