03-07-2006, 12:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.06
|
|
|
אמו של נחשון וקסמן ז"ל: "אל תעליבו את האינטליגנציה שלנו"
לאסתר וקסמן אין כוח לשתוק, דברים קשים, כואבים ונכונים מפרי עטה בWALLA
ציטוט:
"עכשיו אנחנו שוב חוזרים לשם. חושבים וחשים וחרדים ומקווים כמו אז. שומעים את אותם דברים "אבו מאזן אשם, הנייה אשם, דם החייל על ראשם" (בזמננו זה היה יאסר ערפאת). שומעים את ה"לא ננהל משא ומתן" ו"לא ניכנע לטרור". זה הגורל הישראלי, אומרים.
ואני לא קוראת לשחרור רוצחים - אבל שלא יעליבו את האינטליגנציה, כי כן נכנסו למו"מ וכן נכנעו לטרור - בעסקת ג'יבריל, ובעסקה שבה הוחזרו גופות חיילינו שנחטפו בידי חיזבאללה, ובעסקה עם אלחנן טננבוים, ובשחרורו של שייח יאסין, כששני אנשי המוסד נכשלו בניסיון לחסל את חאלד משעל. כולנו יודעים איזה מחיר דמים שילמנו בעבור שחרור הרוצחים הללו.
קשה לי מאוד להבין את המנטליות של מנהיגינו, גם מימין וגם משמאל. קשה לי להבין את התשובה שנתן שמעון פרס - אז ממלא מקום ראש הממשלה, שבאותו יום שישי שבו הושמע האולטימטום על חיי בני הודיעו שהוא זוכה בפרס נובל לשלום עם רבין וערפאת. שאלו אותו מה דעתו על ה"שלום" שהשיג באוסלו לנוכח החטיפה של בני, והוא ענה שבתהליכי שלום יש "סיכונים מחושבים". כשפרס בא לנחמנו אחרי ההלוויה אמרתי לו, שאני מרגישה שהוא בא לנחם משפחה על מותו של בן שאין לו שם - שהוא פשוט היה "סיכון מחושב" בחלום המזרח התיכון החדש שלו. "
|
לכתבה המלאה : http://news.walla.co.il/?w=/0/933784
|