29-05-2006, 02:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.06.05
|
|
|
תשובות לשאלות שלך.
שים לב שאנשים אחרים בעבר שאלו שאלות בדיוק כמו שלך, ולא מעט שריונרים ענו עליהם. אם תחפש, תמצא המון מידע.
השירות בחיל שריון הוא קשה, והשאלה אם תסתדר או תידפק תלויה באישיות שלך. יש כאלה שמתאים להם ויש כאלה שלא. דרושה הרבה משמעת, מקצועיות, חשיבה עצמאית והרבה עבודה קשה.
כמו שחבר שלך סיפר לך, להיות בטנק שמסתער במסגרת מחלקה או פלוגה כשכולם יורים ויש אש ורעש ובלאגן זאת חוויה שאי אפשר לתאר. רק מי שהיה שם יכול להתלהב מזה בצורה כזאת.
אני יכול לתאר את זה רק כמן שילוב של נסיעה ברכבת הרים + משחק ווידאו + מיכל K300 במדורת ל"ג בעומר.
הקריטריונים, אם אני לא טועה, הם פרופיל 72 ומעלה, ובמקרים מסויימים פרופיל 64.
מומלץ מ-א-ד להגיע עם כושר גופני. רמת הכושר היא אמנם לא כמו בחי"ר, אבל יש מסעות ובטירונות - מי שיגיע בלי כושר גופני יהיה לו קשה פי 10.
משקפיים הם לא גורם מפריע.
אני לא יודע איך הולכת ההכשרה היום, מפני שהרבה מאד השתנה בביסל"ש מאז שהשתחררתי (לפני יותר מ3 שנים). בזמנים שלי מסע כומתה היה 18 ק"מ. אני חושב שהיום זה בערך פי 2, אבל אני לא חותם על זה.
החלוקה לתפקידים עובדת כך: בסוף הטירונות כל החיילים הולכים לסימולטור של תותחן (שזה בעצם טנק אמיתי שמכוון על טלויזיה שמחוברת למחשב שמריץ את ההדמייה), והשליש שמקבלים בהדמייה את הציון הגבוה ביותר הולכים להיות תותחנים.
השאר מתחלקים בין תפקיד הטען לנהג, על פי המלצות המפקד האישי, מפקד המחלקה, ומתחשבים בהעדפות שלהם, עד כמה שאפשר.
|