לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-09-2006, 16:04
צלמית המשתמש של Speed
  Speed Speed אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
שלח הודעה דרך ICQ אל Speed
החרדים מתנגדים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Kartiv שמתחילה ב "בהר הרצל יש מקומות קבורה לנוצרים?"

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]

לפני יומיים, בעת שהמבצע להעלאת עצמותיהם של ילדיו של הרצל יצא לדרך, זעמו כמה ח"כים חרדים על הכוונה לקבור את השניים בישראל. "זו טעות להעלות ארצה את עצמות ילדיו של הרצל, משום שמדובר במתן לגיטימציה של מדינת ישראל לתופעות של התבוללות והתנצרות. היו צריכים להשאיר אותם טמונים בצרפת", אמר חבר הכנסת אברהם רביץ (יהדות התורה), שהודיע כי אין בכוונתו להשתתף בטקס הקבורה של ילדיו של הרצל, פאולינה והנס.

רביץ אינו היחיד שהתנגד לקבורתם של השניים בארץ. כמה חברי כנסת חרדים נוספים הודיעו כי יחרימו את טקס הקבורה, זאת על אף שהרב הראשי לישראל, שלמה עמאר, קבע שבנו של הרצל, שהתנצר בנעוריו, חזר אל היהדות בימיו האחרונים.

גם חבר הכנסת דוד טל (קדימה) הודיע כי לא ישתתף בטקס: "להשתתף בטקס קבורה של מתנצר, על זה תהיה תפארתנו?". ואילו חבר הכנסת משה גפני (יהדות התורה) אמר כי בנו של הרצל אינו חלק מהעם היהודי. "הוא לא חלק מהעם שלנו. הוא בנו של חוזה המדינה? תודה רבה", אמר גפני. "הוא בחר לצאת מאיתנו. על פי ההלכה, אסור לקבור אותו בתוך בית הקברות, בייחוד כשהוא סמל".

לא רק חברי הכנסת החרדים נעדרים מהטקס. גם נשיא המדינה, משה קצב, לא נוכח בטקס הקבורה. מבית הנשיא נמסר כי "לפי שעה הנשיא לא יישתתף בטקס כיוון שבסמוך לו תתקיים בבית הנשיא קבלת הפנים המסורתית לסגל הדיפלומטי הזר לרגל ראש השנה".

מקור:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/481/794.html

Speed

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-09-2006, 19:28
צלמית המשתמש של Speed
  Speed Speed אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.10.01
שלח הודעה דרך ICQ אל Speed
התמונה של המצבה שייכת לאחותו הבכורה של הרצל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "אם היא הבת של הרצל מדוע כתוב "בת יעקב" על המצבה?"

הרצל נולד כילד השני להוריו יעקב וז'אנט לבית דיאמנט, אחותו הבכורה, פאולינה, היתה מבוגרת ממנו בשנה אחת ונפטרה בהיותו בן 18.

בתו הבכורה, פאולינה על שם אחותו הבכורה של הרצל, נישאה אחרי מספר רב של קשרים רומנטיים, אולם התגרשה כעבור זמן קצר, אושפזה מספר פעמים במוסד פסיכיאטרי, התמכרה למורפיום, נפטרה בעיר בורדו בגיל 40, בשנת 1924.
לבנו השני, האנס, נולד ב-1891, לא נתן הרצל שם עברי, ואף לא מל אותו, (אחרי מותו של הרצל, ארגנה לו הקהילה היהודית טכס ברית מילה), התנצר וחזר בו מספר פעמים (ניסה את הכנסיה הקתולית, הפרוטסטנטית, הבפטיסטית, האוניטרית והקווייקרית), לבסוף חזר ליהדות. האנס לא נישא מעולם, כששמע על פטירת אחותו נסע לבורדו והתאבד ביריית אקדח, בן 44 היה במותו. ביקש שגופתו וגופת אחותו ייקברו יחד.
בתו השלישית, טרודה, היחידה שהקימה משפחה וילדה נכד יחיד להרצל, התערערה בעקבות מותם של שני אחיה ואושפזה בבית חולים לחולי נפש, כשהנאצים פינו את המאושפזים היהודים מבית החולים הפסיכיאטרי של וינה, נשלחה למחנה טרזינשטאט, בו מתה מרעב במרס 1943.

Speed

ישן 20-09-2006, 23:00
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
זכורתני שארחנו תלמיד הגר"א בביתנו...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הכל שמעתי וקראתי - אבל הם לא באו להקים כאן מדינה"

אל תחשבו ששרוליק מדמיין בעניין הזה. זכורתני שארחנו תלמיד הגר"א פעם בביתנו -
הוא אומנם היה קשיש במקצת והמום מעט מרעידות האדמה שהתרחשו לא מכבר בגליל אך בהחלט הדגיש פעם אחר פעם את כעסו על כך שהקמנו מדינה מבלי שהגיע המשיח.
הסברתי לתלמיד החכם שאין לו מה לכעוס וכי המשיח כבר הגיע וקוראים לו יוסי ביילין, הוא מחופש ליונה ומביא את השלום בחסות הקרן החדשה לישראל.
שרוליק התעצבן ואמר שאני טועה ומטעה ויוסי אינו משיח ורק השלום הנכסף [שמחון/סילבן] הוא הוא המשיח.
הדתי מלמל משהו על זה שמשיח הוא עוד לא רואה בארץ אבל הרבה חמורים דווקא כן [לדעתי הוא התכוון אלינו] וזה בטח סימן שעוד מעט יבוא משיח צדקנו.

שרוליק - מה אתה רוצה מתלמידי הגר"א? הם הלכו ברגל, שטו בספינות רקובות, גרו בחושות, היו בעד עבודת אדמה וישוב א"י ואף אחד מהם לא זכה לראות את קום המדינה בכדי להתלונן על כך!
אתה מכניס דברים לפיהם של אנשים מתים ואח"כ כועס 'על מה שאמרו'.
אי אפשר לפסול כל מה ומי שנראה דתי. סבי סבך וסבי סבי דמו מן הסתם לתלמידי הגר"א הרבה יותר מאשר לנו. לילה טוב.

ישן 21-09-2006, 17:25
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
אני טועה הרבה פעמים ולצערי גם מטעה לפעמים..אך לא הפעם.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אתה טועה ומטעה - עד כמה שידוע לי הרצל היה מראשוני הקריאה להקים מדינה יהודית (חילונית)"

לא טענתי שהחת"ם סופר ראה בעלית אנשיו את תחילתה של מדינת לאום מודרנית כפי שראה אותה הרצל. מובן שהוא ואנשיו ראו את א"י דרך עיניים 'משיחיות'. גם אנשי העליה השניה ברובם לא עסקו כמו הרצל בתאוריה או ב.ג במעשה בתכנונה של מדינת הלאום. הם היו עסוקים בעבודת היום יום ושאבו את כוחם מ'משיח' אחר בדמות הסוציאליזם והחרות הלאומית. כל אדם שואב כוחותיו מאידאות כלשהן ונראה לי כי באם מתועלים הכוחות לכיוונים חיוביים - אין צורך לבטלם בגין האידאות המניעות שמאחריהן.
גם אתה תעדיף אדם שעושה מעשים טובים ובלבו חישובי שכר ועונש, חטאים ומצוות מאשר אדם שעושה מעשים רעים בשם השוויון, חרויות האזרח או השלום.

התרסתי כלפיך מאחר ובטלת את מפעלי העליה הרבניים מעצם היותם מיוצגים היום בעיניך ע"י בני פלוגתא פוליטיים שלך.
גם אני כמוך שמח בהגשמת צוואתו של הרצל ורואה בו חוזה והוזה וענק.. גם אני כמוך סבור כי ההסתגרות מאחרי הגיור הנוקשה עלולה להביא עלינו אסון וכי הכרח למצוא לה פתרון [כדוגמת קורסי הגיור שמקיים צה"ל או רבנים שראשיהם בגמרא אך רגליהם נטועות בקרקע המציאות].

מנגד - איני סבור כי זהותי הלאומית נגזרת רק מהטריטוריה בה אני יושב [הכוללת בנים מוצהרים לעם המצוי איתנו באיבה ושחלקם רוצים ] ואני חש קרוב וערב לחרדי הדובר יידיש והגר בקרית ספר גם אם לא שרת בצה"ל וגם אם אני חושב שיש לשנות את מדיניות הקצבאות.
האומנם נישאת 'במקרה' ליהודיה? מובן שלא! הסכוי הסטטיסטי שלך להנשא במקרה ליהודיה היה כמדומני 1:1000 . האומנם אתה גר 'במקרה' בארץ קשה זו? כנ"ל.

שנה טובה לך ולכל בית ישראל מישראלה.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 21-09-2006 בשעה 17:28.
ישן 21-09-2006, 18:12
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אני שמח על תגובתך המשלימה את תגובתי
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "אני טועה הרבה פעמים ולצערי גם מטעה לפעמים..אך לא הפעם."

לא בטלתי את מפעלם ואני מחזק כל מפעל המתעל כוחות לכוון שהוא חיובי לדעתי. במיוחד שמפעלם, תרם לקידום ולפיתוח ההתיישבות הישראלית במדינת ישראל. כמו שנאמר אפילו שכוונתם לא הייתה להקים מדינה טרם בואו של המשיח - מפעלם סייע להקמת המדינה טרם בואו.

אני שמח על כל תמיכה בהשקפותי אפילו אם היא בתחום צר מאד שלהן.

כן אני חי במקרה במדינת ישראל רק משום שנולדתי בה והורי נולדו בה ואף הורי הורי. הם גם בשעות הקשות לא התפתו לעזוב את ארץ מולדתם מולדתנו. אני אוהב את ארצי מולדתי ואין לי כל ארץ אחרת מלבדה ועושה ככל יכולתי למענה ולמען עתידה.אני גם מודה בכנות גמורה שאם הייתי נולד ב"נכר" ומשתלב בתוכו, אינני בטוח שהייתי עולה לארץ ישראל.

אסיים בברכת שנה טובה לך ולכל בית ישראל שנזכה בשנה הבאה ובבאות בעקבותיה לשקט, רגיעה ובמיוחד לאחדות ומשמעת פנימית. יש ממשלה (טובה או רעה) לישראל, ישנם בתי דין (המשתלים לשפוט על פי החוק והצדק) - יש לכבד את מה שיש ומי שאינו מרוצה קיים הליך דמוקרטי לשנוי המצב ולהבעת דעה.
ישן 21-09-2006, 19:18
  זוהרת זוהרת אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.06
השתתפות במחתרות היא לא פועלם העקרי של החרדים בזמן מלחמת השחרור
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ג'ואי שמתחילה ב "בכלל לא נכון את זה שהניפו דגלי ישראל ואמרו הלל בכ"ט בנובמבר"

לפחות לא זה שהשאיר חותם ממשי .

קריאות שבס וזריקות אבנים של פלגים מסויימים בקרבם על שיירות שהעזו לעלות לירושלים בשבת דווקא זכורות הרבה יותר

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.- קישור

מקור הרשע - עברית / אנגלית מישהו ב"פרש" סבור שהשנאה הערבית אלינו נובעת מ"פחד השתלטות")

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

“I believe that forgiving Hisbollah is God's function. The Israeli's job is to arrange the meeting" (שטות רלוונטית שיוחסה בזמנו לשוורצקופף)

ישן 21-09-2006, 19:26
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ג'ואי שמתחילה ב "[QUOTE=g.l.s.h]הבבונים מחברה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ג'ואי
זה מאוד מאוד לא יפה להגיד כזה דבר ואף גובל באמירה אנטישמית (או שלא הבנתי את דבריך).

קח אוטובוס לבית העלמין ירקון ותלווה לוויה אקראית תוך דגש על מי הם נציגי החברה...

ברור לי שבשיטת הקבורה היהודית קשה לצפות שהמלאכה תערך בידי עדיני נפש, אבל בכל זאת...

עם כל הכבוד ל"כבוד המת", כדאי שתציץ פעם לחדר הנפטרים ותראה את החברה שותים תה ורבים בקול רם בין הגופות המונחות בלי סדר מסביב על אלונקות...

תפגוש את הטיפוסים המפוקפקים שאונסים אותך לקבל ברכה וכשאתה לא משלם להם, אתה חוטף מילים לא יפות...

אחרי שורת לוויות שנאלצתי להשתתף בהן בשנה האחרונה, הודעתי לאחי שבמקרה של מוות פתאומי, אני מבקש לסיים את דרכי בקרמציה - ומי שמכיר אותי יודע שלמרות חוסר האמונה, אני לא בוחל במסורת ובוודאי שלא תשמע ממני מילים רעות על החרדים או הדתיים כפרטים (אלא לפעמים על ארגונים פוליטיים ועל גופים מהסוג של חברה קדישא או כמה רבנויות ערים שעושות את המוות צעירים שחייבים אותם בשביל להתחתן). בכל מקרה - מי שאינו חילוני לא יבין זאת, ואין לי בעיה עם זה.

ישן 21-09-2006, 19:35
  ג'ואי ג'ואי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.06
ערכתי את ההודעה, בקשר למה שכתבת
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "[QUOTE=ג'ואי]זה מאוד מאוד לא..."

אני לא יודע מה הולך בחברה קדישא, אני יודע מה הלך פעם (לפני שזה הפך להיות מקור פרנסה).
למה קוראים להם חברה קדישה? בתרגום חופשי מארמית (שבטח הבנת לבד) זה, "החברה הקדושים". ולמה? בגלל שפעם זה היה משרה התנדבותית, מי שבא לשם היה הולך לשם רק בגלל המצווה הענקית הזו, של התעסקות במת( טהרתו והבאתו לקבר ישראל) וכבוד המת (אגב כבוד המת, אם כהן גדול רואה מת מוטל בדרך מה שקרוי מת מצווה , חובה עליו להטמא לו ולהביאו לקבר ישראל ורק בשביל הפרופורציה, לכהן גדול אסור להטמא אפילו להוריו, רק בשביל שתראה את חשיבות כבוד המת ביהודות.). בכל מקרה,פעם היו אלו אנשים קדושים ותמימים, היום? אין לי מושג אבל אני משער בחלקם הם כבר לא אותם אנשים יראי שמים שבאו לעבוד שם רק בשביל המצווה וכבוד המת.
ובבקשה, תבקש ממכר דתי שיארגן לך קבורה יהודית ולא סוג הקבורה שכתב (מהו?), הוא גם יוכל לדאוג לחברה טובים כמו שהחברה קדישא אמורים להיות (אפילו שמוקדם לדבר על קבורה).
מקווה שלא נפגעת ממני.

נערך לאחרונה ע"י ג'ואי בתאריך 21-09-2006 בשעה 19:46.
ישן 21-09-2006, 19:52

חברה קדישא=חברה קדושה
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי ג'ואי שמתחילה ב "ערכתי את ההודעה, בקשר למה שכתבת"

והחברים הם "חברי החברה הקדושה".

אין לי בעיה עם מי שיטען נגדי שאני חצוף ומגעיל, משום שדעתי, ולרוב במילים קשות יותר, מקובלת על רבים מאלה שעברו בבתי החרושת לקבורה כדוגמאת בית העלמין ירקון. לא נכנסתי בכוונה להילכי הלוויה עצמם, אולי די אם נציין שגם את הטכס היהודי המאוד לא מודרני (שוב, הכל יחסי ותלוי במתבונן) ניתן לקיים כהלכתו באופן מכובד יותר מזה שנערך. בדיוק כפי שבכמה רבנויות ערים "מאבדת" היהדות אנשים טובים לטובת קםריסין ורק בגלל עקשנות של המוסד ולא ההלכות עצמן (וכמובן שיש שלא יתחתנו עם רב בשום מקרה ולא באלה עסקינן), כך גם הטראומה של הלוויה עבור בני משפחה קרובים (ובמיוחד של נפטרים שהלכו לעולם כשאינם קשישים ואז מן הסתם כל ההליך מכאיב יותר) מרחיקה אנשים טובים מן הדת משום שבמעט המקרים שבהם הם באים במגע עם הממסד הדתי, החוויה לא נעימה.

את החתונה שלי אירגנתי לפי ההלכה ובלי להשתפשף באיש מהעקשנים פרט לרב בעיר מגורי, וזה הספיק לי. במקרה שלי המודעות שלי חזקה מספיק בשביל להגיד "הכסיל לא קיבל בעלות על חבילת הערכים היהודית ולכן אני לא אשנה גישה בגללו" - רוב האנשים לא חושבים ככה ופשוט מחזקים את דעתם השלילת על הממסד הדתי.

לא מזמן עברתי בבית הקברות של צפת. ראיתי שם את האחראי ושני פועלים שלו שגרים בחדר ששייך לחברה. שניהם היו ממוצא רוסי, אנשים שאו שהיו נרקומנים לשעבר, או מעט לוקים בשיכלם. פיאות פרא וציציות כמובן שהיו להם, אבל בשעה שצפיתי בהם, היה ברור ששום דבר אחר אין להם עם המסורת. מלבד חפירת קברים וביצוע החלק הפיסי של הקבורה, הם עסקו בליקוט השאריות שמשאירים עורכי סעודות זיכרון, כאשר את הבקבוקים הסגורים היה לוקח הראיס שלהם, והם את הפתוחים...

אין לי ספק שבלוויות חסידיות לדוגמא, מקפידים יותר, אבל מה שחשוב כאן הוא שבדיוק כמו בנושא הנישואין, אין לחילוני שום אלטרנטיבה (כמעט) בעוד הממסד הרגיל ממש לא שש לתת לו הרגשה טובה.

אני לחתונה מצאתי רב צעיר מפסגות - בחור ממש "קול" שלא הסכים אפילו לקבל כסף על הדלק... לצערי הסוג הנאור של היהדות האורטודוקסית הזאת לא מתרחב משום שרבים פשוט מורידים את הכיפה ורבים אחרים "מתחזקים".

ישן 21-09-2006, 20:29

הרב הצעיר היה מטעם העמותה...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי ג'ואי שמתחילה ב "בדיוק בגל זה הוקם אירגון צׂהר, שמטרתו היא"

ומכיוון שהרבנויות בכמה וכמה ערים מאוד (בלשון המעטה) לא אוהבות את העמותה (מטעמי פרנסה - מסוכן שישנם רבנים שאשכרה מוכנים לחתן בחינם - ומטעמים אחרים) לא כולם יכולים בפועל להתחתן עם רב של העמותה, לפחות לא בלי לאיים בפניה לעיתונאי או משהו דומה... בעיר המגורים של אישתי היתה מזכירה ברבנות (אשה חרדית) שהיתה ידועה כמי שמסייעת לזוגות לעבוד עם צוהר, וכך הצלחנו לעבור את המכשול משום שבעיר מגורי הרבנות בשליטת ש"ס ואלה לא מוכנים לשמוע על צוהר שלא לדבר על לוותר לאשכנזי...

סיפור אמיתי - כמה שנים אחרי החתונה העלתה פעילת השמאל שלי יחימוביץ (בגלגול הטרום מערך) את הסיפור של אותה מזכירה לאחר שנחשפה מסכת של הטרדות מצד ראשי הרבנות במטרה להעיף אותה מהתפקיד מאחר והם לא היו מרוצים מה"ליבראליות" שלה! מיותר לציין שמבני המחזור שלי לפחות 1/3 לא התחתנו בחתונה יהודית ולא מעט מהם רק בגלל הטרטור של הרבנות ולא משום עיקרון אחר.

המסקנה שלי היא שהזרם המרכזי מעדיף מתוך קנאות משיחית לאבד הרבה יהודים כשרים ולשכנע עצמו ש"אלה עלים יבשים שממילא היו נופלים מן העץ גם אם לא היינו מנערים אותו".

ישן 21-09-2006, 23:45
  ציבי ציבי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.03
הבאתם לקבורה בישראל היא טמטום סוכנותי פשוט
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי davidb66 שמתחילה ב "כעת נקברים ילדיו של הרצל,הנס ופאולינה בהר הרצל."

מביאים לקבורה בהר הרצל סמלים של העם היהודי. השניים האלה לא היו סמלים ולא נעליים, ההיפך מכך. הסוכנות היהודית הייתה במשך עשרות שנים הגוף הניבחר והחושב של העם היהודי. והם ידעו שילדי הרצל הם לא יותר מקוץ בתחת. הבנות היו חולות נפש והבן עלה עליהן. הסיפור על ההתנצרות הוא רק חלקו של העניין. האיש כפר בתורתו של אביו כתב וטען נגד הפתרון הציוני שגרס פתרון הבעיה היהודית בא"י. הוא טען שאביו טעה ועל היהודים להתפרק משאיפותיהם הטריטוריאליות וולהטמע בקרב עמי אירופה, לאחר שיבקשו ויקבלו את חסות האפיפיור.
מה לאחד כזה בהר הרצל?
כל עוד היו בסוכנות נציגים יהודים אוטנטים, לא היה סיכוי שילדי הרצל יגיעו לכאן ע"ח מוסד יהודי. מאחר ועתה בראש הסוכנות יושב נציג אוטנטי של הישראליות השבעה, הלא חושבת ושאינה מכירה את ההיסטוריה היהודית, אפשר לעשות צעד אידיוטי כזה ועוד בטכס ממלכתי.
כותב שורות אלו אינו משתייך לעדת החרדים, דתיים לאומיים וכיו"ב אנשי דת. הוא חילוני אמיתי עם חינוך יהודי.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:16

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר