01-05-2008, 13:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.02.07
|
|
|
עד כמה ההודעות הפרטיות באתר בטוחות?
רציתי להעלות פה עניין שמדאיג אותי.
אני אולי לא עובד בזה, אבל אני יכול להגדיר את עצמי כ"חובב אבטחת מידע" ויצא לי לקרוא כמה ספרים בנושא.
כשאני למדתי על ביטחון מידע בצבא, לימדו אותי שלא לסמוך על שום תווך שהוא לא מוגן(הכוונה היתה לרשת צהלית כמובן), האמת שכשאני מסתכל על זה היום , יכול להיות שהם קצת הגזימו, אני משער שאם אני מצליח לפתוח ערוץ תקשורת מוצפן AES של 128 ביט ומעלה עם חבר, ומוודא שזה אכן הוא שמקבל את ההודעות(על ידי חתימה דיגיטלית כל שהיא , ותיאום טלפוני), אז אפשר להתייחס לזה בתור טווח מוגן, כל עוד המחשב שלי נעול בחדר ואני משתמש במערכת הפעלה שעולה מדיסק ולא במערכת ההפעלה הרגילה שלי (שיכול להיות שהותקנו בה טרויאנים).
בכל מקרה , קצת חרגתי מהנושא , הכוונה שלי היתה שאני מודאג מכך שאנשים שולחים הודעות פרטיות מסווגות , להזכירכם , אנחנו לא יושבים על קווי תקשורת צהליים מוצפנים , והמחשבים שלנו בבית מחוברים לאינטרנט.
זה באמת לא יפתיע אותי יותר מדי עם הפורום הזה כבר נפרץ על ידי האקרים ממדינה עוינת כל שהיא , ויש איזה גוף מודיעין שפשוט יושב וקורא את כל ההודעות הפרטיות שרצות כאן.
אני רוצה להדגיש שלא מדובר פה בתרחיש הזוי , חיפוש של 2 דקות בגוגל, מצא לי פרצת אבטחה קריטית במערכת הפורומים שרצה כאן (vBulletin 3.0.6) והוראות כיצד לישם אותה, אבל אל תחשבו שאם יעדכנו פה את מערכת הפורומים זה יפתור את הבעיות שלכם - יתכן שאנשים מספיק מעניינים פה זוכים למעקב אישי על ידי סוסים טרויאנים במחשבים שלהם.
בתקווה כנה , ששום דבר באמת מסווג לא עובר פה.
יום טוב.
|