לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-04-2007, 16:33
  hge hge אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.07
שבויים בלבנון

אני קורא עכשיו את הספר של עפר שלח ויואב לימור.
רק מעלעול קצר עלו לי מספר שאלות.

הנה רק 2 מהפרק על סוריה. הכותבים טוענים ש..
1)לחץ אפקטיביות פחותה כנגד טילים שישוגרו מסוריה(לא ברור עד כמה פחותה.. הרי אף אחד לא מצפה שיירט את כול הטילים. אבל מהכתוב בספר משתמעה שגם את רוב הטילים הוא לא יוכל ליירט.)
2)בשלב מסוים במלחמה הצבא הסורי הגביר את הכוננות לרמתו הגבוהה ביותר(את זה כולנו יודעים) אבל הם מסבירים שמשמעות הדבר הייתה שאם היו מקבלים את הפקודה לנוע. תוך שעה כבר הייתה דביזיה בנפח כאשר באותו זמן צהל לא תגבר את כוחותיו ברמה(מה שכן עשה בהמשך המלחמה) והסד"כ של אוגדת הגולן היה גדוד חיר אחד+מחלקת טנקים על כול הרמה????????

יש עוד הרבה נושאים אבל היות שהם מצד אחד בספר אבל מצד שני קשורים לאשכולות קיימים עדיף שמנהלי הפורום קודם כול יחליטו(ויכתבו פה) מה עדיף : להקפיץ אשכולות קיימים או לכתוב הכול באשכול הזה?

נערך לאחרונה ע"י hge בתאריך 01-04-2007 בשעה 16:46.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-04-2007, 16:38
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
לא לגמרי מדוייק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hge שמתחילה ב "שבויים בלבנון"

כוחות המילואים הראשונים שגוייסו הופנו לשני יעדים: לרמת הגולן (והחרמון) ולהחלפה של גדודים סדירים בפעילות בט"ש (גבול ירדן, גבול מצרים ושטחים).
יחידות המילואים שהתפרסו בגיזרת הגולן (והחרמון) נפרסו בשטח עוד לפני שיצאו ממנו היחידות הסדירות.

טרם הזדמן לי לשים יד על הספר.

ישן 01-04-2007, 17:08
  hge hge אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "לא לגמרי מדוייק"

כן קראתי את החלק שוב ולא נאמר אם גייסו מילואים או שלא גוייסו מספיק(הסיפור של הגדוד חיר התבלבל לי אם הסיפור של גדוד 101 שנפרס בקו של לבנון בפרק אחר בספר). מה שכתוב בספר זה

1)"החץ אינו מסוגל לתת מענה מוחלט לטילי הקרקע של סוריה....למעשה הייתה ההחלטה אם ייפגע העורף הישראלי ממכה מקדימה של טילים בידו של אסד" עמ'274
2)"עימות אם סוריה לא היה רצוי וישראל היתנהגה כאילו אינו עמוד לקרות...אפילו שהצבא הסורי היה בכוננות שיא, לא גוייסו והוכנו כוחות ראויים בצד הישראלי של הגבול למקרה של התלקחות פתאומית"
3) ב4 לאוגוסט הייתה לאסד עילה למלחמה עת צהל הרג כמה עשרות אזרחים סורים בעיר קעא סמוך לגבול סוריה-לבנון

חוץ מזה אולי תוכל בבקשה להרחיב בנושא: מה היה הסד"כ ברמה"ג לפני המלחמה(היות והמצב שונה בעליל כיום אני מניח שזה כבר לא ב"ש) את מי החליפו כוחות המילואים? לפי החישוב שלי לא היו חטיבות חיר סדירות ברמה"ג לפני המלחמה וגם 2 מחט' השריון לא היו.אני לא יודע איפה הייתה 188 אבל לא חושב שברמה"ג ולפחות גדוד אחד שלה(71) עשה קו בעזה.אפילו הצמ"פ שבשיא האינתיפדה היו היחידים ברמה"ג כבר עברו בקיץ 2006 לדרום.
אם אתה מדבר על החלפת כוח שעשה קו בטשיותהרי שהוא היה מפוזר לאורך קו הגבול ולא מרוכז במבנה חטיבתי ויכול לתת מענה במקרה של מלחמה.

נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 01-04-2007 בשעה 17:10. סיבה: השמטת מילת קוד
ישן 01-04-2007, 19:00
צלמית המשתמש של Shavit69
  Shavit69 Shavit69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.10.06

לא קראתי את הספר ואני לא יודע מה המקורות של הכותבים, אבל ממש לא נראה לי שמה שכתוב רחוק מן האמת.
אני זוכר ראיון עם ח"כ יובל שטייניץ שטען שבזמן המלחמה לא היה תיגבור כוחות צה"ל ברמה ובחרמון למרות שהצבא הסורי היה בכוננות הגבוהה ביותר. ההוראה לתגבר את כוחות צה"ל הגיע מן הדרג המדיני. (לפחות לפי דברי שטייניץ - מהזיכרון שלי)
אז עכשיו עזבו את כשלון ההרתעה הישראלית אחרי המלחמה, עזבו את המאה ומשהו הרוגים שחירפו נפשם למען המדינה וגם תשכחו מ-2 מיליון אזרחים במקלטים: אם מה שנאמר נכון הרי זהו המחדל הכי גדול במלחמה האחרונה.
האם מישהו יכול לתאר לעצמו מה היה קורה אם אסד היה מחליט לכבוש את הרמה ולהוריד גשם של טילים כימיים על כל המדינה?
ישן 01-04-2007, 21:04
  hge hge אינו מחובר  

אוגדת עמוד האש

בנושא אחר הופתעתי לגלות שאוגדת עמוד האש לא הייתה אמורה להתגייס כלל. במטכ"ל(לאחר שזנחו את התוכניות המקוריות) החליטו להפעיל רק 3 אוגדות שעמוד האש אינה אחת מהם . ארז צוקרמן דחף לגייס את האוגדה שלו בכול זאת. אם לא היה עושה זאת סביר להניח כי לא היו מגייסים אותה. הוא זה שהצביע על כך שיש מקום להפעיל אוגדה בגזרה המזרחית. הפיקוד כלל לא חשב לעשות זאת. לבסוף האלוף אדם אישר לו ליפעול בגזרה אך הגדיר לו כמשימה רק לכבוש את אל חיאם. אולם צוקרמן זיהה כי יש להתמקד באיתור הקטיושות ולשם כך יש להגיע למרג' עיון. הוא יזם תוכנית שונה מזו שאדם ביקש ואדם גילה זאת רק באישור התוכניות יחד אם הרמטכל. ה
איך שהוא כשאני כותב את זה,יוצא שזה נשמה מאוד שלילי כלפי צוקרמן יש להדגיש שאלו העובדות המתוארות בסםר אך זוהיא אינה רוח התיאור שבספר.
ישן 01-04-2007, 22:03
  hge hge אינו מחובר  

לא נכון
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מוזר"

א)"מי מרום" כלל לא הופעלה אלא נוצרה תוכנית אד הוק(זה הביטוי הכי נטרלי שיכולתי לחשוב אליו) על ידי הפיקוד תוך התגלגלות המלחמה. בתוכנית זו לא התכוונו לגייס במקור את עמוד האש.אלא כמו שכתבתי זו הייתה יוזמה שבאה דרך צוקרמן.
ב)גם ב"מי מרום" האזור הנל לא הייה חלק מהתוכנית של האוגדה שיועדה לאזור הסורי.. ב"מגן הארץ" לאוגדה היה לתקופה קצרה תכנון באזור אך לא בוצע אף פעם נוהל קרב רחב וזה נותר כחץ על מפה בקפ"ק הפיקודי.
ג)כחלק מ"מי מרום" אזור עמק עיון היה משימתה של 162 וספציפית של 460. ספציפית אני יכול גם לספר לך חוויות עצובות מאוד על למה כוח שלא הכיר את הגזרה ולא התאמן נשלח לגזרה בעוד שכוח שזו הייתה הגזרה של האופרטיבי שלו ושבזבז עשרות ימים במילואים על השתלמויות ותרגילים נשלח לגבול מצריים. אבל זה לא הפורום לכך (שלך לי מייל)

נערך לאחרונה ע"י hge בתאריך 01-04-2007 בשעה 22:09.
ישן 03-04-2007, 22:20
  hge hge אינו מחובר  

חטיבה 551

שוב אני מופתע שהצנזור אישר זאת. אבל בספר יש פרק שעוסק בחטיבת הצנחנים 551 במלחמה. בין היתר מסופר קצת על ההיסטוריה של החטיבה בעבר. הנה כמה פרטים
1)החטיבה הינה חטיבת המילואים הרביעית של הצנחנים יחד עם 3 החטיבות של הפיקודים ה"צפונית" "מרכזית" וה"דרומית" היא מאוגדת יחד עם הצפונית והסדירה בעוצבת האש.
2)החטיבה הוקמה תחת שם אחר על ידי אל"מ יוסי יפה בשנות השבעים, כלקח ממלחמת יום כיפור. יעודה הוא לוחמת נ"ט.
3)טבילת האש של החטיבה היה בשלג. היא נועדה לנחות בכביש ביירות דמשק ולחסום את דרכי המילות של לוחמי אשף. בפועל היא נעה יחד אם עיקר הכוח הצהלי על בסיס כלים. היא זכתה להצלחה בימים האחרונים שלפני הפסקת האש כשמארבי נ"ט שלה השמידו עשרות טנקים ונגמשים סורים בינהם 11 טנקי T-72 ו4 מסוקי גאזל.
4)עם השנים השתנתה החטיבה. בעיקר בתהליך שהוביל תא"ל כוכבי כמח"ט החטיבה ולאחר מכן כמפקד העוצבה. היא אורגנה בצוותים קטנים והיא בעצם חטיבה רק במובן הארוגני פורמאלי.

נערך לאחרונה ע"י hge בתאריך 03-04-2007 בשעה 22:22.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:08

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר