16-06-2011, 21:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.10
|
|
מוזר לי שהיא פנתה לכל כך הרבה דרגים מעליו וזה עדיין לא עזר. במחשבה שניה הגיוני שזה עדיין לא עזר, כי שבועיים זה זמן קצר במונחים של צבא (הכל זז מאוד לאט). הם אפילו לא הביעו נכונות לעזור או לפתור את הבעיה? יכול להיות שהיא לא הציגה את הבעיה בצורה משכנעת (גם זה יכול לקרות)? מהניסיון שלי, המפקדים בצבא די חסרי סבלנות, שומעים ומטפלים בבעיות כאלה יום יום והם קצרים בזמן, לכן יש להם שמיעה סלקטיבית, אז צריך לשבת ולדבר איתם בסבלנות, באורך רוח והמון כושר שכנוע בשביל שהם יבינו אותך כמו שצריך. כבר קרה לי שמפקדים הביעו נכונות לעזור במצבים מסויימים ולמרות זאת שום דבר לא עזר. רק בדיעבד הסתבר לי שהם הבינו אותי לא נכון ופעלו בצורה שגויה לא בכוונה.
אם חברה שלך לא תבין איך להתנהל נכון בצבא, אז לא יעזור לה לשרת גם בתור מתנדבת, כי גם בתור מתנדב היא תסבול מהאטימות של הצבא.
בכל אופן, אני אפרט בכיף על התהליך. בעקרון התהליך שונה בין מלש"ב לחייל. למלש"ב כל תהליך ההתנדבות לוקח כמעט שנה בממוצע, לחיילים שכבר התגייסו כל התהליך לא לוקח יותר מכמה שבועות. חברה שלך כבר חיילת אז מן הסתם התהליך יהיה קצר בשבילה.
קודם כל, היא צריכה לפנות לרופא הצבאי שהתחיל לטפל בה. הרי הוא בעצמו הביע תמיהה בקשר לגיוס שלה בהתחשב במצבה הרפואי, אז אני מאמין שהוא יתן לה את ההמלצות המתאימות ויפנה אותה לוועדה רפואית שתחליט אם היא יכולה להמשיך בשירות. במידה ובוועדה יחליטו לתת לה פטור, היא תשוחרר מהצבא, ואז היא צריכה לפנות לתא מתנדבים בבקשה להתנדב (אני חושב שכיום אי אפשר לפנות ישירות לתא, אלא למיטב או לשכת הגיוס הקרובה לביתה). ברגע שהתיק האישי שלה מגיע לתא מתנדבים, הם מתחילים לטפל בה, מזמנים אותה לוועדה רפואית אצל רופאת מתנדבים, ובסוף הוועדה הרופאה מחליטה אם היא כשירה לשרת בצבא למרות הפטור. בוועדה היא גם קובעת מה יהיו הפטורים שלה, שהם מן הסתם פטורים מחייבים ואף אחד לא יכול לשנות אותם מלבד רופאת המתנדבים, שהיא הסמכות הרפואית הצבאית היחידה על מתנדבים.
אחרי הוועדה היא תחזור לצבא תוך זמן קצר. היא כן יכולה לחזור לתפקיד הנוכחי שלה בתנאי שרופאת המתנדבים קובעת בועדה שהיא כשירה אליו ובתנאי שהמפקדים מוכנים לקבל אותה בחזרה.
כאשר היא תתנדב, היא תעבור לרפואה אזרחית, כלומר היא יכולה לעשות מנוי בקופת חולים ולעשות את המעקב הרפואי שלה בקופת חולים ובבתי חולים אזרחיים. גימלים היא מקבלת מרופא המשפחה שלה במידה והיא צריכה. בקיצור, כל הטיפול הרפואי עובר לאזרחות, אבל כמובן היא יכולה לגשת למרפאה בבסיס במידה והיא לא מרגישה טוב כאשר היא בבסיס.
יכול להיות שהיא תקבל תוספת לשכר מכיוון שהיא משתמשת בתרופות והצבא לא מספק למתנדבים תרופות. התוספת יכולה להגיע ל 250 ש"ח לחודש, אם אני לא טועה. לרוב מקבלים פחות מזה אפילו שהתרופות יותר יקרות.
מה ההבדל בין שירות של מתנדב לשירות של חייל רגיל?
ההבדל בא לידי ביטוי רק ברובד הרפואי. כמו שפירטתי כבר בהרחבה, מתנדבים מטופלים ע"י רפואה אזרחית וחיילים רגילים מטופלים ע"י רפואה צבאית. חוץ מזה אין שום הבדל. מתנדבים הם חיילים לכל דבר. הם עושים את כל מה שהאחרים עושים בהתאם למגבלות ולפטורים שלהם (הפטורים לא עושים שום הבדל, כי גם לחיילים רגילים יש פטורים).
אני יכול להגיד לך שאני משרת כבר מעל שנה בצבא, ויש הרבה אנשים שאני בקשר איתם יום יום בבסיס והם עדיין לא יודעים שאני מתנדב. לא שאני מנסה להסתיר. אני מאוד גלוי בקטע הזה. פשוט אין הבדל, לכן חלקם לא יודעים.
מה החשיבות שלו?
אני לא בטוח שהבנתי את השאלה, אבל אנסה לענות בכל זאת. לדעתי זה חשוב מאוד, והרבה מאוד אנשים מעריכים חיילים מתנדבים. מפקדים במיוחד אוהבים מתנדבים, כי לרוב הם חדורי מוטיבציה ועושים יותר מחיילים רגילים. בנוסף לזה, מתנדבים לא תופסים תקן ביחידות, לכן מפקדים אוהבים לקלוט מתנדבים ליחידות שלהם. הם כוח עבודה נוסף שיכול רק להוסיף ולא לגרוע, גם אם הם מוגבלים מבחינת תורנויות וכו'.
בכל מקרה, אני עדיין ממליץ לשקול אם כדאי לה בכלל להמשיך בשירות צבאי כלשהו, אם היא כל כך סובלת בצבא. המנטליות של המפקדים לא בהכרח משתנה מול מתנדבים.
בהצלחה בכל דרך שהיא תבחר.
|