|
18-10-2009, 19:13
|
|
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אכן זה היה מאכזב אותי לשמוע שמצבנו באו"מ גרוע ממצבה של אירן. כל עוד אירן היא זו שתחת משטר סנקציות (אם גם עלובות למדי) מצבה לעניות דעתי גרוע ממצבנו. בכלל, ממתי אתה מתרשם מגינויים באו"מ? בדו שיח בינינו זה התפקיד שלי לדאוג ממה אומרים בעולם ושלך לספר לי שאין לזה כל חשיבות.
|
עלובות למדי זו הגדרה כ"כ לארג'ית לגבי הסנקציות הללו, ישראל זוכה לעמוד מול סנקציות בינ"ל קשות
בהרבה, מעצם קיומו של מה שנותר מהחרם הערבי. איראן לא מרגישה את הסנקציות ההן.
מצבה של איראן טוב לאין שיעור ממצבנו. לו בחירות בישראל היו נראות כמו באיראן, לא היו מחכים
שנייה לפני שמקהלת הצווחנים מחו"ל ומהארץ היו קוראים "להתערב"...
אגב, אם לא הבנת - אני בהחלט חושב שאין לסנקציות כל חשיבות, ולאו"ם ולמוסדותיו בכלל אין כל
חשיבות. אני פשוט הגבתי לדבריך בנוגע למצבה המצויין של ישראל באו"ם...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
יש בזה משהו אבל זה עדיין לא מצדיק להפסיק לנסות.
|
לוגיקה צרופה - "אתה צודק ואני טועה, אבל בוא נמשיך ללכת בדרך שלי, כי אולי יום יבוא והמצב
יתהפך"...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אתה לא חושב שלהאשים את אנשי משרד החוץ הישראלי ברדיפה המשפטית של קציני צה"ל באירופה שבעצמה היא חלק ממסע הדה-לגיטימציה שנעשה לישראל בעולם זו הגזמה פרועה למדי?
|
לא האשמתי אותם ברדיפה של קציני צה"ל ולכן אין הגזמה פרועה או לא פרועה. טענתי שהם נמנעים
מתגובות בוטות לרדיפה הברוטאלית של קצינינו בידי שלומיסטים מהארץ ומחו"ל, מתוך רצון לא
להסתכסך עם שלומיסטים משפיעים בחו"ל ולסכן לעצמם שליחות נינוחה באחת מארצות מערב
אירופה/צפון אמריקה...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
ולחלק הראשון של הפיסקה, כפי שכבר ציינתי בעבר, לדעתי השמאל הישראלי (הכוונה לגוונים היותר רדיקלים שבו) נגרר אחרי השמאל הארופי, נגרר ולא מוביל. אין פה מצב של יותר קתולים (אגב, שימוש מצחיק קצת מצידך כי אתה מתייחס פה לנוצרים, אם גם לא בהכרח קתולים), ישראלים היו נרדפים גם לו לא היה איש שמאל ישראלי אחד. לכל היותר משמש השמאל הישראלי הרדיקלי בבחינת אידיוט מועיל כעלה תאנה לאנשים שהם אנטי ישראלים או פשוט אנטישמים (ושוב, לא כל ביקורת על ישראל אנטישמית ולא כל מי שמבקר אותנו אנטי ישראלי).
|
מעולם לא טענתי שהשלומיסטים בארץ המציאו משהו. אדרבא, תמיד טענתי שהם חיקוי חיגר, פיסח,
עילג וטיפש של בני דמותם בחו"ל (בחו"ל אין סכנת השמדה מיידית המרחפת על ראשם של
השלומיסטים, אם יטעו - כאן, הם השלומיזם יוכח, שוב, כטעות - עלולה להיות שואה שנייה - אלא
שהשלומיסטים לא מצליחים לראות זאת מבעד לחזון ש"הגיע הזמן לקחת יוזמה ולוותר שוב"...).
את הקביעה המשעשעת של שלומיסטים מחו"ל ש"לא כל ביקורת על ישראל היא אנטישמיות", המציאו
אנטישמים שלומיסטים לפני כשלושים שנה, והיא הולכת והופכת נלעגת יותר ככל שמשתמשים בה
יותר. העובדה שיש יהודים תמימים שמאמינים, היא סיפור עצוב אמנם - אבל מדובר בעיקר בבדיחה.
ביקורת על ישראל היא ת-מ-י-ד בעלת נימות אנטישמיות, והעובדה שיש יהודונים שלומיסטים שחושבים
שיצילו עורם ע"י "התבדלות ממדיניות הכיבוש הציונית", לא ממש מחזיקה מים.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
הסכנה של מעצר קציני צה"ל באירופה אולי לא חדשה אבל אמיתית מאוד. לצערי ולכעסי הסכנה הזו רק תחמיר, אפילו תחמיר מאוד, בשנים הקרובות ושום דרג לא יהיה חסין מפניה. זה, לדעתי, מאוד לא הוגן והרעיון שבארופה ישפטו חיילים ישראלים על מעשים שלא מדגדגים אפילו את מה שהארופאים עשו לנו במשך רוב ההיסטוריה המשותפת לנו ולהם מרתיח אבל, כרגיל, זה לא משנה, אלו הם הכללים של המשחק ומי שרוצה לשרוד חייב להבין אותם! מה שלרוסים מותר בצ'צ'ניה לנו אסור בעזה, שמעת את זה קודם לפני ומפתיע אותי שאתה עוד לא הפנמת את זה.
|
אכן סכנת נפשות שמחייבת פתרון יחיד: הפסקת תגובה באש כאשר יורים על שדרות. הם התרגלו
לחיות תחת אש, וראוי שימשיכו - בתקווה שזה יגרום לרודפינו בחו"ל להפסיק לקרוא לנו פושעי מלחמה
(אגב, זה לא יגרום להם...).
בניגוד אליך, אני לא סופר מה מותר לרוסים ומה מותר לנו. לפי שיטתך, הכל אסור לנו, בעוד שלפי
שיטתי - אם הכל אסור לנו, אנו חשובים כמתים, ויודע מה? אני לא סגור על זה שרוב הציבור כאן
מעדיף למות נאור, מאשר לחיות, עתיר גינויים מנאורי ונאורות העולם...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
בהגדרה שלך אין הבדל בין, למשל, תום פרידמן וטאריק ראמאדאן, זו טעות לדעתי, הראשון הוא לא גרוע ממבקר ידידותי, השני לא טוב מאויב בעור כבש. התפישה שלך או שהיא מגדילה את מספר האויבים או שהיא מתעלמת מחלקם, שני מצבים שלא משרתים את האינטרסים שלך.
|
ודאי שיש הבדל בין השניים. טום פרידמן הוא אדיוט מועיל (משכיל ככל שיהיה) וטארק רמצ'אן הוא
אוייב (בלי שום עור של כבש - מי שמחפש אצלו עור של כבש, הוא זה שיתעורר בבטנו...).
התפיסה שלי משקפת מציאות. לא מגדילה ולא מקטינה. זה שנפנטז לעצמנו שבכירי הטיימס הם
בסה"כ "ידידים ביקורתיים", לא יהפוך אותם לכאלה. הם אוהבים אותנו נסוגים וחלשים, ולעולם לא
יקבלו אותנו כחזקים ויציבים (כי זה לא מראה הולם ליהודים, אחרי 2000 שנות גולה...). הפעם האחרונה שפרידמן היה בעדנו הייתה כשהיה בכיתה ט' וניצחנו במלחמת ששת הימים. מאז הוא מנסה
לפצות על כך בכל כוחו...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
נכון הוא שיש אנשים שלא משנה מה נעשה הם יגנו אותנו אבל חשוב לזכור שזה רק חלק ואולי אפילו קטן. בגלל שהמאבק על התדמית אבוד עם קבוצה קטנה אז צריך לוותר על הרוב?
|
לא חלק קטן ולא חלק בינוני. כל אלה שגינו אותנו אחרי המבצע ההומני-להדהים עופרת יצוקה, היו
מגנים אותנו, גם לו שיגרנו שני עפיפונים בתגובה לירי הרקטות.
אם נוותר על זכותנו להגנה עצמית (וכדי שלא תתבלבל, הגנה עצמית היא לא הזכות לירות שני פגזים
לצאת ידי חובה, אלא הזכות לפעול בכוח רב ככל שיידרש בכדי למנוע פגיעה באזרחיך), אין לנו זכות
קיום, גם אם אותו רוב דמיוני שלך, יכתוב עלינו אחלה הספדים...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
להזדעזע ממספר ההרוגים הפלסטינאים לא שווה ללקוות ליותר הרוגים ישראלים. מי שבאמת מזדעזע (לעומת הצבועים שעבורם המתים הפלסטינאים הם לא יותר מכלי ניגוח כנגד ישראל ואלו באמת אבודים לנו כך שלא ממש משנה מה הם חושבים) ממותם של אנשים מובן מאליו שלא יעלה על דעתו שהדרך לתיקון המצב היא בהרג נוסף ולא משנה מאיזה צד.
|
להזדעזע ממספר ההרוגים הפלסטינים במבצע הזה פירושו או להיות בור במצב הטופוגרפי בשטח, או
לחשוב שלא נהרגו לנו מספיק אנשים בכדי להצדיק כזו פגיעה בצד השני...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
מעולם לא קיויתי שמספר ההרוגים הישראלים בעופרת יצוקה, עשרה חיילים ושלושה אזרחים, יהיה גבוה יותר, מובן מעליו שהעדפתי אלפי מונים שהמבצע יסתיים ללא כל אבידות לצד שלנו. לצד התקווה לאפס הרוגים בצד שלנו עדיף בעיני מינימום הרוגים בצד הפלסטינאי, כמובן כשמדובר בחפים מפשע. שני הדברים אינם סותרים.
|
לא יודע למה קיווית - אבל מוכח עובדתית שמספר ההרוגים הפלסטינים עומד ביחס הפוך לזה שלנו,
כאשר אנו פועלים בכדי להגן על עצמנו: כאשר להם יש פחות נפגעים, לנו יהיו יותר, ולהיפך. יודע למה
זה? כי הכל נגזר מעוצמת האש שנפעיל כדי להגן על חיילינו. אני הייתי שמח לו אף פלסטיני לא מעורב
לא היה נפגע, אבל כאשר יורים מהבית שלך ואתה לא יוצא מתוכו - אתה עלול להיפגע. לא אנחנו
המצאנו את זה - ואין אף צבא בעולם שהתאמץ להזהיר את תושבי השכונות הרלוונטיות לצאת מבתיהם.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
רק בכדי להבהיר את העמדה שלי, בראיה לאחור נידמה לי שיתכן שעדיף היה לקצר את מבצע עופרת יצוקה. מבלי להתיימר למומחיות בעניין נידמה לי שחיסולים ממוקדים הם דרך יעילה יותר ומזיקה פחות מהרג מסיבי של אזרחים פלסטינאים.
|
כן, במבט לאחור נדמה לי שהיה עדיף לתת לתושבי שדרות לחטוף עוד, ומדי פעם להרוג איזה פעיל
חמא"ס כדי להראות שעושים משהו. נכון שגם אז היו הטייסים המסכלים מוגדרים כפושעי מלחמה, וכך
גם מפקדיהם והדרג הפוליטי, אבל אז לא היה דו"ח שאומר בדיוק אותו הדבר (שהטייסים ומפקדיהם
והדרג הפוליטי הם פושעי מלחמה...), שכן לא היה אירוע נקודתי אחד להתמקד בו, אלא שורה של
אירועים, שכל אחד היה זוכה לתשומת לב נפרדת...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
בנוגע לשיטות הלחימה, מסכי אש מתגלגלים, ריכוכי בתים וכו' אין לי הכלים המקצועיים לשפוט אבל בדיון הזה בפורום צו"ב עלו כמה תגובות מענינות מאוד ובמיוחד מביטיס במהלך הויכוח שלו עם noamlaw. שהפצצות והפגזות לא מחסלות כוח לוחם אבל מקשות על הכוח התוקף לטהר את השטח ידעתי אפילו אני, כולל הדוגמה הקלאסית של סטלינגרד (ונדמה לי שאפשר גם להוסיף את עמידת הצנחנים הגרמנים במונטה קסינו).
|
לא יודע לגבי כלים מקצועיים - אבל העובדות מדברות בעד עצמן. דוגמאות ממלחמת העולם השנייה
הן יפות ולא רלוונטיות, כאשר מדובר בשימוש בנשק מונחה. כיום הפגיעות מדוייקות בהרבה ואפקטיביות בהרבה, ומאפשרות התקדמות של כוח בעל עוצמת אש, עם מינימום נפגעים. ארה"ב
כבשה את עראק עם מעט מאוד נפגעים (אני יודע שכולנו שכחנו זאת, כי זה בוש הרשע והטיפש
והאוויל והלא-חתן-פרס-נובל), בזכות מסך אש שכזה. אנחנו השתלטנו על רוב מוחץ של רצועת עזה
בעזרת מסך אש כזה, ונפגעינו מאש אוייב היו מועטים מאוד, כתוצאה מכך.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
אתה גם סותר את עצמך וגם טועה:
אתה סותר את עצמך כי לפי מה שכתבת בפיסקה הקודמת (ובצדק) לא משנה מה נעשה יהיו כאלו שתמיד ידרשו לעצור אותנו אז מה פתאום שהם יעשו לנו הנחות על לבנון או חומת מגן?
אתה טועה כי גם אחרי מלחמת לבנון השניה ומבצע חומת מגן עלו בעולם תביעות חקירה. למשל, ובאחת הדוגמאות הבוטות להטיה כנגד ישראל, על הקרב בג'נין - יחס ההרוגים שם בהתחשב בהבדלים באיכות הצדדים הלוחמים מעיד על או תפקוד גרוע או על עדינות בלתי מתקבלת על הדעת מצד הצבא - עלו גם עלו תביעות חקירה גם אחרי שהוברר מספר ההרוגים האמיתי. אמנסטי אינטרנשיונאל נאלצו אמנם להודות שלא היה טבח אבל התעקשו על "חשד להפרות חמורות של דיני לחימה" ואולי זכור לך שהאו"מ כבר אירגן ועדת חקירה שכבר נפגשה ושישראל סרבה להתיר את כניסתה.
|
אני לא רק סותר עצמי וטועה, אלא גם חושב שבוש היה נשיא בסדר גמור ושאובמה הוא כשלון נלעג,
שכגודל כישוריו התקשורתיים, וכגודל האגדה שתפרו סביבו, כך גודל הנפיחה שהוא מהווה באמת...
לפי מה שטענתי קודם, בכל מקרה יגנו אותנו, ואכן גינו אותנו בכל מקרה - אלא שהמבצעים הקודמים
אפשרו גם לאוייב לדבר על הצלחות, וכך התיאוריה של ה"טבח" הייתה בעייתית יותר. במקום זה
הסתפקו באירועים נקודתיים, וסביבם ניסו לדחוף כזבים (שקר ג'נין ושקר קנא2).
בעופרת יצוקה ישראל נראתה כמצליחה יותר מדי (באותו שלב עוד לא היה ברור שהשלישייה המובילה
שלנו הולכת לבעוט בדלי החלב ולסגת בטרם הושגו יעדים מהותיים, וכך גם להיות מוצגת ככושלת
צבאית וגם לחטוף על הראש את האישומים בטבח), ושונאינו מבית ומחוץ הבינו שעלו כאן על השיטה
להביס את ה"מיליטנטים" מהצד השני, מבלי לספוג אבדות קשות מדי - ולכן פעלו משפטית בתקווה
לסרס את יכולת הפעולה של צה"ל. אנשים מכאן, מנאיביות או מנבזות, שמגבים את התביעות הללו,
ירגישו (בחלקם) רע מאוד אם חו"ח ייהרגו לנו אזרחים וחיילים בעקבות ריסון-מופקר שמוצע לנו
כלקח מעופרת יצוקה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
למה דבר לא יצא מכל תביעות החקירה הללו? כי למרות שכפי שאתה כתבת יש כאלו שתמיד ירצו לחקור אותנו, כמו שאני כתבתי הם לא הרוב והרוב מחליט לפי מה שהוא שומע או רואה והרוב פשוט לא השתכנע למרות התביעות הקולניות של המיעוט שיש הצדקה לחקירות כנגד ישראל בארועים הללו. הרוב הזה, המרכז, הוא זה שאסור לוותר עליו ובזכותו זה פשוט לא נכון שלא משנה מה נעשה התוצאה בדעת הקהל העולמית תהיה תמיד זהה.
|
לא יודע מי זה ה"מרכז", אבל אני עדיין מחכה לראותו...
ה"רוב" שלך לא מחליט עניינית, אלא פוליטית - והפוליטיקה כרגע נגדנו, ללא קשר למה שנעשה. עם
כל הכבוד לרוב המדומיין - התמיכה, שאותה לעולם לא נשיג, לא שווה שריטה על בוהן רגלו השמאלית
של לוחם שלנו.
דעת הקהל העולמית היא מושג פיקטיבי בדיוק כמו דעת הקהל בכל מקום בעולם. דעת קהל היא בפועל
דעת התקשורת, שעויינת אותנו מסיבות שמוכרות לכל מי שרואה טלוויזיה כאן או בארה"ב: התקשורת
עמוסה בשלומיסטים שחלקם תמימים וחלקם מנוולים, והיא מדברת בקול כמעט אחיד (כן, כן פוקס
ניוז הרשעים מדברים אחרת, אבל הם משוגעים וגלן בק משוגע, וראש לימבו מסומם וג'ורג' בוש טיפש
ושרה פיילין היא פרחה טיפשה עם בנות שגם עליהן יש מה להגיד, וכיו"ב...).
אין דרך לשנות את דעת התקשורת, ולכן ההסברה אבודה - זה שתעקור לעצמך ציפורן כדי להראות
לשונאיך שאתה נאור, לא ישכנע אותם שאתה נאור, אלא שאתה מודה שהגיע לך ציפורן עקורה, ועל
כן ראוי שתעקור עוד שתיים...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי hamora
יפה מצידך שאתה מסכים שראוי לעשות את זה באופן דיפלומטי. או שלא...
מחוות כמו קריעות סימליות של דו"חות צריכות גם להעשות בידי אישיות שיש לה המשקל, הכריזמה, אפילו האלגנטיות, להפוך אקט אלים למחאה כנגד האלימות. כשבריון רחוב מקלל אף אחד לא מתרגש מזה, זו בדיוק ההתנהגות שאנחנו מצפים לה ממנו. כשאזרח מכובד מתחיל לקלל אנחנו עוצרים ותוהים מה גרם לו להתחיל לקלל. לאחר שנתבררו נסיבות המקרה נחליט אם צדק או השתגע ונשפוט בהתאם אבל, בניגוד לבריון, האזרח יכול באמצעות הקללות להסב את תשומת הלב שלנו לעניין, אבל רק בגלל שעד עכשיו הוא היה אזרח מכובד.
|
לא יפה מצידי ולא-לא יפה מצידי. מדינת ישראל ידעה בעבר לעמוד על קווים הכרחיים להשרדותה.
זה נבע כמובן מכך שהמאזן בין שלומיסטים ללא-שלומיסטים היה הרבה יותר חד משמעי מכפי שהוא
בימינו, ואז השלומיסטים המתונים ידעו שהערבים הם לא חלק מה"גוש החוסם" שלהם.
אין לי מושג מיהו ומהו "אזרח מכובד", אבל אנחנו לא מוגדרים כאזרח מכובד כבר יותר מ30 שנה
(לא מאז ה"כיבוש" דווקא, אלא דווקא מהימים שאחרי יוה"כ, כשהעולם למד על כוח הנפט...), ועל כן,
הסוגייה מה נעשה וכיצד נעשה זאת, היא חסרת חשיבות. יגנו אותנו בכל מקרה. השאלה היחידה היא
אם יגנו אותנו בגלל השגנו על עצמנו, או שיגנו אותנו על כי לא פגענו בעצמנו מספיק...
|
|