לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-01-2009, 08:22
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
נשמע כמו פנטזיה של כתב/איש דו"צ
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "דיווח: סוכל ניסיון לחטוף חייל צה"ל בעזה"

עד עכשיו מדובר ב"מלחמה" הזאת על סדרה אינסופית של התקלויות יזומות/פתע עם מחבלים המשתמשים בטקטיקות גרילה. הנסיונות לייחס לרצף אירועים המתרחש בתא שטח של כמה עשרות מ"ר (התקלות בסדר גודל כזה) וכין כמה לוחמים וכמה מחבלים, דינמיקה בסגנון אטלס חרטא, אמנם טיפוסית לכל מיני אנשי "פרשנות" (מצה"ל, או מהעיתונות) אבל מנותקת לגמרי מן המציאות. לפעמים נראה לי שאחרי כל המלחמות שעברנו, עדיין כשמגיע בנאדם לדרגת "פרשן" הוא מתחיל לראות לחימה בעיניים הוליוודיות (המאפיין העיקרי הרלוונטי: לכל חייל יש ראיה מרחבית רחבה בכל רגע והלחימה פרושה כפנורמה לרגליו) ולא כמו שהיא נראית באמת: רצף של הבזקים די פתאומיים, מאוד לא ברורים ואשר גוררים הרבה מאוד תגובות אינסטיקטיביות, וביניהן פערי זמן גדולים של המתנה, תנועה, מתח וציפיה.

ללא שום ספק אנשי החמא"ס מנהלים לחימה עיקשת מול צה"ל (אחרת זה היה נראה כמו מלחמת לבנון, שבה צה"ל טיהר עיר כמו צידון, ללא נפגעים כמעט) אבל תיאורים כמו של הכתב הנ"ל נראים לי די מופרכים מבחינת אמינותם לגבי אירוע מסויים: הם מגרדים בקושי עדויות למהלך טקטי, מתוך כאוס שבו בקושי יודעים דברים פשוטים בהרבה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-01-2009, 09:24
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
לא זכור לי כזה פער בין המציאות בשטח לבין מה שפורסם במלחמת לבנון (השניה)
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "נבהיר את דברי: אני לא שולל בכלל אירוע כזה"

הסיקור היה "סיקור יתר" וידיעות "לא מדוייקות" התגלו עד מהרה ותוקנו למגינת לב כולנו.
היו באמת כמה ארועים קרדינלים שהתגלו כ"פלופים" כמו המלחמה עצמה.. אבל המסר מובן.

בינתיים, יחלפו עוד כמה ימים עד שידיעות אמת על הלחימה בעזה, תחצנה את מסך הצנזורה ותטפטפנה בדרך לא דרך לציבור ע"י הלוחמים עצמם או ע"י עיתונאים (שהפעם אינם ממש ששים להצטרף לכוחות הפועלים בעזה מחשש מוחשי לפגיעה).

מסך הערפל על המבצע עדיין רב ונכון כי ידיעה מהסוג לעייל, עושה דרכה לאתרים השונים במסגרת "טלפון שבור", למרות שלא מן הנמנע כי זאת משאת נפשם של מנהיגי ארגוני הטרור לצרכי מיקוח.

ישן 05-01-2009, 09:32
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "לא זכור לי כזה פער בין המציאות בשטח לבין מה שפורסם במלחמת לבנון (השניה)"

לא מחשש לפגיעה אלא כי דו"ץ לא מאפשר.
ידיעות אמת מהשטח התחילו כבר מטפטפות, אפילו אל הפורום שלך. רק שטלי החליטה לנעול את האשכול "כי יודה הקדים אותי". חשבתי שזה פורום סקופים, לא ידעתי שזה פורום העתקת ידיעות מאתרים אחרים ונעילת סקופים.
אם תקרא את הדיווח שלי תראה סקופ אמיתי.

ישן 05-01-2009, 10:24
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
נו טוף
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "א. כי צד שנפגע מצד אחר לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מצפון
א. כי צד שנפגע מצד אחר לא אוביקטיבי בדעותיו
ב. למה בכלל ?
ג. http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...868#post3146299
ד. אז למה כתבת ?

א. מותר גם לאנשים לא אובייקטיבים להביע את דעתם, אם דעתם עומדת בכללי ההגיון ומנומקת היטב. אם מישהו מביא נימוק נכון, זה לא מועיל לא להתייחס אליו רק משום שאותו אדם לא אובייקטיבי
ב. כי כתבת באותו משפט ש"דברים אמיתיים" לא עולים פה לדיון ובתור דוגמא נתת "אשכול כפול". לא הסברת איך אשכול כפול הוא "דבר אמיתי" כאשר ניתן בקלות (בדקתי, כפתור התגובה עובד) להוסיף תגובה לפוסט קודם.
ג. אני יודע שאינך נוהג להסתכל על תוכנם של לינקים (כבר הסכמנו על זה הבוקר) אבל אם במטותא ממך, תציץ בכל זאת - תראה שלא כתוב "חסום" ליד השם שלי.
ד. אני מנסה להניא אותך (וגולשים אחרים שינהגו כך) מהנטייה לכתוב נימוקים שסותרים זה את זה, או גרוע מכך - להמנע כליל מההכרח המעיק למתן הסבר.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-01-2009, 10:37
  מצפון מצפון אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.01
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "נו טוף"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
א. מותר גם לאנשים לא אובייקטיבים להביע את דעתם, אם דעתם עומדת בכללי ההגיון ומנומקת היטב. אם מישהו מביא נימוק נכון, זה לא מועיל לא להתייחס אליו רק משום שאותו אדם לא אובייקטיבי

יודע מה ? מסכים
בערך כמו שלבן אדם שקיים יחסי מסחר עם צד כלשהו, מותר למתוח ביקורת או להביע דעה על אותו צד או הצד השני, בלי להחשד שהוא מקדם עניין כלשהו בדעותיו ולכן הדעות לא כשרות.
כשתהיה מאוזן ותתערב בויכוחים לא לך רק למען הצדק הזה, אתנצל בפומבי ואקח את דברי בחזרה.

ב. כי כתבת באותו משפט ש"דברים אמיתיים" לא עולים פה לדיון ובתור דוגמא נתת "אשכול כפול". לא הסברת איך אשכול כפול הוא "דבר אמיתי" כאשר ניתן בקלות (בדקתי, כפתור התגובה עובד) להוסיף תגובה לפוסט קודם.

אשכול שבו יש דיווח אמיתי להלן סקופ, לעומת דיווח שהוא לא מקורי וללא פרשנות אמיתית. זה ההבדל. אבל הויכוח הוא אישי ולא על התוכן אז קטונטי, זה באמת לא הריב שלי

ג. אני יודע שאינך נוהג להסתכל על תוכנם של לינקים (כבר הסכמנו על זה הבוקר) אבל אם במטותא ממך, תציץ בכל זאת - תראה שלא כתוב "חסום" ליד השם שלי.

אז אולי בקשריך הותרה החסימה, אבל זו ההודעה האחרונה שלך שם וטרחת לפתוח על זה אשכול בפוליטיקה אבל לא זוכר שציינת באותו אשכול שלמעשה אתה לא באמת חסום. אם זה ככה אז קבל התנצלות שנייה. לגבי הסכמנו הבוקר, לא זוכר שהסכמנו עדיין הבוקר....אם בכלל אי פעם הסכמנו.....
ד. אני מנסה להניא אותך (וגולשים אחרים שינהגו כך) מהנטייה לכתוב נימוקים שסותרים זה את זה, או גרוע מכך - להמנע כליל מההכרח המעיק למתן הסבר

בגלל א-ג ד כבר לא רלבנטי. ובאמת ובתמים שאין לי עניין לפתוח פה כל כך הרבה חזיתות. גם ככה יש בעיה של פורטים בראוטר ואין לי מספיק פורטים בשביל כל גולש שאריב איתו.

.

בברכת יום טוב

'In the End We Are All Alone, and No One is Coming to Save You''
john reese

ישן 05-01-2009, 11:05
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
מסתבר שאפשר להגיע להסכמות.
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי מצפון שמתחילה ב "[QUOTE=looklook]א. מותר גם..."

א. לא התערבתי בויכוח בגלל שנחסמתי או לא נחסמתי בצו"ב לפני חודשיים. אם איני אובייקטיבי ביחס לגולש יוסיפון, זה בגלל התנהגותו במערכת הפורומים ותו לו. האם בגלל זה אסור להעיר לו? (מה גם שכזכור הערתי לך) . ההערה שלי הייתה בגלל הצדק - זה לא צודק לחרב לנו את הפורום עם אשכולות כפולים.
ב. אם יש אשכול שבה חסרה פרשנות - אפשר להוסיף אותה
ג. החסימה לא הותרה בקשריי. לא היו לי שום קשרים עם הגורם שפנה על מנת להתיר את חסימתי. מה לעשות, עובדה.
ד. אני שמח על החלטתך לסגת מהחזית שפתחת ומקווה שהחמאס יעתיק את דפוס הפעולה. (אם אפשר עוד הבוקר ושלא יהיו קורבנות מצידנו

ה. יום טוב גם לך

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 05-01-2009, 10:08
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "והאם הייתה בעיה כ"כ גדולה..."

בכלל לא נכנסתי לכאן כדי לכתוב אלא פשוט העתקתי את האשכול מהפורום שלי לכאן.
האם הייתה בעיה כ"כ גדולה לאחד אשכולות, למחוק את האשכול של יודה או להשאיר אשכול כפול?
אחרי שהעתקתי את האשכול המשכתי הלאה רק אחרי כמה דקות חזרתי לכאן לראות מה קורה.
להבנתי האשכול של יודה הוא ציטוט של ידיעה שגויה מאתר אחר שבעצמו מצטט את הידיעה השגויה מכלי תקשורת אחר (ויודה לא העתיק את העובדה הזו). האשכול שלי הוא ידיעה בפני עצמה סקופ שלא הופיע באף מקום אחר לפני שאני פירסמתי אותו.
אתם רוצים להיות פורום סקופים או להמשיך להתבחבש חמישה-שישה כותבים + ארבעה מנהלים סביב דעותיכם הפוליטיות, הקנטות וירידה על העיתונאים?
אין לי עניין באופציה השניה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:49

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר