לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #2  
ישן 27-10-2004, 20:20
  Admiral Admiral אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.04
הודעות: 1,721
שלח הודעה דרך ICQ אל Admiral שלח הודעה דרך MSN אל Admiral
כתבה מדריך לעכבר ייחודי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

קורה לכם שאתם רוצים לעשות משחק יריות ולא יודעים לעשות כוונת? טוב כנראה שלא אבל אם כן אז קבלו במדריך שכולל אפילו קובץ דוגמה

אז ככה...

דבר ראשון סתם נעשה איזה עכבר מכוער...לא צריך תמונה בשביל זה נכון?

עכשיו נסמן אותו (קונטרול A הכי נוח כי לא יצרנו עוד שום דבר חוץ מזה אז זה לא יסמן עוד דברים)
תלחצו על F8 ותבחרו באפשרות Button. תקראו לו איך שבא לכם....

עכשיו תלחצו F3. זה חלון הProperties.
עכשיו שנו את ה <Instance Name> ל-arrow. חשוב מאוד!

תמונה:
http://img65.exs.cx/img65/8975/properties-mouse.jpg

עכשיו נעשה שכבה חדשה (יש כפתור תקשיבו איפה הוא נמצא ותקראו טוב!)
איפה שהפריימים זה הTimeLine. הכי למטה שמאלה (בTimeLine לא בכל הפלאש!) תראו חץ אפור כזה נכון? טיפה מעליו יש כפתור שנראה כמו דף מקופל בפינה ופלוס כחול בצד שמאל שלו. תלחצו עליו. או שאתם יכולים ללחוץ בתפריט Insert-Layer.

***מקמו את השכבה החדשה מתחת לשכבת העכבר!***

עכשיו תעשו ריבוע. איך שהוא נראה ממש לא חשוב כי במילא לא יראו אותו בסרט. תסמנו את הריבוע הזה (מומלץ לנעול בשלב זה את השכבה של העכבר) בכל דרך שאתם רוצים.
לכו שוב לחלון הProperties. עכשיו יש בצד שמאל ריבועים קטנין ולידם אותיות (W, H, X, Y) שנו את המספרים שם ל:
W - 550, H - 400, X - 0, Y- 0.
ה-0 תמיד ישאר 0 אבל הW וה-H ישתנו בהתאם לגודל המסמך (המסמך שפלאש מציעה הוא 550 על 400)

דלגו על הקטע הזה אם לא מעניין אתכם מה בעצם עשינו הרגע.
עכשיו אנחנו קבענו שהריבוע יהיה בגודל של כל המסמך, והמקום שלו יהיה בדיוק על המסמך. אל תדאגו אם זה מכוער.

אם הריבוע עדיין מסומן יופי אם לא סמנו אותו שוב.
תלחצו F8. תבחרו בMovie Clip.
עכשיו שוב נפתח את הProperties. בצד ימין של החלון יש חלון קטן שלידו כתוב Color.
תבחרו שם את האפשרות Alpha. תקטינו ל-0 אחוזים.

עכשיו תעשו F9. תלחצו עכבר ימני על הלבן שבחלון שנפתח (Actions) ותלחצו על Paste. רגע.... קודם כדאי שתעתיקו לשם משו...
הנה הקוד שאתם צריכים להכניס. הקוד "יעלים" את העכבר המקורי, ויגרום לעכבר שלכם "לעקוב" אחרי העכבר המקורי (שנעלם...)

הקוד:

onClipEvent (load) {
this._visible = false;
Mouse.hide();
}
onClipEvent (mouseMove) {
_root.Arrow._x = _root._xmouse;
_root.Arrow._y = _root._ymouse;
}

זהו! עכשיו גמרנו! אפילו יש קבצי דוגמה!

================================================== ==

אם אתם מתקשים/עצלנים תורידו את זה:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/15/725761.fla

וזה מה שיצא לי בסוף:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/15/468551.swf
================================================== ==

אוקיי מקווה שעזרתי אם לא דברו איתי


נערך לאחרונה ע"י Admiral בתאריך 27-10-2004 בשעה 20:23.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 27-10-2004, 20:23
  Admiral Admiral אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.04
הודעות: 1,721
שלח הודעה דרך ICQ אל Admiral שלח הודעה דרך MSN אל Admiral
כתבה מדריך למסך לוג אין
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Admiral שמתחילה ב "מדריך לעכבר ייחודי"

הנה מדריך למסך לוג אין.

מה זה לוג אין?
מסך לוג אין זה דף, שאם מכניסים בו סיסמה ושם משתמש נכונים, מגיעים למסך מסויים שרק למי שיודע את הסיסמה ושם המשתמש יכול וצריך להגיע אליה. למשל-משתמשים בפורומים, אימיילים, אייסיקיו, מסנגר, ובערך כל אתר היום שכולל משתמשים.

ועכשיו למדריך!

מסך לוג אין זה בסך הכל דבר מאוד פשוט. יש בו רק 3 פריימים. בפריים הראשון ניצור 3 דברים-שתי תיבות טקסט (מסוג Input, אני אסביר תכף) וכפתור.

ליצירית הכפתור ציירו את הצורה שלכם. לא צריך להיות מסובך מדי. סמנו אותה ותלחצו על F8. עכשיו נפתח חלון של כמה אפשרויות-Movie Clip, Button וGraphic. אנחנו רוצים כפתור אז נבחר בButton

תמונה
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2.../12/606061.jpg#

עכשיו נעשה שתי תיבות טקסט (Input).
נתחיל במה זה input ובמה הוא שונה מStatic (סוג הטקסט הראשוני והרגיל. ברירת המחדל של פלאש)
טקסט Input הוא טקסט שמשמש ל:שליחת אימיילים דרך פלאש, מסכי לוג אין ועוד. אם לא הבנתם לפי השם (in-put=להכניס) טקסט input הוא טקסט שבקובץ הSWF ניתן לערוך את הטקסט (שלא כמו Statcic=עומד במקום, סטטי)

עכשיו כשהבנו מה זה טקסט input בואו ניצור שתי תיבות כאלה

ניקח את כלי הטקסט (T).
עכשיו נלחץ על קונטרול F3 (חלון Properties).
תכניסו את ההגדרות כמו בתמונה הבאה: (תשימו לב לכל פרט קטן כמו כפתורים קטנים שלחוצים אחרת זה לא יעבוד או סתם יעבוד אבל לא יצא יפה)

תמונה
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2.../12/464712.jpg#

עכשיו קטע חשוב מאוד! שוב בחלון Properties-בצד ימין למטה תראו קטע שכתוב Var. תכתבו שם user.

עכשיו תשכפלו את תיבת הטקסט (לסמן אותה וקונטרול D)
איפה שכתבתם בחלון Properties את המילה user, תשנו לpassword.

כמעט גמרנו עכשיו מגיע הקטע הקל.

עכשיו נחזור לכפתור שעשינו בהתחלה. תסמנו אותו (עם החץ השחור-V). תלחצו על F9 (חלון Actions). עכשיו תכניסו בפנים את הקוד הבא:

on (release, keyPress "<Enter>") {
if (password eq "1234" & user eq "admiral") {
gotoAndStop(3);
} else {
gotoAndStop(2);
}
}

אחרי שהכנסתם את הקוד לחלון Actions תוכלו לשנות את הקוד (1234) ואת המשתמש (Admiral) למה שאתם רוצים. אפשר גם לשנות את השמות של הטקסטים ואז גם לשנות את האקשן סקריפט אבל חבל; זה יכול סתם להרוס לכם.

סמנו את הפריים הראשון בTime Line. עכשיו החלון Actions אמור להיות פתוח. אם לא, תפתחו אותו (F9). עכשיו תכניסו את הקוד הבא

stop();

(אפשר גם להכניס ככה: לחיצה על הפלוס-Stop-Movie Control-Actions )

עכשיו פשוט תעשו בפריים 2 תיבת טקסט (Static-רגילה ופשוטה לא דורשת כלום מיוחד) שכתוב משהו כמו "password is incorrect"
ובפריים 3 תכתבו "passowrd is correct!"

זה אמור לעבוד

================================================== =========

אם בכל זאת לא הנה FLA וSWF:

הערה קטנה: למי שרוצה לראות את הSWF ולבחון אותו, הסיסמה היא 1234 ושם המשתמש הוא Admiral.

FLA
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/12/143570.fla

SWF
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/12/985115.swf

================================================== =========
זהו! מקווה שהבנתם אם לא אז תורידו את קובץ הדוגמה.


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 27-10-2004, 20:21
  Admiral Admiral אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.04
הודעות: 1,721
שלח הודעה דרך ICQ אל Admiral שלח הודעה דרך MSN אל Admiral
כתבה תזוזה עם החיצים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

ראיתי את זה פעם פעמיים פה ששאלו איך עושים את זה אז החלטתי לשים מדריך!

דבר ראשון נפתח בפלאש מסמך חדש.
עכשיו ציירו את הצורה שלכם שאותה תרצו להזיז
(סתם תעשו משו מכוער לא צריך להיות משו מדהים)

סמנו את הצורה שלכם (איך שבא לכם...הכי נוח קונטרול A)

תעשו F8. תבחרו את האפשרות Movie Clip ותקראו לו איך שבא לכם...

עכשיו הAction Script. סמנו שוב את הצורה (שהפכה לMC אם עשיתם נכון עד עכשיו)
תלחצו על F9. עכשיו אני נותן לכם את הScript לכל אחד מהכיוונים
(למעלה למטה ימינה שמאלה) ותעתיקו את זה לתוך חלון הActions.

================================================== ===========

למעלה

on (keyPress "<Up>") {
if (_y > 50) {
_y = _y - 5;
}
}

----------------------------

למטה

on (keyPress "<Down>") {
if (_y < (367)) {
_y = _y+5;
}
}

----------------------------

ימינה

on (keyPress "<Right>") {
if (_x<520) {
_x = _x+5;
}
}

----------------------------

שמאלה

on (keyPress "<Left>") {
if (_x>50) {
_x = _x-5;
}
}

---------------------------

מקווה שהבנתם!
עוד קצת למטה יש קבצי דוגמה למתקשים/עצלנים

*הערה קטנה-זה עובד רק על מסך רגיל של 550*400
אם אתם רוצים לעשות על מסך יותר קטן שנו את המספרים בשורות
שמתחילות במילה if עד שתגיעו למספר שלכם

---------------------------

קבצי דוגמה:

FLA

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/19/347717.fla

SWF

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/19/551102.swf

---------------------------

בהצלחה!!!!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #6  
ישן 27-10-2004, 20:43
  FUFUXU FUFUXU אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.06.04
הודעות: 2,000
שלח הודעה דרך ICQ אל FUFUXU שלח הודעה דרך MSN אל FUFUXU
תאוצה ותאוטה
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Admiral שמתחילה ב "תזוזה עם החיצים"

לכל מי שלא יודע יש אופציה אוטומתית בפלאש לחלק את המרווח בין הפריים כך שיצור אשליה של תאוצה או תאוטה.
כדי לעשות את זה, קודם כל צרו כדור והפכו אותו לסימבול (לא ממש משנה איזה..אני עשיתי מובי קליפ)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
עכשיו צרו קי פריים בפריים 10 וגררו את הכדור לנקודת המגע עם הריצפה וצרו מושן טווין. עכשיו תעתיקו את פריים 1 והדביקו בפריים 20 (וכמובן צרו מושן טווין ביניהם).
{עכשיו מתחיל הקטע של התאוצה ותאוטה..}
לחצו על הפריים ה-1 ובחלון פרופרטיז יופיעו מספר אופציות...
אחת מהם היא Ease
הורידו את האיז ל100- (מינוס=תאוצה פלוס=תאוטה)
ובפריים 10 העלו את האיז ל100+
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ככה יש לכם כדור נופל (מאיץ) וקופץ בחזרה (מאיט)
תודה רבה!
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/30/880985.swf
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/30/360314.fla
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 27-10-2004, 20:45
  FUFUXU FUFUXU אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.06.04
הודעות: 2,000
שלח הודעה דרך ICQ אל FUFUXU שלח הודעה דרך MSN אל FUFUXU
ונעבור ל...פיר-סו-מות!!
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי FUFUXU שמתחילה ב "תאוצה ותאוטה"

יצירת באנר היא מאוד פשוטה!
כודם כל צרו את מה שאתם רוצים שיהיה בבאנר.
לאחר מכן צרו מלבן בגודל הבאנר, לחצו עליו כפתור ימני - convert to symbol - button
עכשיו גררו את הפריים up לפריים hit כך שרק בפריים hit יהיה משהו.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
(אל תבהלו אם זה הפך להיות בצבע טורכיז בהיר..תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה)
עכשיו חזרו למסך הראשי, לחצו כפתור ימני על action
עכשיו הוסיפו את הפקודה geturl
הכנס את הכתובת המלאה (כולל
http://) לשורת url
ואת שורת window שנה ל _blank (סלף אומר שזה יפתח את החלון באותו חלון ובלנק אומר בחלון חדש)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
וזהו! יש לכם באנר!
דוגמה:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/10/11/966663.swf
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/10/11/900798.fla
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 28-10-2004, 12:49
  SyPhEx SyPhEx אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.10.04
הודעות: 361
יצירת עכבר |מדריך שלי|
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי FUFUXU שמתחילה ב "שימוש במסיכה/"ראיה דרך קירות""

By SyPhEx

קודם כל צריך להבין את מהלך העבודה..
מה שאנחנו נעשה היום זה פשוט ניצור MC בעל פריים אחד שיכיל בתוכו את הציור של הסמן וכמובן שנצטרך להעלים
גם את הסמן הרגיל של העכבר אחרת מה זה שווה
אז ככה:
פתחו דף חדש בגודל של ברירת מחדל ורקע בצבע שחור

צרו MC חדש וקראו לו MOUSE . השתמשו רק בפריים אחד (כשתגמרו תוכלו לשנות לMC עם אנימציה לסמן יותר מושך לעין)
**השתדלו ליצור צבעים בולטים -זה יהיה יותר יפה(ירוק , כחול בהיר וכו')**


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
צאו ממצב העריכה שלו ומרכזו אותו על משטח העבודה.
שנו את שם השכבה לMOUSE ושנו את הINSTANCE NAME שלו(בחלון הPROPERTIES) לMOUSE
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

יפה ... עכשיו צרו MC חדש וקראו לו SCRIPT
צאו ממצב העריכה שלו.כעת יצרתם MC ריק בלי שום אירוע בתוכו
צרו שכבה חדשה בשם SCRIPT.
עכשיו גררו אותו למשטח העבודה .כיוון שהוא ריק אתם תראו רק את נקודת האמצע שלו (עיגול עם [+] בתוכו)
סמנו אותו ע"י לחיצה אחת.
בחלון הPROPERTIES של הMC מתחת למשטח העבודה יש 4 חלונות קטנים שמציינים את מיקומו במשטח העבודה.
תראו ליד הסימונים X ו-Y מספרים שונים
אם מרכזתם אז
X - 275.0
Y - 200.0

יפה עכשיו שנו את הערכים בשניהם ל 0.0
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עכשיו תראו את העיגול בפינה השמאלית העליונה

יפה מאד.

עכשיו פתחו את חלון ה ACTIONS כשהMC SCRIPT מסומן

העתיקו את הסקריפט הבא
onClipEvent (mouseMove) {
_root.mouse._x=_xmouse;
_root.mouse._y=_ymouse;
}


הסבר:
onClipEvent (mouseMove) {
זה אומר מה התנאי-כשמזיזים את העכבר (MC בעצמו) בגלל זה קוראים לזה ONCLIPEVENT-תזוזת העכבר
_root.mouse._x=_xmouse;
_root.mouse._y=_ymouse;
זה אומר שהנתיב של הMC MOUSE על גבי ציר הX יהיה רק על ציר הX כלומר מצד לצד
והשורה השנייה אותו הדבר רק בקשר לציר הY למעלה ולמטה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

פשוט לא?




ועכשיו לפני סיום!!!!!!!


כדי לגרום לזה להיות יפה
צרו שכבה חדשה וקראו לה ACTIONS
תכתבו בחלון הACTIONS
Mouse.hide()

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




זהו סיימתי...מקווה שזה היה חינוכי ושימושי... זה באמת מוסיף לאוירה של בניית אתר
ועל אותו הרעיון אפשר ליצור דברים אחרים כמו כוונות וכו'..
אבל זה למדריכים הבאים..
(דוגמא לסוג סמן כזה אפשר למצוא באתר שלי...)

ביי


נכתב ע"י SyPhEx
כל הזכויות שמורות
לתגובות/בקשות
ICQ: 164123610




נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 02-07-2005 בשעה 23:28. סיבה: עריכת לינקים לתמונות - אוכסנו על נענע בעבר
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 30-10-2004, 14:34
צלמית המשתמש של Bishnet
  Bishnet Bishnet אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.04.03
הודעות: 4,481
שלח הודעה דרך ICQ אל Bishnet שלח הודעה דרך MSN אל Bishnet
כפתור עם rollOver ו - rollOut
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

© כל הזכויות על מדריך זה שמורות למשתמש Bishnet - אין להפיץ, לשכפל או להעתיק חומר זה ללא רשותו.
לחץ כאן להורדת קובץ המקור

על הבמה יש MC, לחיצה כפולה עליו תגלה לך שהוא בנוי מ-2 שכבות:
- השכבה התחתונה היא האנימציה, בה הכפתור קופץ קדימה ובחזרה.
- השכבה העליונה היא הכפתור, שהוא ריבוע פשוט שנמצא בפריים Hit. (הצבע הטורקיז-שקוף הוא אוטומטי, כדי שתוכל לראות אותו במהלך העבודה.)

התכנות בשכבת הכפתור הוא כזה:
- בפריים הראשון יש Stop.
האקשן-סקריפט של הכפתור הוא:

on (release) {
_root.gotoAndStop(2);
}
on (rollOut) {
gotoAndStop(1);
}
on (rollOver) {
play();
}

כלומר, כשהעכבר יהיה מעליו הוא יבצע Play, כשהוא יצא ממנו הוא יבצע gotoAndStop לפריים הראשון, וכשהוא ילחץ עליו הוא יבצע gotoAndStop לפריים השני בסצינה. (root_ קובע שזה יהיה הפריים בסצנה ולא ב-MC.)
- בפריים בו הכפתור גדל (מס' 5) גם יש Stop.
והאקשן-סקריפט של הכפתור הוא:

on (release) {
_root.gotoAndStop(2);
}
on (rollOut) {
play();
}

כלומר, כשעכבר יצא ממנו הוא יבצע Play (ותופיע אנימצית הכפתור שחוזר אחורה), וכשהוא ילחץ עליו הוא יבצע את אותה פעולה כמו קודם. (אותה תוכל לשנות למה שתרצה - סצנה אחרת, לינק, פונקציה כלשהי, וכו'..)
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #12  
ישן 30-10-2004, 14:56
צלמית המשתמש של Bishnet
  Bishnet Bishnet אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.04.03
הודעות: 4,481
שלח הודעה דרך ICQ אל Bishnet שלח הודעה דרך MSN אל Bishnet
אנימציה פשוטה (למתחילים)
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Bishnet שמתחילה ב "כפתור עם rollOver ו - rollOut"

© כל הזכויות על מדריך זה שמורות למשתמש Bishnet - אין להפיץ, לשכפל או להעתיק חומר זה ללא רשותו.
לחץ כאן להורדת קובץ המקור

1. בחר בכלי העיגול מה - Toolbar בצד ימין, או לחץ על מקש O

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

2. בחר לו צבע מילוי וצבע קו בחלון שנמצא מתחת ל - Toolbar

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

3. צייר עיגול על משטח העבודה. (ה"במה")

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

4. בחר בכלי הבחירה, החץ השחור, או החזק את מקש Ctrl

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

5. סמן את העיגול. (מתח מסגרת מסביבו בעזרת גרירת החץ)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

6. הפוך את העיגול לסימבול (Symbol) ע"י לחיצה על F8

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

7. בחר בפריים מס' 20 בטיימליין (Timeline), לחץ עליו עם הלחצן הימני בעכבר, ובחר ב - Insert Keyframe

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

8. גרור את העיגול (בפריים מס' 20) למיקום חדש בעזרת החץ השחור.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

9. חזור אל הפריים הראשון, לחץ עליו עם הלחצן הימני בעכבר, ובחר ב - Create Motion Tween

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

10. לחץ על מקש Enter (או Ctrl+Enter) בכדי להריץ את האנימציה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

חשוב לציין! - כל אובייקט בבמה צריך שכבה משלו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #16  
ישן 30-10-2004, 15:44
צלמית המשתמש של Bishnet
  Bishnet Bishnet אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 28.04.03
הודעות: 4,481
שלח הודעה דרך ICQ אל Bishnet שלח הודעה דרך MSN אל Bishnet
גלריה
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Bishnet שמתחילה ב "כמה אפקטים"

© כל הזכויות על מדריך זה שמורות למשתמש Bishnet - אין להפיץ, לשכפל או להעתיק חומר זה ללא רשותו.
לחץ כאן להורדת קובץ המקור
לחץ כאן לצפיה בתוצאת המדריך

בצד שמאל של הקובץ יש ריבוע בגודל 180*180 בשם img_mc, ובשכבה מתחתיו אנימציה בה כתוב "...Please Wait".
בלחיצה על כל אחד מהכפתורים, התמונה הקודמת נעלמת בעזרת הפונקציה ()unloadMovie , ותמונה חדשה נטענת בעזרת הפונקציה ()loadMovie, והטקסט בתיבה מתחת לתמונה משתנה. בקוד הכפתור הראשון כתוב למשל:
קוד:
on (press){ img_mc.unloadMovie(); img_mc.loadMovie("https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/10/16/648189.jpg";); about = "Image #1" }

עד שהתמונה נטענת, img_mc פשוט ריק, ואז אפשר לראות את מה שמאחוריו (כלומר, את האנימציה של הטעינה.)
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #23  
ישן 01-11-2005, 13:21
צלמית המשתמש של בן אור
  בן אור בן אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.02.05
הודעות: 17,595
שלח הודעה דרך ICQ אל בן אור שלח הודעה דרך MSN אל בן אור Facebook profile Follow me...
הסבר
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי doodi7 שמתחילה ב "תוכל להסביר לי משהו לגבי הכפתור בבקשה?"

hit מסמן את שטח הפגיעה (אם יש לכפתור שלך רקע אז אין בו צורך)
השאר
over הכפתור מציג את הפריים הזה כאשר העכבר עובר מעליו
ואני לא זוכר איך קוראים לשאר אבל
אחד (הכי ימני) מציג את הכפתור בלי שפועל עליו כלום (היחידי שבאמת צריך)
והשני (זה שנישאר) הכפתור מזיג אותו כאשר הכפתור לחוץ

לפעם הבאה תפרסם כאן רק מדריכים אם יש לך שאלה בקשר למדריך תפרסם אשכול, איפילו אל תודה כאן
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #24  
ישן 01-11-2005, 19:36
צלמית המשתמש של יגואר1
  יגואר1 יגואר1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.03.04
הודעות: 1,234
שלח הודעה דרך ICQ אל יגואר1 שלח הודעה דרך MSN אל יגואר1
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי doodi7 שמתחילה ב "תוכל להסביר לי משהו לגבי הכפתור בבקשה?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי doodi7
למה בעצם צריך את הריבוע הריק הכפתור שנמצא במצב HIT ?
מה המטרה שלו ביצירת הכפתור שעשית?


זה מין טריק שמתכנתים פיתחו עם הזמן,

לפעמים רוצים לעשות אנימציה (למשל MC) אבל רוצים
שיתנהג ככפתור (בעת לחיצה, במעבר, קישור...).
אז מגדירים לחצן button רק למצב HIT שלו וכך:
רק המתכנת רואה אותו (בצבע תכלת) על הבמה,
ובעת ההצגה לא רואים אותו בכלל.
וכך אפשר לתת לו את הפרמטרים של button,
הוא יהיה שקוף ומתחתו יראו את האנימצה הרגילה.
ככה עושים בבנרים ופירסומות הרבה פעמים.
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
"ניסיון רב לימדני, שלא תמיד העובדה שמבקרים אותך, משמעה שאתה טועה", רוברט אנטוני אדן.
"לא נכשלתי. רק מצאתי 10,000 דרכים שלא עובדות", תומאס אלווה אדיסון.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 06-11-2004, 01:03
  Admiral Admiral אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.04
הודעות: 1,721
שלח הודעה דרך ICQ אל Admiral שלח הודעה דרך MSN אל Admiral
מדריך למסך טעינה עם באר ואחוזים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מדריך למסך טעינה עם באר ואחוזים

קודם כל, צרו מלבן. סתם מלבן. אז תהפכו אותו לMovie Clip. תסמנו אותו, ותלחצו קונטרול+F3 (חלון Properties). עכשיו בחלון Instance Name תכתבו את המילה bar.
עכשיו קחו את כלי הטקסט.
תבדקו לפני שאתם כותבים, שסוג הטקסט הוא טקסט דינמי (Dynamic). שוב, את זה תקבעו בחלון Properties (קונטרול+F3). תיצרו תיבת טקסט חדשה, לא צריכה להיות ארוכה במיוחד, מקום לבערך 4-5 תוים, ואל תכתבו בפנים כלום. שוב אני מזכיר-תיבת טקסט מסוג Dynamic. עכשיו שוב תפתחו את חלון Properties. תסתכלו בערך באמצע של החלון, קצת ימינה יש חלון קטן שכתוב Var:________. שם תכתבו את המילה percent. חשוב לזכור לכתוב את זה בVar .
ולא ב-Instance Name. עכשיו, האקשן סקריפט. שימו את האקשן סקריפט הבא בפריים 1:

קוד:
total = _totalframes; loaded = _framesloaded; percent = int((loaded/total) * 100 ) + "%"; _root.bar._xscale = percent; if (percent<100) { play(); } else { gotoAndPlay(3); }

בפריים 2 שימו את הקוד:

קוד:
gotoAndPlay(1);



להורדת קובץ דוגמה (FLA)
לצפייה בתוצאה הסופית (SWF)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 06-11-2004, 04:41
צלמית המשתמש של Abrasha70
  משתמש זכר Abrasha70 Abrasha70 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.08.02
הודעות: 2,339
החלפת תמונה לפלאש ב html
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

לכל בוני האתרים בפוטושופ, במיוחד בשבילכם, לשלב פלאש בתוך.
בוודאי שמתם לב להרבה אתרים שבהם משלבים פלאש בצורה אינטגרלית באתר-
לא מנותק מהכל אלא ממש יושב יחד עם כל התמונות. במדריך הזה נשלב קובץ בפלאש באותו אופן.


הסבר קצר להבנת אופן הפעולות:
כאשר אתם מבצעים חיתוך בפוטושופ, נוצרת (generated) בשמירה תקייה המכילה את כל החתיכות (slices),
ובנוסף גם קובץ html שדואג שכל התמונות ישבו בדיוק במקום.

מה שאנחנו נעשה זה נבחר תמונה ונחליף אותה בפלאש בגודל זהה לה.
לשם כך, עלינו לבדוק מה השטח המדוייק שלה.

איך זה נזהה תמונה ואת המאפיינים שלה:
עוד בשלב החיתוך, כל מסגרת מקבלת מספר. אותו מספר הוא למעשה המספר של התמונה.
יש לזכור את המספר, לגשת אל התקייה שמכילה את כל החתיכות ולאתר אותה.
כאשר נבחר בה, מיד יופיע בצד המסך המאפיינים שלה. לדוגמה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
(בדוגמה זו, גודל התמונה הוא 290 על 127)

הכנו פלאש באותו גודל, הכל מוכן.
איך מבצעים את ההחלפה במקום התמונה לפלאש:
עורכים את קובץ ה-html בעזרת פנקס רשימות (או כל תוכנה פשוטה אחרת),
-מחפשים את הקישור לתמונה הרצויה. לדוגמה:
<IMG SRC="images/newLogo2_01.gif" WIDTH=290 HEIGHT=127 ALT=""></TD>


-את אותו קטע בדיוק מחליפים בטקסט הבא:
ציטוט:
קוד:
<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
codebase="; WIDTH=290 HEIGHT=127 id=ShockwaveFlash1 align=middle>
<PARAM NAME=movie VALUE="images/newFlash.swf">
<PARAM NAME=quality VALUE=best>
<PARAM NAME=wmode VALUE=transparent>
<PARAM NAME=bgcolor VALUE=#000000>
<EMBED src="images/newFlash.swf"
quality=high wmode=transparent bgcolor=#000000
WIDTH=290 HEIGHT=127
TYPE="application/x-shockwave-flash"
PLUGINSPAGE=";>
</EMBED>
</OBJECT></TD>
כמובן רק להחליף את הערכים המסומנים ברצויים (של התמונה שלכם)

שומרים וסיימנו תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
בהצלחה !
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 06-11-2004 בשעה 04:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #28  
ישן 06-11-2004, 04:49
צלמית המשתמש של Abrasha70
  משתמש זכר Abrasha70 Abrasha70 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.08.02
הודעות: 2,339
Preloader - מסך טעינה
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "החלפת תמונה לפלאש ב html"

מסך טעינה הוא סצינה המופיעה על המסך בעת טעינת מצגת הפלאש.
ניתן להוסיף טקסט שיציין כמה אחוזים נטענו מכלל הקובץ או מסצינה ספציפית.


דוגמה פשוטה וקלה ליצירת מסך טעינה שכזה:
-הוסיפו לתחילתו של מסמך הפלאש שלכם סצינה נוספת.
רצוי לבחור את מיקומה בעזרת חלונית ה- Shift+F2) Scene).
לצורך העניין תנו לה את השם "Preloader", ולסצנה הבאה אחריה "Scene 1".

-צרו בסצינה Preloader אובייקט טקסט דינמי חדש.
כדי ליצור אחד כזה, הניחו תיבת טקסט, ובמאפייניה בחרו ב Dynamic Text מתוך הרשימה הנפתחת.
אובייקט זה ישמש בתור מד האחוזים לטעינה, עד לסיומה.

-הוסיפו לסצינה Preloader פריים-מפתח נוסף (KeyFrame).
כדי לעשות זאת, מקליקים על הפריים השני שברצף הזמן (Timeline) עם הכפתור הימני, ובוחרים ב Insert KeyFrame.
שתי הסצנות האלו לא ישמשו אותנו לאנימציה אלא עבור הקוד שיעדכן את תיבת הטקסט.

-עכשיו לאקשן-סקריפט: בפריים הראשון תתבצע הבדיקה (האם הסירטון נטען)
אם נטען כולו, לקפוץ לסצינה הבאה. במידה והוא לא נטען, לעדכן את תיבת הטקסט.
כדי להגיע אל האקשן-סקריפט, בחרו בפריים הראשון ולחצו על F9.
בחלון שנפתח יש לכתוב:

ציטוט:





ציטוט:

if( _framesloaded == _totalframes ) {
gotoAndPlay("Scene 1",1);
}
else
{
Text1.text = int(getBytesLoaded() / getBytesTotal() * 100) + "%";
}





-------------------
-ועבור הפריים השני, זה יהיה קוד האקשן-סקריפט:





ציטוט:
gotoAndPlay(1);







הכנתי דוגמה שתוכל לעזור לכם להבין יותר,
ככה היא נראית:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/18/990060.swf

להורדה::
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/08/18/491536.fla

מקווה שהמדריך הזה יעזור לכם
נכתב על ידי: אברשה70
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #31  
ישן 09-11-2004, 06:00
  Tomim Tomim אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.02.04
הודעות: 378
כתבה מדריך להכנת שעון מחוגים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"




מדריך להכנת שעון מחוגים





פתח מסמך חדש.
צייר שלשה מחוגים - שעות דקות ושניות. (שים לב שאורך המחוגים לא יעלה על חצי מגובה הבמה).




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

הפוך כל מחוג לסימבול מסוג מובי קליפ (לחיצה על f8).
שים לב: בחלון האפשרויות סמן שהציר יהיה בנקודה האמצעית התחתונה. כמו בתמונה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לאחר שהפכת את המחוגים למובי קליפ צריך לקרוא לכל מחוג בשם.
לחץ על מחוג השעות וקרא לו בשם hourHand
לחץ על מחוג הדקות וקרא לו בשם minuteHand
לחץ על מחוג השניות וקרא לו בשם secondHand

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לאחר שקראת למחוגים בשם בחר את כל המחוגים (שים לב שהציר של כולם הוא בתחתית המחוג)
לחץ על ctrl + k כדי לפתוח את חלון Align - ישור ופיזור.
לחץ על מירכוז וישור ללמטה. (עיין בתמונה).

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

פתח את חלון הAction של הפריים הראשון והדבק את הקוד הזה:








_root.onEnterFrame = function() {
myDate = new Date();
hourHand._rotation = myDate.getHours()*30+(myDate.getMinutes()/2);
minuteHand._rotation = myDate.getMinutes()*6+(myDate.getSeconds()/10);
secondHand._rotation = myDate.getSeconds()*6;
};





אם ברצונך שמחוג השניות לא יקפוץ כל שניה אלא יסתובב בצורה חלקה וקבועה העתק את הקוד הזה:








_root.onEnterFrame = function() {
myDate = new Date();
hourHand._rotation = myDate.getHours()*30+(myDate.getMinutes()/2);
minuteHand._rotation = myDate.getMinutes()*6+(myDate.getSeconds()/10);
secondHand._rotation = (myDate.getSeconds()+myDate.getMilliseconds()/1000)*6;
};









(באפשרות זו - ככל שמספר הפריימים לשניה יהיה גבוה יותר כך תנועת המחוג תהיה חלקה יותר)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

כאשר אתם ממקמים את המחוגים, הזיזו את כולם ביחד כדי לשמור על הסדר שלהם.

* התוצאה
* קובץ המקור (פלאש MX)

הוסיפו בשכבות נפרדות מספרים וגרפיקה.

בהצלחה.




תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #32  
ישן 12-11-2004, 18:15
  TheBeast TheBeast אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.10.04
הודעות: 359
מדריך כפתור play ו gotoandplay לסרט...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

תמיד רציתם לעשות כפתור play שיוביל אותכם לפריים מסויים או להפעיל את הסרט שלכם??? זה כאן..



תפתחו מסמך חדש ותבנו סרט...

לפני זה תיצרו ריבוע, תכתבו בו מה שאתם רוצים ואז תסמנו אותו.
תלחצו f8 ותבחרו button.
עכשיו תסמנו אותו שוב ותלצו f9 שיפתח לכם חלון actions.

כדי לעשות כפתור שיפעיל את הסרט תכתבו בחלון actions:


stop();
on (release) {
play();
}

הסבר: הפקודה הראשונה עוצרת את הסרט שלא יתחיל.
הפקודה השניה אומרת שכשהכפור ישתחרח מהלחיצה הסרט יופעל.

כדי לעשות כפתור שבלחיצה יעביר ישירית לפריים מסויים תכתבו ב actions:

on (release) {
gotoAndPlay(X);


}

את הX מחליפים במספר הפריים... swf: https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/30/809793.swf
fla: https://2004-uploaded.fresh.co.il/2004/09/30/531255.fla
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #35  
ישן 12-11-2004, 18:42
  TheBeast TheBeast אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 06.10.04
הודעות: 359
מדריך מפורט על מסיכה שהכין: Smarti שהיה בפורום הקודם....
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

1.פתחו מסמך פלאש חדש.

2.הוסיפו שכבה נוספת (Layer), שיהיה לכם בטיים-ליין 2 שכבות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

3.בשכבה העליונה (Layer 2) צירו עיגול פשוט.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

4.הפכו את העיגול ל-Movie Clip. אפשרי על ידי לחיצה F8.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

5.חייב להיות לו ערך (Instance Name), לצורך העניין נקרא לו Mouse.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

6.פתחו את תיבת הפעולות (Actions) ותנו לפריים את הפקודה הבא:



startDrag("Mouse", true);

שימו לב שהפקודה תיהיה על הפריים עצמו ולא על העיגול.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

7.עברו לשכבה התחתונה (Layer 1).

8.צירו ציור כלשהו, קשקשו בחופשיות.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

9. כעיקרון סיימנו, עכשיו זה הקטע הקל.
לחצו כפתור ימיני על השכבה העליונה (Layer 2) ובחרו ב-Mask.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

10.אם הגעתם למצב זהה לתמונה הבאה אתם רשאים להפעיל את המסמך, סיימנו.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה



מקווה שיעזור לכם ותשתמשו בזה...




תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #36  
ישן 19-11-2004, 14:24
צלמית המשתמש של BugY
  BugY BugY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,319
מדריך ליצירת הליכה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

שמתי לב שבהרבה אנימציות בפורום הדמויות הולכות הצידה (או בכל מני צורות אחרות)
אז הכניתי את המדריך הזה, שילמד אתכם איך לעשות את ההליכה הכי בסיסית
(Stick walk )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


אז נתחיל :

צרו MC חדש וקראו לו בשם Stickman.

בתוך מצב העריכה של ה MC,
הוסיפו עוד חמש ליירים ללייר הקיים (ככה שלכל חלק גוף תהיה השכבה שלו).


עכשיו נקרא לליירים שלנו בשמות - הלייר הראשון הוא הלייר הכי תחתון -

ללייר הראשון נקרא - R leg -

ללייר השני נקרא - boddy -

ללייר השלישי נקרא - L leg -

ללייר הרביעי נקרא - R hand

ללייר שחמישי נקרא - L hand -

ללייר השישי והאחרון נקרא - Head -

*
L=left
R= right



נעבור לציור הסטיקמן

דבר ראשון
בחרו את כלי הקו והגדירו את רוחב הקו ל 3 או 2 Px

*בעיקרון אתם יודעים, סטיקמן עשוי מקווים,לכן לא אמורה להיות לכם בעיה עם ציורו.
פשוט ציירו קו בכל לייר. (העזרו בשמות הליירים כדי למקם את הקווים במקומות הנכונים) בלייר head לא נצייר קו, אלא עיגול -מפני שהוא הראש- (החזיקו את המקשים alt + shift לקבלת עיגול פורפורציונלי)... כדי שהראש לא יתעוות לנו בהשמך, עדיף שנמקם אותו בתוך גרופ. דבל קליק על העיגול כדי לבחור את המילוי והקו החיצוני ולחצו על המקשים ctrl+G
וזהו יש לנו גרופ...


התוצאה הסופית אמורה לצאת ככה :

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

שימו לב שהצבעים של הלייירים הם הצבעים של חלקי הגוף.
ככה תוכלו לראות איזה חלק שייך לכל לייר

כעת נעבור לשלב האנימציה.

דבר ראשון "מתחו" את פאנל הטיימ ליין כדי שתוכלו לראות את כל הליירים בבת אחת.




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*התנועה של הראש נעשתה בעזרת motion twin פריים1 ראש גבוה>פריים4 ראש נמוך>פריים8
ראש גבוה
8 4 1
o-------->o-------->o

*בליירים של הידיים (R hand/L hand) תגיעו עד לפריים7
את פריים8 השאירו ריק (בלי ידיים)




זהו בעצם, עכשיו יש לכם MC עם אנימציית הליכה...
עכשיו אתם יכולים לחזור לטיימ ליין של הסרט ולהזיז את ה MC מצד צד בעזרת Motion Twin
והופ, הוא הולך....


הנה התוצאה של מדריך זה :

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...19/76383409.swf


*הערה : אם אתם עושים סרטון פריים ביי פריים עם סטיקמן ויש קטע של הליכה, אתם פשוט עושים שכבה חדשה לMC עם אנימציית ההליכה
ושמים את הקיפריים שלו פריים אחד אחרי השכבה של הסטיקמן, מזיזים את ה MC מהמקום שהסטיקמן עמד עד למקום שאתם רוצים שהוא יגיע, ואז שמים קיפריים (עם הסטיקמן) בשכבה של הסטיקמן, פריים אחד אחרי המקום שהשכבה של הMC נגמרה(וממקמים את הסטיקמן באותו מקום)

דוגמא לטיימליין :


מובי קליפ-הליכה ----------------------------|o|------------------------------------------>|o|
סטיקמן ----------------------|o|o|o|o|o|o|o|o|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_ |_|_|_|_|_|o|o|o|o|o|o|o


*|KeyFrame=|o

*|_|=Frame

*<-------=Motion Twin



בהצלחה... (:



מדריך זה נכתב על ידי BugY. אין להעתיקו או לשכפלו ללא רשות המחבר
_____________________________________
BugYתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Animation & ActionScriptin



נערך לאחרונה ע"י -FoxyBrain- בתאריך 19-04-2006 בשעה 10:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 21-11-2004, 15:10
  zkaka_ zkaka_ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.11.04
הודעות: 38
מדריך בסיסי לפונקציות בפלאש - חלק א'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

הי... זה הולך להיות המדריך הראשון שאני אכתוב (סתם ככה כי בא לי, לא בגלל שבקשו ממני להסביר משהו)... איזה כיף P: אז ככה:

חלק א' מתוך לפחות שני חלקים

פונקציות, או בשמם הלועזי Functions, מטרתן:
א. לפשט את הקוד.
ב. לגרום לו להיות יותר מובן לאחרים. (נגזר מ-א')
ג. למנוע העתקה חוזרת של קוד.
ד. אולי יש עוד דברים טובים שהן עושות, אבל אין לי כוח לחשוב על כאלה כי כבר בא לי להתחיל להסביר מה זה לעזאל.

*פונקציה היא מעיין "תבנית" שמכילה בתוכה קוד (זהה לכל קוד אחר בפלאש).
*לכל פונקציה יש שם יחודי שבעזרתה ניתן לזהות אותה.
*לאחר שכותבים את הפונקציה פעם אחת, ניתן לקרוא לה בעזרת שמה, לבצע את הקוד המופיע בתוכה אינספור פעמים מכל מקום בקובץ פלאש.

אין שיטה פשוטה יותר להבין על מה מדובר אם לא דרך דוגמא:

נניח שאנחנו רוצים ליצור MovieClip שכל תפקידו הוא לשדר "we learn flash in fresh":
נכתוב בקוד שלו:
קוד:
onClipEvent(enterFrame) { trace("we learn flash in fresh"); }


**trace זוהי פונקציה מובנת בתוכנה, שכותבת הודעות דרך חלון ה- Output. רואים את ההודעות רק בקומפיילר עצמו של פלאש. אבל זה לא נושא המדריך, אם אתם לא מכירים תנסו להשתמש בה כמו שציינתי עכשיו ותראו מה היא עושה. השימוש שלה הוא בעיקר לצורכי debugging.**

בוא נניח שאנחנו צריכים לשדר את ההודעה הזאת מספר פעמים לאורך הסרט. במקרה כזה, במקום לכתוב כל פעם מחדש את השורה המכילה את trace, נכתוב בפריים הראשון של הסרט:

קוד:
say = function() { trace("we learn flash in fresh"); }


ואז בקוד של הmc או כל מקום אחר שרק נרצה (פריים מסויים, כפתור, סצנה וכ'):
קוד:
onClipEvent(enterFrame) { _root.say(); }

בשני המקרים, התוצאה תהיה שווה, וברגע שנריץ את הסרט דרך התוכנה יפתח חלון הoutput ויציג לנו את המשפט: we learn flash in fresh

אז מה בעצם עשינו כאן?
למעשה העתקנו את הקוד מהמקרה הראשון:
קוד:
trace("we learn flash in fresh");

והעברנו אותו לתוך פונקציה.
לאחר שהפונקציה נקראה פעם ראשונה ע"י התוכנה בפריים הראשון של הסרט, קראנו לפונקציה דרך הקוד של ה-mc, והקוד שהופיע בה בוצע.

*הקוד בפונקציה יכול להתבצע אך ורק כאשר קוראים לפונקציה
עצם כתיבת הפונקציה לא מבצעת את הקוד.

איך נראית הפונקציה?
בפלאש מגדירים פונקציה כמעט כמו שמגדירים משתנה.
החלק הראשון בכתיבתה הוא שם הפונקציה: במקרה שלנו השם של הפונקציה הוא say
*כדאי ששם הפונקציה יעיד על מטרתה, כדי להסביר טוב יותר את הקוד.
במקום לכתוב
קוד:
say = "123"

כמו כל משתנה רגיל, נוסיף את ההגדרה של הפונקציה:
קוד:
say = function()

**בחלק ב אסביר מה משמעות הסוגריים.
אחר כך, בתוך סוגריים מסולסלים, נכתוב מה הקוד שאנחנו רוצים שהפונקציה תבצע:
קוד:
say = function () { // code };

*שימו לב שהוספתי נקודה-פסיק לאחר הסוגר האחרון, זוהי צורת הכתיבה הנכונה, למרות שפלאש יריץ לכם את הקוד גם אם לא תכתבו את הסימן הזה.
במקרה שלנו הקוד הוא הפונקציה המובנת trace כפי שציינתי קודם.

איך קוראים לפונקציה?
הפקודה מורכבת מציון שם הפונקציה, וסוגריים אחריו כך:
קוד:
say();

פלאש קורא את הפקודה, בודק מה היה התוכן של הפונקציה, ומבצע אותו מיידית.
כך שאם נכתוב לו
קוד:
trace("i think that"); say(); trace("do you agree?");

התוצאה תהיה שבחלון הoutput יהיה כתוב:
i think that
we learn flash in fresh
do you agree?

בגלל שקראנו לפונקציה דרך mc, ולא דרך frame בתוך הtimeline הנוכחי, היה צורך בציון _root.
לפני שם הפונקציה, כדי שפלאש ידע "איפה לחפש" אותה. כך:
קוד:
_root.say();


לסיכום:
הכוח הטמון בפונקציות הוא גדול ביותר, והוא עוזר למתכנתי פלאש להפוך את הקוד לפשוט, קריא, ברור וחוסך להם טרחה מרובה. כדאי לכם להתחיל להשתמש בפונקציות מוקדם, כדי שמאוחר השיטה הזאת תהיה חלק אינטגרלי מהכלים בהם אתם משתמשים בתכנות.
במקרה כאן לא היה צורך רב בפונקציה שתכתוב הודעת trace. אבל מה עושים שצריכים לכתוב קוד לכפתורים בתפריט לדוגמא, שכל אחד מזיז שתי אנימציות, משנים תמונות, פריימים וכ' ?
במקום לכתוב לכל כפתור קוד בנפרד, אפשר לתת להם פונקציה משותפת שתהיה אחראית על כולם.
בחלק הבא אכתוב איך להרחיב את הכוח של הפונקציה, שתוכל לקרוא ולהשתמש במשתנים.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #39  
ישן 01-12-2004, 07:21
  Tomim Tomim אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.02.04
הודעות: 378
שליטה בסאונד באמצעות קוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

שליטה בסאונד באמצעות קוד


דבר ראשון צריך לייבא את הקובץ לספריה.
מכיון שאנחנו לא שמים את הקובץ בטיים ליין בשום מקום אנחנו צריכים להגיד לפלאש שיידע לקרוא לקובץ הסאונד שבספריה. לשם כך:
פתח את הסיפריה, קליק ימני על הקובץ הרצוי. בחירה ב - linkage...
סמן את האפשרות Export for ActionScript
ובתיבה העליונה הקלד שם שישמש אותך לגישה לקובץ זה מהקוד. לדוגמא "shir".
בפריים הראשון של הסרט צרו אובייקט סאונד בשם (לדוגמא, זו בחירה שלכם) MyShir יצירת האובייקט בצורה הזאת:
קוד:
MyShir = new Sound(); MyShir.attachSound("shir");

לאחר יצרתם את האובייקט MyShir ששולט על קובץ הסאונד שהגדרנו כ-shir
השליטה עליו פשוטה ביותר.
בכפתור שמפעיל את המוזיקה צריך לכתוב:
קוד:
on (release) { MyShir.start(); }
ובכפתור שעוצר את המוזיקה לכתוב:
קוד:
on (release) { MyShir.stop(); }
ניתן גם לשלוט על העוצמה של הנגינה. צור כפתור עם צורת חץ למטה ותן לו פקודה:
קוד:
on (release) { if (MyShir.getVolume()>1){ MyShir.setVolume(MyShir.getVolume()-10); } }}
וכמובן כפתור עם חץ למעלה ובמקום 10- כתוב 10+
בכפתור למעלה אפשר לדלג על השורה if.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 02-12-2004, 17:36
צלמית המשתמש של BugY
  BugY BugY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,319
מהי Mask (מסיכה)
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי sprk78 שמתחילה ב "שאלה לי אליכם אתם כותבים מדריכים יפים אבל,"

אשמח להסביר לך.

שכבה היא בעצם שקופיות המונחות אחת על גבי השניה. הן כלי שימושי (ודי הכרחי) לארגון האוביקטים על הבמה, מכיוון שאוביקטים הממוקמים על שכבה אחת אינם מושפעים או מתערבבים עם אובייקטים הממוקמים על שכבה אחרת.

*אני חושב שעניתי לך גם על השאלה השניה וגם על השלישית

MASK (מסכה) היא בעצם אמממ... מסכה! טוב לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה, אז אני אסביר לך בצורה יותר מפורטת. שכבות מסכה משמשות להסתרה חלקית של שכבות אחרות.
העיקרון שצריך לזכור הוא שאובייקטים הממוקמים על שכבת המסכה מהווים חורים. (ורק) דרכם ניתן לראות את השכבה שמתחת (השכבה הממוסכת)

המיקום של השכבות קובע איזה אובייקטים יהיו מעל אחרים. (לפי סדר השכבות)

צריך להכניס אובייקט לתוך movie clip (אני אוהב לקרוא לזה "לתוך" כי זה בעצם סרטון בפני עצמו)
מכמה סיבות

1 כדי שתוכל לשלוט בסרטון באמצעות אקשן סקריפט
2 כדי שתוכל לקצר את אורך הסרטון (מכיוון שMC הוא סרטון היכול לפעול על פריים אחד בבמה עצמה)

יש עוד הרבה הרבה (הרבה) סיבות אבל לא אכנס אליהם כרגע.



אם התכוונת מאיפה אפשר להשיג פקודות אקשן סקריפט. אז התשובה היא שיש כמה שיטות.

שיטה 1 (שיטת RUTASASHI ) לחפש ב HELP של פלאש

שיטה 2 לחפש בגוגל

שיטה 3 לבקש פה בפורום


וזהו לא יכולתי ממש להסביר לך את כל זה לעומק
מקווה שעזרתי לך מעט.
_____________________________________
BugYתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Animation & ActionScriptin



נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 09-03-2005 בשעה 01:11.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #43  
ישן 06-02-2005, 02:00
צלמית המשתמש של Abrasha70
  משתמש זכר Abrasha70 Abrasha70 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 31.08.02
הודעות: 2,339
SharedObject - שמירה לוקאלית
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מהות SharedObject
SharedObject הוא למעשה המקביל של Cookies עבור פלאש,
נשתמש בו כאשר נרצה "לזכור" הגדרות, פרמטרים וכדומה.
לדוגמה ספירה של מספר הפעמים בו ביקרת באותה התוכנית,
או למשל תוכנית שתזכור את השם שלך.

הגדרות
שמירת נתונים מתבצעת עבור "שם תוכנית" שעבורה מוגדרים שדות וערכים,
לצורך העניין, שם התוכנית יהיה myFlash
והשדות יהיו myName, myBill
עבור כל אחד מהשדות יוכנס ערך (עבור השם והחשבון) וטעינתם תתבצע ביחד כשטוענים את myFlash

אופן הכתיבה
בתחילת התוכנית נטען את הנתונים השמורים, לשם כך נכתוב:
;("myFlash = SharedObject.getLocal("myFlash_Program

כש myFlash הוא שם המבנה- מדובר למעשה באובייקט נתונים (data) שמכיל שדות שונים.
ו myFlash_Program הוא שם התוכנית (זה השם תחתיו ישמרו הנתונים)

במידה ולא שמורים ערכים עבור אותה התוכנית, בערכם של כל השדות, יכנס הערך undefined (לא מוגדר)

הגדרות ראשוניות
בעזרת ערך ה- undefined נוכל לגלות אם זו הפעם הראשונה שהתוכנית מופעלת
ובהתאם לתת הגדרות ראשוניות \ ערכים ראשוניים עבור התוכנית שלנו.
דרך יעילה לבצע זאת היא בצורה הבאה:

} (if (myFlash.data.myName== undefined

;"myFlash.data.myName = "new name
;"myFlash.data.myBill = "0

{

מומלץ אחרי הזנת הערכים הראשוניים לשמור את הערכים.

אופן ביצוע השמירה
השמירה מתצעת אף היא על אותו אובייקט ה SharedObject, והיא שומרת את השדות והערכים שבו
הפקודה לשם כך היא פשוטה:
;myFlash.flush

מה שמעבר לכך
ברגע שיש לנו את הערכים, אנו יכולים להשתמש בהם לכל שימוש,
כדי לקבל ערך מסוים, פשוט כותבים
;myVar = myFlash.data.myName

הנה דוגמה מצורפת שהכנתי לכם:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.fresh.co.il/vBulletin/images/freshicons/new_icon_link.gif]
קובץ מקור
+ התוצאה


מקווה שיהיה לכם שימוש בה,
בהצלחה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 06-02-2005 בשעה 02:08.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #46  
ישן 24-02-2005, 00:14
  Admiral Admiral אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.08.04
הודעות: 1,721
שלח הודעה דרך ICQ אל Admiral שלח הודעה דרך MSN אל Admiral
Paint בפלאש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מדריך ליצירת "צייר" בפלאש:

אוקיי נתחיל בקוד הרגיל והפשוט שיגרום ל"צייר אוטומטי" בפלאש:
קוד:
createEmptyMovieClip("Line", 1); Line.lineStyle(1, 0x000000, 100); onMouseDown = function () { Line.moveTo(_xmouse, _ymouse);onMouseMove = function () { Line.lineTo(_xmouse, _ymouse);};}; onMouseUp = function () { onMouseMove = null;};


בדוגמה שלי יש עוד שורה אחת שמגדירה את העובי קו, צבע קו, והשקיפות שלו:

קוד:
Line.lineStyle(_root.width, _root.color, _root.alpha);


יש 3 משתנים:
-color - אחראי על הצבע
- width - עובי הקו
-alpha - שקיפות הקו

אני עשיתי שהפאנל הקטן הזה של הבחירת צבעים, נמצא על גרדינט קטן. הפכתי את הגרדינט לכפתור ונתתי לו את הסקריפט הבא. יש הרבה onים כדי שהאחוזים שזה יעבוד יגדלו

קוד:
on (press, release, rollOver, rollOut, keyPress "<Enter>") { Line.lineStyle(_root.width, _root.color, _root.alpha); }


זה אומר שכשיוצאים מהשטח של הפאנל צביעה (לוחצים יוצאים ועוד הרבה...לפי הonים), color, width וalpha יוגדרו מחדש על ידי המשתנים (ואם אתם זוכרים הגדרנו בהתחלה בפריים שהליין סטייל תמיד שווה למשתנים).
עכשיו נעשה את 3 המשתנים. width ו-alpha הם פשוט שתי תיבות טקסט אינפוט. חשוב לזכור לקרוא להם בvar בשמות שלהם כדי שהכל יעבוד.
color קצת יותר מסובך...אלא אם אתם רוצים לעשות שיטה טיפשית שיכניסו את קוד הצבע בinput (ואז הelse יהיה שחור).
אני עשיתי את זה עם כמה כפתורים אבל העיקרון של כל כפתרו זה אותו עיקרון...
כפתור אדום לדוגמה יעשה את הדבר הבא:

קוד:
on (release) { Line.lineStyle(_root.width, 0xFF0000, _root.alpha); _root.color = 0xFF0000; }

זה יגדיר את התיבת טקסט הדינמית (שמוחבאת בצד איפשהו ) ואת הline style. חשוב להגדיר גם את התיבת טקסט כי נגיד שנשנה את העובי קו/שקיפות, הוא יגדיר מחדש את הצבע קו ושקיפות/עובי (תלוי מה בחרתם) בנוסף למה שבחרתם לשנות, אז חשוב שהוא יגדיר לפי התיבת טקסט (כי זה הכי נוח ).
זהו

קבצים להורדה:
ZIP עם FLA וSWF ביחד להורדה:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/11941778.zip
הSWF:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...24/75223787.swf

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #48  
ישן 16-05-2005, 22:51
צלמית המשתמש של Alpha Leader
  Alpha Leader Alpha Leader אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.04
הודעות: 827
שלח הודעה דרך ICQ אל Alpha Leader
מדריך ל Drawing API
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

Drawing API
מה זה Drawing API?

הDrawing API הוא השם לסדרת פונקציות שמאפשרות לנו ליצור ציורים בפלאש באמצעות קוד בלבד.
כדי להבין איך זה פועל צריך לדעת שהDrawing API משתמש בכלי עט ( Brush tool) וירטואלי, זאת אומרת שאנחנו כאילו משתמשים בכלי הזה אבל במקום להזיז ולצייר עם העכבר אנחנו "מזיזים" אותו עם קוד.

אז מה עושים?

השלב הראשון בעבודה הוא ליצור מובי קליפ חדש
קוד:
createEmptyMovieClip("mc", depth);

הפקודה יצרה מובי קליפ חדש,ריק, בעל השם mc והעומק depth (אפשר לשים פה מספר גבוה ובלי סיבוכים מיותרים זה יעבוד)
אוקי אז כשיש לנו את המובי קליפ מוכן אנחנו יכולים להתחיל לצייר בתוכו!
קודם כל איזה צבע ועובי אנחנו רוצים שלעט שלנו יהיה?
את זה קובעים עם הפונקציה:
קוד:
mc.lineStyle(thickness,color,alpha);

thickness - עובי העט שבו תציירו
color - צבע העט, הצבע בא בערכים הקסאדצימלים, אז יש פה טריק איך לגלות את הערך הזה, אני ירחיב על זה במדריך הבא,בכל אופן כדי לצייר בצבע שחור צריך לשים שם 0.
alpha - שקיפות העט - מספר בין 0 ל100.
שימו לב- הפקודה הזאת חייבת להופיעה לפני שנתחיל לצייר, כי אם לא כלום לא יופיע.
אז כמו בחיים אנחנו יכולים להזיז את העט או לצייר איתו

הזזת העט:
קוד:
mc.moveTo(x,y);

הפקודה הזאת מזיזה את העט שלנו למקום (x,y)

ציור קו עם העט:
קוד:
mc.lineTo(x,y);

הפקודה הזאת מצייר קו מהמיקום הנוכחי של העט עד לנקודה (x,y).
שימו לב: כשהעט מצייר קו הוא גם זז! זאת אומרת שכשנרצה לצייר עוד קו הוא יתחיל מהנקודה שאליה ציירנו את הקו הקודם!

ציור קו מעוקל עם העט:
קוד:
mc.curveTo(controlX,controlY,anchorX,anchorY)

כדי לצייר קט מעוקל צריך בעצם שתי נקודות:
1- anchorX,anchorY שהם הנקודה שבו הקו יסתיים
2- controlX,controlY שהם הנקודה שאליה הקו שלנו יסטה כדי שהוא יהיה מעוקל
שימו לב: גם כאן כשהעט מצייר הוא גם זז!

עד עכשיו עברנו רק על איך לצייר קו, ב Drawing API יש גם פונקציה שמאפשרת למלא את הצורה שציירנו בצבע:
קוד:
mc.beginFill(color,alpha)

color- הצבע שבו אנחנו רוצים למלא את הצורה, גם פה הצבע מופיע בצורה של מספר בבסיס הקסאדצימלי, ואני ירחיב על איך מוצאים ערך מספרי לצבע בהמשך.
alpha- אחוז השקיפות של הצבע, פה יבוא מספר בין 0 ל 100.
הפונקציה הזאת תופיע לפני שהתחלנו לעשות כל דבר אחר בציור, זאת אומרת לפני ה moveTo(x,y) הראשונה.
כשנתחיל לצייר קווים עם lineTo או curveTo, אם הצורה שיוצאת סגורה היא תתמלא בצבע שקבענו לפני, אם לא אז פלאש יסגור אותה אוטומטית וימלא אותה בצבע.
בשנרצה לסים לצבוע את הצורה נכתוב את הפקודה:
קוד:
mc.endFill()



טוב, כאן בעצם סיימנו לעבור על הפונקציות של הDrawing API.

לסיום אני יביא דוגמא:
קוד:
createEmptyMovieClip("mc", 100); mc.lineStyle(3,0,100); mc.beginFill(0x2052A4,100); mc.moveTo(50,50); mc.lineTo(100,100); mc.lineTo(200,100); mc.curveTo(250,200,200,200); mc.lineTo(50,250); mc.endFill();

הקוד הזה יצייר את הצורה הזאת

סיימתי לכתוב את המדריך הראשון שלי!!
אני יכתוב עוד מדריכים למה שאפשר לעשות בעזרת מה שלמדנו פה בהמשך

תהנו






_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 17-05-2005, 16:19
צלמית המשתמש של Alpha Leader
  Alpha Leader Alpha Leader אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.04
הודעות: 827
שלח הודעה דרך ICQ אל Alpha Leader
סקריפט פסי טלוויזיה
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי Alpha Leader שמתחילה ב "מדריך ל Drawing API"

במדריכים הקודמית הסברתי על ה Drawing API ועכשיו אני יסביר על משהו שאפשר לעשות בעזרתו: פסי טלוויזיה כמו בפוטושופ
קוד:
_root.createEmptyMovieClip("tv", 100); tv.lineStyle(1, 0, 15); for (i=0; i<Stage.height; i += 2) { tv.moveTo(0, i); tv.lineTo(Stage.width, i); }


הסברים:
בשורה הראשונה והשניה אני יוצר מובי קליפ חדש שנקרא tv ואני קובע שהעט שאני ישתמש בו כדי
לצייר בתוך המובי קליפ הזה יהיה בעובי 1, בצבע שחור (0 בערך הקסאדצימלי), ובשקיפות 15.
בשורה השלישית אני מתחיל לולאת for, הi מתחיל ב0 וקופץ בקפיצות של 2 עד שהוא מגיעה
לגובה של הסרטון שלנו (Stage.height הוא בעצם הגובה הזה).
בכל פעם שהלולאה רצה אני מזיז את העט שלנו למקום (o(0, i , כלומר לתחילת השורה בגובה i.
אחרי זה אני מצייר קו מתחילת השורה ההיא ועד סופה- (Stage.width, i).
ככה יוצא שהפלאש הולך לשורה הראשונה ומצייר בה פס, הלולאה ממשיכה ופלאש קופץ שורה ומצייר
בשורה הבאה עוד פס, ועוד, ועוד עד שהוא מגיעה לסוף. אחרי שהוא עושה את כל זה מתקבלים פסי
טלוויזיה כמו בפוטושופ!

את הסקריפט צריך לשים בפריים הראשון של שורה כלשהי

מקווה שהבנתם, אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול.

_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #51  
ישן 18-06-2005, 00:50
  Sys32 Sys32 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.05
הודעות: 117
מדריך להכנת תיבת ניקוד במשחקי יריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מדריך לתיבת ניקוד במשחקי יריות בפלאש..
המדריך נכתב על ידי System32 ואין להעתיקו או לשכפלו ללא רשות המחבר!!


דרוש ידע בסיסי בAS!!



אז נתחיל,

צרו תיבת טקסט, אבל דינמית.. (עושים אותה דינמית כך: יש למטה חלון Properties, יש שם A בצד שמאל למעלה ואיפה שרשום Static Text משנים את זה לDynamic Text)


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img111.echo.cx/img111/2150/18pr.jpg]




למטה בחלון הProperties הגדירו את הVar של התיבה, לצורך המדריך נקרא לVar שלה בשם "txt"

זאת התיבה שבה יופיע המספרים שסופרים את הניקוד!!


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://img111.echo.cx/img111/3848/28qd.jpg]




בפריים הראשון בטיים ליין הראשי, הכניסו את הקוד הזה:

txt=0

קוד זה מגדיר שהמספר שיהיה רשום בהתחלה בתיבת הניקוד הוא 0



עכשיו אנחנו רוצים לעשות את הכפתור שברגע שלוחצים עליו, המספר יעלה בנקודה..

בשביל זה צרו סתם ציור שבא לכם, וסמנו אותו והפכו אותו לButton, בaction script של הbutton רשמו:

קוד:
on(press){_root.txt = (_root.txt)+1}


קוד זה אומר, שברגע שלוחצים על הכפתור, המספר שיהיה רשום תיבת הטקסט שלנו (txt) יהיה המספר שרשום כרגע + 1.. זה אומר שבכל לחיצה המונה יעלה ב1.. ברגע שתשנו את המספר 1.. לדוגמא למספר 2, המונה כל פעם יקפוץ ב2!



עכשיו נסו להפעיל את הסרטון, ולחצו על הכפתור ותראו אם המונה עולה, כמו שעשיתי פה:

http://img111.echo.cx/my.php?image=mad4sa.swf
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #52  
ישן 02-07-2005, 22:36
צלמית המשתמש של BugY
  BugY BugY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,319
V-Cam(מצלמה בפלאש)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

עם השנים, הרבה אנימטורים התלוננו על החוסר בכלי שישמש כמצלמה בפלאש על מנת שיוכלו "לביים" את הסרטים בצורה הטובה ביותר. והנה, נענו קריאותיהם, והמציאו את ה V-CAM...

אז כן, שעמתם נכון, יש דבר כזה, מצלמה בפלאש!
וכאן אני אסביר בדיוק איך להשתמש בה ומה היא מסוגלת לעשות

בעיקרון המצלמה המדוברת נראת כך :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ד"א כל הצילומים במדריך לקוחים מהסרט החדש שלי

והיא בסך הכל MovieClip שבתוכו ישנו קוד.
(נמנע מלהדביק פה את הקוד, אל אף שהוא די פשוט וקצר יחסית)

MovieClip וכל מה שמשתמע מכך, כלומר אפשר "להתנהג" עם המצלמה כמו כל MovieClip אחר.
להגדיל, למתוח, להזיז אותו בעזרת Motion Tween, ליישם עליו אפקטי color וכו'...

הפיצ'רים :
  • יכולת לישם zoom על הסרט
  • יכולת לשלוט על בהירות וכהות הסרט
  • יכולת לשלוט על גוון צבע הסרט (tint)
  • יכולת לישם אפקט דמוי תלת ממד
ZOOMING

כדי להתקרב ולהתרחק מהסרט (zoom) פשוט מאוד צריך להגדיל ולהקטין את המצלמה בעזרת
ה-Free Transform Tool, להקטין כדי להתקרב, להגדיל כדי להתרחק.
מפני שפעולת המצלמה היא בעצם חיתוך כל מה שמסביבה והתאמת החלק שבתוכה לגודל הבמה...

דוגמה ל Zooming


COLOR

אלו שמתעסקים בפלאש וודאי מכירים את האפשרות הזאת, היא ממוקמת בפאנל ה properties בצד ימין.
בעיקרון האפשרות הזאת משמשת בעצם ליישם אפקטי צבע לMovieClips,
אבל לא במקרה שלנו
כמישמים את האפקטים האלה על המצלמה נוצרים אותם אפקטים רק על הסרט עצמו,
כלומר אפשר לעשות פיידים לסרט, לכניס לו גוון מסוים או להשקיף אותו...
והכל בעזרת motion tween פשוט...

פשוט בוחרים את המצלמה ופאנל הפרופרטיס בוחרים איזה אפקט ליישם :
  • Alpha = משקיף את הסרט
  • tint = נותן לסרט גוון צבע מסוים
  • brightness = מבהיר ומכהה את הסרט (מצויין ליצירת פייד שחור או לבן)
  • Advance = מאפשר ליצור אפקטי גוונים "מיוחדים" (ממש מצוין!)
למצלמה יש כלי עזר קטן העוזר להתמצא בתוצאה הסופית שתקבלו מאפשרויות ה color
הוא ממוקם בצד הימני התחתון של המצלמה.

כך הוא נראה :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

*אם למשל רציתם להוסיף גוון בצבע מסוים לסרט, תוכלו לראות כמה הצבע שכנסתם "משפיע" על הצבעים האחרים...


3D EFFECTS

עוד פיצ'ר מיוחד של המצלמה (אולי המיוחד שבהם) הוא אפקט המדמה תלת ממדיות.
אי אפשר להסביר את האפקט במילים בדיוק, אז פשוט תראו אותו :

דוגמה 1 , דוגמה 2 , דוגמה 3

בעיקרון, זה נעשה על ידי כיווץ המצלמה בצורה וורטיקלית או הוריזונטלית ובכך נותן את האפקט המיוחד הזה ... (לא נתתי דוגמה משלי מפני שסביבת הסרט שלי לא יכלה להראות את האפקט בבירור)



זה הכל בעצם, יתכן ואעדכן אתכם בהמשך בפיצ'רים נוספים

להורדה ליחצו כאן

אם הקישור יפול משום מה הורידו מכאן

ד"א כרגע מפתחי המצלמה עובדים על plug in שיכניס בעצם את המצלמה לToolBar של פלאש.
והיא תשמש כמו כל כלי אחר.

למען האמת יתכן כי מקרומדיה תכניס את המצלמה לגירסאת פלאש 8 החדשה!

כל הזכויות שמורות ל BugY, אין להעתיק מבלי לתת קרדיט וקישור לאשכול זה...
_____________________________________
BugYתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Animation & ActionScriptin


תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #53  
ישן 16-07-2005, 02:19
  Idan13 Idan13 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.07.05
הודעות: 1,046
מדריך להורדת קבצים בפלאש
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

דבר ראשון,בנו צורה כל שהי,תסמנו אותה ותלחצו F8 ואז תבחרו בbutton,לאחר שהפכתם את הצורה לכפתור תלחצו על הכפתור ובפאנל הaction script תרשמו בפאנל את הקוד :
קוד PHP:
 on (release) {
getURL("link","_top);



הלינק שתרשמו יהיה בעצם לינק להורדה,כאשר יהיה את הלחצן שממנו אתם תורידו את הקובץ תלחצו עליו על המקש הימיני וכאשר התפריט יופיע בחרו במאפיינים ושם יופיע הלינק.

דוגמא:

https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...16/13764568.rtf
כאשר הקובץ הזה הוא קובץ ההורדה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

את הכתובת שמוקפת בתמונה לשים במקום המילה link שכתובה בקוד.

הערה חשובה:כאשר שמים את הכתובת להורדה לא למחוק את הגרשיים.
בסופו של דבר הקוד יוצא כך :
קוד PHP:
 on (release) {
getURL("https://2005-uploaded.fresh.co.il/2005/07/16/13764568.rtf","_top);



את הקבצים להורדה אפשר לשים בכל אתר שנותן להעלות קבצים להורדה או באתרים פרטיים.
_____________________________________
https://2009-uploaded.fresh.co.il/2009/09/08/93992914.doc


נערך לאחרונה ע"י Idan13 בתאריך 16-07-2005 בשעה 02:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #54  
ישן 16-07-2005, 04:34
צלמית המשתמש של buhbut
  buhbut buhbut אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 12.06.05
הודעות: 357
שלח הודעה דרך MSN אל buhbut
פיגוע יצירת הברקה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

ראיתי שמישהו כבר עשה מדריך כזה אבל לא רשם כלום ונתן לינק שבור...
אז אני יתן לכם מדריך שגם רשום בו משהו

טוב דבר ראשון אתם יוצרים3 ליירים את בהכי עליון ובהכי תחתון אתם שמים את אותו ציור
או עם אתם רוצים משהו כתוב(עם אתם כותבים משהו תלחצו פעמיים על ctrl+b)
ואז אתם הולכים ללייר האמצעי ויוצרים בו קוו בעזרת הRECTANGLE TOOL ותבחרו את הצבע
בעזרת הcolor mixer כמו בתמונה (אפשר גם משהו אחר אבל זה מומלץ)
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
עכשיו הופכים את הקוו שיצרנו לMC ואז עושים אנימציה בMOTION למשך לפחות 10 פריימים
בפריים הראשון הקוו בצד אחד של הציור ובפריים העשירי הקוו נמצא בצד השני
אחרי שעשיתם את כל זה כדי שההברקה תצא כמו שצריך הולכים אל הלייר העליון ביותר ולוחצים
קליק ימני בעכבר ואז בוחרים בmask כמו בתמונה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ועכשיו שסיימתם יש לכם הברקה יפה ונחמדת LOL


הנה קובץ fla:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...16/76837738.fla

והתוצאה של זה:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...16/72760547.swf



משהו כזה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #56  
ישן 19-07-2005, 22:39
  naetnal naetnal אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.02.05
הודעות: 114
בניית משחק יריות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

זה בעצם המדריך הראשון שלי כאן זאת אומרת אם לא תחשיבו את הסמל עכבר!

שלום וברוכים הבאים למדריך משחק יריות הכל פשוט מאוד בואו נתחיל

הערות

נעבוד כאן על פחות אקשן סקריפט אבל נעבוד על אקשן סקריפט
בואו נתחיל

קודם כל תייצרו במה נגיד שולחן ואז תיבנו את הרעים נעשה פשוט איגול 1 רק אחד
ונעשה אותו מובי קליפ אחר כך ניבנה דיינמיק text תלכם בתוךהעריכה של הtext לvar
ושם תכתבו mytext
אחר כך נלך לאיגול שיצרנו וניתן לו את הפקודה הבאה

קוד:
onClipEvent (load) { done=true; this.onPress=function() { if(this.done) { _root.mytext +=1; this.done=false; } } }

תודה ל bogy
על העזרה.
ניכנס לאיגול שוב ונילך בתוך האיגול לפריים 20 נלחץ F6 ונעשה אותם מוושן
ניצא נשחפל את האיגול וזהו
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #58  
ישן 27-07-2005, 19:46
  frost_force frost_force אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 2,185
מדריך דרך הפעולה של אקשין סקריפט בסיסי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

יש 3 סוגים של אובייקטים להם אפשר לצרף סקריפט(אם סינטקס מיוחד לכל אובייקט):
פריים(תמונה)
כפתור
ומובי קליפ.

נתחיל בפריים:
בשביל לצרף לפריים קוד, לחצו על הפריים המבוקש בציר הזמן, ואז לחצו על כפתו ר הACTIONS למטה.

הקוד שצירפתם לפריים יקרא על ידי התוכנית רק פעם אחת במהלך ההרצה של הסרט, מתי שההרצה של הסרט מגיעה לאותו הפריים.

כפתור:
קוד של כפתור יפעל אך ורק ברגע שהתנאי של הכפתור יתקיים, בלי תנאי לכפתור, הכפתור לא יפעל ויתן הודעת שגיעה.
דוגמא לתנאים:

קוד:
on(press){ } on(release){ } on(releaseOutside){ } on(rollOver){ } on(rollOut){ } on(keyPress "<Left>"){ }

1)ברגע שכפתור נלחץ, מתקיים הקוד שבסוריים המסולסלים
2)ברגע שהכפתור נלחץ, ונעזב
3)ברגע שהכפתור נלחץ, ונעזב מחוץ לכפתור
4)ברגע שהעכבר עובר על הכפתור
5)ברגע שהעכבר עובר על ויוצא מהכפתור
6)ברגע שכפתור(במקלדת) נלחץ, אפשר להשתמש בכל כפתור במקום LEFT



פריים:

בפריים לא צריך סינטקס מיוחד מפני שהקוד שבפריים מתקיים רק פעם אחת, בתוך הפריים ניתן גם להגדיר משתנים שיהיה בהם שימוש בתוכנית


מובי קליפ:
קוד:
onClipEvent(load){ } onClipEvent(enterFrame){ } onClipEvent(mouseDown){ } onClipEvent(mouseUp){ } onClipEvent(mouseMove){ } onClipEvent(keyDown){ } onClipEvent(keyUp){ }

1)ברגע שהמובי קליפ ניתען, פועל כמו פריים
2)הקוד מתקיים כל פריים, נגיד אם יש 12 פריימים בשניה, הקוד יתקיים 12 פעמים בשניה
3)ברגע שהעכבר נלחץ, לא משנה איפה
4)ברגע שהעכבר נלחץ, ונעזב לא משנה איפה
5)ברגע שהעכבר זז
6)ברגע שכפתור במקלדת נלחץ(כל כפתור)
7)ברגע שכפתור במקלדת נלחץ,ונעזב(כל כפתור)


זהו מדריך בסיסי להבנת הפעולה של אובייקטים, יהיה המשך למדריך בדברים מתקדמים יותר!

לכל תגובה או שאלה, פנו אלי בפרטי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #59  
ישן 12-08-2005, 19:01
צלמית המשתמש של Alpha Leader
  Alpha Leader Alpha Leader אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.04
הודעות: 827
שלח הודעה דרך ICQ אל Alpha Leader
הרעדת המסך
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

אם תרצו להרעיד את כל המסך בעמצאות קוד אז הנה דרך שתעזור לכן

מה שקורה שם זה שיש פונקציה שמזיזה את המסך טיפה בצורה ראנדומלית.
בעזרת setInterval אני גורם לפונקציה לפעול כל כמה מילישניות וכך המסך זז בצורה ראנדומלית ורועד.
קוד:
function shake(time) { i++; // סופר כמה פעמים הפונקציה הזו הופעלה, כלומר כמה פעמים המסך זז _root._x = random(20)-10; //מזיז את המסך לנקודה ראנדומלית בין 10 ל -10 בציר ה איקס _root._y = random(20)-10;//מזיז את המסך לנקודה ראנדומלית בין 10 ל -10 בציר ה ואיי if (i == time*20) { // אם המסך זז מספר מסויים של פעמים _root._x = 0; _root._y = 0; i=0; clearInterval(_root.shakeint); // הפסק קריאה לפונקציה } } function startShake(time) { _root.shakeint = setInterval(shake, 50, time); // כל 50 מילישניות shake קרא לפונקציה }


כדי להשתמש בסקריפט אתם צריכים להעתיק אותו לפריים הראשון. בכל פעם כשתרצו להרעיד את המסך אתם צריכים לקרוא לפונקציה startShake ובסוגריים לשים את מספר השניות שאתם רוצים שהמסך ירעד

כלומר כדי להרעיד את המסך ל 3 שניות צריך לרשום
קוד:
_root.startShake(3)
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.


נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 31-08-2005 בשעה 19:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #61  
ישן 21-08-2005, 17:33
צלמית המשתמש של בן אור
  בן אור בן אור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.02.05
הודעות: 17,595
שלח הודעה דרך ICQ אל בן אור שלח הודעה דרך MSN אל בן אור Facebook profile Follow me...
מיקרופון
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי בן אור שמתחילה ב "מדריך לעין"

נגן הפלאש מאפשר לגשת ולקחת נתונים מהמיקרופון הנתונים הם הקול שיש בחדר.
אז הינה מדריך ליצירת פלאש: https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...21/31039628.swf

1 תצייר עיגול לא משנה הצבע או הגדול אבל עדיף שלא יהיה יותר מדי גדול ולא יותר מדי קטן.
2. תהפוך אותו ל mc בעל Instance Name של circle
3. תדביק את הקוד
קוד:
m = Microphone.get(); attachAudio(m); m.setUseEchoSuppression(false); onEnterFrame = function () { circle._xscale = circle._yscale = m.activityLevel+50; };

בחלון הקוד של הפריים.
--הסבר הקוד לא חובה--
קוד:
m = Microphone.get();

זה אומר לפלאש לקחת מידע מהמיקרופון ולהכניס אותו למשתנה m

קוד:
_root.attachAudio(m);

זה מאפשר לכול mc שנימצא ב _root. (סיפרית הבסיס) לקחת מידע מ m

קוד:
m.setUseEchoSuppression(false);

זה עוצר את הלולאה של הקול (אם גם הרמקול וגם המיקופון פועלים אז מספיק שיהיה קול קטן בשביל לגרום ללולאה שגורמת לקול צוחני כזה)

קוד:
onEnterFrame = function () { circle._xscale = circle._yscale = m.activityLevel+50; };

הפונקיצה הזאת מגדילה את עוצמת הקול בשביל שיהיה אפשר לעבוד עליה אפשר לשנות את 50 לכול מספר בין 0 ל 100 כאשר ב 0 צריך מיקרופון מאוד טוב וב 100 אפשר מיקרופון גרוע

לעצלנים קובץ דוגמא
mx 2004 https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...21/66021845.fla

mx https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...21/17563228.fla

המדריך הזה הוא תירגום של המדריך http://www.kirupa.com/developer/act.../microphone.htm
של kirupa
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #64  
ישן 30-08-2005, 13:04
צלמית המשתמש של ``DarkLight``
  ``DarkLight`` ``DarkLight`` אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.12.04
הודעות: 1,131
שלח הודעה דרך ICQ אל ``DarkLight`` שלח הודעה דרך MSN אל ``DarkLight``
מה הם מאזינים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

הרבה דיבורים היו על הנושא הזה, לכן אסביר כאן מה אלו, מה הם עושים וכו'.
לאן משתייך המאזין?
כמו שיש לנו בפלאש מספרים(NUMBERS)כגון 0, 5,Math.PI, מחרוזות (Strings) כגון "HELLO", מידע בוליאני(BOOLEAN) כגון true,false יש לנו אובייקטים (OBJECT).
האובייקטים הם בעצם עצמים(אין לי מילה אחרת) שמאחסנים בתוכם מידע בהתאם למה שהם מתקשרים, יש לנו אובייקטים שמתקשרים לMCים (כמו האובייקטים של הקומפוננט'ס) ואחרים מתקשרים גם לכפתורים, לעכבר או למקלדת, המידע שיש לנו באובייקטים יכול להיות מספרי, בוליאני וכל מידע אחר, תלוי לאן הוא משתייך או באופנים שיצרנו אותו.
בטח כבר ניחשתם שהמאזין הוא האובייקט שלנו; לכן כאשר נרצה ליצור אחד נכתוב:
קוד:
var myListerner:Object = new Object();

אז מה זה מאזין?
המאזין, כשמו כן הוא, "מאזין" לכל דבר שאנחנו עושים.
המאזין יודע מתי אנחנו לוחצים על כפתור, משחררים אותו, לוחצים על כפתורים במקלדת, טוענים סרט, משנים את המצב של checkBox ועוד כל מיני דברים.
עם זאת ישנה מגבלה: אנו חייבים לשייך את המאזין למחלקה מסויימת(CLASS), מחלקה היא קבוצה של פקודות שיש קשר בינהם.
מחלקות
מחלקת המקלדת
נתחיל מהקל לקשה: יש לנו את מחלקת המקלדת שבשמה נקראת Key.
כדי להגיד למחשב שאנו רוצים לשייך את המאזין שלנו למחלקת במקלדת אנו משתמשים בפקודה:
קוד:
Key.addListener(myListener);

מה שרשום באדום: זאת המחלקה שאנו רוצים לשייך אליה, בכחול:הפקודה, ובשחור: המאזין.
עכשיו אנחנו יכולים להגיד למאזין: ברגע שאתה רואה כפתור שנלחץ על המקלדת, תוציא לOutput הודעה;בAS נגיד כך:
קוד:
myListener.onKeyDown = function(){ trace("A key is press"); }

ואם נרצה להגיד לו שיוציא הודעה כשיזהה שאנחנו משחררים כפתור במקלדת?
קוד:
myListener.onKeyUp = function(){ trace("A key was release"); }


מחלקת טעינת סרטונים
המחלקה הזאת שימושית ביותר לכל הקשור בבנית אתרים, כאן המאזין משחק תפקיד חשוב.
כאן דרוש קצת ידע קודם בטעינת סרטונים: בטח רובכם יודעים שצריך MovieClipLoader כדי לטעון סרט ממקור חיצוני והפקודה שאנו משתמשים בה היא:
קוד:
myMCLoader.loadClip(url,depth);

המאזין מתקשר לMCLoader והוא מסוגל לדעת, מתי היא התחיל, סיים, צורף, הופיע וכו'.
בואו לדוגמא נראה את התחביר לרגע שבו הסרטון מופיע; אך קודם כל צריך להגיד למאזין ש"ידבק" למחלקה המבוקשת:
קוד:
var myMCL:MovieClipLoader = new MovieClipLoader(); myMCL.addListener(myListener);

והתחביר:אגב הפקודה מורכבת מ-4 מילים: on-load-in-it (כאשר יטען בתוך זה)
קוד:
myListener.onLoadInit=function(){ trace("a MovieClip has Loaded"); }

קומפוננט'ס
עכשיו עיקבו היטב, העינינים מתחילים להסתבך:
כידוע בקומפ' יש לנו מס' פעולות אפשריות, לא ארחיב את דיבוריי על קומפ' -אצא מנק' הנחה שיש לכם מושג.
אם נקח לדוגמא את הComboBox(תפריט נגלל) נראה שהפעולות האפשריות הם: פתיחה, בחירה, סגירה, שינוי המצב ועוד.
כדי לפשט את המצב אבחר קומפ' פשוט כמו הכפתור.
אנו רוצים שהמחשב יוציא הודעה כאשר אנו לוחצים על הכפתור:
אז יש לנו את מי שיאזין לְמה שקורה, ויש לנו את המצב שבו הוא יעשה משהו והמצב הוא לחיצה באנגלית: click.
קודם כל אנו רוצים להגיד למאזין שלנו להדבק למחלקה(מחלקת הקומפ' במקרה הזה) אבל...כאשר הפעולות רבות ומגוונות,(כמו בComboBox) זה יכול ליצור עומס על המאזין שלנו, לכן אנו חייבים למקד אותו, נגיד לו שיאזין רק במקרה של לחיצה, לכן ישנה פקודה אחרת אבל דומה:
קוד:
cmpBtn.addEventListener("click",myListener);

בפקודה הזאת אנו נדרשים להגיד גם לאיזו פעולה אנו רוצים להדבק.
ועכשיו שימו לב: בטח שמתם לב שהפרט הראשון בפקודה שאנו צריכים למלא הוא מחרוזת!! מה מוזר בזה? המחרוזת היא דבר אינסופי- אפשר לרשום מה שרוצים ויש אינסוף אפשרויות! במידע בוליאני יש רק true או false ובמספרים אנו נדרשים בד"כ להכניס ערכים של X,Y או עומק, אבל כאן זה אחר!
וההסבר: המחרוזת היא בעצם מידע שמשתייך לאובייקט אחר! אובייקט מצב שבתוכו יש מידע אודות המצב הזה. נקרא לו myEventObject.
ועכשיו לפקודה:
קוד:
myListener.click = function(myEventListener:Object){ trace("A button Component has clicked"); }

הסבר: המאזין הראשי שלנו יאזין למקרה הלחיצה, והפונקציה חייבת לכלול בתוך מידע(זה מה שבסוגריים) אודות מקרה הלחיצה הזה, המידע מתאכסן באופן אוטומטי באובייקט שיצרנו.
סיכום
המאזינים נותנים לנו אפשרות לדעת מה קורה על המסך, למרות שהצגתי כאן פקודות בסיסיות ביותר, הם מסוגלים להרבה יותר, למידע נוסף אודות המאזינים לחצו כאשר אתם בפלאש F1 וחפשו listener.
מקווה שהבהרתי את הנושא, מצפה לתגובות מהמומחים ומתלמדים.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #65  
ישן 31-08-2005, 15:10
  frost_force frost_force אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.06.05
הודעות: 2,185
מדריך למציאת מרחק בין אובייקטים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

לא עולה לי אשכול המדריכים, אז אני אפרסם כאן מדריך למציאת מרחק בין 2 אובייקטים.
במדריך הבא, נשתמש במשפט פיתגורס על מנת למצוא את המרחק בין העכבר למוביקליפ.
את הקוד הבא נותנים לMC.
קוד:
onClipEvent(enterFrame){ xdist=Math.abs(this._x-_xmouse); ydist=Math.abs(this._y-_ymouse); distance=Math.round(Math.sqrt(xdist*xdist+ydist*yd ist)); }

הסבר:
למי שלא יודע, משפט פיתגורס אומר שבמשולש ישר זוית, ניצב בריבוע + ניצב בריבוע = יתר בריבוע.
איך זה יעזור לנו?
ככה:
xdist הוא המרחק בציר הX בין העכבר לMC
איך אני מחשב?
הX של הMC פחות הX של העכבר. ומה קורה אם הX של העכבר גדול מהX של הMC? כלום, כי שמתי פקודה Math.abs, הפקודה הזאת מחזירה ערך מוחלט, זאת אומרת אם יוצא ש xdist הוא שלילי, אז הוא מאבד את סימן המינוס.
אותו דבר לגבי ydist.

עכשיו הdistance, הוא עובד ככה:
xdist בריבוע, פלוס ydist בריבוע, ו distance הוא הערך שיצא בשורש ריבועי.
המשתנה distance הוא בעצם המרחק בין הMC לעכבר.

אפשר להשתמש במציאת מרחק בין שני או בייקטים בכל מיני דברים, בעיקר במשחקים.


© כל הזכויות שמורות למשתמש frost force, אין להעתיק לשכפל או להעתיק חומר זה ללא רשותו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #70  
ישן 18-09-2005, 00:46
  Sys32 Sys32 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.05
הודעות: 117
מדריך לפאזל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

התוצאה:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2005/09/18/33782494.swf

רמת המדריך:
מתחיל-בינוני

דרישות:
- הכרה של תוכנת FlashMX ושל הממשק שלה
- ידע בסיסי בAction Script
- קצת שכל.. והבנה.. ורצוי מצברוח סבבה..

אז נתחיל במדריך:
1. בחרו תמונה כלשהי שתהיה התמונה ממנה נרכיב את הפאזל!
2. לאחר שבחרתם תמונה, העבירו אותה לתוכנת הפלאש בעזרת: File>Import>Import to stage
3. סמנו את התמונה ולחצו Ctrl+B, זה יתן לכם אפשרות לערוך את התמונה, אל תיבהלו אם תראו כל מיני נקודות קטנות עליה, זה אמור להיות ככה.
4. כעת בעזרת כלי ה"לאסו" (נראה כך:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.isr.bucknell.edu/Ask_ISR/data/images/flashmx41.jpg]
), סמנו חלקים מהתמונה, כל חלק שסימנתם תהפכו לסימבול: תלחצו F8 ובחרו בMovieClip, זה יפריד אותו משאר התמונה.
5. אם סיימתם להפריד את כל החלקים אחד מהשני, וכל חלק הוא בMovieClip נפרד, תנו לכל MovieClip בActionScript את הפקודה:
קוד:
on(press){ startDrag("", true); } on(release){ stopDrag(); }


תשמרו ותצפו בתוצאה, אם יצא לכם שאפשר לגרור כל חלק אז סיימנו , אם לא .. חזרו על המדריך שוב.
תוסיפו בונוסים ומה שבא לכם.

דוגמא לתוצאה:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2005/09/18/33782494.swf
מקור:
https://2005-uploaded.fresh.co.il/2005/09/18/36023876.fla
נכתב על ידי System32, אין להעתיק (C)
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #71  
ישן 21-09-2005, 19:51
  Sys32 Sys32 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.03.05
הודעות: 117
מדריך לאפקט Shine - הברקה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

קודם כל, המדריך תורגם ושונה קצת מאנגלית על ידי אז מי שמעתיק דמו בראשו, נלקח מאתר kirupa.com

------------------------------------

ראשית, המדריך מדבר על הברקה די מקצועית, אפשר לעשות עם זה הרבה דברים, דוגמא:
http://www.kirupa.com/developer/mx2004/swf/shine.swf
זה משהו די פשוט שאפשר לעשות בעזרת אפקט זה.. (לחצו Play ותראו את האפקט)

אז נתחיל בעבודה..

1. צרו מסמך טקסט חדש, בגודל שיתאים לכם, ולא רצוי רקע לבן, אלא רקע בהיר-כהה, כמו כאן

2. כעת, צרו צורה (shape) כלשהי, שבתוכנה יווצר האפקט

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/images/shape.gif]


3. צרו בטיים-ליין הראשי, לייר חדש, ומקמו אותו מתחת לנוכחי:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/images/layers.gif]


4. צרו מלבן ליד הצורה הקודמת, שגודלו בערך כפול מהצורה הקודמת, עד סוף שלב 6, הצורה אמורה להשאר מסומנת.

5. פתחו את פאנל ה Color Mixer בלחיצה על shift+f9 או בתפריט: window > color mixer

6. פאנל ה Color Mixer אמור להראות כך:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/images/mixer.jpg]

איפה שרשום Linear בתמונה, תשנו גם אתם,
צרו 3 שלבי Linear, (שלושת הלבנים האלה על פס הצבע), בדקו שהצבע של כולם הוא לבן, ולשמאלי ולימני הגדירו Alpha שתהיה 0%, ולאמצעי 100%.

המצב אמור להראות כך:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/images/rect.gif]


7. סמנו את הLayer בו נמצא הצורה השקופה יחסית, ולחצו על Crate Motion Tween.
צרו Motion Tween של 15-10 פריימים בערך (אפשר גם פחות / יותר, על פי מידת הצורך), שהפעולה שהוא עושה זה שהצורה ה"שקופה", עוברת מעל צורה שיצרנו בהתחלה.

8. כעת, בחרו את הלייר בו נמצאת הצורה הראשונה, ולחצו קליק ימני>Mask
המצב אמור לצאת כך:

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/images/mask.gif]


סיימנו לחצו control>play movie על מנת לראות את התוצאה..

קובץ מקור: http://www.kirupa.com/developer/mx2004/code/ShineEffect.zip


עד כאן,
System32

נערך לאחרונה ע"י Sys32 בתאריך 21-09-2005 בשעה 19:53.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #73  
ישן 10-02-2006, 14:19
  דניאל 111 דניאל 111 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.07.05
הודעות: 667
מדריך לגלריית תמונות.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

אוקי אז הגלרייה תהיה דינמית כך שנסיים לא נצטרך לגעת בפלאש אלא רק בקובץ טקסט.
קודם כל נגדיר משתנים:

קוד:
var myTextIns:LoadVars = new LoadVars();

שאיתו נטען את משתנה כמות התמונות.

קוד:
var showDescription:LoadVars = new LoadVars();

שאיתו נטען את פרטי התמונות.

קוד:
var thisImg:Number = 1;

שאיתו נדע תמיד באיזה תמונה אנחנו נמצאים.

קוד:
var totalImg:Number

שהו יהיה כמות התמונות, פשוט תמיד שטענים משתנה מקובץ טקסט הוא נטען כתבנית שם לא כמספר, אז פה אנחנו משייכים אותו למספר.

קוד:
myTextIns.load("amount.txt");

פה בעצם טענו מקובץ טקסט הנקרא amount משתנה של כמות התמונות.
אחרי שטענו את המשתנה אנחנו צריכים לטעון את התמונות ואת משתני פרטי התמונות.

קוד:
myTextIns.onLoad = function(loaded) { if(loaded) { totalImg=this.imgNum; showDescription.load("details.txt"); loadPics(totalImg); } }

אז ברגע שזה טוען זה מגדיר משתנה בולאני שיהיה שווה לtrue ברגע שהטעינה תסתיים.
מתי שזה מסיים, זה מגדיר את totalImg שהגדרנו בהתחלה כמשתנה הנמצא בקובץ שטענו הנקרא imgNum. ואז אנחנו קוראים לפונק' שתטען את התמונות הנקראת loadPics ונותנים לה את הפרמטר totalImg שהוא בעצם כמות התמונות.


קוד:
function loadPics(totalImg:Number) { for (var i:Number = 0; i<totalImg; i++) { var picContainer:MovieClip=_root.createEmptyMovieClip( "picMC"+i,i); var pic:MovieClip=picContainer.createEmptyMovieClip("pic"+i,0); picContainer.ins=i pic.loadMovie("pics"+i+".jpg"); picContainer._y=i*100 picContainer._xscale=14; picContainer._yscale=14;

אז ככה, אנחנו עושים לולאה שתטען את כל התמונות, אבל קודם אנחנו יוצרים מובי קליפ לכל תמונה כדי שהיא תטען אליה. אז יוצרים מובי קליפ בשם picMC והמספר המהזה אותו, ומנתבים אותו למשתנה בשם picContainer, עכשיו יוצרים עוד mצובי קליפ לכל אחת מהתמונות בשם pic והמספר המזהה שלו ומנתבים אותו למתשנה בשם pic. עכשיו לכל מובי קליפ בpicContainer אנחנו מגדירים משתנה בשם ins כך שנטען את התמונות עוד פעם להצגתם במרכז נדע איזה תמונות לטעון.
בשורה הבא טוענים את התמונות ואז אחרי זה מסדרים את המקום שלהם ואת הגודל שלהם(הקטנתי את הגודל כך שאחרי זה ילחצו על התמונה כדי להגדיל.

קוד:
picContainer.onRelease=function() { _root.centerImg.removeMovieClip() _root.createEmptyMovieClip("centerImg",this.getNextHighestDepth); _root.centerImg.loadMovie("pic"+this.ins+".jpg"); thisImg=this.ins; _root.centerImg._x=300; _root.centerImg._y=102.8; _root.centerImg._xscale=50; _root.centerImg._yscale=50; } } }

עכשיו אנחנו עושים שכשלוחצים על אחת מהתמונות הם יראו שוב באמצע ובגדול. אז אנחנו יוצרים מובי קליפ שיכיל את התמונות החדשות בשם centerImg. ואז אנחנו טוענים שוב את התמונה שעליה לחצנו, בעזרת משתנה הins אנחנו יודעים איהז מס' של תמונה לטעון. ואז קובעים את משתנה thisImg כinsת אח"כ נשתמש בו בשביל הצגת הפרטים של התמונה. אחרי זה פשוט קובעים את מקום וגודל התמונה.

קוד:
showDescription.onLoad = function(loaded) { if(loaded){ setInterval(sho,50); } }

עכשיו עושים כמו בהתחלה בודקים אם הטעינה של הפרטים הושלמה, אם כן מפעילים פונק' הנקראת sho.

קוד:
function sho(){ var descriptionVar=showDescription["description"+thisImg]; var dateVar=showDescription["date"+thisImg]; _root.description.text=descriptionVar _root.date.text=dateVar }

בפונק' הזאת מגדירים משתנה שנקרא descriptionVar שהוא המשתנה שטענו, עכשיו איך נדע איזה פרטים נשים לאיזה תמונה? בשביל זה יש את thisImg שמתאים לכל תמונה את המשתנה שלה.
אותו דבר עם פרט של תאריך, ואז מגדירים לשתי תיבות טקסט הנקראות description ו- date
שהטקסט שלהם יהיה המשתנים שהגדרנו עכשיו.


בקובץ טקסט עצמו המשתנים צריכים להיות כתובים בצורה הזו:
קוד:
description1=bla bla &date1=2.5.05 &description2=bla bla bla bla &date2=5.5.5.5 &description3=blue trees &date=25.2.91

כלומר לפני כל משתנה חוץ מהמשתנה הראשון צריך לשים את סימן ה-&


נראה לי שזהו (;
אממ זכויות יוצרים לי חח סתם. אבל תודה רבה לפוקסי בריין ולסילבר הוק שעזרו לי בזמנו בנושא הזה, ואם היה עוד מישהו סליחה שלא זכרתי. ואם זה לא ברור זה בגלל שזה המדריך הראשון שלי
_____________________________________


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


נערך לאחרונה ע"י דניאל 111 בתאריך 10-02-2006 בשעה 14:23. סיבה: טעות קטנה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #77  
ישן 04-08-2006, 11:25
צלמית המשתמש של dragoon
  משתמש זכר dragoon dragoon אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.01.06
הודעות: 7,485
מערכים: חלק א'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מערך הוא סוג של אובייקט אשר אוגר כמות מסויימת של נתונים מאותו סוג.
נגיד ואנחנו מנהלים של ספריה בייתית שיש בה לדוגמא 3 ספרים(לא מאוד ספריה, אבל זה לצורך הדוגמא), אנחנו רוצים לשמור את שמות הספרים - הדרך הכי טובה לכך היא מערך.

קודם כל נאתחל את המערך:
קוד:
var books:Array=new Array();
מה שעשינו זה בעצם הגדרנו מערך חדש בשם books עם מספר לא ידוע של תאים.
אם אנחנו יודעים מראש מה מספר התאים במערך, נכתוב אותו בסוגריים:
קוד:
var books:Array=new Array(3);
כאן הגדרנו מערך עם 3 תאים.
נגיד והספר הראשון שאנחנו רוצים לשמור במערך הוא "אני רובוט", נשמור את השם כך:
קוד:
books[0]="I, robot";
הגדרנו שהתא הראשון(בתוך 3) במערך books יכיל את המחרוזת "i, robot".
מספר התא אליו אנחנו מתייחסים במערך בא בסוגריים מרובעים לאחר שם התא.
*שימו לב* מספר התא במערך מתחיל מאפס. זאת אומרת שהאינדקס של התא הרביעי והאחרון יהיה 2.
כך אנחנו נגדיר את כל הספרים במערך:
קוד:
books[0]="I, robot"; books[1]="harry potter"; books[2]="the hobbit";
עכשיו יש לנו מערך, ואנחנו יכולים להתייחס לכל תא שלו בנפרד.

עוד משהו שצריך לדעת: הפרופרטי length, מחזיר את אורך המערך.
הנה דוגמא בה בעזרת לולאה נדפיס את כל ערכי המערך על המסך:
קוד:
for(var i:Number=0;i<books.length;i++){ trace(books[i]); }

חלק ב' בהמשך =)
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #79  
ישן 20-10-2006, 12:03
צלמית המשתמש של liorsharabi
  liorsharabi liorsharabi אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 27.08.05
הודעות: 444
מדריך למספר רנדומלי ויבוא mc רנדומלי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מדריך למספר רנדומלי ויבוא mc רנדומלי

בגלל שאני זוכר שכשאני חפשתי את זה לקח לי הרבה זמן למצוא ,אני יכתוב,למה לא להוסיף עוד מדריך?

צרו 5 MC שונים למשל אני יצרתי 5 פרצופים
(ציירו פרצוף סמנו אותו ולחצו F8 )
כאשר אתם קובעים אותו כMC יש בחלון בצד ימין למטה כפתור בשם "ADVANCED",לחצו עליו ואז סמנו את הריבוע הראשון (EXPORT FOR ACTIONSCRIPT)וכתבו בריבוע הלבן את השם שאתם רוצים לתת לMC שלכם, בעצם השם הזה הוא השם המזוהה ע"י הACTIONSCRIPT אז עדיף שתכתבו שם מקושר לרעיון המרכזי של הMC כדי שאתם תדעו למה הוא משמש אם הקוד ארוך.
לכל חמשת הMC קראו באותו שם +מספר שונה מ1-5
למשל : l1,l2,l3,l4,l5 כמו שאני עשיתי:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

עכשיו אחרי שהגדרתם את כל הMC צרו כפתור , כאשר תלחצו עליו ישתנה הוא ייבא פרצוף שונה

בכפתור צרו משתנה חדש(var) בשם "i" וקבעו שהוא יהיה שווה מספר אחר, רנדומלי בכל לחיצה

הפקודה הבסיסית היא:
קוד:
Math.random();




הפקודה הזאת כל פעם בוחרת מספר רנדומלי בין 0-1 למשל 0.7678675786856 , 0.2878207303 וכ'ו.
בשביל שימוש יותר טוב יש פקודות עזר לרנדום:
קוד:
Math.round(); Math.ceil(); Math.floor();




הפקודה round בעצם אומרת שהמספרים יהיו תמיד או קרובים יותר למספר הגדול או למספר הקטן, ככה שהוא לא משנה כל כך אבל ceil לעומתו אומר שהמספרים תמיד יהיו ליד המספר הגדול יותר למשל אם התחום הוא בין1-5 המספרים שלרוב יצאו הם 4,5 מדי פעם יצאו 2,3 ו1 לא יצא בכלל
floor על אותו עיקרון כמו ceil רק בצורה ההפוכה .

אם הבנתם אז אתם בטח יודעים שאנחנו צריכים את round .
כדי לקבוע תווך יש נוסחה פשוטה שאתם בטח תבינו אותה כשתראו אותה:

קוד:
Math.round(Math.random()*(y-x))+x;


הפקודה אומרת שהמספר שיוצא בין 0-1 יכפיל את עצמו במספר הגדול פחות הקטן ואז יוסיף לעצמו את הקטן למשל בשביל תווח של 10-100 הנוסחא תראה ככה:
קוד:
Math.round(Math.random()*(100-10))+10;


אנחנו צריכים תווח של 1-5 ,אז הפקודה בכפתור תראה ככה:

קוד:
var i=Math.round(Math.random()*(5-1))+1;


עכשיו החלק המסובך(יחסית)נגמר...
כדי להגיד לו ליבא את אחד מהפרצופים אנחנו נשתמש ב"attachMovie"
בפקודה משתמשים כך:
קוד:
attachMovie("mc","lior",1);


הmc זה השם של המוביליפ שאני מייבא כמו שקראתי לו בlinkage, הlior זה השם החדש שאני קורא לו וה1 זה השכבה למשל אם אני ייבא עוד מוביקליפ ויכתוב לו 2 אז המוביקליפ יהיה מעל לראשון.

אנחנו נשתמש בשם שקראנו לפרצופים שלנו + המספר הרנדומלי שהוא המשתנה i בצורה כזו:
קוד:
attachMovie("l"+i,"l"+i,1);


אם לא הבנתם למה,אז כדאי שתקראו עוד הפעם את החלק הקודם...
עכשיו רק נשאר לקבוע לו איפה אני רוצה למקם את הפרצוף הנבחר,אני חושב שבמקרה הזה "תמונה שווה 1000 מילים" ואתם תבינו לבד כשתראו את הקוד הסופי שנכתב על הכפתור:
קוד:
on(release){ var i=Math.round(Math.random()*(5-1))+1; attachMovie("l"+i,"l"+i,1); this["l"+i]._x=205.9; this["l"+i]._y=108.0; }

כמובן שאתם יכולים לשנות את המספרים איך שתרצו וזה גם תלוי בגודל הMC וכ'ו..

מקווה שנהנתם מהמדריך וכמובן התוצר הסופי:
https://2006-uploaded.fresh.co.il/2...20/91015942.swf

LiorSharabi
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #84  
ישן 06-04-2009, 23:12
  kopel_ori kopel_ori אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 03.08.08
הודעות: 717
שלח הודעה דרך ICQ אל kopel_ori Facebook profile
הכנת פנס שכאילו מאיר על תמונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

במדריך הזה נלמד להכין פנס
מתי שאתה עובר על התמונה עם העכבר זה יראה כאילו אתה מאיר עליה עם פנס
אז בואו נתחיל!

דבר ראשון נייבא את התמונה הרצויה ונמקם אותה בבמה על הלייר הראשון
נלחץ על התמונה נלחץ F8 ונהפוך אותה למוביקליפ
מוסיפים שכבה ומייבאים את אותה תמונה בדיוק באותו מקום ובאותו גודל וגם הופכים אותה למוביקליפ
הולכים לשכבה השניה שהוספנו, לוחצים על התמונה ובצד ימין למטה בPROPERTISE יש COLOR
לוחצים על TINT בוחרים את הצבע הצהוב ב90% שקיפות
עכשיו מוסיפים עוד שכבה
בשכבה הזו מציירם עיגול (בגודל שאתם רוצים שיהיה האור של הפנס) -לא משנה באיזה צבע מציירים את זה-לא יראו את זה בסוף...ואז הופכים אותו למוביקליפ
הולכים לשכבה של הפנס מקש ימני ולבחור את האפשרות MASK
לבטל את הנעילה של השכבה (ללחוץ על המנעול)
לסמן את העיגול של הפנס וללחוץ F9
ושם לכתוב:
קוד:
onClipEvent (load) { Mouse.hide(); startDrag("", true); }


ללחוץ שוב F9 לסגירת חלון הAS
ללחוץ על העיגול של הפנס ולקרוא לו באינסטנט ניים(בצד שמאל למטה מתחת לאיפה שכתוב מוביקליפ) mouse

וזהו!!!!!!

קרדיט לkopel_ori
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #89  
ישן 30-08-2009, 12:40
  robi90 robi90 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.07.09
הודעות: 74
מדריך לבר חיים - health bar
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

טוב חברים.. במדריך הזה ניצור בר חיים, אז בוא נתחיל:



דבר ראשון נפתח את מסמך הפלאש.

ניצור תיבת טקסט דינמית ונכתוב ב life :var.

בפריים הראשון נכתוב:

קוד:
stop(); life=100


כאן אמרנו לפריים לעצור והגדרנו משתנה life שווה 100 - כאילו שהחיים של הדמות שווים ל 100.

לאחר מכן נצייר מלבן, ובתוך ה - instance תתכתבו: lifebar. וניתן לו את הפקודה הבאה:

קוד:
onClipEvent (enterFrame) { _root.lifebar._width = _root.life; if (_root.life<=0) { _root.gotoAndStop(2); } }


אוקי..

בשורה השנייה אני אנחנו מגדירים שהאורך של: בר החיים שווהלאורך של החיים שזה מאה.

אחר כך אנו כותבים תנאי שכאשר החיים שווים או פחות מ - 0, אנחנו נעבור לפריים השני בו כתוב game over.

אוקי..

עכשיו ניצור מוביקליפ זה לא משנה איזה: עיגול, בלון, מפלצתוכו', אז ניצור מוביקליפ על ידי לחיצה על f8 או: modify ואז: convert to symbol. תכתבו בתוך ה - man :instance.

ותנו לו את הקוד:

קוד:
onClipEvent (enterFrame) { if(Key.isDown(Key.RIGHT)){ _x=_x+15; } if(Key.isDown(Key.LEFT)){ _x=_x-15; } if(Key.isDown(Key.DOWN)){ _y=_y+15; } if(Key.isDown(Key.UP)){ _y=_y-15; } }


טוב את זה אין לי כוח להסביר הקוד הזה פשוט תזוזה שלהמוביקליפ עם החיצים.

אוקי..

עכשיו תציירו משהו שכשאר יגעו בו ירדו חיים לדמות שלנו, אניציירתי ריבוע זה לא משנה כול אחד ומה שהוא רוצה. תהפכו אותו למוביקליפ ותנו לו אתהקוד הבא:

קוד:
onClipEvent (enterFrame) { if(_root.man.hitTest(this)){ _root.life-=5; } }


הקוד אומר שכאשר מה שציירתם נוגע בדמות הערך של החיים ירדוכך גם האורך של בר החיים.

אוקי..

עכשיו ניצור פריים חדש ונכתוב שם game over ונכתוב בפרייםאת הפקודה:

קוד:
stop();


מי שרוצה יכול גם לשים כפתור של try again.

אוקי..

התוצאה: https://2009-uploaded.fresh.co.il/2009/08/30/95222818.swf

קובץ המקור:https://2009-uploaded.fresh.co.il/2...30/85265019.fla

קרדיט לי על המדריך אין לעתיק!!

-ROBI90- -DAINO-
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #92  
ישן 21-12-2004, 15:03
צלמית המשתמש של BugY
  BugY BugY אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.10.04
הודעות: 2,319
כפתור MC
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Abrasha70 שמתחילה ב "מדריכים"

מה שמבדיל כפתור זה מכפתור rollOver
רגיל זה שבכפתור זה אנימצית הrollOver
ממשיכה גם אחרי שהזזתם את העכבר ממנו.

אוקיי אז ככה :

צור צורה, לדוגמה עיגול, הפוך אותה ל MC והיכנס לתוכו.

בתוך הMC צור שכבה נוספת (היא הכפתור)

ועוד שכבה (היא האקשן)

תעתיק את הפריים בשכבה של הצורה לשכבה של הכפתור ותהפוך אותה לכפתור שקוף.

עכשיו צור את האנימציה שלך בשכבה של הצורה. למשל, הצורה גדלה וקטנה
( תנעל ותסתיר את הכפתור כדי שתוכל לעבוד)

עכשיו הגיע השלב של האקשן (סקריפט)

בפריים הראשון בשכבה של האקשן שים את הפקודה

קוד:
Stop();



לכפתור תן את הפקודה

קוד:
on (rollOver) { play(); }


(כדי לצור את ה "DOWN" תעשה בתוך ה MC עוד פריים נוסף שבו הצורה קטנה
ותשתמש בפקודה

קוד:
on (release) { gotoAndPlay(X); }


כאשר X הוא הפריים שבו נמצאת הצורה הקטנה.

*כמובן שפריים אחד לפני אתה צריך לשים פקודת gotoAndPlay שתכוון אל הפריים הראשון, כדי שזה לא יהיה חלק מאנימציית הrollOver

עכשיו תשים פריימים ריקים בשכבה של הכפתור עד לסוף האנימציה וזהו.

דוגמה שהכנתי עבורך :

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...03/94178824.fla

ואפשר לעשות כל מיני דברים נחמדים כמו אלה שעשיתי כאן :

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...03/59864915.swf

https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...03/47521241.swf

בהצלחה
_____________________________________
BugYתמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
Animation & ActionScriptin



נערך לאחרונה ע"י Abrasha70 בתאריך 29-01-2005 בשעה 02:35.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #93  
ישן 24-08-2005, 06:03
  Defuse Defuse אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 24.07.05
הודעות: 163
מדריך לתזוזה מתקדמת במשחק..
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי BugY שמתחילה ב "כפתור MC"

בגלל שאתם עצלנים.. אז אני יכתוב מדריך קצר ליצירת תזוזה במשחק כאן..



מדריך:

קודם כל יוצרים מובי קליפ חדש והממ.. ניתן לו את השם player..
עכשיו אתם נכנסים אליו פותחים את החלון AS ומשמה אתם כותבים את זה (קוד עכשיו הסבר אח"כ..)..
קוד:
onClipEvent(load){ speed = 5; } onClipEvent(enterFrame){ if(Key.isDown(Key.UP)){ this._y-=speed; } if(Key.isDown(Key.DOWN)){ this._y+=speed; } if(Key.isDown(Key.LEFT)){ this._x-=speed; } if(Key.isDown(Key.RIGHT)){ this._x+=speed; } if(Key.isDown(Key.SPACE)){ speed = 10 } }

עכשיו הנה ההסבר..
המשתנה speed בהתחלה היא המהירות שתהיה לשחקן שלכם..
כל שאר הכיוונים אתם יכולים לראות לפי המקשים.. כמו שאתם רואים אני ערכתי את המשתנה speed
שככה אם תלחצו על רווח + כיוון אז השחקן שלכם יזוז יותר מהר בחמש.. אתם יכולים לשנות את זה..
*הערה: אתם שמים את זה בתוך החלון אקטיון סקריפט של המובי קליפ של השחקן שלכם.. אפשר להוסיף עוד אפשרויות כמו gotoAndPlay() ואז המספר פריים שאתם רוצים או gotoAndStop על אותו עיקרון בערך.. וכל מיני כאלו.. זהו תהנו [:

קרדיט לי..

עריכה:
הנה FLA ו-SWF שתראו מה יצא..
FLA - http://planet.nana.co.il/figo47/Gameee.fla
SWF -http://planet.nana.co.il/figo47/Gameee.swf
ב-SWF תזיזו את הפרצוף עם המקשים של החיצים ותלחצו על רווח אם בא לכם..
הוספתי בתוך ה-FLA הערה על קוד חדש שהוספתי..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #94  
ישן 20-11-2006, 16:53
  aviv373 aviv373 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 01.10.06
הודעות: 115
מדריך לאליכה אם חצים ורווח לקפיצה
בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי Defuse שמתחילה ב "מדריך לתזוזה מתקדמת במשחק.."

קודם כל צרו דמות לא מדהימה אפחו אותה לMC אח אושים את זה לוחצים F8 ושם MOVIE CLIP צרו

שלוש פריימים בראשון אשו את הדמות כשהי במקום ובשני תשמנו את הדמות שלחם וליחצו F8 ואוד פאם

MOVIE CLIP ותאשו את הדמות אח אתה רוצה שהדמות תיראה כשהי אולכת צאו ממצב האריחה של

הדמות האולכת ואיברו לפריים השלישי ותאשו בתוח MC אח הדמות תיראה כשהי קופצת וצאו ממצב האריחה
תשמנו את הדמות שלחם ואז תחניסו את הקוד הבא-




this._x -= 4;this._xscale = -
100;this.gotoAndStop(2);}else if(Key.isDown(Key.RIGHT) && fight != true){this._x += 4;this._xscale = 100;this.gotoAndStop(2);}else{this.gotoAndStop(1); }}if(Key.isDown
(Key.SPACE)){this.gotoAndStop(3);fight = true;}if(this._currentframe == 1){fight = false;}}

מה שנישאר זה ללחוץ CTRL +ENTER זהו יש לחם דמות שקופצת ואולכת וזה מה שיצאה-.



http://img153.imageshack.us/my.php?...assassinjw3.swf

יש תקלה בקוד של הקפיצה

נערך לאחרונה ע"י aviv373 בתאריך 20-11-2006 בשעה 17:04.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #96  
ישן 16-10-2005, 16:12
צלמית המשתמש של Elad92
  Elad92 Elad92 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.08.05
הודעות: 212
שלח הודעה דרך ICQ אל Elad92 שלח הודעה דרך MSN אל Elad92
מדריך לעבודה עם תמונה מיובאת
בתגובה להודעה מספר 93 שנכתבה על ידי Defuse שמתחילה ב "מדריך לתזוזה מתקדמת במשחק.."

היתה לי הרבה זמן בעיה מאוד מרגיזה, יצרתי תמונות בכמה צבעים בפוטושופ ורציתי שהם ישנו צבע מאחד לשני, עד שקראתתי מדריך באתר kirupa.com שהביא רעיון גאוני! הנה התוצאה של מה שעשיתי:https://2005-uploaded.fresh.co.il/2...16/81869000.swf
אני מדגיש שיצרתי את זה מכמה תמונות בצבעים שונים.
אז ככה עושים:
בשכבה הראשונה שימו את התמונה שאתם רוצים שתשתנה (במקרה שלי התכלת) ושימו קיפריים על פריים לבחירתכם אני שמתי על 15. תיצרו עוד שכבה, ושימו בהתחלה את התמונה שאתם רוצים שתהיה התוצאה הסופית (במקרה שלי האדומה) ושימו קיפריים על הפריים ה15 גם. תוודו שאתם על הפריים הראשון, תהפכו אותה לMC, לכו לproperties של הMC שכרגע יצרתם יש לכם בצד ימין color: שם תבחרו alpha ותעשו על 0, בפריים האחרון שימו את אותו MC על 100 ותעשו motion tween ביניהם וככה ממשיכים.
זה אמור להראות ככה:
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

לא גאוני???
מקווה שהבנתם למרות שהסברה זה לא הצד החזק שלי
ועוד דבר שגיליתי!!
אם אתם רוצים להפוך משהו כמו שרואים במראה (כמו flip horizontal בפוטושופ) אתה מסמנים את מה שאת רוצים להפוך הולכים לtransform ובskew עושים בראשון משמאל 0 ובשני 180 אולי הרבה יודעים את זה אבל בכל זאת
בהצלחה מקווה שתצליחו!!!
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן.


נערך לאחרונה ע"י Elad92 בתאריך 16-10-2005 בשעה 16:15.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 16:54

הדף נוצר ב 1.61 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2020 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר