לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-04-2007, 20:30
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "עזרה ביצירת אפקט לכפתור בזמן rollOver"

מצאתי פטנט מגניב.
אחרי שהאנימציה מפסיקה בתפריט שלי (מלשון כל הפתורים מופיעים והסרט נעצר), אני מותח את הפריים האחרון ועושה פקודה Goto and play לפריים האחרון (שם יש פקודת Stop).
בין הפריימים האלה אני עושה את האנימציה שלי (במקרה שלי fade-in / fade-out) ועושה אחרי הפריים האחרון של הפייד-אאוט פקודת Goto and Play לפריים הראשון של הפייד-אין.
מכאן, שזה לוף שחוזר על עצמו כל הזמן.

כתבתי בכפתור (במקרה הזה "ABOUT") שלי תחת RollOver שילך לפריים הראשון של הפייד-אין (goto and play) ואז כל עוד העכבר על הכפתור, הלופ לא יגמר.

בנוסף כתבתי בסקריפט RollOut שהסרט יקפוץ לפריים האחרון ואז הסרט יעצר.

זה נראה כך:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הפס התכלת הראשון מקפיץ לפריים האחרון (68) שם הסרט נעצר (הפס האדום)
הפס התכלת השני מקפיץ לפריים אחרי הפס תכלת הראשון, שם מתחיל הלופ של הפיידים.

הסקריפט של הכפתור נראה כך:
קוד:
on (press) { gotoSceneAndPlay("ABOUT",1); } on (rollOver) { gotoSceneAndPlay("<current scene>",56); } on (rollOut) { gotoSceneAndPlay("<current scene>",68); }

זהו - מקווה שזה יעזור למישהו.
מצאתי את זה לבד - אם למישהו יש פטנט יותר מגניב לבצע היבהוב כשעומדים על כפתור, אשמח לשמוע.
שבת שלום.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-04-2007, 22:32
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי Shadead שמתחילה ב "מה הבעיה?"

א. שום דבר זה לא בעיה ברגע שאתה יודע לעשות את זה.
ב. כתבתי הודעה אחת מעל הפוסט שלך שפתרתי את הבעיה וציינתי גם איך עשיתי את זה.
ג. איפה שה-rollover לעשות אנימציה?
אני לא רוצה להשמע חוצפן או משהו, אבל בתור מישהו שנכנס חדש לעסק, התשובה שלך מאוד לא מפורטת ולא ברורה.
בתור מישהו שנותן פתרונים מפורטים בפורום שממנו אני מגיע, ציפיתי לקבל משהו דומה בפורום הזה.
אישית, אשמח מאוד לעזור לכל מי שאוכל (עם הידע המועט שיש לי כרגע בפלאש), אבל עד אז תאלצו להשאיר עוד אנשים פה ולעזור בצורה מפורטת וברורה יותר.
זה יביא לנו (החדשים) כוח וכיף ורצון להשאר פה ולעזור בעצמנו לאחרים. זו הדרך היחידה שהפורום יחזור לחיים שפעם היו בו.

בהצלחה!

ישן 13-04-2007, 11:29
צלמית המשתמש של dragoon
  משתמש זכר dragoon dragoon אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.01.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "א. שום דבר זה לא בעיה ברגע..."

בכפתור יש ארבעה מצבים:
up, over, down, hit
up זה המצב הרגיל של הכפתור
over זה המצב בו נמצא הכפתור כשהעכבר חג מעליו
down זה המצב בו נמצא הכפתור כשהוא נלחץ
hit זה השטח של הכפתור, רק כשהעכבר עובר מעל לשטח הזה, או נלחץ כפתור העכבר השמאלי מעל שטח זה, רק אז הכפתור מגיב.

בשביל ליצור הבהוב, אנחנו בעצם צריכים ליצור אנימציית היבהוב במצב הover של הכפתור.
הבעיה היא שמצב הover היא רק פריים אחד. מה לעשות כדי שנוכל לעשות אנימציה במצב over?
בשביל המצב הזה נולד הMC, המוביקליפ. המוביקליפ הוא אובייקט שיש לו ציר זמן משלו, והוא גם אובייקט הניתן לתכנות.
לכן בשביל ליצור אנימציה של fade במצב הover של הכפתור, ניצור בפריים זה מוביקליפ.
בשביל ליצור מוביקליפ, לך לבמה הראשית(כפתור הscene מעל לציר הזמן, אם אי אפשר ללחוץ עליו, סימן שאתה כבר בבמה הראשית). תצייר את הכפתור שלך, "תבחר אותו"(select), ותלחץ F8.
מופיע לך חלון חדש שבו אתה הופך את מה שציירת לsymbol - כפתור או מוביקליפ
תבחר באופציה להפוך למוביקליפ ולחץ OK.
עכשיו תלחץ לחיצה כפולה על המוביקליפ החדש שנוצר, ואתה "תכנס לתוכו". כעת אתה צריך לראות ציר זמן חדש, ומעליו, מימין לכפתור scene, נוצר לך כפתור חדש בשם של המוביקליפ. זה מראה לך שאתה נמצא בתוכו.
fade זה בעצם alpha, ולעשות alpha אתה יכול רק במוביקליפ.
לכן, תעשה select לכפתור שלך ותהפוך אותו למוביקליפ שוב(זה יצור לך מוביקליפ בתוך מוביקליפ).
כעת אתה צריך לעשות את האנימציה. באופן שרירותי בוא נעשה 10 פריימים לfade out ו10 פריימים לfade in(אתה יכול לעשות כמה פריימים שתרצה, זו סתם דוגמא). לחץ על פריים 10 בציר הזמן, ואז לחץ על F6, זה יצור לך קיפריים חדש - פריים מפתח, פריים בו אתה יכול לבצע שינויים, תחזור על הפעולה גם על פריים עשרים.
בפריים 10, תעשה select למוביקליפ ולך לתפריט הפרופרטיס למטה, בערך האמצע המסך יהיה לך תפריט נגלל שלידו כתוב color, ובתוכו כתוב none, תבחר בתפריט זה באופציה alpha, ובתיבת הטקס שהופיעה מימינה(עם הערך 100%), תשנה את הערך ל0.
בפריים 10 המוביקליפ שקוף, אבל עדיין אין אנימציה, בשביל ליצור את האנימציה של מעבר מחוסר שקיפות לשקיפות, לחץ על אחד הפריימים בין הפריים הראשון לפריים העשירי עם לחצן העכבר הימיני, ותבחר באופציה create motion tween, חזור על הפעולה גם בין פריים 10 ל20.
כעת יש לך את האנימציה של הfade.
בשביל לשלבה בכפתור, תצייר את הכפתור בבמה הראשית(או שפשוט תעתיק אותו מהפריים הראשון של המוביקליפ), תהפוך אותו לכפתור(עם כפתור ה-F8).
עכשיו תלחץ פעמיים על הכפתור בשביל להכנס לתוכו. בציר הזמן, יש לך קיפריים בפריים up, תיצור קיפריים בפריים over, ובפריים down.
כעת אנחנו צריכים לשלב את האנימציה בפריים over. בשביל זה, אתה צריך לשלוף את המוביקליפ שיצרת מהסיפריה(הסיפריה היא המקופ שאוגר את כל הסמלים שהשתמשת בהם בקובץ), בשביל זה, לחץ על F11 בשביל לגרום לספריה להופיע. מצא בסיפריה את המוביקליפ של האנימציה של הfade, וגרור אותו לפריים over של הכפתור. כעת יש לך כפתור עם אנימצית fade.

ניסיתי לפרט כמה שיכלתי, אם משהו לא ברור, אתה מוזמן לשאול.
הדרך הזאת לעשות fade היא דרך בסיסית למתחילים, על דרך מתקדמת ונכונה יותר, אתה מוזמן לקרוא כאן: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...=1136#post95017, למרות שלדעתי הדרך לא מתאימה למתחילים.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:48

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר