22-03-2007, 11:19
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.07
הודעות: 132
|
|
טוב אז גם לי יש....
קדרת "המורדים המאוויסטים" שלי.... (השם מגיע מזה שיש לי דגל נפאל תלוי בסלון, וכל פעם שאני וחבריי אוכלים את הקדרה הזו, חבר שלי אומר שאני צריך להיות טבח של המורדים המאוויסטים בנפאל... לך תבין)
המרכיבים:
1 בצל גדול
6-10 שיני שום(THE MORE THE MARRIER)
1 קילו שוקיים/ירכיים/שניהם....
2-3 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
150 גר' אפונה(לא חובה אך מומלץ)
2 גמבה/פלפל אדום
5 פטריות שמפיניון (טריות!!!!)
חצי כוס אורז
אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול ומתחילים לטגן את הבצל כשהוא חתוך לקוביות, מוסיפים את הגזר כשהוא פרוס לפרוסות.
מוסיפים את השום חתוך לפרוסות, ולאחריו את הגמבה לקוביות גדולות.
אחרי מספר דקות כשהעניין מתבשל, להכניס את העוף ולסדר אותו מתחת לירקות המטוגנים, ככה שהוא יחווה צריבה ישירה מהסיר. אחרי כמה דקות הופכים את החתיכות עוף על מנת שיצרבו מ2 הצדדים.
לקלוף ולחתוך לקוביות את תפוחי האדמה, ולזרוק אותם לסיר, וכך גם את האפונה והפטריות חתוכות לפרוסות.
למלא במים עד שיכסה, אולי אפילו קצת יותר.
להוסיף תיבול של ציר בקר(חצי כוס)/תיבוליות צלי(2 יח'), כפית וחצי חאוויג' מרק, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור חצי כפית, כפית וחצי שאטה גרוס/פלפל סודני גרוס. למעשה לא צריך להוסיף מלח, אבל תטעמו ותחליטו לבד.
אחרי שזה מתבשל קצת(בערך 30-40 דקות), ומין הסתם נשארו עוד מים בסיר, להוסיף את האורז ולתת לתבשיל עוד כ-30 דקות(אולי להוסיף עוד טיפונת מים, כי לפעמים צריך...)
בסוף לערבב ולהגיש!!!
יוצא משהו דה-בנז.....
_____________________________________
|