תוכן השאלה
שלום רב אדוני הרב...יש לי שאלה...תגיד לי מה הקטע שצריכים לשמור נגיעה?כאילו מה אם אני אוהבת מישהו ואני רוצה לקיים איתו יחסי מין למה שאני לא אוכל לקיים זאת ע"פ הדת? אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי... בברכה שולמית.........
תוכן התשובה
תשובה לשולמית, כמחולת המחניים – וזהו הקטע המבוקש:
יחסי מין יש בהם משהוא מקודש, מפני שהם נבראו עם האהבה, כדי שהאדם ידמה לבוראו, ויביא לעולם מכוח בוראו, יצורים חדשים בדמותו כצלמו, ילדים. יחסי מין הם קרובים מאוד אל קדושת היצירה, - לחבר איש ואישה באהבה כדי ליצור הריון ולידה. מכאן גם עוצמתה הכבירה של החוויה המינית.
אמצעי המניעה , ובפרט הגלולה למניעת הריון, הפכו את יחסי המין למעשה של חול במקרה הטוב, ולתועבה במקרה הרע, מפני שהם סילקו הצידה את התכלית הטבעית של יחסי המין. נכון, בין איש ואשה מותרים גם יחסים שלא לשם הריון, שהרי כל איש מתחייב בכתובה לחיות עם אשתו, על פי העונה המקובלת, וזה קושר אותם יחד באהבה, ומציל את שניהם מעבירות. אולם יחסי מין בלי נישואין יוצרים בעיות קשות:
1. לפי הרמב"ם זהו איסור לאו מן התורה.
2. אמנם, לדעת הראב"ד והרמב"ן זה מותר, כל עוד היא מיוחדת לאיש קבוע, אבל זה נקרא בתנ"ך ´פילגש´, שם שמבטא זלזול ונחיתות. – אשה ללא קידושין וללא כתובה, שאפשר להיפטר ממנה בכל יום, בלי כלום.
3. ברוב המקרים, בחורה משלמת מחיר גופני ונפשי די כבד, בפרט אם רבו מאהביה.
4. אם הבחורה איננה טובלת לטהרתה, כמו רוב הבחורות, אז שניהם עוברים עבירה חמורה, שדומה לחילול יום הכיפורים ולאכילת חמץ בפסח.
לכן, ע"פ התורה, אם את אוהבת באמת, למה לא תינשאי לאהובך, ותשירי לו שירת אהבה טהורה?! כמובן, בתנאי שגם הוא אוהב אותך, ואתם בטוחים באהבה, וגם סומכים זה על זו, ולהפך. זו הדרך הנכונה.