לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-05-2007, 17:24
  Mister-Yaniv Mister-Yaniv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.07
שאלה בקשר להתגייסות לצהל ולחטיבת כפיר 900

אני רוצה להתגייס לא מזמן רציתי להתגייס לחטיבת התותחנים אבל אחרי המון המון ניסיונות שיכנוע הולכים וחוזרים החלטתי שאני כנראה ב99% רוצה קרבי קרבי אבל יש לי בעיה מאוד גבוהה שזה הקטע ההסתגלותי, תכלס אני מסתגל לכל מקום שנאי מגיע אליו ומכיר את החבר'ה מהר וברוב המקרים מסתגל בקלות
אבל הבעיה שלי שבכול מקום שאני רוצה להגיע אליו אני שומע הערות לא משו על המקום עצמו וביקורות גם מכאלה שלא נימצאים שם וגם מאלה שהיו שם או שהתגייסו לשם כבר, כמו למשל שגולני זה רק ערסים (שומע מכמעט כל בן אדם שני שאני מכיר וגם מאנשים בגולני ו2 קצינים למשל שאני מכיר שהיו שם ושם) וגבעתי רק רוסים ונחל זה רק סטלנים וקיבוצניקים

זה לא ממש מלבב לדעת שת'צריך לבלות 3 שנים עם חבורה של חסרי יכולת מוחית כאילו זה הרושם המתקבל

משהוא מוכן להסביר קצת לנפץ את זה?

ד"א מה עם חטיבת כפיר 900 מה אתם אומרים עליה? על האנשים שמתגייסים אליה בזמן האחרון (לא חושב שיש לפני הזמן האחרון מאחר והיא חדשה? חחחח)?

אשמח לקבל קצת עידוד ומידע שאתם מוכנים להקדיש לרשום אותו מספר דקות ספורות כדי לשפר את החלטתי בקשר לשיבוץ בצהל..מחר אני חייב לשנות סופית מנילה כי כבר שיניתי מספר פעמים ומחר אני מגיע ללשכת הגיוס אז יש לי אפשרות ללכת לשם ולשנות סופית ת'מנילה אחכ אני חושב זה יהיה קצת בעיה מאחר ואני אוטוטו מתגייס

תודה חברים (:

עריכה : לא הכוונה שרוסים הם חסרי יכולת מוחית למעלה, אלא לגבי הערסים חחח והסטלנים שמתגייסים לצהל אנשים פשוטים כאלה מסטולים =)
פשוט הקטע עם הרוסים שבהתחשב בעדה שלי אני לא בטוח אסתדר איתם מאחר והם כולם מלוכדים בתוך עצמם ובתרבות שלהם (מדי יום אפשר לראות את זה) ובקרבי זה יהיה קצת בעיה ..אפילו שאני יודע שזה לא ככה זה הרושם שמתקבל...

נערך לאחרונה ע"י Mister-Yaniv בתאריך 26-05-2007 בשעה 17:26.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-05-2007, 18:44
  dahash dahash אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.04.07
ווואי וואי וואי!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mister-Yaniv שמתחילה ב "שאלה בקשר להתגייסות לצהל ולחטיבת כפיר 900"

מצטער להגיד את זה, אבל באמת רואים שאין לך שום ידע בסיסי על הצבא, ואתה ממש מושפע ומאמין לכל מה שאנשים אומרים לך.
נבהיר כמה דברים עכשיו: אין שום חטיבה שתתגייס אליה [או חיל]-גולני\גבעתי\צנחנים\כפיר\נחל\שריון\תותחנים,נ''מ\הנד סה קרבית\מג''ב וכו' שלא יהיו בה ערסים,חננות,צהובים,סטלנים [לא בהכרח מסוממים], צפונבונים, פריקים,רוסים,אתיופים ועוד ועוד.....
אתה בולע כל מה שאומרים לך על כל מקום, באמת נראה לך שאפשר להכליל חטיבה שלמה? שלפי מחזורים של פעם אתה יכול לדעת איזה אנשים יתגייסו לאותו מקום?
קח לדוגמא מג''ב, הסטריאוטיפ שלהם שכולם ערסים וגורילות.....מכיר אחד, נפל מקורס טיס אחרי שנה, בנאדם רוסי ובין הלבנים שאני מכיר, ביקש ללכת למג'ב והתקבל לשם.
בטיס יש דרוזי, ביהל''ם יש אתיופי, בגולני יש צפונבוני וכל מה שתרצה.
תתחיל לעשות סדר בעדיפויות שלך, ותחשוב מה באמת מעניין אותך במקום שאליו תתרצה להגיע.
תחשוב כמו נער בוגר, בן 18 [או בקרוב], בלי הגזענות הזאת, ואם אתה מסתגל מהר, לא תהיה לך בעיה בשום מקום.
ואהבתי, "אחרי המון המון נסיונות שכנוע הולכים וחוזרים, החלטתי שאני כנראהב-99% שאני רוצה קרבי קרבי...." זה רק מראה כמה שאתה לא סגור על עצמך, וברגע שמישהו ינסה לשכנע אותך שהכי כדאי לך להשתמט מצה''ל אתה כנראה תהיה בטוח ב99% שזה מה שאתה רוצה.
לפי מה שרשמת זה נראה כאילו אתה לא מחליט שום דבר בעצמך, ופועל רק כדי לרצות את הסובבים אותך, הולך לקרבי כי משכנעים אותך, ולא רוצה ללכת ליחידות מסויימות כי אנשים שאתה מכיר יורדים עליהן, לא מתכוון לפגוע אבל אתה מסתמן כבנאדם ללא עמוד שדרה.........תתחיל לרצות את עצמך ולא אחרים.

"cause he who sheds his blood with me today, shall be my brother"

ישן 26-05-2007, 19:38
  Mister-Yaniv Mister-Yaniv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.07
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי dahash שמתחילה ב "ווואי וואי וואי!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי dahash
מצטער להגיד את זה, אבל באמת רואים שאין לך שום ידע בסיסי על הצבא, ואתה ממש מושפע ומאמין לכל מה שאנשים אומרים לך.
נבהיר כמה דברים עכשיו: אין שום חטיבה שתתגייס אליה [או חיל]-גולני\גבעתי\צנחנים\כפיר\נחל\שריון\תותחנים,נ''מ\הנד סה קרבית\מג''ב וכו' שלא יהיו בה ערסים,חננות,צהובים,סטלנים [לא בהכרח מסוממים], צפונבונים, פריקים,רוסים,אתיופים ועוד ועוד.....
אתה בולע כל מה שאומרים לך על כל מקום, באמת נראה לך שאפשר להכליל חטיבה שלמה? שלפי מחזורים של פעם אתה יכול לדעת איזה אנשים יתגייסו לאותו מקום?
קח לדוגמא מג''ב, הסטריאוטיפ שלהם שכולם ערסים וגורילות.....מכיר אחד, נפל מקורס טיס אחרי שנה, בנאדם רוסי ובין הלבנים שאני מכיר, ביקש ללכת למג'ב והתקבל לשם.
בטיס יש דרוזי, ביהל''ם יש אתיופי, בגולני יש צפונבוני וכל מה שתרצה.
תתחיל לעשות סדר בעדיפויות שלך, ותחשוב מה באמת מעניין אותך במקום שאליו תתרצה להגיע.
תחשוב כמו נער בוגר, בן 18 [או בקרוב], בלי הגזענות הזאת, ואם אתה מסתגל מהר, לא תהיה לך בעיה בשום מקום.
ואהבתי, "אחרי המון המון נסיונות שכנוע הולכים וחוזרים, החלטתי שאני כנראהב-99% שאני רוצה קרבי קרבי...." זה רק מראה כמה שאתה לא סגור על עצמך, וברגע שמישהו ינסה לשכנע אותך שהכי כדאי לך להשתמט מצה''ל אתה כנראה תהיה בטוח ב99% שזה מה שאתה רוצה.
לפי מה שרשמת זה נראה כאילו אתה לא מחליט שום דבר בעצמך, ופועל רק כדי לרצות את הסובבים אותך, הולך לקרבי כי משכנעים אותך, ולא רוצה ללכת ליחידות מסויימות כי אנשים שאתה מכיר יורדים עליהן, לא מתכוון לפגוע אבל אתה מסתמן כבנאדם ללא עמוד שדרה.........תתחיל לרצות את עצמך ולא אחרים.

לא אחי! ממש לא.
כנראה התיאור שהבאתי לך ממש לא נכון נתחיל מזה שאכן יש לי עמוד שדרה פשוט הדברים שתיארתי כנראה לא נוסחו נכון מי כמוך יודע שלתאר משהו שאתה עובר וחושב עליו במשך חודשים לא יכול להכתב בחצי דף אז פה ושם כתבתי דברים לא נכונים....
סיפרו לי דברים על הקרבי שפשוט לא ידעתי, סתם לדוגמא מעצרים לא ידעתי שקיימים בגדודים רגילים, אכן כן לא יודע כלום על הצבא בזה אתה אכן צודק

בכול מקרה הרושם שמביאים לך על כל יחידה ויחידה מחברים קרובים אולי אכן לא נכונה במיוחד ומדובר בעשרות אלפי חיילים בכול מקום ומקום

בכול מקרה מצאתי פה כלי עזר שימושי להבנת ההבדלים בין החטיבות, הראשון אמר שניתן להבדיל בניהן על פי משהו (הזיכרון לטווח הארוך נידפק ממזמן =))...

אז באמת באמת..מה יהיה ההבדל הממשי שעל פיו באמת אני אוכל לשפוט לאן אני הולך?
ישן 26-05-2007, 20:32
  קואלה69 קואלה69 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.10.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Mister-Yaniv שמתחילה ב "שאלה בקשר להתגייסות לצהל ולחטיבת כפיר 900"

לא לחנם היה מי שקרא לצהל צבא העם

בכל יחידה קרבית בצהל תימצא את כל מגוון האוכלוסיה הקיים במדינה וכלל לא משנה לאיפה תתגייס.הרצון להקריב ולשרת את המדינה קיים בקרב כל שכבות העם ובלי קשר למוצא, צבע עור ושפת אם. יתרה מכך בצהל ניתנת לכולם הזדמנות כמעט שווה להוכיח את עצמם ולהגשים מטרות שלא יכלו לפני כן. נדמה שאתה צריך לעשות עם עצמך חשבון נפש ארוך באשר להתייסותך ולפחדיך מהזולת. אם תתגבר ותגיע ליחידה קרבית ולא משנה אם זה שיריון, תותחנים, חי"ר, חיל הים או כל חיל אחר, תגלה מהר מאוד שמה שקובע זה הנפש והלב ולא מי הוריו, כמה שנים למד והיכן הוא גר. אני מבטיח לך שתמצא חברויות אמיתיות צרובות עמוק ולאו דווקא עם אלו שחשבת שאיתם תסתדר, אלא עם אלה שהופכים ליהיות חלק ממך מבלי שתבין איך ולמה. אבל אתה צריך לעשות את הצעד הראשון ובלי סטיגמות ודיעות קדומות, בצורה כזו לא תגיע לשום מקום.

אגב חטיבת כפיר צעירה ? - השם אולי כן אבל הגדודים כבר ממש לא, כנס לאתר ותלמד

www.kfir-idf.org

רוני טל
מנהל אתר
עמותת הלוחמים כפיר

נערך לאחרונה ע"י קואלה69 בתאריך 26-05-2007 בשעה 20:35.
ישן 26-05-2007, 22:45
  dahash dahash אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.04.07
דבר ראשון תירגע
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Taurdas שמתחילה ב "כניראה שאתה סתם אפס ומקומך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Taurdas
כניראה שאתה סתם אפס ומקומך בתותחנים.
אם רוסים,ערסים,סטלנים,קיבוצניקים זה חסרי מוח. אם כך אתה בכלל פרופסור ניראה לי שמגיע לך לעבוד בכור.

דבר שני, שילך לתותחנים כי הוא אפס? כרגע השתמשת בסטריאוטיפ ממש גדול, ולפי התגובה שלך גם אתה צריך להיחשב כאפס.
אני מכיר אנשים בתותחנים לא יותר אפסים מאנשים בכל יחידה אחרת בצה''ל, אז אל תכליל.

לפותח האשכול: מצטער שישר התנפלתי, אבל להבא באמת כדאי שתחשוב איך זה ישמע [לא מילולית] מה שאתה כותב.
לגבי השאלה שלך, אתה צריך לבחון את המורשת של החטיבות\יחידות השונות, אפילו לחשוב על הת''ש [לצנחנים וגולני יש בא''חים דבש], תברר הקצאות וכל מה שבא לך, אבל בדבר האחרון להחליט על פיו זה סוג האנשים, כי גם אם במחזור מרץ היו 99% ערסים, לא אומר שבמחזור אוגוסט לא יהיו 99% צהובים.
גם שחברים שלך אומרים לך ממקור ראשון ונסיונם האישי ביחידה שלהם שיש X ו-Y ערסים רוסים וכו', לא אומר שבמחזור גיוס שלך הנתונים יהיו אותו דבר.
כמה דוגמאות: כמו שאמרתי, רוסי שאני מכיר הלך למגב, פגשתי 5 ערסים ברכבת פעם אחת והם היו מצנחנים [בלי קשר ליחידה שלהם, הם נראו לי ממש דפרניקים, לא משהו ש"מתאים" לצנחנים אם היית מקשיב להכללות הידועות], לחבר שלי מיהל''ם יש אתיופי איתו בצוות, איתי בקורס טיס היה דרוזי, וגם ערסים, ואפילו אחד דיסלקט...............קיצר אל תקשיב לכל מה שאומרים לך, תדרג בסופו של דבר במנילה את החטיבות הקרביות שאתה רוצה, וגם אז לא בטוח שתגיע למועדפת עליך, ותאמין לי שבכל מקום אתה תהנה באותה מידה, ואנשים שאיתך הם מה שעושים את ההבדל, לא משנה מאיזה עדה או שלב חברתי הם, אם תתחבר אליהם זה הכי חשוב.......

"cause he who sheds his blood with me today, shall be my brother"

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:58

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר