03-09-2010, 12:34
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
אתה ממשיך להעלות את נושא הראוטר, כאילו מדובר באיזשהוא קסם. ראוטר (כפי שכבר כתבתי), הוא פשוט מחשב עם כרטיס רשת אלחוטי רגיל. מה שאתה אומר היום שלא עובד לך כמו שצריך. אתה רוצה לקנות ראוטר אלחוטי שלא יעבוד לך באותה מידה? תפאדל.. בזבוז כסף לדעתי...
אתה יכול לקנות כרטיס רשת (מעפאן) עם אנטנה חיצונית (מעפאנה שמגיעה איתו, כדי לצאת ידי חובה), ואז כך למקם את האנטנה במיקום שקולט הכי טוב. אבל שוב, אם אתה על קצה גבול היכולת של הטכנולוגיה כבר עכשיו, לא בטוח שזה יעזור במשהו. אם אתה פשוט רחוק, אז אתה רחוק, וזה לא משנה אם זה 5 ס"מ ימינה או שמאלה (אא"כ יש לך מזל).
הפתרון שאני הצעתי הוא אנטנה כיוונית - כלומר אנטנה שדואגים למקד את יכולת הקליטה/שידור שלה לכיוון מסויים, כך שפחות אנרגיית שידור מתבזבזת לכיוונים לא נחוצים, ובמקביל, פחות רעשי סביבה נקלטים באנטנה... דברים שאמורים לשפר את ביצועי השידור. בכמה? לא יודע, תלוי ב"רעש" הסביבתי שלך. אבל יש סיכוי יותר טוב שזה יעבוד (בהנחה, כמובן, שאתה דואג לכוון את האנטנה הזו בדיוק לכיוון הנכון...). ואני מדגיש: זה סיכוי, לא יותר מזה. אל תאשים אותי אם גם זה לא עזר... הכי טוב זה לקחת מוצר כזה להתנסות עם הסכמה של המוכר (בכתב) להחזירו במידה שהוא לא מתאים לצרכיך (שים לב: מתאים לצרכיך, לא "לא עובד", המוצר בהחלט יכול לעבוד, אבל לא להתאים לצרכיך...)
אין לי עוד רעיונות מעבר לזה...
|