לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-09-2010, 18:44
  פרייווט פרייווט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.07.10
איך נפלו גיבורים.

בתחילת דרכי, התמיינתי לחיל המודיעין, פרוייקט גאמ"א ולחבצלות אך לצערי נפלתי מ-2 המסלולים האלה במהלך המיונים, נפלתי בין הכיסאות. הקב"א שלי היא 55 והדפ"ר הוא 90 בודאות, העיניין נבדק והכל. וגם העובדה שהתמיינתי לפרוייקט גאמ"א די מראה שהקב"א שלי 'יחסית' גבוהה.
סיימתי את הטרינוות אתמול, קיבלתי את הצו סיפוח, ונחשו מה? קיבלתי 'עובד כללי' באכ"א 344 (אני מאמין שזה הבקו"ם). נפילה, נפילה שאין כמוה. מה אוכל לעשות בנידון? אין אדם מבואס ממני כרגע. התגייסתי עם מוטיבציה ענקית לשרת בצה"ל, ועכשיו כשאני רואה את צו הסיפוח אני פשוט לא יודע מה לעשות עם עצמי. אני יודע שכך חייל באשר הוא חייל הוא תורם לצבא ולמדינת ישראל והכל, אבל אני פשוט לא ארגיש מיצוי עצמי וכל מה שמסביב. אפילו תפקידים שדורשים קורסים קודמים לא קיבלתי, ולעומתי, אנשים שהיו איתי במחלקה ובכלל בפלוגה, קיבלו דווקא כן תפקידים עם קורסים קודמים וכו'. והם בכלל דפ"רים. אני בטח אהיה איזה עובד רס"ר או משהו בסיגנון.
איך המערכת הסיווג של צה"ל יכולה לפספס אותי כך? :\

נערך לאחרונה ע"י פרייווט בתאריך 21-09-2010 בשעה 18:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-09-2010, 00:17
  mr voss mr voss אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.05.07
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "הפרופיל הוא 45. >: אוי..."

אני הייתי במצב דומה. יש לי נתונים גבוהים והתמיינתי למספר מסלולים איכותיים, אך ויתרתי עליהים כדי להיות לוחם. כשבועיים לפני הגיוס הורידו לי פרופיל ל64 ולא הספקתי להתמיין לשום מקום ונאלצתי להתגייס בגיוס כלל צה"לי. ניסו למשוך אותי לכל מיני מקומות,אבל בסוף איכשהו באקראיות הגעתי למודיעין חיל הים.
יש הרבה מקרים שנופלים 'מציאות' כמוך ומנצלים את זה,אבל לפעמים באמת נופלים בין הכסאות.
התפקיד שלך הוא להתקשר באופן תמידי לחיל המודיעין ולהסביר להם את המצב,להתקשר לאנשים בכירים שאתה מכיר ולהביא את המקרה שלך למודעות אנשים עם הכח להשפיע!
שיהיה בהצלחה!

ישן 22-09-2010, 00:25
צלמית המשתמש של RedBlossom
  RedBlossom RedBlossom אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "איך נפלו גיבורים."

כמו כולם, אני מציעה לך להמתין ולראות לאן בדיוק הגעת ומה תפקידך.
אם עדיין לא תיהיה מרוצה, השלב הבא זה לדבר עם המפקד ולבקש שיחה עם גורמים יותר בכירים
שיכולים להזיז אותך תפקיד בתוך היחידה. אולי יהיה תפקיד שתאהב שם ואולי אפילו ישלחו אותך לקורס
ותחזור אחרי זה.
אם בכל זאת לא תרצה אף תפקיד משם - אאל"ט אתה רשאי לבקש קורס מהצבא, אני לא בטוחה איך זה
עובד, אבל למיטב זכרוני, הם חייבים לתת לך קורס בסיס אחד לפחות. הבעיה בזה שאתה לא הולך
לבחור את הקורס, וזה יהיה קשה לשכנע אותם לתת לך קורס שאתה רוצה.
אם באמת שאתה מגיע לשלב הזה, כדאי שתתחיל לחפש לך מקצוע מתוך הרשימה ולסמן לך אותו כמטרה,
אם יראו שאתה לא יודע מה אתה רוצה מעצמך, לא ישימו עליך

בהצלחה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 22-09-2010, 02:06
צלמית המשתמש של hellfrost
  hellfrost hellfrost אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.09
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "איך נפלו גיבורים."

אני רוצה להעיר הארה (הטעות במקור).

קשה לי להאמין שאני מביא את נקודת ההסתכלות המערכתית, אבל מילא...

אתה צריך להבין שצהל משבץ אנשים לתפקידים בצורה שהיא מאוד לא אבסולוטית. הרעיון הוא לשבץ אנשים לתפקידים שיתאימו להם (האנשים לתפקידים, לא הפוך) בכמה שפחות השקעה, מיון עולה משאבים לצבא. חוץ מזה התאמה של אנשים של אנשים לתפקידים זה גם לא משהו אבסולוטי. יש תפקידים שיש להם קב"א מינימלי, אבל חוץ מזה הרעיון הוא ליצור הטרוגניות מסויימת ביחידות ובתפקידים. כלומר לערבב כאלה עם קב"א 56 עם קב"א 46 בשביל ליצור איזושהי התפלגות הגיונית בתפקידים וביחידות...

אתה חייב להבין, שהצבא צריך גם עובדים כליליים עם קב"א גבוה...
ישן 22-09-2010, 10:18
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "סבור"

מה שאתה חושב, מרגיש וכו', גם אם נכון- בסופו של דבר משנה מעט יחסית לצבא הגדול שיצליח (איכשהו) להתמודד עם העובדה שלא ניצל את מירב הפוטנציאל שלך.

אני אספר זאת בהשאלה- יש לי בחור במשפחה שעכשיו הוא דוקטורנט לביוכמיה או שקר כלשהו אחר, בצבא הוא היה מש"ק תקשוב (לא יודע איך קוראים לזה בדיוק, החבר'ה שיושבים במחשוב ופותחים לך את הנעילות של היוזר) לתקופה מסוימת ואני אומר תקופה מסוימת כי בשלב מסוים הוא ארז את הפקלעות ונתן דוך הבייתה פחות או יותר, הצבא התגבר.
ההורים (יש לומר יותר מתוך תחושות אשמה מאשר אמונה אמיתית) מחזקים אותו כי היה לו אייקיו של 4 ספרות והוא קיבל 1000 בפסיכומטרי אז למה שהוא יהיה מוקדנית שירות?

אבל אם נסקור את השירות שלו נגלה שהוא עצמו חסם את אפשרויות השירות המשמעותי (אם כי לפעמים מסיבות לגיטימיות)-
למשל- הוא לא רצה להיות לוחם כי הוא פחד מהלכלוך מתחת לציפורניים, הוא לא הסכים להיות עתודאי כי לא רצה לחתום קבע ומאותה סיבה גם לא רצה ללכת לאחד המסלולים ה"מיוחדים", אז פלא ששמו אותו בתפקיד מט?

או בקיצור-
כמו שאמרו: אתמה שאתה מגדיר כתפקיד משמעותי שמתאים לך מבחינת הפרופיל תוכל למצוא רק במסלולי התמיינות או כאלו שדרשו ממך קבע, היות ולא הלכת בדרך הזאת תאלץ לתרום את מרצך במקומות נוצצים פחות.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 22-09-2010, 19:00
  בנו בנו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.09
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "אתה לא הבנת אותי. אני כן..."

אני יכול להבין אותך כי גם אני הייתי במצבך.
יש לך שתי אפשרויות (כי לא לעשות שירות מלא לא בא בחשבון):

1.להשקיע מאמצים וזמן בנסיונות מעבר לתפקיד שתהייה מרוצה בו.

איך? קודם כל תצטרך להוכיח את עצמך כמה שיותר (ורצוי בכמה שפחות זמן) ביחידה בה תיקלט. לכן רצוי שתנסה להיקלט לתפקיד שתוכל להפגין בו רצינות (לצורך העניין גם כמש"ק שלישות זה אפשרי) ולא בתור עובד רס"ר או משהו כזה. תקבל את ההמלצות שלך ותנסה את מזלך בטפסי 55 וניסוחים מרשימים. אני לא יודע אם זה יעבוד לך. אני חשבתי לעשות את זה, אבל לא עשיתי את זה, על אף שבאמת הייתה לי כל האנרגיה והמוטיבציה בעולם, ואני בטוח שטופס 55 יכול היה להעביר אותי אפילו לחמ"ן אם ממש הייתי רוצה.

2.להשקיע את המאמצים בנסיונות להעלאת פרופיל על ידי המלצות ממיטב הרופאים הפרטיים.

אני החלטתי שזאת הדרך בשבילי. לא דרך קלה יותר, אפילו להיפך, כי כאן נדרשים מאמצים בפגישות מול רופאים שיכתבו חוות דעת, ולאחר מכן העברת חוות הדעת לוועדה רפואית בצה"ל. רק בהמשך מגיע טופס 55 (שהוא דווקא מתקבל די בקלות כשמדובר במעבר מג'וב לקרבי).
ישן 22-09-2010, 13:17
  בנו בנו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.09
סופחת לבקו"ם לחודש בערך?
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "סבור"

זה קורה שלוש פעמים בשנה, בתקופה של הגיוסים הקרביים. היית בפלוגה של "עזר לגיוס" אני מניח.

זה דבר די ידוע שהרבה מהמסופחים נשארים בבקו"ם במקום אליו היו מסופחים.
אכ"א 344 זה מקום יחסית בסדר (אבל זה עדיין בבקו"ם ככה שזה זוועת עולם). זה ליד הבניין הכתום של מיטב.

הייתי במצב דומה לשלך (הייתי עם פרופיל 64). יכולתי לנסות לתעל את כל האנרגיה והזמן שלי כדי לעבור לתפקיד חביב בחמ"ן, אבל לבסוף החלטתי שלא שווה לבזבז זמן על זה, והחלטתי להשקיע את מירב המאמצים שלי בהעלאת פרופיל ואח"כ שליחת טופס 55 למעבר ליחידה קרבית.

לא משנה מה תבחר, הטיפ הכי חשוב שאני יכול לתת לך הוא שפשוט תיקלט כבר ביחידה כלשהי, כי רק כשאתה בתוך יחידה אתה יכול לנסות להתחיל תהליך של יציאה למקום אחר (ולא משנה לאן). בנתיים אתה תלוי באוויר וזה לא טוב, ואני אומר לך את זה מנסיון (נקלטתי ביחידה הקודמת שלי רק שבועיים מסוף הטירונות.
ישן 23-09-2010, 18:43
  Vani Vani אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.10
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי פרייווט שמתחילה ב "האמת היא שדי הרגעתם אותי. אני..."

ציטוט:
צה"ל כמו בכל צבא אחר, שום דבר לא באמת בטוח

תיקון קל: בצה"ל כמו בכל דבר אחר בחיים שום דבר לא בטוח.

טבח ואפסנאי אלה לא תפקידים שמקבלים בכפייה אלא במקרים נדירים מאוד. לא ידחפו אותך בכוח לתפקידים האלה, כי יש מספיק חיילים שאלה השאיפות שלהם בחיים והם נלחמים על תפקיד כזה. כשתגיע ליחידה, סביר להניח שיהיה לך ראיון עם מפקד כוח אדם, שליש או משהו בסגנון. תנסה ליצור רושם טוב ותקבל תפקיד טוב. גם אם לא, יש לך מספיק זמן לשנות את ההחלטה. יחסית קל לעבור תפקידים בתוך היחידה.

צא מהגישה שעובד כללי עם נתונים גבוהים ומוטיבציה הוא פוטנציאל מבוזבז. בעובד כללי עם מוטיבציה יש הרבה יותר פוטנציאל ותפוקת העבודה שלו יותר גבוהה מזו של בעל סיווג מקצועי כלשהו. נכון שסיווג מקצועי זה יותר מגניב ויותר מועיל עבורך לאזרחות, אבל לא בהכרח יותר מועיל לצבא.

בהצלחה.
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:57

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר