לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2009, 00:40
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי Benor2005 שמתחילה ב "אה. ובצה"ל לא מנצלים את..."

בצה"ל חשוב "לנצל" את החיילים, מכיוון שבסופו של דבר יש תרומה ישירה או עקיפה לביטחון המדינה או לצה"ל עצמו. כמובן שבכל ארגון יש אבטלה סמויה, ואינני חולק על כך. בסופו של דבר מדובר בגיוס חובה ולא כל החיילים בעלי נתונים אישיים זהים.
בשירות לאומי בדר"כ ובאופן כמעט גורף אין שום תפקיד שמסייע באופן ישיר או עקיף לחברה.
מה שקורה בשירות הלאומי הוא שמקומות השירות ירצו לצרף אליהם כמה שיותר תקנים, מכיוון שהם משלמים על כל תקן פחות משכר מינימום, ומקבלים בתמורה עובד במשרה מלאה מן המניין שלא מקבל תנאים כמו כל עובד אחר.

האגודות של השירות לאומי מתחרות אחת עם השנייה, מכיוון שכל בן או בת שירות מכניסים לאגודה כסף.
מקרה מאוד ציני הוא שרב של אגודה דתית נתן פסק הלכה שניתן להעסיק באגודה בנות שירות לאומי עם מכנסיים בניגוד למה שהיה עד אז בזמנו (רק חצאיות).
אפשר לקרוא פרטים בכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3408176,00.html

וד"א, אני משמיץ את השירות לאומי, מכיוון שגם אני הייתי חלק ממנו בעבר, וכיום אני חייל מרוצה מאוד בצבא.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2009, 15:03
  עבדול אלהזרד עבדול אלהזרד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.03.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "מה שאתה אומר אינו נכון. בנות..."

יופי. אתה לוקח את החלק הלא-כזה-גדול של בנות שירות לאומי שמשרתות בבתי חולים, ומשווה אותו לחלק הלא-כזה-גדול של בנות שמשרתות בתפקידי פקידות חסרי משמעות.

למה שלא באותה מידה ניקח את לא מעט הבנות שקיבלו תפקידים איכותיים בצבא בזכות הנתונים האישיים שלהן, ונשווה אותן לריבוא הבנות שבמהלך השירות הלאומי שלהן נורא "תורמות לחברה" בתור:

א) פקידות במשרדי ממשלה - בחלק ממשרדי הממשלה האלה יש חיילות בתפקידים מקבילים (אז למה להשתמט לשירות לאומי במקום להתגייס?) ובאחרים הן פשוט גוזלות פרנסה מנשים וגברים שיכלו לעבוד שם בשכר מלא. חלק מבנות השירות הלאומי גם פשוט ממשיכות לעבוד במשרד שהתקבלו אליו לאחר שיחרורן בשכר מלא, תוך שהן עוקפות בסיבוב את כל החיילות המשוחררות שניגשות למכרזים ועוברות מיונים של נציבות שירות המדינה.

ב) כוח עזר זול עד חינמי במוסדות חינוך פרטיים ובמגזר החרדי - בזמן ש"יתד נאמן" מתנצל שמודעות המציעות לבנות להשתתף בשירות לאומי בבתי ספר חרדיים "טימאו" את עמודיו...

ג) טיול כייפי לקהילה יהודית בחו"ל. חברת הכנסת צוויצי חוטובלי למשל "שירתה" מעבר לים, על חשבון תורמים נדיבים, והיא לא היחידה.

ד) "חינוך ליהדות" בבתי ספר חילוניים. כמובן שחס וחלילה שנראה איזה פנקיסטית משתמטת מעבירה שיעורים בחינוך לאנרכיזם בבתי ספר דתיים, אבל המון בנות שירות לאומי בלי שום רקע, הכשרה או הוכחה כלשהי לכישורים חינוכיים, עושות את זה בבתי ספר ברחבי הארץ.

וכמובן, בל נשכח את הפיל בחדר - בחברה היותר-דתית נוהגים להשמיץ את השירות הצבאי כאילו הוא מלא בהתפקרות וזימה המסכנות את נפשותיהן של בנות המגזר, בעוד שבשירות לאומי ביכלתן לשמור על תומתן. המציאות מביאה שלל מקרים הפוכים, בהן בנות השירות הלאומי מנעימות את זמנן בחברת מגוון פקידים, רופאים ואנשי מנהלה חשקנים, שבחלק מהמקרים גם יותר מבוגרים מהן - האם זה מצב עדיף על פני מערכת יחסים של הצעירה עם חייל בגילה? לדעת שומרי טוהר המחנה כנראה שכן, וזה בכלל לא קורה ומי שאומר את זה הוא סתם אנטישמי. אבל אם רופא דתי ממליץ לבנות לא לבוא לבית החולים שבו הוא עובד כי "יש שם ערבים חרמנים" (כך במקור, במו אזני שמעתי) אז מה נאמר ומה נגיד?

ישן 16-06-2009, 15:11
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "יופי. אתה לוקח את החלק..."

כמובן שיש ויש, התגובה שלי הייתה כלפי השורה הנ"ל: "בשירות לאומי בדר"כ ובאופן כמעט גורף אין שום תפקיד שמסייע באופן ישיר או עקיף לחברה.". אמנם נכתב כמעט, אבל בכל זאת.
בעניין בתי הספר, לא כולן מתפקדות על תקן קומיסרים, חלקן משמשות כמורות לשעות שלאחר הלימודים לאלו הרוצים בכך (ולאו דווקא במקצועות הדת).

אין לי ספק שגם בצה"ל ישנן בנות הזוכות לשרת בתפקיד משמעותי, אך נראה לי שכמות הבנות שבשירות לאומי בתפקיד משמעותי עולה על מספר זה.
אני לא מכיר מקרים של הנעמת זמנם של כאלו ואחרים, אבל אני מניח שזה יכול לקרות לכל אחד ואחת - גם ממסגרת ובמסגרת דתית.

נערך לאחרונה ע"י metooshelah בתאריך 16-06-2009 בשעה 15:13.
ישן 16-06-2009, 17:21

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "כמובן שיש ויש, התגובה שלי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah
חלקן משמשות כמורות לשעות שלאחר הלימודים לאלו הרוצים בכך (ולאו דווקא במקצועות הדת).

איזו הכשרה בדיוק יש לבנות שירות לאומי לעשות זאת? למה לא נאה להן להיות מורות חיילות? כי מורות חיילות עובדות על מדים ובשכר ותנאי שירות גרועים יותר ותחת משמעת צבאית? הנה - כבר מצאנו תפקיד של שירות לאומי שיש לו מקבילה צבאית מפנקת פחות ותורמת באותה מידה, ויש עוד...

ציטוט:
במקור נכתב על ידי metooshelah

אין לי ספק שגם בצה"ל ישנן בנות הזוכות לשרת בתפקיד משמעותי, אך נראה לי שכמות הבנות שבשירות לאומי בתפקיד משמעותי עולה על מספר זה.

זה רק נראה לך, בגלל כמות הרעש שעולה מהטפיחות העצמיות על השכם בתחום (ספורט מגזרי ידוע). האם שירות לאומי בצורת טיול לחו"ל משמעותי יותר משירות לאומי של פקידה שנוסעת שלוש שעות לכל כיוון כדי להגיע לבסיס ולצאת כל יום הביתה? אני סקפטי.

ישן 16-06-2009, 17:45

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי ציוניהודישראלי שמתחילה ב "כן, השירות אכן משמעותי..."

"חיזוק הזהות היהודית והזיקה לארץ ישראל ולעם ישראל" - משפט כל כך עמום עד שהוא כולל הכל וכלום.

איזה שיעור יפה לומדים יהודי התפוצות? שבמדינת ישראל, בזמן שיש בנות שיושבות בשעות הקטנות של הלילה ומפצחות צפנים או עומדות וקופאות מקור במחסומים, יש בנות שמשתמטות מצה"ל בהצהרה מפוקפקת (שמשום מה מספיק בנות דתיות לא מנצלות אותה ועושות את התפקידים הצבאיים שהזכרתי) ואז נוסעות להנות שנה-שנתיים בחו"ל עם הוצאות אש"ל מלאות על חשבון הקהילה המארחת או נדבנים אחרים. אבל היי, העיקר שקראנו לזה "חיזוק" - גם במפעל הממתקים של עילית מייצרים סוכריות למציצה וקוראים להן "חיזוקית".

הכנת קפה, תיוק, הכנת סדר יום ומענה לטלפונים זה גם מה שהמון בנות עושות בשירות לאומי, אגב. ואלמלא מישהו עשה את זה עבור המפקד, הוא היה נאלץ לעשות את זה בעצמו וזמנו יקר מידי. יהודי התפוצות לעומת זאת עומדים מול מגוון רחב של חובבי-טיולים עם תודעה יהודיציונישראלית - מדריכי מחנות קיץ של הסוכנות, שליחי עליה, שליחים של הג'ויינט וכו' - רובם אנשים בעלי הכשרה והשכלה אקדמית, שכנראה תרומתם וכישוריהם "קצת" עולים על אלו של התיירות החובבניות בחסות השירות הלאומי.

ישן 16-06-2009, 18:20

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "שמע, אם יש לך נתונים - מה..."

אם נצא מההנחה הדתית ש"אין אפוטרופוס לעריות" אזי ה"סכנות" העומדות בפני בת שרות גדולות בהרבה מאלו בהן נתקלת החיילת.

בעוד שהחיילת פועלת בסביבה בה נאכף "השילוב הראוי" בת השירות פועלת בסביבה בה חל רק החוק הגמיש יותר נגד הטרדה מינית במקומות עבודה.

בעוד שהחיילת נמצאת בסביבת צעירים בגילה, בת השירות נמצאת בסביבת גברים מבוגרים שישמחו לאפוף אותה בנסיונם החבוט.

בעוד שהחיילת נמצאת בסביבה שמורכבת בעיקר מיהודים, חלקם דתיים (יש כמה זוגות נשואים דתיים שהכירו ככה!), בת השירות נמצאת בסביבה הרבה יותר מגוונת מבחינה אתנית-דתית - למשל הנוכחות הדי רבה של ערבים ו"ערלים" למיניהם בקרב אנשי סגל רפואי ופארא-רפואי.

בעוד שלחיילת לרוב לא תהיה די פרטיות הנדרשת לקיום יחסי מין מלאים או חלקיים, בת השירות מוצאת את עצמה לעיתים עם עוד כמה בנות כמוה ב"דירת שירות" שנוחה בהרבה להרפתקאות.

ישן 16-06-2009, 17:50
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "[QUOTE=metooshelah] חלקן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עבדול אלהזרד
איזו הכשרה בדיוק יש לבנות שירות לאומי לעשות זאת? למה לא נאה להן להיות מורות חיילות? כי מורות חיילות עובדות על מדים ובשכר ותנאי שירות גרועים יותר ותחת משמעת צבאית? הנה - כבר מצאנו תפקיד של שירות לאומי שיש לו מקבילה צבאית מפנקת פחות ותורמת באותה מידה, ויש עוד...
אני מניח שאותה ההכשרה שיש למורות חיילות.

זה רק נראה לך, בגלל כמות הרעש שעולה מהטפיחות העצמיות על השכם בתחום (ספורט מגזרי ידוע). האם שירות לאומי בצורת טיול לחו"ל משמעותי יותר משירות לאומי של פקידה שנוסעת שלוש שעות לכל כיוון כדי להגיע לבסיס ולצאת כל יום הביתה? אני סקפטי.
תלוי באופי הטיול. אם מדובר בנסיעה לחו"ל לצורך העברת תכנים כאלו ואחרים לילדים שם, נראה לי שזה עדיף על פני פקידה שנוסעת 3 שעות לכל כיוון.
ישן 16-06-2009, 18:00

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "[QUOTE=עבדול אלהזרד]איזו..."

ככל הידוע לי, בתחום השירות הלאומי נושא ההכשרות די פרוץ - יש איזה 8 או 10 עמותות שונות שמתעסקות בזה, ובדרך כלל ההכשרה היא תוך-כדי-עבודה.

בנוגע לנסיעה לחו"ל - הנסיעה לחו"ל (עם אש"ל מלא!) היא בחירה (שמתקבלת ע"י קשרים וקומבינות), ואילו החיילת שנוסעת 3 שעות לכל כיוון בדרך כלל נאלצת לעשות זאת מתוקף חוק. אני עדיין תוהה במה בוגרת תיכון חסרת הכשרה וללא שום מדד לכישוריה תורמת לילדים בחו"ל יותר ממה שתורמת אותה פקידה בבסיס חימוש בקצת כביש נידח בגליל התחתון שמתקתקת את עבודת המשרד. מה שבטוח, המשתמטת בחו"ל נהנית הרבה יותר.

ישן 16-06-2009, 18:13

בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "נו? ובאותה מידה, אותה הפקידה..."

אבל האפשרות של מתגייסת בעלת נתונים אישיים גבוהים לשרת בתפקיד משמעותי היא די גדולה - בנות מחזיקות בפועל את כל מערך ההדרכה הבסיסי בצה"ל, ומהוות חלק קריטי מחיל המודיעין.

אני צריך למצוא את הנתון המדוייק, אבל ככל הזכור לי אחוז מאוד נמוך מהבנות בצה"ל קיבלו סימול מקצועי של פקידות, ככה ששירות כ"פקידת כלום" הוא היוצא דופן ולא המייצג. באותה מידה, שירות לאומי משמעותי בבתי חולים הוא היוצא דופן ולא המייצג בשירות הלאומי - מדובר רק באפשרות העסקה אחת מתוך קבוצה של תפקידים.

ישן 16-06-2009, 18:38
צלמית המשתמש של ציוניהודישראלי
  ציוניהודישראלי ציוניהודישראלי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.09
בתגובה להודעה מספר 34 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "ככל הידוע לי, בתחום השירות..."

קודם כל, המימון הוצאות של ועל אותה אחת שיוצאת לחו"ל ברוב המקרים לא ממומן ע"י המדינה[אם רצית לרמוז בצורה כלשהי על גזל תקציבים] אלא ע"י הסוכנות היהודית שמגייסת כסף מהקהילות היהודיות.

לקחת דוגמה מאוד זניחה של אחת שיוצאת לחו"ל בפרוטקציות[האמנם? אם ככה למה יש מיונים?] ומבחינתך לא עושה כלום ונתפסת עליה חזק.
שכחת שיש עוד המון תפקידים שבנות בשירות לאומי עושות, קשים יותר וקשים פחות, הייתי מביא את הדוגמה של אחותי, שעשתה מעל ומעבר בשירות הלאומי שלה, יותר מרוב המוחלט הבנות בצה"ל, עם התנדבויות ועזרה בכל מקום שרק יכלה לעזור תוך כדי ויתור על הבית ועל זמנה החופשי, ניצלה כל רגע פנוי לעזור לחברה הישראלית, אך אני אהיה משוחד. אני יודע שהיא לא היחידה, יש עוד המון בנות כאלה ברחבי הארץ ואני גם מודע לבנות שמשתמטות מצה"ל אבל אין מה לעשות השתמטות תמיד תהיה.
ישן 16-06-2009, 18:53

בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי ציוניהודישראלי שמתחילה ב "קודם כל, המימון הוצאות של ועל..."

דומני שציינתי כי המימון של הנסיעה והשהיה בחו"ל הן על חשבון הקהילה המארחת או תורמים אחרים. זה לא ממש מסר חינוכי לקהילה המארחת, הייתי אומר...

אם כבר, "גזל" קיים כאשר תפקיד שבת שירות מבצעת היה יכול לפרנס אדם עובד - אותה בת שירות שמשמשת כפקידת לשכה במשרד החוץ או כעוזרת לגננת מונעת למעשה ממישהי אחרת לעבוד בזה תמורת שכר אמיתי.

ותפקידי התנדבות קשים יש ויש, אבל כך גם תפקידים מפנקים ונהנתניים, כך שהטענה הפופולארית ש"כל אחת בשירות לאומי תורמת יותר מבצבא" היא כשל לוגי, או שמא נאמר - שקר.

ישן 16-06-2009, 19:24
צלמית המשתמש של ציוניהודישראלי
  ציוניהודישראלי ציוניהודישראלי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.09
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי עבדול אלהזרד שמתחילה ב "דומני שציינתי כי המימון של..."

אתה עכשיו גם מכניס מילים לפי?
איפה טענתי שכל הבנות שירות עושות יותר מבנות בצבא?
אם הלכת על קו תקיף, תדבוק בעובדות ואל תשתמש בדמגוגיה.

זה לא שמישהי אחרת הייתה עובדת בזה, אלו תקנים שמוציאים לבנות שירות, הן לא לוקחות לאף אחד את התפקיד, רוב התפקידים הם לא תפקידים פורמלים והבנות שירות נמצאות שם לעזר, למלא את המקומות הקטנים והריקים, דבר שלא היו מחזיקים מישהי בשכר בשבילו וגם רוב הסיכויים שאין להם ביקוש רב מדי.
וזה רק במקומות שמשלמים להם עליהם, הן גם מתנדבות בעמותות ותנועות שונות.

רוב הפעמים הכסף שהן מקבלות מתבזבז על כסף לאוכל ושאר החשבונות שהן נאלצות לשלם[כן, שלא כמו בצבא הן לא מקבלות אוכל ושירותים חיוניים בחינם].
ישן 16-06-2009, 20:20
צלמית המשתמש של OmriP
  משתמש זכר OmriP OmriP אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.03.06
שלח הודעה דרך ICQ אל OmriP שלח הודעה דרך MSN אל OmriP Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי ציוניהודישראלי שמתחילה ב "קודם כל, המימון הוצאות של ועל..."

אני בעצמי לא סגור על הדעה שלי בקשר לשירות לאומי (ואגב, אף אחד כאן לא ציין גם את אלה שעושות [או עושים!] שירות לאומי, כי הצבא למשל לא מוכן לגייס אותם/ן על רקע רפואי. יש גם כאלה!).

רק הפריע לי משפט אחד בתגובה שלך:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ציוניהודישראלי
...שעשתה מעל ומעבר בשירות הלאומי שלה, יותר מרוב המוחלט הבנות בצה"ל, עם התנדבויות ועזרה בכל מקום שרק יכלה לעזור תוך כדי ויתור על הבית ועל זמנה החופשי, ניצלה כל רגע פנוי לעזור לחברה הישראלית...

ויתור על הבית והזמן החופשי? הגיוס, במדינת ישראל, הוא חובה בעיקרון. זאת אומרת - אנשים נדרשים לוותר, באופן עקרוני, על הבית והזמן החופשי למשך 3 שנים של צבא (או שנתיים במקרה של בנות). אני בטוח שאחותך אכן תרמה במידה יוצאת דופן (כי אמרת, ואין לי סיבה לא להאמין) - אבל הויתור על הבית ועל הזמן החופשי הם לא דבר יוצא דופן (או לא צריכים להיות יוצאי דופן), ואני לא חושב שזה ראוי לציון מיוחד.

אגב, כן ראויים לציון לדעתי אלה שבוחרים, למשל, לתרום ולהתנדב אחרי הצבא/השירות הלאומי, או כל עושי שנות השירות למיניהם - שמוותרים מבחירה על שנה בחיים, כדי לתרום.
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...

ישן 17-06-2009, 16:31
  משתמש זכר Jesus Christ Jesus Christ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "מה שאתה אומר אינו נכון. בנות..."

שירות לאומי לא מועיל לחברה. אני אומר זאת בביטחון מלא.
שירות לאומי טוב רק לאגודות, למקומות שיש להן תקנים לשירות לאומי ולאנשים שרוצים שיהיה רשום בקו"ח שביצעו שירות לאומי מאשר ללא שירות כלל.

אני יכול לתת לדוגמא 2 מקומות שירות.

1: בתי חולים. בהגדרה, שירות בבית חולים נשמע כמו שירות משמעותי. הלכה למעשה, בנות השירות לאומי הן פקידות או מזכירות רפואיות לכל דבר. איזו תרומה הבת שירות הזאת נותנת למדינה? שום דבר.
2. מד"א. שירות לאומי במד"א נשמע כמו תרומה טובה לחברה. בגדול, בני\בנות השירות משרתים בתפקידי משרד או כחובשים. מי שאי פעם התנדב במד"א, יודע מהי העבודה באמבולנס לבן ("מונית עם חמצן").

מה למעשה קורה כאשר מעסיקים בן\בת שירות בשירות לאומי?
1. חוסכים למקום השירות תקן של עובד, והמקום חוסך כסף באופן ישיר, ולכן עדיף לו להעסיק כמה שיותר בשירות לאומי.
2. ההורדת תקן של עובד גורם לכך שפחות עבודה מוצעת לאזרחים, יש פחות מקומות עבודה, וגם ההכנסה ממיסים למדינה יורדת.
3. בן\בת שירות שלא מתפקדים טוב מבחינה מקצועית - ברוב המוחלט של המקרים - עף מהשירות. לא כמו בצבא, שתמיד יש לאן להציב את החייל. בשירות לאומי - אם אתה לא מועיל למקום שירות, משמע אתה מבזבז לו כסף, ולכן לא צריכים אותך.

ואם עדיין אתם חושבים שאין בשירות לאומי ביזיון, אין לי מה להוסיף.
ישן 15-06-2009, 18:59
  דורון גוטמן דורון גוטמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.04.08
לפחו זהו ניצול כח אדם זול למטרות טובות
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Jesus Christ שמתחילה ב "גם לדעתי, שירות לאומי הוא..."

ולא שרפת שנתיים של כח אדם זול יחסית ללא כל מערה כפי שקורה בתפקידים רבים לשרות כלל לא משמעותי בצה"ל.
ע"מ לקבל אישור כ"א באגודת שרות לאומי יש צורך להוכיח כי התפקיד חיוני, בניגוד לצה"ל בו יש לדוגמא(נכון ל2004) 210 ג'ובניקים במפקדת בה"ד 8, וינגייט(אם אני לא מתבלבל במספר) כאשר במקור יש תקן ל60, אבל יש פשוט כ"כ הרבה בעלי הת"ש באזור ולכן הם מעבירים את 2-3 שנות 'שרותם' בשרות 5-9 של כ4 שעות בכל יום(שגם ב4 שעות אלו הם לרוב נחים(וכמובן מתוקף היותם זכאי תשמ"ש מקבלים משכורת יפה, במיוחד ביחס ל120 שעות השרות החודשיות, ובנוסף רשאים לעבוד.)

בקיצור אם ידע כי בצה"ל תשרתי בתפקיד משמעותי, לכי לצה"ל,
אם לא , לכי לש.לאומי, שם לפחות לא תגיעי למצב של אי עשיית דבר.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:39

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר