לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-06-2006, 18:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לא, עדיף לקיים בפועל מה שמלמדים באזרחות - ואז אולי השיעורים לא יהיו בדיחה...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "חייבים לתגבר את למודי האזרחות - נקודה"

כאשר עקרון הפרדת הרשויות הוא פיקציה
כאשר המערכת הפוליטית מושחתת עד היסוד.
כאשר מפלגה פוליטית מורכבת ומנוהלת ע"י יועצי תדמית

אז אין שום סיבה בעולם להתייחס לשיעורי האזרחות כאל משהו חשוב, כשם שהחוקה הסורית הנאורה
אינה דבר שיש משמעות אם האזרח הסורי מכיר בע"פ או לא (הרי בין כה איש לא מקיים אותה).

הבגרות באזרחות היא כיום כמו בגרות בספרות. לומדים על משהו שאין לו שום משמעות בחיים
האמיתיים, ואין שום סיבה לזכור אותו שנייה אחרי שנגמרה הבגרות...

אחרי שיתקנו את העיוותים שיש כאן במדינה - אז שיגדילו את לימודי האזרחות...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-06-2006, 14:30
  davidb66 davidb66 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.06
ראשית, הסמיילי שצירפת מעיד עלייך כ-1000 עדים על מה שדמוקרטיה יכולה לעשות.
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "אמרת "דמוקרטיה" ?! זה לא הולך עם דיני הלכה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי זוהרת
ורק שלא יופיע לי איזה מנהל חביב שיטען שעלי קודם ללמוד את חוקי ההלכה (ואולי גם לחיות על פיהם שנה שנתיים ) ורק אז תהיה לי הזכות לדבר

את כבוגרת בית ספר, או עדיין תלמידה - וודאי נחשפת ללימודי האזרחות, ואם תגובה כזו שלך היא התוצאה, אזי לא צריך להסביר יותר כלום על הכדאיות בלימוד מקצוע זה!!!!

דבר שני: לפני שאני מדבר בכלל על לימודי יהדות, עלייך לדעת שאזרחות זה לא רק דמוקרטיה.
זה להיות אזרח הגון, מנומס ותרבותי, דבר שבפורום זה לא תמיד בנמצא, גם בתגובותייך.
הדמוקרטיה היא כלי בידי האזרח.
תבדקי אם הכלי הזה מוכיח עצמו במדינתנו הכואבת והמיוזעת...

נערך לאחרונה ע"י davidb66 בתאריך 20-06-2006 בשעה 14:40.
ישן 20-06-2006, 14:55
  זוהרת זוהרת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.06
תגובה מאד מוזרה הגבת
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי davidb66 שמתחילה ב "ראשית, הסמיילי שצירפת מעיד עלייך כ-1000 עדים על מה שדמוקרטיה יכולה לעשות."

נניח שהיא נובעת מכך שפשוט לא הבנת על מה מדובר ולא מסיבות אחרות .

ולא ענייני לימודי יהדות עסקינן אלא לימודי חוקי ההלכה (וכינון מדינת הלכה בהמשך ?) במקום אזרחות

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.- קישור

מקור הרשע - עברית / אנגלית מישהו ב"פרש" סבור שהשנאה הערבית אלינו נובעת מ"פחד השתלטות")

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

“I believe that forgiving Hisbollah is God's function. The Israeli's job is to arrange the meeting" (שטות רלוונטית שיוחסה בזמנו לשוורצקופף)

ישן 20-06-2006, 16:11
  זוהרת זוהרת אינו מחובר  

אל תהיה צדקן, זה לא עובר טוב בפורומים
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי davidb66 שמתחילה ב "למדת לדקלם ססמאות יפה מאוד, מפני שזה מה שלמדנו בביה"ס"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי davidb66
להיות בן אדם זה:
לא להקיא כשמדברים על יהדות והלכה...
לשמור על כבוד הזולת...
לכבד גם את עצמך...
להיות מוסרי... זה נושא נפרד לשיחה ארוכה מאוד!!

אמרת:" לחיות ולתת לחיות". אז למה כל שבוע נהרגים אנשים בתאונות, ברצח, בהתאבדויות, באלימות?

מה זה "בגדול"?

מי שמדבר על להחליף חוקים אזרחיים בחוקי ההלכה לא ראוי לדעתי לאייקון אחר.

לשמור על כבוד זולתך זה גם לתת לו את הכבוד לקבל החלטות בעצמו ולא להכתיב לו מתי להרוג יתושים וביאזה אופן לשרוך נעליים.

"לכבד את עצמך" ?! זה ברור, רק שמשום מה יש לי הרגשה שהכבוד העצמי עליו אתה מדבר כולל מניעה מאדם את הזכות להחליט מה יאכל, היכן יאכל, עם מי ישכב ומה ילבש , תקן אותי אם אני טועה.

"להיות מוסרי" , ברור לי שכאן תהיה התנגשות גדולה בין תפיסות העולם שלנו , שכן להערכתי אתה מתכוון לא רק לחיות ע"פ חוקי המוסר שלך (חוקי הלכה כבר אמרנו?) אלא גם להכתיב לאחר אותם וזה מה שמתקשר ל"לחיות ולתת לחיות" , מאיפה דחפת לכאן את נושאי תאונות הדרכים ?

ובקשר לססמאות, איזה סוג של תשובה ציפית לקבל על השאלה "מה למדת באזרחות " ? מה חשבת שתקבל , את מערכת השיעורים ?!

מקור הרשע - עברית / אנגלית מישהו ב"פרש" סבור שהשנאה הערבית אלינו נובעת מ"פחד השתלטות")

“I believe that forgiving Hisbollah is God's function. The Israeli's job is to arrange the meeting" (שטות רלוונטית שיוחסה בזמנו לשוורצקופף)

נערך לאחרונה ע"י זוהרת בתאריך 20-06-2006 בשעה 16:16.
ישן 20-06-2006, 16:13
  זוהרת זוהרת אינו מחובר  

אז תתמודד ברוח זו עם הדרישה/הצעה להחליף את חוקי המדינה בחוקי ההלכה
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "לא אתיימר להסביר את דעתו של הגולש עימו את מתווכחת..."

זו הצעה רלוונטית עבורך בדיוק כמו אותו פסק הלכה , שניהם לא נוגעים לך שכן עבורך הם וירטואליים לחלוטין אבל עדיין אתה יכול לבקר אותם מבלי "ללמוד את הנושא" .

ישן 20-06-2006, 16:20
  davidb66 davidb66 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.06
תסלחי לי זוהרת, אבל את מתחמקת בעקביות מהדיון המקדים.
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "אז תתמודד ברוח זו עם הדרישה/הצעה להחליף את חוקי המדינה בחוקי ההלכה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי זוהרת
זו הצעה רלוונטית עבורך בדיוק כמו אותו פסק הלכה , שניהם לא נוגעים לך שכן עבורך הם וירטואליים לחלוטין אבל עדיין אתה יכול לבקר אותם מבלי "ללמוד את הנושא" .

לפני הדיון אם צריך/ כדאי להחליף את הדמוקרטיה, קודם מן הדין לברר לעצמנו אם אנחנו אזרחים טובים, אם המטרה של משרד החינוך מושגת, ונדמה לי שגם שרת החינוך ואחרים אומרים, אם כי בלשון רפה- שלא!
אז לפני ההתפלספות על התחליף, התמודדי עם הקיים ותסבירי לכל החברים מה טוב כל כך בקיים, לאור כל מה שקורה פה במדינה...

ישן 20-06-2006, 16:31
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
מה פתאום.
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "אז תתמודד ברוח זו עם הדרישה/הצעה להחליף את חוקי המדינה בחוקי ההלכה"

בתור יהודי שלמד ויודע מהי מדינה דמוקרטית ומהי מדינת הלכה, למד אזרחות (ואני מאמין שגם את) ועשה את "המחקר" שלו לגבי הנושא - אין לי שום סיבה לשקול את הצעתו של גולש זה או אחר שרוצה פה מדינת הלכה. מצידו שיפעל לקדם את שאיפותיו, אני לא אמור לתת בזה יד או לקבל את זה.

מדינת ישראל הינה מדינה יהודית-דמוקרטית, כפי שהוגדרה מלכתחילה ונכתבה במגילת העצמאות ( המגילה היא תקדים חוקתי ומאחר ואין חוקה, מגילת העצמאות היא החוקה הבלתי רשמית של המדינה). העקרון הדמוקרטי שלה שווה ערך לעקרון היהודי בה. אין לבטל את אחד משני העקרונות הללו - אלו הם אבני היסוד של המדינה.

ישנו קונצנזוס שנשאר בעינו עד כה מאז הקמת המדינה בין מפלגות הפועלים ובין המפלגות היהודיות. הקונצנזוס הנ"ל נשמר עד היום מאחד ושני הצדדים סיכמו על שיטה שפועלת עבור שני הצדדים וכולם מרוצים ממנה. שבירת קונצנזוס שכזה יגרור בעליל אי הסכמה גורף מאחד או משני הצדדים לכן אין אפשרות כזאת ריאלית במצבנו אנו - לא הורסים משהו טוב.

ישן 19-06-2006, 20:27
צלמית המשתמש של S - Designer
  משתמש זכר S - Designer S - Designer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.12.03
בתור אחד שעשה היום את הבחינה, דבריו של אורי נכונים בהחלט.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי davidb66 שמתחילה ב "ממוצע ציון הבגרות באזרחות: 70"

כחלק משיעורי האזרחות יצאנו לסיור לבית המשפט העליון בירושלים. חוץ מבניין יפה שהושקעו בו מליוני דולרים שיכלו לעזור למסכנים ואולי אפילו למדינה, כמעט ולא הוסבר לנו כלום על בית המשפט עצמו ועל פלישתו לכל רשות שילטונית שיכולה להיות (במיוחד של אהרון ברק). ומי שיבוא ויגיד שהבניין הזה נבנה מכספי תרומות: אם השופטים האלו לא היו מושחטים הם היו מוותרים על המבנה הנוצץ ומעלה ריח עז של שיחטות.
היה עדייף שיקחו אותנו לרחובות ת"א לראות את ה
באו האוס.
למרות זאת לא הייתי מתגאה בכזה ציון, ואיני מזלזל כלל במקצוע זה למרות זילזולה של המדינה בנו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:13

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר