04-01-2011, 13:40
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.01.09
|
|
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "מה קרה? המסיכה נתלשה וקצת קר לך בפנים? תשאיל ברדס מפלסטיני בפעם הבאה שאתה מפגין"
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי .ישראלה היפהפיה
בסיס ההשוואה שלך בין סכסוך דתי לאומי מר לקבוצה בעם היהודי שאין בינה לבינך סכסוך שכזה - 'היא הנותנת' באשר לבסיס עולם המושגים שלך: גזענות כלפי חלק מהיהודים, גזענות כלפי כלל היהודים שאינם אתה ומציאת מסתור ע,י זעקות 'אפרטהייד' גם כשהדבר אינו ממין הענין.
|
ערביי ישראל הם אזרחי המדינה, שאמורים להיות שווי זכויות לכל דבר ועניין. לא משנה איך תסובב את זה, וכמה תספר פה על הסכסוך ההיסטורי בין היהודים לערבים, עדיין מתן יחס שונה לאזרח בישראל על רקע היותו ערבי, הוא בגדר גזענות, בדיוק כמו שמתן יחס שונה ליהודי ממוצא מזרחי על רקע המוצא שלו הוא גזענות, ואין לי שום בעיה לחזור על הטענה הזאת עוד עשר פעמים. מתן יחס שונה לאזרח ערבי, כי הוא ערבי, זו גזענות לא יותר ולא פחות ממתן יחס שונה לאזרח עולה ברית המועצות רק בגלל שהוא עולה מברית המועצות (הנה קבוצה שאני כן משתייך אליה, גם פה תטען שאני גזעני כלפיה?).
ציטוט:
|
אם בשיא המלחמה של ארה"ב מול יפן היית משתמש בנימוק המשווה את שחורי ארה"ב הלוחמים בצבאה וחיים כחלק אינטגרלי מהחברה האמריקאית לאויב היפני ואפילו בשביל טענה לגיטימית כנגד כליאת יוצי יפן במחנות ההסגר - אין ספק כי היה הדבר מעיד על גזענותך. קל וחומר במקרה הנוכחי על הבדלי אופי הסכסוך, משכו והקבוצות הנידונות.
|
אם הייתי אומר שאסור לנהוג בגזענות כלפי אזרחיה היפנים של ארה"ב באותה מידה כמו שאסור לנהוג בגזענות כלפי אזרחיה השחורים, הדבר ממש לא היה מעיד על גזענות מצידי. זה שאתה אומר שאסור לי לשוות ערבים למגזרים אחרים זו גזענות. אני טוען שאסור להפלות נגד ערבים כמו שאסור להפלות נגד אף קבוצה אחרת, ואתה מוזמן לנסות להמשיך לשכנע את עצמך שהטענה הזאת היא טענה גזענית.
ציטוט:
|
אפשר וצריך לנהל דיון על הנסיבות בגינן שיעור הפשיעה בקרב האזרחים הערביים בישראל גבוה משמעותית משיעורם באוכלוסיה. אפשר וצריך להתווכח בסוגיה האם הדבר נובע מקיפוח אמיתי, מתחושת קיפוח מדומה, מתחושת ניתוק וזלזול בחוק, מהסתה פוליטית ודתית וכמובן כחלק מאלימות לאומנית. כל הנימוקים וההשערות לגיטימיים אך השתקת הויכוח ועצירת העברת המידע על ידי זעקות קוזק נגזל אודות גזענות - היא הבלתי לגיטמית.
|
מסכים לגמרי.
צריך לנהל שיח כזה, כמו שצריך לנהל שיח לגבי הסיבות לפשיעה מוגברת בכל מגזר אחר במדינה, בו קיימת פשיעה מוגברת.
ציטוט:
|
כשמישהו יטען שאלימות ערבית, מזרחית, ורשאית ורומאית מקורה בגנטיקה - אזי תצרח בקול ובצדק כי זו גזענות ואני מבטיח שלא לקלקל לך את המסג' העצמי.
|
כי גזענות יכולה להיות רק על רקע גנטי?!
אגב, נימת הדברים שלך הן בכותרת והן במקומות אחרים בשרשור הזה היא לא לכבודך.