16-08-2007, 13:39
|
 |
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי gpc
הייתי אצל רופא אזרחי בביה"ח, הוא רשם לי בגמר הטיפול המלצה להפניה לועדה רפואית ולהמשך שירות בעבודה משרדית בלבד.
האם על פי ההמלצה הזו מחליטים לאיזה פרופיל אני אהיה מועמד בועדה הרפואית? כן
אני יודע שיש ספר פרופילים בצבא, האם זה אומר שעל כל פגיעה בצבא יש פרופיל מסויים שאמורה לגרור איתה? לא ממש לכל פגיעה,אלא לכל סוג של פגיעה,לדוגמה,מחלת כליות שמאוזנת בתרופות-פרופיל XX,אין פירוט ספציפי לכל מחלה.
במידה ולמשל מחלטים בצה"ל שעל פציעה מסוג זה אמור לרדת הפרופיל רק ל64 ומאידך ממליץ רופא מומחה באזרחות על הורדת פרופיל ל45 ופסילה משירות כלשהו ביחידות שדה, האם יתיחסו להמלצה שלו? רופא אזרחי לא יכול להחליט לאיזה פרופיל אתה מתאים.הוא רושם את הבעיה,ואת המלצתו. בסופו של דבר,הפרופיל נקבע לפי מה שכתוב בספר פרופילים ולפי החלטת יו"ר הועדה הרפואית,כמובן שלפי המלצת הרופא המומחה.
במידה והרופא האזרחי רשם לי עבודה משרדית בלבד, האם אני יכול לדעת לאיזה פרופיל אני מועמד? 64 או 45
במידה והוא ירשום לי משהו חריף יותר בסגנון: "המלצתי היא פסילת החייל מכל שירות ביחידות השדה",
האם ניסוח חריף יותר יכול לגרום לסעיפים נוספים בפרופיל?, או שמא הפרופיל נקבע על פי סוג הפציעה כעניין טכני בלבד? הפרופיל וסעיפי הליקוי נקבעים ע"פ סוג הפגיעה\מחלה בלבד וחומרתה.המלצות מהסוג הזה של רופא מומחה יכולות לתת לך פטורים,אך לא פרופיל שונה.
תודה מראש..!
|
|