לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #3  
ישן 12-03-2007, 20:33
צלמית המשתמש של hagar_krispin
  משתמשת נקבה hagar_krispin hagar_krispin אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
שלח הודעה דרך ICQ אל hagar_krispin Facebook profile Follow me...
רעיון טוב :)
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "אילתור חיסכון שאני עושה מדי..."

אלתור שלי

פעם אמא הכינה קציצות עם שעועית צהובה ברוטב צהוב....
התקשרתי אחרי זמן מה לבקש ממנה את המתכון אבל אין לי תבלינים כמו שלאמא מרוקאית יש
אז ככה -

קציצות ושעועית צהובה בסגנון הגר -

חבילת שעועית צהובה סנפרוסט
1 בצל קצוץ גס
חצי קילו בשר טחון

לטגן מעט את הבצל בשמן זית, אחכ לשטוף את השעועית מהקרח שנוצר בשקית הקפאה
ולשפוך לתוך הסיר ל"טגן" כ5 דקות ולהוסיף מים חמים טיפה מעל גובה השעועית ולחכות שירתחו
אחכ להוסיף את קציצות הבשר ולכסות.
הקציצות לפי הטעם שלכם - אני אוהבת פשוט- בשר,מלח,פלפל, מעט פירורי לחם.
אפשר להוסיף גם ביצה.
בקיצקוצ במקום הכורכום ומעט כמון שאמא אמרה לשים.......שפכתי רוטב צילי חריף מתוק
שמתי מלח, פלפל ו.........ז-ה-ו
ולא להאמין יצא טעים ביותררררררררררררררררררררר
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 19-03-2007, 22:12
צלמית המשתמש של שדה טאזמנית
  שדה טאזמנית שדה טאזמנית אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.03.07
הודעות: 49
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי דן 137 שמתחילה ב "אילתורים"

( זה אייקון בשוק אם מישהו תוהה )
מיחזור גבינות?? מזכיר לי שראיתי סרט שהרצו בו בחוג לכלכלה באוניברסיטה כל שהיא באוסטרליה על מיחזור המבורגרים של מקדולנדס בתור דרך לפתור את הרעב של מדינות עולם שלישי - זה היה יותר דוחה ממה שזה נשמע

דווקא שימוש בגבינות לפני שפג תוקפן במאפים במקום לחכות ליום האחרון ולזרוק אותן לפח הזבל נשמע לי יותר הגיוני [ טוב, אמא חינכה אותי לא לזרוק אלא אם כן זה באמת פג תוקף ]

וחוצמזה - אילתורים במטבח זה מה שאני עושה בדרך כלל, ויוצא לי לא רע בכלל אם יותר לי להעיד, שידרגתי כמה מתכונים ויש לי כבר עדת מעריצים שיושבים מחוץ לביתי בישיבה מזרחית, שרים לי שירי הלל, ומחכים להברקה הבאה שלי.
_____________________________________
שדה טאזמנית - כי זה מה שקורה כשחיים עם השף.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 22-03-2007, 11:19
  PIPS PIPS אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.02.07
הודעות: 132
טוב אז גם לי יש....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hagar_krispin שמתחילה ב "ספרו/שתפו קצת על אילתורים מהמטבח!"

קדרת "המורדים המאוויסטים" שלי.... (השם מגיע מזה שיש לי דגל נפאל תלוי בסלון, וכל פעם שאני וחבריי אוכלים את הקדרה הזו, חבר שלי אומר שאני צריך להיות טבח של המורדים המאוויסטים בנפאל... לך תבין)

המרכיבים:
1 בצל גדול
6-10 שיני שום(THE MORE THE MARRIER)
1 קילו שוקיים/ירכיים/שניהם....
2-3 גזרים
2 תפוחי אדמה בינוניים
150 גר' אפונה(לא חובה אך מומלץ)
2 גמבה/פלפל אדום
5 פטריות שמפיניון (טריות!!!!)
חצי כוס אורז

אופן ההכנה:
מחממים סיר גדול ומתחילים לטגן את הבצל כשהוא חתוך לקוביות, מוסיפים את הגזר כשהוא פרוס לפרוסות.
מוסיפים את השום חתוך לפרוסות, ולאחריו את הגמבה לקוביות גדולות.
אחרי מספר דקות כשהעניין מתבשל, להכניס את העוף ולסדר אותו מתחת לירקות המטוגנים, ככה שהוא יחווה צריבה ישירה מהסיר. אחרי כמה דקות הופכים את החתיכות עוף על מנת שיצרבו מ2 הצדדים.
לקלוף ולחתוך לקוביות את תפוחי האדמה, ולזרוק אותם לסיר, וכך גם את האפונה והפטריות חתוכות לפרוסות.
למלא במים עד שיכסה, אולי אפילו קצת יותר.
להוסיף תיבול של ציר בקר(חצי כוס)/תיבוליות צלי(2 יח'), כפית וחצי חאוויג' מרק, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור חצי כפית, כפית וחצי שאטה גרוס/פלפל סודני גרוס. למעשה לא צריך להוסיף מלח, אבל תטעמו ותחליטו לבד.
אחרי שזה מתבשל קצת(בערך 30-40 דקות), ומין הסתם נשארו עוד מים בסיר, להוסיף את האורז ולתת לתבשיל עוד כ-30 דקות(אולי להוסיף עוד טיפונת מים, כי לפעמים צריך...)

בסוף לערבב ולהגיש!!!
יוצא משהו דה-בנז.....
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:34

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר