16-06-2009, 20:20
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.03.06
|
|
אני בעצמי לא סגור על הדעה שלי בקשר לשירות לאומי (ואגב, אף אחד כאן לא ציין גם את אלה שעושות [או עושים!] שירות לאומי, כי הצבא למשל לא מוכן לגייס אותם/ן על רקע רפואי. יש גם כאלה!).
רק הפריע לי משפט אחד בתגובה שלך:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי ציוניהודישראלי
...שעשתה מעל ומעבר בשירות הלאומי שלה, יותר מרוב המוחלט הבנות בצה"ל, עם התנדבויות ועזרה בכל מקום שרק יכלה לעזור תוך כדי ויתור על הבית ועל זמנה החופשי, ניצלה כל רגע פנוי לעזור לחברה הישראלית...
|
ויתור על הבית והזמן החופשי? הגיוס, במדינת ישראל, הוא חובה בעיקרון. זאת אומרת - אנשים נדרשים לוותר, באופן עקרוני, על הבית והזמן החופשי למשך 3 שנים של צבא (או שנתיים במקרה של בנות). אני בטוח שאחותך אכן תרמה במידה יוצאת דופן (כי אמרת, ואין לי סיבה לא להאמין) - אבל הויתור על הבית ועל הזמן החופשי הם לא דבר יוצא דופן (או לא צריכים להיות יוצאי דופן), ואני לא חושב שזה ראוי לציון מיוחד.
אגב, כן ראויים לציון לדעתי אלה שבוחרים, למשל, לתרום ולהתנדב אחרי הצבא/השירות הלאומי, או כל עושי שנות השירות למיניהם - שמוותרים מבחירה על שנה בחיים, כדי לתרום.
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...
|