01-08-2006, 15:27
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
צר לי לבשר לך, אבל שהיהודים שמגינים עליו, הם ההזויים. הוא איש שקול ונבון...
שפועל ללא לאות למען מה שהוא רואה כטובת עמו וארצו (הפלסטיני ופלסטין, בהתאמה). יפה מצידך
שאתה מנתק בין דבריו ברדיו לבין כל המכלול שהאיש מייצג. לרובנו אין יכולת מופלאה כזו להפריד
באזמל מנתחים בין דברי האיש במקום איקס, לבין דבריו ומעשיו בכל מקום (כשאגב, כולם זהים
ומייצגים קו זהה...), ואז לטעון שאין בעייה עם דבריו במקום איקס...
סגנון התגובה שלי הוא עדין נפש בהשוואה למה שאתה מציג פה (מי כתב "ביקורת עלובה
ונמוכה"?...), והוא לא אפס קצהה של התגובה המתאימה לסגנון המשתלח שלך, שאופייני למי שאינו
מכיר תחום מסויים - אבל מרגיש צורך להביע בו דעה, ועל כן הוא צועק (או במקבילה המוקלדת, כותב
תוך שימוש במלים בבוטות...). האמת היא שבאמת אין לך מושג לגבי מה שקורה בכל הנוגע לערביי
ישראל, שאתה חש להגן עליהם מפני "קיצוני הימין הוירטואליים שלא מחוברים למציאות". אין בכך כל
רע, אלא שאתה רץ להלחם למענם בלהט של מי שיש לו מושג על מה הוא כותב, וזה "מעט"
אבסורדי...
מכיוון שלא נקטתי כלפיך ש-ו-ם הכללות, הרי שכל הטיעון הזה, הוא חסר תוחלת. איני חושד בך בבוגדנות/עויינות/שנאת המדינה ואיני חושב שאתה גיס חמישי (בניגוד למה שקראת כאן לחברי פורום
אחרים, שנאמנותם למדינה היא לפחות כמו זו שלך). אני י-ו-ד-ע שאתה כותב המון דברים חסרי שחר, בנושאים שאין לך מושג בהם, וכשברור שאי אפשר להסתיר את הבורות שלך בכל
התחומים הנוגעים להבנת תהליכים שעוברים על המגזר הערבי בארץ (כולל זה הדמוגרפי,
שלמרבה הפלא, הרשית לעצמך להביע בו זלזול...).
ההכללה שלך לגבי הערבים (שרובם יכלו להיות שותפים לדו-קיום, ועוד כהנה וכהנה), היא כמובן
לא יותר מאיזושהי הבעת תקווה מנותקת ממציאות. אבראהם צרצור עומד בראשה של המפלגה
הערבית הגדולה ביותר, שקיבלה מחצית מכלל הייצוג הערבי בכנסת. תנועתו היא חלק מהתנועה
העולמית של האחים המסלמים, ושני פלגי התנועה הם הכוח הפוליטי החזק ביותר במגזר הערבי,
שלכל כנס שלהם, מגיעים רבבות אנשים נכל קצוות הארץ. גם שתי המפלגות הערביות הנוספות
אינן מבשרות מתינות, כשאחת מהן מונהגת ע"י נאצריסט פאן ערבי (הגדרה שלו, לא שלי), והשנייה אמנם מגדירה עצמה כ"יהודית-ערבית", אבל שני נציגיה הערביים לכנסת מסרבים לגנות
פעולות של חטיפת חיילים בתוך הקו הירוק...
בקיצור, צרצור הוא נציג אותנטי של המגזר הערבי, הרבה יותר מכל מדריך נוער שוחר דו-קיום
שניתן למצוא בתנועת זרעים לשלום...
גם הערבים ברובם חושבים שאת הכל אפשר לתקן, במיוחד את העוול של 1948. הבעייה שלהם,
שעדיין אין לה פתרון, היא שלחיסול מדינת ישראל יתלווה גם חיסולו של הביטוח הלאומי, שהוא
ידידו הטוב ביותר של המגזר...
|