22-05-2008, 22:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.04.07
|
|
|
קיבלתי ריתוק 21, מוצדק או לא?
אני משרת בגדוד 603 של הנדסה ,כסמב"צ.
התגייסתי במרץ, לאב"כ, סיימתי שם טירונות 02, והוציאו אותי מקרבי{רפואי} לגדוד 603, ז"א- אני נמצא שם חודש אחד.
כשנתנו לי את הכומתה לפני שלושה שבועות, לא נתנו לי סיכה, כי לא היה להם במלאי. שאלתי את הסמל מחלקה שלי אם המ.צ יעשו לי משהו בלי סיכה, והוא אמר שאין סיכוי. ואכן, ביום ראשון, מ.צ תפסו אותי בבוקר לביקורת, נתתי להם את הפטורים שלי {נעליים, זקן}, הם הסתכלו עליי ואמרו "שיהיה לך יום טוב".
בתחנת מאסף לא רחוק מהבסיס, תפס אותי הרס"ר של הגדוד, צילם אותי ולקח ממני פרטים, וכשהגעתי לבסיס, הועלתי למשפט מול המג"ד. כשהסברתי לו שנאמר לי שסיכת כומתה היא לא עילה לדו"ח של מ.צ {ונתתי לו את המקרה באותו בוקר עם המ.צ} על חוסר דיגום, ושלא היה סיכות בלוגיסטיקה, הוא אמר, במילים כאלה או אחרות, שהקטנתי ראש. אני בכלל חושב שהוא לא הבין למה התכוונתי { אני חושב שהוא התכוון לסיכה רגילה שנתפסת בכומתה} ושהוא גם לא ידע שרק עכשיו התגייסתי {הוא דיבר איתי על סיכת פלס...למען האמת, אני חושב שהוא חשב שלא הייתה לי סיכת פלס, למרות שבכלל לא אמורה להיות לי אחת כזאת}, לכן הוא לא נתן לי הערה, או נזיפה, אלא ריתוק מיידי של 14 יום....
קיבלתי את זה די בהלם, אבל המשכתי הלאה {מה אני כבר יכול לעשות..לערער למפקד של המג"ד? נו באמת...}....
לאחר מספר ימים, כשאני עדיין לא שולט ב100% במקצוע שלי {מה לעשות שלא עשו הכשרת כזאת מקצועית של למידת מכשיר הקשר על כל צדדיו, כי לא שלחו אותי לקורס סמב"צים}, המפקד שלי נכנס לחמ"ל, ניגש לדבר לקשר ומבחין שהוא לא שומע את עצמו בקשר, ואז פתאום הוא מסתכל על הכפתור של וסת שמע {= ווליום} ורואה שהוא מכובה...אין לי מושג מי כבה אותו, מתי ולמה, אבל על המקום הוא אומר לי "תוסיף עוד שבת לריתוק שלך".....
מה אתם אומרים ?
האם הפסיקה של המג"ד צודקת?
האם הפסיקה של המפקד שלי חוקית ?
תודה