לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-06-2007, 20:06
  emunashlema emunashlema אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.07
המלצה מרופא מומחה להורדת פרופיל

שלום חבר'ה

לאחרונה קיבלתי המלצה מרופא מומחה להורדת הפרופיל.
מסיבות שאינן ברורות לי הוא הגיע לידי המפקדים (לקח זמן עד שהרופא הגיע להחלטה וכתב את ההמלצה) .
המפקדים רק אמרו לי את הפרופיל אליו המליצו לי,מה שהרופא גם טען באוזניי.

כעת נוצרה בעיה : הם אינם מוכנים לתת לי את מכתב ההמלצה אלא רק ביום של הועדה הרפואית
ואף טענו שישלחו עימי מישהו שיפקח שאני לא פותח את המכתב בדרך.

ניסיתי להגיד שזה מידע רפואי ששייך לי ואני רוצה לעיין בו,לקרוא את ההמלצות וההתרשמות הרפואית,
בנוסף ביקשתי עותק שאוכל לתייק ולשמור ושאמי מעוניינת גם
אך ללא הואיל ! הם פשוט לא מוכנים אפילו להראות לי מה כתוב.

האם יש מקרים כאלו? האם זה חוקי? למי עליי לפנות?
שמעתי מישהו אומר שיש דברים שרק לרופאים מותר לראות ...

אני דואג כי אני מעונין לראות את ההתרשמות ושלא יהיו בעיות שהפרופיל יהיה זמני או משהו כזה ולכן "מרמים" אותי בהסתרת המכתב והמידע.

אשמח לתגובה מהירה על מנת שאוכל לפעול!
תודה רבה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 24-06-2007, 21:08
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
קודם כל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי emunashlema שמתחילה ב "המלצה מרופא מומחה להורדת פרופיל"

אני לא רופא או איש מערך הרפואה, הנ"ל מבוסס על הידע הנצבר שלי מהצבא כחייל, כמפקד וכמובן כאזרח סקרן.

חוק זכויות החולה של מדינת ישראל מחייב כל רופא צבאי וחל עליך אפילו כחייל. החוק קובע את זכות המטופל למידע רפואי ומאפשר לך לקרוא ולהעתיק את כל החומר הרפואי שנוגע אליך.
המפקדים שלך הם לא צד בעניין המידע הרפואי, ואם הם קראו את הפירוט המלא ללא הסכמתך, או קיבלו מידע מפורט מגורם אחר במקום רק את ההמלצות הסופיות מרופא היחידה - מדובר בהפרת סודיות רפואית.
האדם היחיד שיכול למנוע ממך לקרוא המלצה רפואית זהו הרופא הממליץ עצמו, אם החליט שהדבר עלול לפגוע בך פיזית או נפשית, וגם זאת רק באישור ועדת אתיקה רפואית.
אמנם לא נדיר (בזמני) שהרופא המומחה חותם/מהדק את ההמלצה שלו בזמן המשלוח ליחידה, אך מתפקידו של רופא היחידה להסביר לך את הכתוב ולהרשות לך לעיין ו/או להעתיק את ההמלצה בנוכחותו. למפקדים שלך אין שום סיבה לעיין בטופס המלצת הרופא מומחה, מכיוון שזהו מידע רפואי שעדיין לא מחייב בהשלכות על אופי השירות אלא מיועד אך ורק לרופא היחידה ולוועדה רפואית.

אני ממליץ שתיכנס לרופא היחידה מחר בבוקר לשם קריאת מכתב המלצת המומחה, הסברו בירור הנושא.
אם לא יתאפשר/יאפשרו לך לעשות זאת או שלא תקבל תשובות מספקות, צור קשר עם מוקד מקרפ"ר וברר איתם את נושאי המידע הרפואי וההמלצות
03-7379220/1
ובמקביל או לאחר מכן, פנה לנציב קבילות החיילים להתייעצות עם קצין/מש"ק תורן אם יש עילה לקבילה כנגד המפקדים
03-6977433

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 24-06-2007, 21:46
  emunashlema emunashlema אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.06.07
אהה...
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "קודם כל"

חשוב לציין שהמפקדים אינם מסתכלים בהמלצה שהיא כולה סגורה וחתומה !
הענין הוא שהם מסתירים גם ממני בטענה שאסור לי להתבונן במסמך ורק לרופאים מהועדה הרפואית מותר להסתכל ולכן יתנו לי את ההמלצה רק ביום של הועדה הרפואית.

האם מותר לעשות כזה דבר?
הרי מדובר במסמך רפואי שלי ולמרות שאני יודע את הבעיה והסיטואציה בה אני נמצא,
אני רוצא לעיין בתוצאות ובהמלצות הרופאים כדי להשכיל בענין בריאותי.
האם החוק של מניעת הסתכלות ומסירת מידע כדי לא לפגוע במצבי קיים גם בצבא? ואין שום סיכוי שהדבר עבר "אתיקה" כלשהי אלא ממש הודפס והועבר ללא ידיעתי למפקדיי.

חיפשתי בכל מקום וגם המוקד של חיל הרפואה לא ידע לתת לי תשובה כי בד"כ ההמלצות הרפואיות ניתנות לחייל שמופנה לרופא והמקרה שלי יוצא דופן.

אני חושש שההסתרה נובעת משום שהפרופיל הוא זמני ולא קבוע והם רוצים לחסוך ממני ויכוחים וכד'.
תודה.
ישן 24-06-2007, 21:43
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי emunashlema שמתחילה ב "המלצה מרופא מומחה להורדת פרופיל"

כחובש בצה"ל,שהתעסק די הרבה עם ענייני פרופילים,הפניות,ומפקדים מעצבנים,אגיד מה שאני יודע.

דבר ראשון,למפקדים שלך אין שום זכות לקרוא את ההפניה וההמלצות הרפואיות ללא אישור ממך.כל חשיפה של מידע רפואי לאנשים שאינם מורשים לקרוא אותו,הוא עילה לקבילה.

דבר שני,אכן יש מידע רפואי,שלא אמור להגיע גם לעיני החייל שעליו מדובר,בעיקר בתחום הנפשי.במידה ואכן מדובר ברופא פסיכיאטר,גם אתה אינך רשאי לקרוא את החומר הרפואי לגביך,והוא מועבר מהודק וסגור לועדה רפואית. זה לא אומר שלמפקדים שלך מותר להסתכל בחומר הזה,להיפך,חומר רפואי שנוגע לנושא בריאות הנפש הוא בסודיות גבוהה יותר,ורק לרופאים וקב"נים מותר להסתכל בו.

אם החומר הרפואי לא נוגע לבריאות הנפש,אתה רשאי וזכאי לראות אותו.

בקשר לדאגות שלך,אין לך מה לדאוג. מה שנכתב במכתב הוא מה שיבוצע,בין אם מדובר בפרופיל זמני או קבוע,וזה לא ישנה אם תראה אותו או לא.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:45

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר