סגירת מעגל , הרוצח הראשון של אינתיפדת פוסט אוסלו נעצר היום
השוטר הפלסתיני שרצח בימי הסיורים המשותפים את חברו לסיור שוטר המג"ב (נדמה לי ששמו היה טבג'ה) ונתן בכך את האות לתחילת מאורעות שמלווים אותנו עד היום נעצר ע"י צה"ל.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
“I believe that forgiving Hisbollah is God's function. The Israeli's job is to arrange the meeting" (שטות רלוונטית שיוחסה בזמנו לשוורצקופף)
נערך לאחרונה ע"י זוהרת בתאריך 22-07-2006 בשעה 20:57.
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
“I believe that forgiving Hisbollah is God's function. The Israeli's job is to arrange the meeting" (שטות רלוונטית שיוחסה בזמנו לשוורצקופף)
גזרת קלקליה, סיור משותף ב28 בספטמבר, עצירת להפסקת קפה.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "עברה הודעה לאנשי תקשורת , מישהו מהם סיפר לי"
אחד השו"פים ניגש למפקד הישראלי של הסמ"ש, ויורה בו מטווח אפס. הוא בורח מייד ו"נעצר" ע"י
הפלסטינים. הוא כמובן שוחרר במהירות, והיה מבוקש פת"ח בכיר - כן, פת"ח-שותפנו-הנצחי-לשלום-האמיצים...
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "עברה הודעה לאנשי תקשורת , מישהו מהם סיפר לי"
בשם יוסף טבג'ה ז"ל (ממוצא אתיופי).
זה קרה בסיור משותף בספטמבר או אוקטובר 2000.
הקצין נרצח לקראת סוף הסיור כאשר הם חזרו לבסיס בכניסה המזרחית לקלקיליה.
הרוצח ברח מייד לאחר המעשה אל תוך קלקיליה, והרבה מאוד זמן חיפשו אותו.
זה פחות או יותר מה שאני זוכר.
הייתי די מעורב במקרה.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי juda שמתחילה ב "זה קרה בסיור משותף בגזרת קלקיליה."
או שזה היה ב"אירועי המנהרה"??? מרוב מקרים כאלה, קשה לזכור. אני חושב שההרוגים הראשונים של האירועים ב-2000 היו ברצועה דווקא (אבל אולי עוד לפני עליית שרון להר הבית). אחד שזכור לי הוא דוד בירי הי"ד שעל שמו היה נקרא ציר נצרים.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ואתה מדייק - הנרצח הראשון היה סמל דוד בירי, לוחם גבעתי, בציר קרני-נצרים."
חייל הנדסה שנהרג כאשר בלם מכונית תופת שהתכוונה להתנגש באוטובוס בגוש קטיף. אם אני זוכר נכון (ביום שהתחילו האירועים, 29 לספטמבר, עזבתי את הארץ לכמה שבועות כך שאת האירועים אחרי יום זה אני לא מכיר) אז המקרה הזה והמקרה שבן המחבלים בסיור משותף ברצועה ירו בלוחם של סיירת שריון בגיפ הצמוד והוא נפצע קשה (בקושי נגרר חזרה את הגיפ שלו ואל מול המצלמות) היו אלה שבישרו את פרוץ הלחימה.