לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 25-06-2006, 17:34
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.05.02
הודעות: 158
לבני: מחבל הפוגע בחייל אינו טרוריסט
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "לא הבנתי, מה לא בסדר בזה לדעתך ?"

לבני: מחבל הפוגע בחייל אינו טרוריסט

יום שלישי, 11 באפריל 2006, 7:10 מאת: מערכת וואלה!

http://news.walla.co.il/?w=/8200/889673


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://mad.walla.co.il/w/18-200/202712-18.jpg]



ציפי לבני. פיגוע נגד חיילים הוא מאבק לגיטימי יותר מרצח אזרחים (צילום: יצחק אלהרר - סקופ 80)

שרת החוץ אמרה בראיון בארה"ב כי יש להבחין בין מחבל המנסה לפגוע בחיילים לבין מי שמנסה להרוג אזרחים חפים מפשע

שרת החוץ והמשפטים, ציפי לבני, אמרה בראיון לתכנית הראיונות "נייטליין" של רשת ABC, כי יש להבחין בין מחבל המנסה לפגוע בחיילים לבין מי שמנסה להרוג אזרחים חפים מפשע.

בראיון סיפרה השרה לבני על אביה, בכיר האצ"ל איתן לבני, אשר מת לפני 15 שנה, ואמרה כי "הורי לא השתמשו באלימות נגד אזרחים. אפילו בסיפור הידוע של מלון המלך דוד ארגון האצ"ל טלפן קודם למלון כדי להרחיק את האזרחים לפני הפיצוץ".

בתשובה לשאלת המראיין האם ייתכן שבאותו אופן היא לא תכנה מחבלים מתאבדים נגד חיילים בלבד טרוריסטים, היא השיבה במילה אחת – כן. עם זאת אמרה לבני, כי "אני לא יכולה לקרוא להם לוחמי חירות. אך פיגוע נגד חיילים הוא מאבק לגיטימי יותר מרצח אזרחים, תינוקות ונשים. רצח אנשים ברחובות ובקניונים זה משהו בלתי מקובל, ואני מצפה שבקהילה הבינלאומית תעשה את אותה הבחנה". בתום הראיון הוסיפה לבני, כי "מי שנלחם נגד חייל ישראלי הוא אוייב, ואנו נילחם חזרה. אבל אני מאמינה שזה לא עומד תחת ההגדרה של טרור".

בראיון לקול ישראל אישרה לבני את הדברים והדגישה, כי ביקשה לחדד את ההבחנה בקהילה הבינלאומית בין לחימה במסגרת מלחמה לבין פיגועים הפוגעים באזרחים ברחובות ישראל. לדבריה, לא מקובלת עליה העובדה שהקהילה הבינלאומית קוראת למחבלים לוחמי חירות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 25-06-2006, 18:11
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.05.02
הודעות: 158
אז מה היה לנו מאז- גם קסאמים מעזה גם מתקפה מלבנון גם מתאבד בתוך ת"א וגם חיילים הרוגים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי מקרוני שמתחילה ב "לבני: מחבל הפוגע בחייל אינו טרוריסט"

טעותה של ציפי לבני: על טרוריסטים וחפים מפשע

הצהרותיה של שרת החוץ ציפי לבני בארה"ב וברשת ב' אצלנו משקפות בלבול חמור בכמה מערכי המוסר הנוגעים למלחמה שמתנהלת בין ישראל לאויביה. מכל זה נראה שיש צורך דחוף בבירור מספר מושגי היסוד בנוגע לעימות הישראלי-פלשתיניראיון לתכנית "נייטליין" של רשת ABC שנערך בארה"ב עם שרת החוץ הזמנית, ושרת המשפטים ציפי לבני, חושף את נקודות התורפה של השקפת עולמה.

לבני אמרה בראיון שיש להבחין בין מחבל המנסה לפגוע בחיילים לבין מי שמנסה להרוג אזרחים חפים מפשע.

בראיון סיפרה השרה לבני על אביה, בכיר האצ"ל איתן לבני, אשר מת לפני 15 שנה, ואמרה כי "הורי לא השתמשו באלימות נגד אזרחים. אפילו בסיפור הידוע של מלון המלך דוד, ארגון האצ"ל טלפן קודם למלון, כדי להרחיק את האזרחים לפני הפיצוץ".

בתשובה לשאלת המראיין האם ייתכן שבאותו אופן היא לא תכנה מחבלים מתאבדים נגד חיילים בלבד בשם "טרוריסטים", היא השיבה במילה אחת – כן. עם זאת אמרה לבני, כי "אני לא יכולה לקרוא להם לוחמי חירות. אך פיגוע נגד חיילים הוא מאבק לגיטימי יותר מרצח אזרחים, תינוקות ונשים. רצח אנשים ברחובות ובקניונים זה משהו בלתי מקובל, ואני מצפה שהקהילה הבינלאומית תעשה את אותה ההבחנה". בתום הראיון הוסיפה לבני, כי "מי שנלחם נגד חייל ישראלי הוא אויב, ואנו נילחם בו בחזרה. אבל אני מאמינה שזה לא עומד תחת ההגדרה של טרור".


בראיון לרשת ב' (11.4) אישרה לבני את הדברים והדגישה, כי ביקשה לחדד את ההבחנה בקהילה הבינלאומית בין לחימה במסגרת מלחמה לבין פיגועים הפוגעים באזרחים ברחובות ישראל. לדבריה, לא מקובלת עליה העובדה שהקהילה הבינלאומית קוראת למחבלים "לוחמי חירות".

מחבלים מול טרוריסטים

על אף שהמושגים "מחבל" ו"טרוריסט" מתרגמים זה לזה כשווים ובשל כך אף מובנים, פעמים רבות, הם אינם זהים; נכון הדבר שהמחבל והטרוריסט יכולים להיות אותו אדם – ולרוב הם כאלה – אך ההבדל העקרוני בין המושגים משמעותי ומתייחס לא לצורת פעולתם אלא לכוונתה, תכליתה ויעדיה: ה"מחבל" מציין את פעולתו של אדם שמטרתו להרוס, בזמן שה"טרוריסט" מציין פעולה שמטרתה להפחיד (Terror- הפחדה ואימה באנגלית). (למעשה, מבצעים המחבלים או הטרוריסטים אויבי ישראל גם מעשי רצח, אך מסיבה לא ברורה כלשהי השתרש בישראל הנוהג לכנותם במושג חסר התייחסות לפגיעה בחיים).

במערב אין אבחנה בין מושגים אלה והשימוש במושג "טרוריסט" מהווה, היום, גם ביטוי להתייחסות הכוללת לאויב החברה המערבית. בהקשר זה, כדאי לציין כי פעילות הטרור כשמה כן היא – הפחדה ונטיעת מורך לב – וגם אלה המוציאים פעולות טרור לפועל מודעים למשמעות זו.

מחיר ההתעלמות

למעשה, באי התייחסות למשמעות המהותית של הטרור – הטלת האימה – מפסיד הצד הישראלי לא מעט נקודות: בכך שהמושג "מחבלים" אינו כולל התייחסות למצבם של המותקפים, אין הישראלי מזהה את נקודת המוצא והכוונה של הטרור – ולכן הוא מחמיץ את מה שהטרור מסמן כהצלחה, והיא כל סימן של פחד, תחושת חולשה או התמוטטות פסיכולוגית מצידה של ישראל.

בראיון עימה אמרה ציפי לבני כי "יש להבחין בין מחבל המנסה לפגוע בחיילים לבין מי שמנסה להרוג אזרחים חפים מפשע". בכך טעתה מבחינה מוסרית וכשלה בייצוג עמדתה של מדינת ישראל: בשני המקרים כשלה לבני בהערכת ההקשר המלא של המלחמה בין ישראל לפלשתינים; טעותה המוסרית היא בכך שנמנעה מלהצהיר על ישראל כעל הצד המוסרי בעימות. כל אזרחיה של מדינה מוסרית – בין אם מדובר באזרחים ובין אם מדובר בחיילים – הם חפים מפשע. אזרחיה של ישראל אינם חפים מפשע יותר מחייליה (בקריאה לאזרחים "חפים מפשע", בעוד שלחיילים לא קראה כך, רמזה לבני כי חיילי צה"ל אינם חפים מפשע).

לבני נכשלה במלכודת ערכית, המגדירה אזרח כ"חף מפשע" באופן אוטומטי, ובצורה שממנה משתמע שהחיילים אינם מוסריים. אזרחיו של משטר עריץ ולא מוסרי, אויב ומסוכן, נחשבים שותפים למשטר כל עוד לא הוכח אחרת, ולא כ"חפים מפשע" (במיוחד שלאחרונה העלו רובם את החמאס לכס השלטון). מידת שותפותם בפעולת הלחימה של המשטר אינה משנה ממעמדם, ואין זה מתפקידו ו/או מאחריותו של משטר מוסרי – שבראש מעייניו, ערכיו והתחייבויותיו נמצאת ההגנה על אזרחיו – לבדוק שותפות זו.

יש הסוברים כי מוסריותה של ישראל בעימות מבוססת על כך שהיא אינה נלחמת באזרחים ואילו הפלשתינים נלחמים גם באזרחים. ההבחנה הזאת אינה האבחנה בין מוסריותם של הצדדים, אלא, האויב הפלשתיני, אשר אינו בוחל במטרות אזרחיות או בהרג של נשים, ילדים וזקנים, אינו מוסרי, כי מלחמתו איננה צודקת, לאחר כל ההסכמים שהפר, והקוד המוסרי על פיו פועל אינו צודק, והוא נשאר ככזה גם אם יבצע את כל פעולותיו נגד מטרות צבאיות.



רצח, הריגה וזכויות אדם

שום רצח אינו מוצדק. הרג – שאינו רצח - מוצדק רק בהקשר של הגנה עצמית, ובמיוחד כאשר אין הוא נעשה מתוך כוונה לפגוע בזכויות האדם אלא להגן עליהם, כפי שעושה ישראל בהגנתה על אזרחיה.

בראיון שנתנה דייקה השרה לבני גם כאשר סירבה להתייחס לאנשי האוייב האלימים כאל מוסריים במסווה של "לוחמי חירות". לבני אמרה "אני לא יכולה לקרוא להם לוחמי חירות." לבני הצהירה ש"פיגוע נגד חיילים הוא מאבק לגיטימי יותר מרצח אזרחים, תינוקות ונשים." ו"רצח אנשים ברחובות ובקניונים זה משהו בלתי מקובל, ואני מצפה שהקהילה הבינלאומית תעשה את אותה הבחנה". בכך עשתה שוב את טעות ההבחנה בין אזרחים לחיילים. עם זאת, דייקה לבני כשהצהירה בתום הראיון כי "מי שנלחם נגד חייל ישראלי הוא אוייב, ואנו נילחם חזרה."

טעות הלגיטימציה

המוטעה שבגישה הוא שהלגיטימציה שעליה מדברת השרה איננה צודקת באופן יסודי, איסטרטגית או טקטית; למדינה מוסרית אסור להסכים עם כך שפעולתו של אוייב נגדה, בין אם מדובר בפעולה נגד חייליה ובין אם מדובר בפעולה נגד אזרחיה, תהיה לגיטימית. לגיטימציה כלשהי משמעה רשיון לרצח – ובהקשר כזה נתנה לבני הכשרה לרצח לובשי מדים ישראליים.

אמונה בצדקת הדרך

הצד הפלשתיני מחזיק מעמד בתנופה בשל אמונתו בצדקת דרכו. אך אמונתו היא כמובן, אמונה טפלה, שכן חוץ מדמם של ישראלים חפים מפשע שאמונה זו שפכה, אין לה על מה להסתמך, כי לא רק שהפלשתינים לא נפגעו בזכויותיהם על ידי ישראל – אלא שישראל יכולה, בכל נקודה נתונה, להסדיר כל סוג כזה של בעיה ללא שפיכות דמים. במקרה של הפלשתינים, נקנית אמונה טפלה זו בצדקת הדרך על ידי מנהיגיהם במחיר של חיי חלק מהאוכלוסיה שלהם, והקרבת העובדות, איכות החיים, השכל הישר והסיכוי לאושר של האזרח הפלשתיני המדוכא על ידי משטרו. אך במקרה של המערב בכלל וישראל בפרט, סובלים אלה ממחדל טיעוני חמור, אשר מונע מהם להבין את צדקת הדרך שלהם. זה נכון במיוחד כשמדובר בישראל המוסרית. במקרה של הישראלי, הוא מבולבל לגבי מה שצודק – הוא אינו זוכר מדוע ולמה הוא צודק – ומצבה ההכרתי-מושגי המבולבל של שרת החוץ שלו היא דוגמה מצויינת למחדל הטיעוני הכללי שבו אוחז המערב בכלל וישראל בפרט אל מול האויב המוסלמי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 25-06-2006, 18:58
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.05.02
הודעות: 158
אה וכמובן מתקפה של חיילים מצריים מתוך שטח מצריים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי מקרוני שמתחילה ב "אז מה היה לנו מאז- גם קסאמים מעזה גם מתקפה מלבנון גם מתאבד בתוך ת"א וגם חיילים הרוגים"

לרבות ניסיון לחדירה מוסקת...

מסוקים מצריים התקרבו לכור בדימונה
יום חמישי, 6 באפריל 2006, 20:08 מאת: מערכת וואלה!


לאחרונה חדרו 2 מסוקים מצריים למרחב האווירי של ישראל, ומטוסי קרב ישראלים הוזנקו ליירטם. גורמים בישראל מכחישים הידיעה

מסוקים מצרים חדרו בתקופה אחרונה למרחב האווירי של ישראל והתקרבו לכור בדימונה. ערוץ 2 דיווח, כי צה"ל זיהה כלי טיס בגובה נמוך החוצה את הגבול ממצרים לישראל. מטוסי קרב הוזנקו ליירט אותו. לאחר שהטייס זיהה את מטוסי חיל האוויר, הוא נמלט למצרים. גורמי ביטחון אומרים, כי אם המסוק היה מתקרב למרחב האווירי של הכור בדימונה- הוא היה מופל. עוד מתברר כי מקרה כזה ארע פעם נוספת.

"יש הבנה והסכמה בין ישראל למצרים, שמותר להם לעשות סיורים, אך לא ייתכן שיחרגו מזה. צריך להעמיד אתם במקומם מהר", אמר מפקד חיל האוויר לשעבר, אלוף (במיל') איתן בן אליהו.

דובר צה"ל ומשרד החוץ הכחישו את הידיעה מכל וכל. דובר צה"ל מבהיר, כי הידיעה שגוייה ומשוללת כל יסוד. דוברת משרד החוץ מסרה, כי האירוע לא היה ולא נברא. "הקשרים עם מצרים כשירים ותקינים ואין שום מתיחות בין שתי המדינות". כך דווח בקול ישראל.

http://news.walla.co.il/?w=//887522

נערך לאחרונה ע"י מקרוני בתאריך 25-06-2006 בשעה 19:06.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 27-06-2006, 12:32
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.05.02
הודעות: 158
השליח המצרי סיים את עבודתו "ולפתע" למחבלים יש טקטיקות לחימה חדשות כנגד צה"ל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי מקרוני שמתחילה ב "תכירו את שר הביטחון של ישראל בפועל לענייני חטופים ושלומם של חיילי צה"ל - עומר סולימאן"

בעקבות איומי ישראל, פתחו הפלשתינים בהכנות למבצע צבאי ברצועה. הדחפורים גויסו להקמת מחסומי חול, חמושים רבים הוצבו ברחובות, ובג'יהאד קוראים להקים "חדר מצב" משותף


http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/441/146.html


והשב"כ כבר התריע שמאז ההתנתקות עלה פי כמה וכמה כמות ההברחות מתוך מצריים ואיכותן... החל האמצעי הלחימה - ממוקשים, חומרי נפץ תקניים טילי קרקע-אויר רקטות גראד דרך מימון של מזוודות שלמות מלאות בכסף עד כדי כמה עשרות מיליוני דולרים בכל יום וכלה בלוחמים אל-קעיידה מאומנים שנשלחו מכל רחבי המזרח התיכון כאשר מצריים בסופו של יום מספקת להם דרך מעבר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:05

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר