01-05-2011, 22:43
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.08.06
|
|
|
רשלנות בצבא| שאלה
אני שואל על חברה שלי: היא חולת לב מלידה, לוקחת כדורים כל יום קבוע ולעיתים יש לה טכיקרדיה.
במצבים של לחץ, התרגשות או רגשות חזקים אחרים היא חשה לא בטוב בגלל דופק מהיר.
הצבא עשה לה בעיות בגיוס והיא התעקשה להתגייס ולשרת בתפקיד בהתאם ליכולתה ובסוף קיבלו אותה והיא עשתה קורס בחיל קשר. (יש לה בלב בעיה דומה לבעיה שבגללה מייקל לואיס לא התגייס לצבא)
לפני שבועים לאחר סיום הקורס היא קיבלה הצבה בבסיס בו תשרת. היום היה לה תור לרופא, המפקדים שלה לא שיחררו אותה לתור והיא פספסה אותו ולבסוף הצליחה לקבל שירות אצל הרופא והוא כתב לה מכתב בו כתוב במפורש שבגלל הבעיה שיש לה בלב, היא חייבת להימנע מפעילויות שיש בהן לחץ כלשהוא כמו שמירות, תרגילים וכו', הרופא שבדק אותה היום אף התפלא איך גייסו אותה לצבא.
כשהביא את המכתב למפקדה, המפקד הודיע לה חד משמעית שהוא לא מקבל את המכתב ושהיא תעשה הכל ללא התייחסות לבעייתה הרפואית למרות ההוראות של הרופא.
מקרה זה הוא רשלנות חמורה, לא ייתכן שאדם חולה לב לא יקבל התייחסות ראוייה לבעיה, דבר שעלול לגרום לתוצאות מסוכנות.
מה היא יכולה לעשות כנגד המפקד וכדי לקבל את היחס וההקלות להן היא ראויה? למי עליה לפנות כדי לקבל את העזרה הטובה ביותר בהקדם?
אשמח לעזרה ותשובה רצינית, סליחה על החפירה, אני מעוניין שמי שעוזר יידע כמה שיותר פרטים על המצב...
תודה!
|