24-01-2006, 02:46
|
 |
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
|
מצ"ב :)
1. לא יודע.........אם אתה אומר שאתה יודע על מה אתה מדבר,אני מאמין לך.
2. מצ"ב=מצורף בזה.
3.החיילים נשלפו מכל מיני מקומות בשיטת חבר מביא חבר.הנה קטע מאתר הצנחנים על שיטת הקבלה ליחידה.
"בראשית חודש אוגוסט 1953, עברה מפה לאוזן השמועה על הקמת יחידת פשיטה סודית ורצינית במסגרת חטיבת ירושלים. המתנדבים הגיעו מיחידות צה"ל שונות, מקיבוצים ומושבים והתייצבו למיון קפדני לפני שלמה באום או אריק שרון במחנה היחידה. חבר מביא חבר, כך זה עבד. בתחילה התייצבו במחנה "שנלר" בירושלים אחר כך בבניין משטרת אבו-גוש ולבסוף במחנה היחידה ליד שרידי הכפר סטף (בשיפולי הר איתן דרומית לקיבוץ צובה). ליחידה התקבלו בחורים שהיה בהם שילוב תכונות של יושר וצניעות, כושר גופני ואומץ לב, אהבת מולדת ורצון להקריב. לבסוף התקבלו כ - 40 איש אשר החלו באימונים שכללו סיורים וניווט למרחקים ארוכים, ירי וקליעה תוך כדי ריצה בהרים, שימוש בחומרי נפץ, חבלה, והטלת רימונים. חיילי היחידה קיבלו נשק אישי שונה מהמקובל בצה"ל, וכלל טומיגן וסכין קומנדו. הם הסתובבו ברובם בבגדים אזרחיים, במכנסיים קצרים וסנדלים, ללא משמעת צבאית מחמירה וללא יחס לדרגות או סולם פיקודי. במקום אלו פותחו ביחידה ערכי לחימה כגון דבקות במטרה, חברות, העזה וביצוע מושלם של משימות. "
לפי הידיעה שלי,ההבדל בין היחידות הממיינות להתנדבותיות הוא רק אחרי הגיוס,כשלא ניתן לוותר על יחידה ממיינת לאחר הגיוס,בניגוד ליחידה התנדבותית. ניתן לוותר על צנחנים לפני הגיוס.
כדי לעבור את הגיבוש,אתה צריך להיות בכושר גופני סביר+,ולעבור ראיון פסיכולוגי. אני לא מאמין שאחרי כל אלה לוקחים גם את הגרועים.
|