01-04-2007, 15:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.06
הודעות: 2,073
|
|
חבל שהוא לא אוהב כבד כי אז הייתי מציע כבד וריבת בצל - מנה מדהימה
כמו כן לא אציע לך להכין לו המבורגר איכותי תוצרת בית מבשר אנטריקוט בתוספת טבעות בצל תורת בית... אני הייתי הולך על ארוחה בסגנון צרפתי:
מנת פתיחה: מרק בצל
מנה עיקרית: ביף בורגיניון
מרק בצל - יש צורך במתכון ?
ביף בורגיניון - עם שינויים שלי - זה לא קשה כמו שזה נראה !!! נא לא להיבהל !!!
חצי קג' בשר צוואר חתוך לקוביות בגודל 3X3 ס"מ
(לא צריך להיבהל מבשר צוואר, נתח שריר עם מרקם ואחוז שומן שמתאים לתבשילים שכאלו ויעשיר אותו בניחוחות וטעמים)
חצי בקבוק יין אדום יבש
גזר קלוף וחתוך לטבעות ברוחב 2-3 ס"מ
רבע שורש סלרי קלוף וחתוך לפרוסות
4 גבעולי סלרי פרוסים
גבעול גבעולי טימין טרי
בצל בינוני חתוך לרבעים
4 שיני שום שלמות
עלה דפנה
חצי כפית פלפל שחור שלם
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
ציר בשר - כליטר
תהליך ההכנה:
נרתיח את כל הירקות, היין והתבלינים בסיר גדול ונרתיח
מצצנים, מוסיפים את קוביות הבשר ולמקרר שינוח למשך הלילה
כעת נפריד את תכולת הסיר לקוביות בשר שנייבש ונניח בצד, לירקות ולנוזל - ניתן ורצוי להיעזר במסננת
מטגנים את קוביות הבשר ששלפנו מהמשרה בשמן זית לאטימה מושלמת
את המשרה שסיננו ואת ציר הבשר נשלב בסיר עם קוביות הבשר ונביא לרתיחה, אחרי הרתיחה נקטין הלהבה ונבשל במשך כ 45 דקות - שעה ואז נוסיף את הירקות שסיננו קודם לכן עד להתרככות של הבשר והירקות
נתבל במלח ופלפל לפי הטעם כ 53 דקות לפני שמורידים מהאש
להגשה - בשר, קצת ירקות ליד ואם רוצים גם תפו"א קטנים בתנור עם עלי רוזמרין או פירה שעשוי מתפו"א ובטטות.
בהצלחה.
וכיוון שאני יודע שיש לך מצלמה אנו מחכים לתגובות בליווי תמונות !
|