לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-12-2007, 22:50
  s1dror s1dror אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.07.07
נחנכה סוללה מבצעית שנייה של מערכת החץ להגנה על צפון המדינה מפני טילים

נחנכה סוללה מבצעית שנייה של מערכת החץ להגנה על צפון המדינה מפני טילים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://f.nau.co.il/V1partner1/Service126/Images/dot_article_1.gif]
31.12.2007

חיל האוויר חנך היום סוללה מבצעית שנייה של מערכת החץ. הסוללה פרוסה באזור עין שמר סמוך לחדרה ואמורה להגן על צפון המדינה מהתקפות טילים. במקביל, משלים חיל האוויר פריסה של סוללת חץ שלישית במרכז הארץ, במסגרת ההיערכות לאיום של טילים מאיראן. בסוללה השלישית, הוצב מכ``מ מדגם מתקדם, שיכול לאתר טילי אויב במרחק גדול יותר. (אלון בן-דוד)

http://news.nana10.co.il/Common/Gen...mList=1&Inews=1

בעבר היה מאבק נגד הקמת הסוללה בעין שמר, בגלל שהיא מאד קרובה לישובים.
מישהו יודע איך בכל זאת היא מוקמה שם?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-01-2008, 01:15
  גולבו כחולות גולבו כחולות אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.08.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי s1dror שמתחילה ב "נחנכה סוללה מבצעית שנייה של מערכת החץ להגנה על צפון המדינה מפני טילים"

כמו שכתבת בעבר הייתה התנגדות, בסופו של דבר סוכם בין המועצה המקומית והתושבים לבין משרד הביטחון על מספר סיכומים, כל צד ויתר מעט מצדו, משרד הבטחון על דרישות כאלה ואחרות ואילו התושבים ויתרו גם הם למען בטחון המדינה, יש לציין שמרבית הפחד של התושבים הייתה מפני קרינה אפשרית מהמכ"מ למרות שבפועל בבדיקות הן פנימיות והן חיצוניות הוכח שקרינת המכ"מ היא מזערית ביותר (פלאפון לדוגמא מייצר יותר קרינה כשהוא רק במצב המתנה).

ישן 01-01-2008, 06:33
  צופה ורואה צופה ורואה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.10.07
השאלה היא לא רק כמה טילים יש אלא כמה משגרים
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי mikiller שמתחילה ב "אמממ אני מפחד !!"

אני לא מכיר מספרים מדויקים אבל לאיראנים ולסורים יש פחות משגרים מטילים, כל משאית שיגור חוזרת להצטידות מחדש, סבב הצטיידות מחדש בטיל ותדלוקו אורך מספר שעות וזה גם המצב במשגרים הנייחים שמלכתחילה כולם יודעים את מיקומם. מה שאומר שגם אם הסורים והאירנים מתרברבים בעשרות או מאות טילים זה לא ממש משנה משום שכמות המשגרים היא שקובעת כך שתסריט של "מאות טילים" לא ממש מעשי.
יש לזכור שלפני מצב של יירוט טיל במעופו תתבצע פעילות של ח"א למניעת הירי כקו הגנה ראשון מפני איום הטק"ק.

(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 01-01-2008 בשעה 06:36.
ישן 01-01-2008, 20:39

הרחבה בנושא השמדה לפני שיגור ושתי שאלות בנושא
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי pptu1 שמתחילה ב "זה בתנאי שהיה מודיעין מדוייק..."

כולם יודעים איפה הבסיסים עם המשגרים הנייחים ואיפה הבסיסים עם המשגרים הניידים בסוריה.

גם אם הסורים יחליטו לפרוס את המשגרים הניידים מראש מדובר במבצע לא קטן שכולל מספר משאיות הנחוצות לשיגור טיל בודד (משאית המשגר, קרון פיקוד, מיכליות דלק ואולי עוד).

משפחת טילי הסקאד על כל נגזרותיה מונעת בדלק נוזלי אשר עקב בעיית נדיפות גבוהה והשפעה הרסנית על מערכות הטילים לאורך זמן (למרבה האירוניה) יש לתדלקם רק לפני מועד השיגור בתהליך איטי שאורך מספר שעות עקב חוסר היציבות של הדלק והטמפרטורה הנמוכה בה הוא מאוחסן
שיירות כאלו קשות מאוד להסוואה ואני מאמין שהן יבלטו בשטח לכל מל"ט או יחידה קרקעית.

מודיעין טוב הוא אכן תנאי הכרחי לסיכול שיגורים ויש לזכור שאחת ההצלחות הגדולות של מלחמת לבנון היתה השמדת כל הטילים לטווח בינוני של היזבאללה לפני שיגורם לכיוון מרכז הארץ.
זהו תסריט שח"א מתכונן אליו כבר שנים.

גם אם יתממש תסריט האימים ואכן שוגר טיל אחד מהמשגר נוצר מצב בו המשגר חשף את מיקומו והוא לא מסוגל לנוע מהר כ"כ, גם בטווח זמן של שעות באופן כזה שיאפשר לו להעלם לחלוטן מאזור השיגור.
אז תהיה עבודה לסוללות החץ שאני מאוד מאוד מקווה שאכן יכלות לעשות את העבודה.

מרגע שהשמדת את המשגרים וֿ/או את מערך התמיכה שלהם אין חשיבות למספר הטילים.

מישהו אולי מכיר פרסום באשר למספר המשגרים הניידים והנייחים שיש לסורים?

באשר לאירן, למזלנו זמן הטיסה של הטיל מאירן לישראל ארוך יותר מה שיכול אולי להעלות את סיכויי הפגיעה בטיל, על פי פרסומים זרים לישראל יש את היכולת הטכנית לפגוע במטרות באירן, כמובן שמקרה זה הרבה יותר מסובך.

שאלה שניה: האם ידוע על בסיסי טילים עם משגרים נייחים באירן? או היכן נמצאים המשגרים הניידים?

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

ישן 01-01-2008, 21:12
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי דוד שמואל שמתחילה ב "האמריקאים די הסתבכו עם..."

בדיוק. "צופה ורואה"- אפילו אם הסורים טיפשים, זכור שהיו להם כמה שנים ללמוד מלקחי לבנון 06' ועיראק 03' ו- 91':

- אין שום סיבה שכלי רכב של סוללת סקאד, בתוך שטח מוגן, ינועו בשיירה שנוח לאתר. הם יכולים לנוע לנ.צ. מוסכם לפי GPS, בתוך המון תנועה אחרת (של דמיים, למשל).
- עיין שוב בתמונות של תמרונים איראניים- ניכר שמשמרות המהפכה מקפידים להשתמש במשגרים דומים מאוד לכלים אזרחיים.
- לזכרוני, משגר יכול לנוע מספר דקות לאחר השיגור (חה"א אמנם התגאה שהשמיד את כל המשגרים הבינוניים של החיזבאללה לאחר ששיגרו- האם הוא יכול לשחזר הישג כזה בשטח נרחב ותחת איום טילים?).
-אני מניח שאיראן וסוריה הכינו רשת של מסתורים הקרובים לנק' שיגור מדודות, כך שזמן החשיפה לפני שיגור ולאחריו יהיה מזערי.
ישן 01-01-2008, 21:25

עדיין מדובר בתהליך מסובך בעל נקודות תורפה רבות
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "בדיוק. "צופה ורואה"- אפילו אם..."

אף אחד לא טען שמדובר במשימה פשוטה ואני האחרון שמזלזל באויב אבל עדין צריך לזכור שבסוף כל התהליך מספר לא קטן של כלי רכב גדולים צריכים להתכנס על מנת להכין את הטיל לשיגור, ומרגע השיגור אזור השיגור נחשף.
זו נקודת תורפה חשובה של מערך הטילים הסורי.

בנוסף צריך לזכור את האפשרות לסיורים של מל"טים חמושים לטיפול מיידי במשגרים שזוהו או בטילים שנמצאים בשלב שיגור ראשוני מה שיכול להעניק יכולת כיסוי רציפה של שטחים נרחבים בעלות די נמוכה ביחס לסיורים של מטוסי קרב.

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

ישן 02-01-2008, 06:53

יש הבדל בין המצב בעירק בתחילת שנות ה 90 לסוריה
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי skyknight שמתחילה ב "זה לוקח בדיוק 20 דקות לתדלק..."

אני מאמין ומקווה שמבנים גדולים כמו בונקרים ייעודיים למשגרים ניידים הם מתקנים שמיקומם מוכר לח"א.
מדובר במתקנים לא כ"כ קטנים שקשה מאוד להסתיר את תהליך הבניה שלהם, האזורים בסביבת מתקנים שכאלו יכולים להיות אזורים שאליהם תופנה תשומת הלב בעת ציד משגרים.

לבנון אמנם לא גדולה כמו סוריה אבל השטח ההררי והמיוער ושילוב של הסתרת משגרי הזילזאל בשטח עירוני או במערות (כפי שדווח בתקשורת) מהווים אתגר לא קטן לגילוי הכלי שכפי שGUY.P.A כתב יותר קטנים ולכן יותר ניידים מהסקאד וקלים להסתרה.

רבים מהאמצעים הקיימים כיום לא היו זמינים לאמריקאים בתחילת שנות התשעים כמו מל"טים (לא מזל"טים שהיו בשימוש בשנים הללו) שמסוגלים לשהות זמן רב באוויר ולכסות שטחים נרחבים ואמצעי גילוי שונים.

לא ניתן להסתיר משגר סקאד שלא בתוך מבנה מספיק גדול באופן שלא יהיה ניתן לגלות אותו, חלפו הימים בהם הסוואה טובה בחורשה היתה יכולה למנוע גילוי, לכן משגרי הסקאד יהיו די מוגבלים לדעתי לאזורים מסויימים בהם אולי הסורים אכן בנו מתקנים ייעודיים לכך.

בקשר לתנועת המשגר אחרי התדלוק, ניתן לתדלק את הטיל ולנוע עם הטיל לנקודת השיגור אבל זו יכולת מוגבלת למדי ואפילו די תיאורטית משום שמאוד מאוד לא מומלץ לנוע בדרכים לא סלולות עם טיל די עדין בסופו של דבר שעמוס בחומרים מאוד נדיפים ולא יציבים.
כל תנועה כזו תהיה תנועה מאוד איטית מאוד ולטווחים קצרים בגלל שהדלק מתנדף די מהר משום אחרי מילוי מיכלי הטיל הוא יותר לא מקורר וגם משום שמדובר בנוזל שלא רצוי לטלטל אותו יותר מדי.

בדיוק מהסיבה הזו הסורים משקיעים כסף רב בפיתוח ורכישת טכנולוגיות לטילים המונעים בדלק מוצק.

בקשר להקצאת כוחות לטיפול בבעיה הזו, כבר מספר פעמים נכתב בעיתונות שבמקרה של מלחמה כוללת מניעת שיגורים היא אחת המטרות העיקריות של ח"א במקביל לשאר היעדים ויוקצו מראש כוחות לסילוק היום.

(ויליאם רארף אינג')
(אלוף מיל' עוזי דיין)

נערך לאחרונה ע"י צופה ורואה בתאריך 02-01-2008 בשעה 06:56.
ישן 29-01-2008, 05:22
צלמית המשתמש של 2liviu
  2liviu 2liviu אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
ולוואי שאלוקים ישמור על השוטים...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "נו, מה יהיה? אנשי החץ לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
נו, מה יהיה?
אנשי החץ לא הוגדרו כיעדי הסתרה, אתה יודע, ובצדק גמור.
הם לא האנשים שהולכים לשתות קפה בביירות, והם גם ממש לא טייסים.

מבחינת אחמד, חייל חה"א שווה בדיוק כמו לוחם, אם לא פחות. למרות כל מה שמקשקשים לנו בתדריכי היציאה..
לא פסה השחצנות ועודף הבטחון העצמי מן הארץ.
עודדתה אותי כמעה. יש תדריכים, אולי משהוא מקשיב, ואפילו מטמיע ומקיים.

כל טיפת ידע על החץ, ועוד ישר מן השדה, מידע תפעולי, מבצעי! ערכו לא יסולה בפז! האם צריך להזכיר למ-ש-ה-ו-א מה חשיבותה של מערכת איסטרטגית זו לא בהגנתה, אלה חלילה לעצם קיומה של מדינת ישראל. הרבא יותר ממה שיודע טייס ממוצע. אין לנו יחודיות במטוסים עצמם, יש בציודם ואופן הפעלתם. החץ ייחודי מ "א" ועד "ת" וחשיבותו מעל ומעבר (לפחות) לרוב המטוסים.

די מפחיד שסדירים אחראיים על כך. ולוואי שהם מבינים ומעריכים את חשיבות תפקידם ןמכאן חשיבותם עצמם! כי אחרת שוב נשאר לנו לסמוך על תיפשוטו של "אחמד" וזה לא תמיד עובד...

צר לי עליך. ברכתי אותך בעבר על תצלומך המרהיבים. הפעם התהפכה הקערה.

בכבוד והערכה,
ליביו

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:36

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר