27-07-2006, 22:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 29.10.01
|
|
|
פעילי שמאל הפגינו מול מנחת מסוקים - ועוכבו לחקירה
ארבעה פעילי שמאל ועיתונאי מאתר החדשות "אינדימדיה", עוכבו היום (חמישי) לחקירה במשטרת זכרון יעקב, לאחר שנשאו שלטים הקוראים לסירוב מול מנחת מסוקי קרב אזרחי שהוסב לבסיס צבאי.
ארבעת פעילי שמאל מ"הוועד נגד מלחמה", ארגון שהוקם בחיפה בעקבות הלחימה בלבנון, הגיעו היום לשטח פתוח סמוך לכביש החוף בצפון, ליד מנחת אזרחי שהוסב לצרכים צבאיים. מנחת זה משמש להמראתם ונחיתתם של מסוקי קרב בדרכם לפעילות בלבנון.
הפעילים נשאו שלטים גדולים בסיסמה "סרבו להיות פושעי מלחמה". כעבור זמן מה הגיעו למקום קציני ביטחון צבאיים, שעיכבו את הפעילים והעיתונאי שבא לתעד את מעשיהם, והזעיקו למקום כוח משטרה. החמישה נלקחו לחקירה במשטרת זכרון יעקב.
"עמדנו מול המנחת. זה מנחת אזרחי שמסוקי קרב נוחתים בו", אמר אחד הפעילים שעוכבו, עמית פרלסון בן 31 מחיפה, "עמדנו ככה שהטייסים יראו את השלטים הגדולים שלנו, זה בטוח שהם ראו אותם".
עיתונאי "אינדימדיה" שעוכב לחקירה, חזי כתריאל מחיפה, טוען כי מצלמתו נלקחה ממנו, והמשטרה לא מסרה לו כל תיעוד כי היא נמצאת בידיה. "הם סירבו אפילו לתת אסמכתא שהמצלמה אצלם. מחר אני אפנה לבית משפט בדרישה לקבל אותה בחזרה או לפחות אישור שהיא אצל המשטרה", אמר.
מפקד תחנת זכרון יעקב, רפ"ק אבי דניאלי, מסר כי החמישה נעצרו באשמה של התקהלות אסורה והסגת גבול. הוא ציין כי המשטרה ביקשה מהצבא לגדר את השטח, וזה הבטיח לעשות זאת במהרה. המשטרה גם ביקשה מצה"ל, כי עד לגידור השטח יוצב שילוט במקום. לדברי רפ"ק דניאלי, החמישה שעוכבו צילמו את תנועות המסוקים, והפגינו כשהם נושאים שלטים. "אנחנו במלחמה ואלה הדברים האחרונים שצריך להתעסק אתם", טען.
עו"ד אורנה כהן, שייצגה את החמישה, טוענת כי המשטרה עיכבה אותם לחקירה ללא כל בסיס חוקי. "המשטרה עצרה אותם באופן לא חוקי. ההפגנה לא היתה טעונת רשיון, והם לא נכנסו לשטח צבאי סגור. כל הסיפור הוא מעצר שווא ופגיעה בחופש הביטוי ובחירות", אמרה עו"ד כהן. החמישה שוחררו לאחר חקירה בערבות עצמית.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/743680.html
|