לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-02-2013, 16:02
  hamedinai hamedinai אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.08.11
שוב סוחר נשים אכזרי במגזר שאינם שומרי מצוות תורתנו הקדושה

http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1936713
חתכה ורידים אך קיבלה הוראה לספק שירותי זנות ב"שרוולים ארוכים"

הפרקליטות הגישה הבוקר כתב אישום נגד גיא חסיד - חבר נוסף ברשת הסחר בנשים הגדולה בישראל, החשוד כי הפעיל את בית הבושת של הארגון בקפריסין.

---------------------------
איפה תשב אישה באוטובוס זה לא הטריד אותו, העיקר שתספק לו שירותי מין.

שוב בחורה הוטרדה באוטובוס ע"י חרדים.

https://sites.google.com/site/hamedinai/

נערך לאחרונה ע"י hamedinai בתאריך 25-02-2013 בשעה 16:20.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-02-2013, 16:17
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
רק שאתה נילחם נגד קוראי פרש, לא נגד התיקשורת
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "במלחמה כמו במלחמה"

אגב, כשאני קורא את הכתבה, גם בלי הכותרת שלך, ברור לי שמדובר בחילוני או לכל הפחות בלא חרדי. זה שזה כל כך ברור לי זו מחמאה גדולה למגזר הזה ועדות לכך שיש גבול למה שניראה לך כיכולת של התיקשורת ליצור מציאות חברתית יש מאין. יש פשיעה מסוגים מסוימים במגזר החרדי ברמה דומה לפחות לזו שבמגזרים אחרים ולעיתים רלוונטי לציין שמדובר בחרדים במקרים אלו. למשל, כשמדובר באירועי הטרדה על רקע דתי, כמו בעניין האוטובוסים שהתייחסת אליו, או במקרה של עבירות מין בקטינים בידי מכרים ודמויות סמכות. היות ומדובר במגזר שבו נהוג לא לדווח ואף להטיל סנקציות על הקורבן, ציון המגזר חשוב כדי לקדם מדיניות של העלאת מודעות וקיום בקרות בתוך מערכת החינוך החרדית וכדומה. אותו כנ״ל גם לגבי קיבוצים שגם שם היה נהוג לפחות בעבר לסגור דברים בתוך הקהילה אם בכלל להתייחס ולא לטמון הראש באדמה, ואותו כנ״ל ביחס לערבים ועבירות ״כבוד המשפחה״ שייחודיות למגזר הזה ושהגיע הזמן לעקור מהשורש.

נערך לאחרונה ע"י קגנס בתאריך 25-02-2013 בשעה 16:26.
ישן 25-02-2013, 19:48
מנהל

אז זהו שקצת חשבתי על העניין והעמדה שלי הפכה מעט מורכבת יותר
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי shruki שמתחילה ב "אני די בטוח שלי פעם כתבת שאתה..."

אני מסכים שכשמדובר בתופעות שאופיניות למגזר מסוים ושיש מה לעשות לגבי זה, יש ערך לציון הרקע. במקרה הנוכחי של הטלפונאי האלים -לאו דווקא. בריונות היא לא משהו שייחודי למגזר מסוים, ושונות יש גם בתוך המגזר היהודי בין מוצאים שונים (לפחות אם נאמין לסטריאוטיפים). מצד שני, רצח על כבוד המשפחה מאפיין את הערבים באופן בלעדי כמעט. רצח בנות זוג מתרחש בכל המגזרים אבל נפוץ מאוד בקרב העולים מאתיופיה. לדיווח כאן יש ערך ממשי של רושם מצטבר ביחס לתופעה שממנו סובלים בתןוך אותם מגזרים ושיש לטפל בהם ברצינות. כנ"ל לגבי עבירות ניצול מיני בחברות סגורות (חרדים, קיבוצים וכו'). בוודאי ובוודאי כשמדובר במסתננים שכן יש לזה השלכה משמעותית על הויכוח אם ועד כמה לאפשר כניסה והישארות. אומנם הסטטיסטיקה היא עניין לגורמים שחוקרים זאת בצורה מסודרת, אבל למקרים מצטברים יש סיכוי להשפיע על הציבור ללחוץ על גורמי המימשל לנקוט בצעדי מנע משמעותיים. ושוב, אני לא חושב שזה רלוונטי לרוב סוגי הפשיעה. זה רלוונטי רק כשמדובר כשיש ערך מעבר לחיזוק סטריאוטיפים ודיעות קדומות.
ישן 25-02-2013, 22:39
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אז זהו שקצת חשבתי על העניין והעמדה שלי הפכה מעט מורכבת יותר"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
ושוב, אני לא חושב שזה רלוונטי לרוב סוגי הפשיעה. זה רלוונטי רק כשמדובר כשיש ערך מעבר לחיזוק סטריאוטיפים ודיעות קדומות.

לכן טענתי בדיון אחר, שחשוב שהמשטרה תפסיק עם מדיניות ה-PC, ותתחיל לפלח נתונים גם בפשיעה מגזרית. נתונים סטטיסטיים לא באים לחזק סטיגמות אלא מציגים עובדות בלבד. ואני מקווה שברור לכולם, שאי אפשר להאשים עובדות בגזענות.

מן הסתם ניתן להטות סטטיסטיקה באמצעות הכלים שיש לסטטיסטיקאים, אבל כאשר זה חשוף לציבור, זה נתון לביקורת של כולם, כולל חוקרים שיכולים להשתמש בנתונים בשביל לחשוף בפני הציבור הטיות מגמתיות. כמובן שחוקרים מטעם מסגרות שונות יכולים להביע את דעתם ולהציג את המסקנות שלהם על סמך הנתונים שהתפרסמו, ובמידת הצורך לדרוש (באמצעות לחץ ציבורי) מהמשטרה לפרסם פילוחים נוספים שלדעתם רלוונטיים.

ציון המגזר בפשיעה שחוזרת על עצמה חסר ערך כאשר אין נתונים מדוייקים. אני לא טוען שהוא לא חשוב בפני עצמו, אבל בהחלט כדאי שזה יהיה מלווה בנתונים מדוייקים מהמשטרה, שאפשר להעמיד מולם את המקרה הספציפי שעומד על סדר היום, על מנת שיהיה יותר נפח לדיון התקשורתי.
ישן 25-02-2013, 23:06
מנהל

vn
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי Vladin שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס]ושוב, אני לא חושב..."

המשטרה עד לא מכבר הייתה מפרסמת נתונים כאלה, אם כי באופן חלקי שמלמד על בעייתיות העניין. למשל, לא דיברו שם על "ערבים" אלא על מוסלמים. ומה לעשות, יש גם ערבים לא מוסלמים ואולי גם מוסלמים לא ערבים (אם כי מן הסתם האחרונים זניחים). גם מבחינת אפיון הפשיעה הייתה בעיה, ואף גדולה יותר. למשל, בתחום האונס יש שיעור השתתפות ערבי מעל הממוצע, אבל הרחק ממה שאפשר לכנות כדומיננטיות או משהו כזה. אבל אם מדברים על "אונס בידי זר", הרי שבפורום היה ויכוח ממושך עד כמה בזה יש להם "מונופול". הבעיה הייתה שהמשטרה עצמה לא עשתה פילוח כזה (בעיה דומה הייתה עם הטענה שמתסתננים עושים פחות עבירות מכלל האוכלוסיה-אם מתמקדים בעבירות מסוימות התמונה אחרת). לכן הסטטיסטיקה בכל מקרה לא תספק לגמרי. על כל פנים, חשיפת פשיעה מגזרית איננה בהכרח לרעת המגזר שנסקר. אני לא מדבר רק על הקורבנות בתוך אותו מגזר שיכולים להינצל בזכות הגברת מודעות ולחץ לאכיפה, אלא גם על כך שמגזרים שונים בארץ ובעולם טוענים לקיפוח ואחת מהעדויות לכך, לדידם, היא שיעור המעורבות הגבוה בפשיעה של בני המגזר שלהם. ש"ס בזמנו הדגישה, למשל, שליוצאי מרוקו ייצוג לא פורפורצינואלי בבתי הסוהר (אני חושב שהם אפילו דיברו על כך שרוב האסירים אז היו ממוצא זה). לדידי, זה הכל צריך להיות נתון לשיקול דעת זהיר. פירסום סטטיסטיקה מדויקת שונה מאיזכור פרטים שיוצרים תחושת "נידמה לי" לגבי מגזרים מסוימים בגלל כל מיני הטיות קוגניטיביות שיש לכולנו.
ישן 25-02-2013, 23:37
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "vn"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
על כל פנים, חשיפת פשיעה מגזרית איננה בהכרח לרעת המגזר שנסקר. אני לא מדבר רק על הקורבנות בתוך אותו מגזר שיכולים להינצל בזכות הגברת מודעות ולחץ לאכיפה, אלא גם על כך שמגזרים שונים בארץ ובעולם טוענים לקיפוח ואחת מהעדויות לכך, לדידם, היא שיעור המעורבות הגבוה בפשיעה של בני המגזר שלהם. ש"ס בזמנו הדגישה, למשל, שליוצאי מרוקו ייצוג לא פורפורצינואלי בבתי הסוהר (אני חושב שהם אפילו דיברו על כך שרוב האסירים אז היו ממוצא זה). לדידי, זה הכל צריך להיות נתון לשיקול דעת זהיר. פירסום סטטיסטיקה מדויקת שונה מאיזכור פרטים שיוצרים תחושת "נידמה לי" לגבי מגזרים מסוימים בגלל כל מיני הטיות קוגניטיביות שיש לכולנו.

אני לא דורש לפרסם נתונים כאלה בשביל לפגוע באוכלסיות שבהן הפשיעה נפוצה יותר, אלא דווקא כי אני חושב שזה יכול לעזור לקורבנות הפוטנציאלים, ובין היתר כי פרסומים כאלה עשויים לחשוף עוולות, במידה ונעשית אפליה בענישה.

אם אכן בתי הסוהר היו מלאים ביוצאי מרוקו (ביחס לגודלם היחסי באוכלסיה), אז אני בתור אזרח הייתי רוצה לדעת על זה, לטוב ולרע. נתון כזה יכול להוביל לאחת משתי מסקנות אפשריות (אם מישהו יכול לחשוב על עוד אופציה, אשמח לשמוע):
1. יוצאי מרוקו אכן סרחו יותר.
2. היתה אפליה כנגד יוצאי מרוקו והענישה כנגדם לא היתה מידתית.

מבחינתי, המשטרה והשב"ס נדרשים לפרסם רק נתונים יבשים ופילוחים בהתאם לדרישת הציבור (הכל בגבול הטעם הטוב כמובן, ורק במידה ויש הסבר טוב לדרישות). לא תפקידם לפרסם מסקנות בנושא. את המסקנות יואילו בטובם להביא לנו אנשי מקצוע מכל התחומים (קרימינולוגים, אנתרופולוגים וכדומה). תסכים איתי שזה יוסיף נפח לדיון התקשורתי ויתרום למיגור תופעות פסולות.

אני אסביר לך את הבעייתיות בפרסום מוצא של פושע וקורבן (בידיעות תקשורתיות). נניח שאנחנו שומעים חלילה על עוד מקרה של אתיופי שהורג את אישתו. ונניח שהתופעה היתה נפוצה יחסית פעם. איך אנחנו יודעים שהמקרה הספציפי הזה הוא לא המשך ישיר של התופעה? יכול להיות שהתופעה הפסיקה ועכשיו היקף התופעה דומה להיקף בעדות אחרות? בהחלט כן. לכן אני חושב שנתונים יבשים הם כלי חשוב שיכול אפילו לכבות שרפות תקשורתיות.

אני מדגיש שהשימוש בדוגמא של האתיופים לא מבוססת על כלום, ואני לא יודע מה באמת קורה בעדה. אני משתמש בה כדוגמא כי הנושא עולה בכל פעם כאשר יש רצח של אישה בעדה, ואני חושב שבמקרים כאלה חשוב לראות נתונים אמיתיים נגד העיניים. אין כוונה לפגוע באף אחד, ואני מצטער בפני כל מי שמרגיש נפגע
ישן 25-02-2013, 16:26

חשש שגם המשטרה והפרקליטות מחפים עליו. ייתכן גם התקשורת...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "שוב סוחר נשים אכזרי במגזר שאינם שומרי מצוות תורתנו הקדושה"

http://www.haaretz.co.il/news/law/1.1936713
במקביל, הגיעו תלונות נוספות למשטרה על סחיטות באיומים לכאורה שביצע דגמי בפרויקטים נוספים השייכים לו או למקורביו – אך תלונות אלו נסגרו. למרות הרשעתו וחרף התלונות הנוספות שהוגשו נגדו, הפרקליטות והמשטרה המשיכו להגן על דגמי ואף תמכו בבקשותיו לבית המשפט כי החיסיון על שמו לא יוסר.

---------
כמעט ולא מוזכר בכותרות ראשיות. במקום זה הם מוצאים דברים שוליים ביותר להתעסק איתם.

ישן 26-02-2013, 12:41
  שרקן שרקן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.02
תגובה למדינאי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "שוב סוחר נשים אכזרי במגזר שאינם שומרי מצוות תורתנו הקדושה"

כן. אפילו אני מבין שאתה רוצה למחות על איזכור השיוך העדתי / מגזרי של העבריינים, בעת פרסום דבר מעצרם או תוצאות מעשיהם (חרדים - במקרים עליהם אתה מוחה).

עם זאת, עליך להבין שהבידול שהחרדים כופים על עצמם, העליונות והמורמות מעם שהם משדרים, ההתנשאות המובנית וה"ידיעה" שהם ורק הם מייצגים את היהדות ה"אמיתית", כל אלו גורמים למושאי אותה התנשאות לצהול ולעלוץ כשמתברר ש"המלך הוא עירום".

ועוד משהו: הביטוי "כלב נשך אדם - לא שווה ידיעה בעיתונות, אדם נשך כלב - שווה ידיעה בעיתונות" משחק (במקרים רבים) לטובתכם.

ואסביר:

החברה החרדית מוכרת בציבור כחברה עם פחות אלימות ופחות פשיעה מהחברה החילונית. כשיפסיקו להרים גבה (כלומר לאזכר בתקשורת) את חרדיותו של אנס / גנב / פדופיל / פורע חוק, תדע שמצבכם לא השתפר אלא הורע מאד.

למה?

כי זה סימן שההתנהגות הזו בקרב החרדים כבר כך כך נפוצה ומוכרת, עד שאיננה גורמת לתמיהה ואיננה מצדיקה התייחסות מיוחדת.
ישן 26-02-2013, 12:43
  שרקן שרקן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.06.02
תגובה למדינאי

כן. אפילו אני מבין שאתה רוצה למחות על איזכור השיוך העדתי / מגזרי של העבריינים, בעת פרסום דבר מעצרם או תוצאות מעשיהם (חרדים - במקרים עליהם אתה מוחה).

עם זאת, עליך להבין שהבידול שהחרדים כופים על עצמם, העליונות והמורמות מעם שהם משדרים, ההתנשאות המובנית וה"ידיעה" שהם ורק הם מייצגים את היהדות ה"אמיתית", כל אלו גורמים למושאי אותה התנשאות לצהול ולעלוץ כשמתברר ש"המלך הוא עירום".

ועוד משהו: הביטוי "כלב נשך אדם - לא שווה ידיעה בעיתונות, אדם נשך כלב - שווה ידיעה בעיתונות" משחק (במקרים רבים) לטובתכם.

ואסביר:

החברה החרדית מוכרת בציבור כחברה עם פחות אלימות ופחות פשיעה מהחברה החילונית. כשיפסיקו להרים גבה (כלומר לאזכר בתקשורת) את חרדיותו של אנס / גנב / פדופיל / פורע חוק, תדע שמצבכם לא השתפר אלא הורע מאד.

למה?

כי זה סימן שההתנהגות הזו בקרב החרדים כבר כך כך נפוצה ומוכרת, עד שאיננה גורמת לתמיהה ואיננה מצדיקה התייחסות מיוחדת.
ישן 27-02-2013, 13:28

סיפורי גן ילדים...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי שרקן שמתחילה ב "גאוות יחידה היא דבר..."

הוא הוציא לי לשון, הוא התגאה, הולך עם האף למעלה.

אני כבר מזמן התבגרתי מזה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שרקן

גאוות "אני ואפסי עוד" - לגיטימית הרבה פחות (ומזמינה עקיצות באותן פעמים בהן מתברר שאין לה כיסוי).

לעולם לא תמצא צדיק אמיתי שיכריז על עצמו "אני צדיק"

לעולם לא תמצא ענו אמיתי שיכריז על עצמו "אני צנוע"
.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:10

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר