לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-04-2007, 14:42
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

חבר מתאריך: 09.03.04
יפה שהציבור מדסקס ויפה שלפחות חלקו גם אכפתי !...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "למה שייגמר ?? יש ספקות כבדים ואם לא הפרקליטות אז"

באמת יפה ומשובב נפש !
אכן יש ספקות (לא יודע אם כאלה כבדים כמו שמשרד עורכי הדין המשומן של הנאשם/חשוד מנסה להציג אך עדיין)....

אבל עם זאת עדיין צריך לתת לצוות החקירה לנהל את עבודתו ולהגיש את טיעוניו לבית המשפט שם (ורק שם) יוחלט אם יש דברים בגו או שהכל בבל"ט !

בינתיים מה שקורה הוא שאימה של הנרצחת מנהלת חקירה טלפונית מגוחכת מול מצלמות הטלויזיה (ממש תכנית ריאלטי), כל שני וחמישי צץ לו "סקופ" אחר (כת השטן/נער מסתורי שנסע במונית ומלמל/ריב על סיגריה/איומים ב"בלוג" האישי ומה לא)...
כולם חכמים, כולם נבונים וכולם יודעים את התורה ומה שצריך לעשות
וכמובן...... המשטרה סתם "מפילה תיקים ונטפלת למסכנים"...

כן, בסדר.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-04-2007, 13:05
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
לבני, הבעייה שלנו נובעת מכך שבעבר היו חוליית כפר כנא, עמוס ברנס וכנופיית מע"צ
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "יפה שהציבור מדסקס ויפה שלפחות חלקו גם אכפתי !..."

חבורת צעירים מכפר כנא נעצרה בחשד לרצח אולג שייחט. הם הודו, וישבו במעצר במשך שנה עד
למשפטם. למרבה מזלם, שנה אח"כ חבורת צעירים אחרת מכפר כנא ניסתה לבצע פיגוע כנגד שוטרי
מג"ב, שפעלו בצורה מעולה, הרגו את היורה, ולכדו את השאר. הנשק שנתפס בידי המחבלים, היה
נשקו של שיחט, וומהר מאוד התברר שאלה הם רוצחיו, ולא המסכנים שנעצרו ונסחטה מהם הודאה.

עמוס ברנס פנה מיוזמתו למשטרה ואמר שהוא חושב שיוכל למסור מידע מועיל בקשר לרצח רחל
הלר. אחרי חקירה ארוכה, הוחלף הצח"מ, והצח"מ החדש עצר את ברנס, ותוך יומיים הוא הודה ושחזר
(שחזור שנראה אפילו לעיניים הלא-מקצועיות שלי, כמו סרט מבויים באופן חובבני...). הוא הורשע
עפ"י הודאתו, למרות שבביה"מ טען שהודאתו הוצאה ממנו בדרכים לא חוקיות. הן הפרקליטות
(שאנשיה תאבי הקידום, שכחו שתפקידם הוא לא השגת ההרשעה, אלא עשיחית הצדק) והן השופט
התעלמו מהחזרה מההודאה. ברנס הורשע, נידון למאסר עולם, ורק אחרי 9 שנים, הוא קיבל חנינה
(שאותה סירב לבקש, בטענה שחפים מפשע לא מבקשים חנינה). השופט שהרשיע אותו, חיים כהן,
היה זה ששידלו לחתום על בקשת החנינה שנכתבה עבורו, והוא טען ששגה בהרשיעו את ברנס. מאז
מנהל ברנס מלחמת חורמה כדי לקבל משפט חוזר, אך הפרקליטות מתחמקת (ואפשר להבין למה...).

"כנופיית מע"צ" (מועצת עבריינים צעירים) היא שם מרשים שהוצמד לארבעה צעירים משכונת
התקווה שבקושי הכירו זה את זה. כאשר סדרת הצתות בוצעה, נעצרו הארבעה עפ"י ידיעה
שהעביר מודיע משטרתי, שהיה ידוע כגורם לא מהימן. כאשר נעצרו התברר שאין נגדם שום
הוכחות מבלד אותה עדות לא מהימנה, ונוצר צורך להשיג הודאה (או לשחרר...). מפקד הצח"מ,
רב פקד סנדו מזור (הגיע בהמשך לדרגת ניצב, והיה ראש אח"ק, ואחר כך הגיע להיות סמפכ"ל),
ואנשיו השיגו את ההודאה. במשך שנים טענו העצורים,ף שההודאה הושגה מהם באמצעות "טיולים
לפרדס", שבמסגרתם הם נלקחו לפרדס סמוך לתחנה ביפו, ושם ראשיהם כוסו בשק והם הוכו
מכות רצח, עד שהודו. זה מה שטענו הצעירים בביה"מ, אך נציגת הפרקליטות והשופט, התעלמו
מדבריהם, והסתמכו על ההודאה, ועל עדות אותו מקור משטרתי (שהיה כ"כ יצירתי עד שהגיע
לרעיון המבריק, כאילו הארבעה פעלו מטעמו של לא פחות מאשר ראש האופוזיציה דאז, מנחם
בגין...). הם הורשעו וישבו בכלא. רק שנים אחרי שחרורם קרתה תפנית. אחד החוקרים, מפקח
שלומי שמחי, חזר בתשובה והחליט שבמסגרת זו ראוי לגלות חרטה על מעשים נפשעים שביצע
בעברו. הוא הלך וסיפר ה-כ-ל. התיק נפתח, הארבעה דרשו משפט חוזר, שבו כמובן זוכו. הם
הגישו תביעת פיצויים כנגד המדינה, והושג הסדר שבמסגרתו קיבלו 12 מליון שקלים (נשמע
הרבה, אבל הוא מתחלק בארבע, ואמור לפצות על שנים של כלא ועל סטיגמה של כנופייה
שהוצמדה להם במשך שנים...).

סלימאן אל-עביד הורשע עפ"י הודאתו ברצח חנית קיקוס. האיש, שידוע כמוגבל שכלית (על גבול
הפיגור), הורשע בתחילה באונס ורצח. אח"כ הוגש ערעור, וביה"מ העליון באחד האקטים הביזאריים
ביותר, הצליח לזכות מהרצח ברוב של שניים נגד אחד - אבל הותיר את ההרשעה באונס, על כנה
(השיטה בנוייה כך שעל כל אישום מצביעים בנפרד, והיות ושופט אחד הרשיע בשני הסעיפים,
שופט שני זיכה בשני הסעיפים, ושופט שלישי היה יצירתי, והרשיע באונס אך זיכה מהרצח - יצא
פס"ד הזוי שבמסגרתו נקבע שחנית קיקוס נאנסה ע"י אל-עביד, אך נרצחה ע"י מישהו אחר).
אל עביד עדיין בכלא, למרות שיש קונצנזוס רחב למדי, שאינו צריך להיות שם. למה הוא שם? כי
הוא משבט בדוי שנחשב נחות גם בתוך החברה הבדוית (הבדוים השחורים, שהגיעו במקור
כעבדים, נחשבים לנחותים בהשוואה לבדוים ממוצא ערבי או טורקמני), ואין כוח רציני שיילחם
למענו.

מה משותף לארבעת המקרים השונים לחלוטין הללו? בכל המקרים הללו הורשעו אנשים עפ"י
הודאתם. בכל המקרים, טענו האנשים שההודאה הוצאה מהם בדרכים לא כשרות - ובכל המקרים
התעלמו מטענותיהם.

אני לא יודע אם זדורוב אשם (באופן אישי אני מאמין שאינו אשם, ועפ"י מה שפורסם עד כה, נראה
לי לחלוטין בלתי אפשרי לטעון שהוא אשם מעל לכל ספק סביר), אבל אי אפשר להתעלם מכך
שהמעצר שלו היה מאוד מהיר (מייד אחרי שנעצר איזה הומלס מסכן, גם כן עולה חדש, ואחריו
מישהו אחר - ושניהם שוחררו בשקט), והוא זה שהודה ברצח.
לזדורוב היו מאפיינים דומים לכל האנשים שהזכרתי קודם: אוכלוסייה חלשה, חקירה ארוכה, מעט
ראיות מסייעות - וצורך של רשויות החוק להביא תוצאות מהירות, בגלל החומרה של המקרה.
לעומת זאת, לזדורוב יש מזל ענקי: אשתו דוברת עברית טובה בניגוד אליו, והיא האמינה לו ויצאה
למלחמה למענו. עורך הדין שנשכר, אינו טירון, ופעל בנחישות ובעקביות להציג חורים בחקירה,
ומעל לכל סייעה לו העובדה שמשפחת הקרבן לא האמינה למשטרה מההתחלה, והפעילה חוקרים
פרטיים משל עצמה. אותם חוקרים אינם חובבנים, וגם עורכי הדין ששכרה המשפחה, אינם
חובבנים.
זדורוב הוא אדם נטול כל רקע פלילי. נולד לו תינוק ממש לאחרונה, וכל שכניו תיארו אותו כטיפוס
שנראה לא מזיק. הוא עבד בבתים שגרו בהן ילדות, ולא היה שום תיעוד להתנהגות מסוכנת מצידו.
למעשה, עדיין לא הוצג מניע לרצח. בתחילה נטען שזה בגלל שנעלב מקללה שלה, אחרי שסירב
לתת לה סיגריה, ואח"כ הוכחש המניע גם המניע המוזר הזה.

בקיצור, אני בהחלט חושב שראוי להטיל ספק בריא במה שהולך שם. לדעתי מיהרו מאוד לעצור
מישהו, באותו חפזון סחטו ממנו הודאה - ומאותו רגע כבר קשה לחזור בך, כי אז תעלה השאלה,
איך קרה שחף מפשע הודה במשהו שלא עשה.
ישן 14-04-2007, 15:00
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

אינני בא לטעון שאין מקום או לא צריך להטיל ספק !...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "לבני, הבעייה שלנו נובעת מכך שבעבר היו חוליית כפר כנא, עמוס ברנס וכנופיית מע"צ"

ציינתי זאת אף בהודעתי הקודמת.

עם זאת (ואינני מתכוון להתייחס כרגע לכל מקרה ומקרה מהדוגמאות שהצגת) ניתן להציג גם טיעונים נגדיים !
צריך לקחת בחשבון שיש גם פרטים מוכמנים שהציבור לא יודע וצריך לקחת בחשבון שעורכי הדין הפליליים יעשו כל דבר ולו רק כדי לערער את טענות המשטרה (בל נשכח שמעורב כאן גם עניין של פרסום והרבה מאוד כסף) !

אם למשטרת ישראל היה מערך דוברות שראוי להקרא כך ולא איזו מחלקה מגמגמת וחסרת אונין אני בטוח שהטענות הנגדיות היו מושמעות ומפורסמות לפחות במידה המקבילה למה שמשרד עורכי דין מפולפל מפרסם מדי יום ביומו .

ושוב - תמיד ניתן (ולעיתים אף רצוי) להטיל ספק !
ישן 14-04-2007, 17:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני לא מתווכח על סוגיית אפשרות קיומם של פח"מים למיניהם...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אינני בא לטעון שאין מקום או לא צריך להטיל ספק !..."

אני מסתכל על דבר שנראה מאוד מטריד: הודאה של חפים מפשע בפשעים. אנשים לא מודים
מיוזמתם במה שלא ביצעו, והדוגמאות שהבאתי הן עובדות יבשות, ולא ספקולציות.
זדורוב הודה, ואח"כ התגלו פרצות ענק בחקירה. אני לא מכיר את זדורוב, אבל הוא לא נראה לא מסוג
שמבצע פשע מושלם כ"כ, שאף שריד מהדי אנ איי שלו, לא יישאר בזירת הפשע...

אני אישית מאמין שהמשטרה והפרקליטות טיפסו פשוט על עץ גבוה מדי: מרגע שהשיגו ממנו הודאה,
יש להם בעייה להגיד שזה לא הוא, שכן אז כולנו נשאל מה גרם לו להודות במה שלא ביצע...

דבר אחד עולה גם מהמשפט עד עכשיו: אין להם יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר, שזדורוב אכן
רצח. זה לא אומר שהוא לא רצח (אני מאמין שהוא לא, אבל בהחלט ייתכן שאני טועה) - אבל זה
מחייב את זיכויו מכל אשמה. אי אפשר להעמיד אדם לדין כאשר הראיות הפיזיות הן ראיות לא
מרשיעות, כשהראייה המאסיבית היחידה - היא ההודאה שלו...

לא דוברות המשטרה אשמה בספק שמטיל הציבור בעבודת המשטרה - אלא חוקרי משטרה רבים
לאורך שנים, שפעלו "בלהיטות יתר" להשגת הודאות, ללא שום עדות מסייעת, ובכך הביאו לכליאת
חפים מפשע. הדבר קרה מספר רב מדי של פעמים, מכדי שלא יתעורר ספק במקרה כמו של
זדורוב. אגב, שים לב שלא התעורר ספק כזה באשר ללכידת הרוצח של מעיין בן חורין. למה זה?
כי שם החקירה התנהלה בצורה מסודרת, לא נעצרו אנשים סתם - וההוכחות כנגד הרוצח היו חד
משמעיות ובלתי ניתנות לערעור, מעבר להודאה שלו (בדיקות די אנ איי).
ישן 14-04-2007, 17:45
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

אז ככה...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני לא מתווכח על סוגיית אפשרות קיומם של פח"מים למיניהם..."

"...והדוגמאות שהבאתי הן עובדות יבשות, ולא ספקולציות."

זה כל העניין ובדיוק לכך התכוונתי ! "עובדות יבשות" כנראה שלא אני ולא אתה ולא חלק גדול מהציבור יודע את כל הפרטים לפחות על חלק מהמקרים המצויינים בדוגמאות שהבאת.

"...אני אישית מאמין שהמשטרה והפרקליטות טיפסו פשוט על עץ גבוה מדי: מרגע שהשיגו ממנו הודאה,
יש להם בעייה להגיד שזה לא הוא, שכן אז כולנו נשאל מה גרם לו להודות במה שלא ביצע..."

עקרונית אני מסכים (בעניין הטיפוס על העץ וההצהרה המוקדמת מדי) בל נשכח שהאירוע התרחש בסמוך/מקביל לפרשיית בני סלע שהעמידה את המשטרה במצב מביך ביותר ! עם זאת - אני טוען שיש להמתין לדברי השופטים שיחליטו "אשם או לא" ! מה שקורה בינתיים זו מסכת של שמועות/חלקי עובדות/ניחושים חלקם מצד המשפחה חלקם מצד הפרקליטים (שמן הסתם יש להם אינטרס ברור לשמור את הפרשה באור הזרקורים ככל הניתן שהרי פרסום טוב מכך אי אפשר לדרוש) וכמובן שהעיתונות לא טומנת ידה בעניין.....
תמיד קל ופופולארי לטעון כנגד המשטרה ולהציג את החשוד כקרבן לא?...

נחכה ונראה !

..."דבר אחד עולה גם מהמשפט עד עכשיו: אין להם יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר, שזדורוב אכן
רצח. זה לא אומר שהוא לא רצח (אני מאמין שהוא לא, אבל בהחלט ייתכן שאני טועה) - אבל זה
מחייב את זיכויו מכל אשמה. אי אפשר להעמיד אדם לדין כאשר הראיות הפיזיות הן ראיות לא
מרשיעות, כשהראייה המאסיבית היחידה - היא ההודאה שלו..."

אכן כדבריך - כנראה שאין כרגע יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר את אשמתו !
ושוב - יש לזכור ולקחת בחשבון שכנראה יש פרטים שעדיין חסויים !
ובעניין אפשר או אי אפשר להעמיד אותו או כל אדם לדין ע"פ הודאתו - כנראה שכן !
אשם או לא?... זה כבר יחליטו השופטים עצמם על סמך ראיות המשטרה וטענות הנגד של הפרקליטים.

...."לא דוברות המשטרה אשמה בספק שמטיל הציבור בעבודת המשטרה - אלא חוקרי משטרה רבים
לאורך שנים, שפעלו "בלהיטות יתר" להשגת הודאות, ללא שום עדות מסייעת, ובכך הביאו לכליאת
חפים מפשע. הדבר קרה מספר רב מדי של פעמים, מכדי שלא יתעורר ספק במקרה כמו של
זדורוב. אגב, שים לב שלא התעורר ספק כזה באשר ללכידת הרוצח של מעיין בן חורין. למה זה?
כי שם החקירה התנהלה בצורה מסודרת, לא נעצרו אנשים סתם - וההוכחות כנגד הרוצח היו חד
משמעיות ובלתי ניתנות לערעור, מעבר להודאה שלו (בדיקות די אנ איי)."

אמנם לא רק במערך הדוברות המשטרתי האשמה אך לצערי חלק נכר ממנה הוא בהחלט בו !
אני עדיין קורא מדי פעם את ההשתלחויות (שלטעמי כבר עברו מזמן את גבול הטעם הטוב) של מר בוקי נאה במשטרת מחוז תל אביב שהיא מצדה לרוב משחררת טענת נגד חיוורת אם בכלל במקום להעמיד אותו פעם אחת ולתמיד במקום !
לכולם הרי כבר ידוע שיש סיפור אישי בינו לבין סגל פיקוד המחוז והיכולת לפרסם לכלוך בעיתון היא כלי נשק מצויין.....

הרי בינינו - האזרח "הפשוט" תמיד יאמין למה שנכתב בעיתון לא?...
ובאופן כללי - מה לעשות אך כנראה שתמיד יהיו כאלה שייפגעו במהלך חקירות ואני מאמין שזה מאפיין את עבודת המשטרה לא רק בארץ (זה לא תירוץ כמובן ולא אמור להיות הדוגמא אך כשמדובר ב"עבודה מלוכלכת" אז יש שיתלכלכו משני צדי המתרס).....
אני לא ממש בטוח שמספר המקרים בהם הורשע אדם על לא עוול בכפו במדינת ישראל גבוהה משמעותית (ואם בכלל) ממדינות "שפויות" אחרות (למרות שעל עניין ה"שפיות" עצמו ניתן להתווכח)....

זו דעתי בעניין...

בברכה.

לבני.
ישן 14-04-2007, 18:21
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

זה לא בדיוק ככה...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אז ככה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
זה כל העניין ובדיוק לכך התכוונתי ! "עובדות יבשות" כנראה שלא אני ולא אתה ולא חלק גדול מהציבור יודע את כל הפרטים לפחות על חלק מהמקרים המצויינים בדוגמאות שהבאת.

המקרים האחרים שתיארתי, כתבתי עובדות חד משמעיות, שאין עליהן ערעור. במקרה זדורוב,
הדגשתי שזו דעתי, וציינתי מה ידוע ומה לא ידוע.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
עקרונית אני מסכים (בעניין הטיפוס על העץ וההצהרה המוקדמת מדי) בל נשכח שהאירוע התרחש בסמוך/מקביל לפרשיית בני סלע שהעמידה את המשטרה במצב מביך ביותר ! עם זאת - אני טוען שיש להמתין לדברי השופטים שיחליטו "אשם או לא" ! מה שקורה בינתיים זו מסכת של שמועות/חלקי עובדות/ניחושים חלקם מצד המשפחה חלקם מצד הפרקליטים (שמן הסתם יש להם אינטרס ברור לשמור את הפרשה באור הזרקורים ככל הניתן שהרי פרסום טוב מכך אי אפשר לדרוש) וכמובן שהעיתונות לא טומנת ידה בעניין.....
תמיד קל ופופולארי לטעון כנגד המשטרה ולהציג את החשוד כקרבן לא?...

נחכה ונראה !

אכן הקרבה לפאדיחת בני סלע, גרמצה לצורך להגיע להישג מיידי. יש בהחלט סיבה לחשוש שהדבר משתלב עם הצורך לסגור תיק רצח נוראי, מהר ככל אפשר. פח"מים למיניהם נועדו
להיחשף בביה"מ, ומוזר שעד כה לא נחשף אף אחד מהם...
אכן השופטים הם שיקבעו האם לדעתם האיש אשם או לא, ודעתם היא שקובעת. זה כמובן, לא
אומר שהם לא טועים. הם קבעו שברנס/מע"צ/אל עביד אשמים - והם טעו.
"פופולארי לטעון כנגד המשטרה"? לא, פופולארי להטיל ספק במי שבמעשיו מעורר חשדות. אין לי
מושג אם זדורוב קרבן או לא - אבל עצם העובדה שזה בכלל לא ברור - זה סימן רע מאוד לגבי
האמון שיש במשטרה. האמון הזה לא נפגע בגלל העיתונות או בגלל הדוברות החלשה - האמון
נפגע בגלל שרשרת של מקרים שבהם חוקרים שהיו להוטים לסגור תיק, הוציאו בכוח הודאות
מחפים מפשע.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
אכן כדבריך - כנראה שאין כרגע יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר את אשמתו !
ושוב - יש לזכור ולקחת בחשבון שכנראה יש פרטים שעדיין חסויים !
ובעניין אפשר או אי אפשר להעמיד אותו או כל אדם לדין ע"פ הודאתו - כנראה שכן !
אשם או לא?... זה כבר יחליטו השופטים עצמם על סמך ראיות המשטרה וטענות הנגד של הפרקליטים.

אם אין יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר - חובה לזכות. עדיף שאשם יסתובב בחוץ, מאשר שחף
מפשע יימק בכלא.
הפרטים החסויים אמורים היו להיחשף בביה"מ. למה בדיוק הם מחכים?
ודאי שאפשר להעמיד לדין אדם על סמך הודאתו - אבל אז יש סיכון גדול שההודאה לא שווה כלום,
ואדם נקי כפיים נזרק לכלא. אין ערך להודאה אם אין מאחוריה ראיות תומכות.
אשם או לא? השופטים יקבעו, ודעתם קובעת. לדעתי כרגע פשוט אי אפשר לדעת.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי לבני
אמנם לא רק במערך הדוברות המשטרתי האשמה אך לצערי חלק נכר ממנה הוא בהחלט בו !
אני עדיין קורא מדי פעם את ההשתלחויות (שלטעמי כבר עברו מזמן את גבול הטעם הטוב) של מר בוקי נאה במשטרת מחוז תל אביב שהיא מצדה לרוב משחררת טענת נגד חיוורת אם בכלל במקום להעמיד אותו פעם אחת ולתמיד במקום !
לכולם הרי כבר ידוע שיש סיפור אישי בינו לבין סגל פיקוד המחוז והיכולת לפרסם לכלוך בעיתון היא כלי נשק מצויין.....

הרי בינינו - האזרח "הפשוט" תמיד יאמין למה שנכתב בעיתון לא?...
ובאופן כללי - מה לעשות אך כנראה שתמיד יהיו כאלה שייפגעו במהלך חקירות ואני מאמין שזה מאפיין את עבודת המשטרה לא רק בארץ (זה לא תירוץ כמובן ולא אמור להיות הדוגמא אך כשמדובר ב"עבודה מלוכלכת" אז יש שיתלכלכו משני צדי המתרס).....
אני לא ממש בטוח שמספר המקרים בהם הורשע אדם על לא עוול בכפו במדינת ישראל גבוהה משמעותית (ואם בכלל) ממדינות "שפויות" אחרות (למרות שעל עניין ה"שפיות" עצמו ניתן להתווכח)....

זו דעתי בעניין...

בברכה.

לבני.

לא מתעסק בבוקי נאה (אני גם לא קורא את ידיעות כבר שנים...) וביחסיו עם המשטרה ועם
מערכת הדוברות שלה. אותי מעניינת צורת העבודה של המשטרה, ובפרשת רצח תאיר ראדה,
ניכר שההתנהלות הייתה לא מוצלחת, בלשון המעטה. יפה שהופקו לקחים במקרה הרצח של
מעיין בן חורין (ועל כן נתפס האשם ואין שום ספקות לגבי אשמתו), אבל המחדלים של אותו הרצח
עדיין לא תוקנו, שכן עדיין יש סימני שאלה ענקיים בקשר לאותה פרשה - ומי יודע אם אין
רוצח/רוצחים שמסתובבים חופשי בגלל אותם מחדלים...
ישן 14-04-2007, 20:22
  לבני לבני אינו מחובר  
תחמושת בע"מ

...
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "זה לא בדיוק ככה..."

..."האמון הזה לא נפגע בגלל העיתונות או בגלל הדוברות החלשה - האמון
נפגע בגלל שרשרת של מקרים שבהם חוקרים שהיו להוטים לסגור תיק, הוציאו בכוח הודאות
מחפים מפשע."

אני נאלץ לחלוק על דבריך בעניין זה !
אמנם יש מקרים של חוקרים אשר מנסים/ניסו לסגור תיקים (או לתפור תיקים) אך הכרסום היום יומי במעמד המשטרה נעשה לאו דווקא עקב המקרים הללו !
המקרים בהם מוצגות בעיתון תמונות אשר מוצאות מהקשרן (לעיתים מתוך כוונה להוסיף קצת "פלפל" לאירוע פעוט בכדי "להאדיר" את הידיעה ומכאן ישירות את שמו של הכתב) הם רבים יותר ונעשים כמעט על בסיס יום יומי !
אני זוכר אפילו עכשיו מספר דוגמאות מצויינות לכך (אחת מהן היא אותה תמונה של שוטרים ישנים בפינת רחוב בתקופה בה נערך המצוד אחרי בני סלע)......

אני אישית רואה בכך עד כדי התרת דמם של שוטרי משטרת ישראל ! ממש כך !

אגב - מה באמת קורה עם אותו שוטר אומלל שנדקר באמצעות מברג ומה קורה עם הדוקר עצמו???......

..."אם אין יכולת להוכיח מעל לכל ספק סביר - חובה לזכות. עדיף שאשם יסתובב בחוץ, מאשר שחף
מפשע יימק בכלא."

נכון - אבל תסכים איתי שיש הבדל לא קטן בין זיכוי מחוסר ראיות/זיכוי מחוסר אשמה ו... זיכוי מחמת הספק !.... ( בעיתונות לרוב לא יודעים לערוך/לציין את ההשוואה הזו) !

..."לא מתעסק בבוקי נאה (אני גם לא קורא את ידיעות כבר שנים...) וביחסיו עם המשטרה ועם
מערכת הדוברות שלה. אותי מעניינת צורת העבודה של המשטרה, ובפרשת רצח תאיר ראדה,
ניכר שההתנהלות הייתה לא מוצלחת, בלשון המעטה. יפה שהופקו לקחים במקרה הרצח של
מעיין בן חורין (ועל כן נתפס האשם ואין שום ספקות לגבי אשמתו), אבל המחדלים של אותו הרצח
עדיין לא תוקנו, שכן עדיין יש סימני שאלה ענקיים בקשר לאותה פרשה - ומי יודע אם אין
רוצח/רוצחים שמסתובבים חופשי בגלל אותם מחדלים..."

אולי אתה לא מתעסק עם בוקי נאה (האמת היא שגם אותי זה לא תמיד מעניין) אך מה לעשות שאת המלחמה שלו הוא מנהל מעל דפי אחד העיתונים הנמכרים במדינה... את העובדה הזו אי אפשר לשנות וממנה אי אפשר להתעלם !
בכל פעם זה רק מחזק את האמירות של "תראו כמה כח יש לעיתונאי אחד" !.... (יש שיר ידוע על הנושא הזה)....

פרט לכך - אינני רואה יותר מדי חילוקי דיעות בינינו בנושא הזה !

שיהיה רק שבוע טוב לכולנו.

לבני.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:09

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר