לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 24-06-2007, 02:51
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Ramir8 שמתחילה ב "כמה שאלות על תפקידים של חובש בקרבי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Ramir8
שלום לכולם.
יש לי מספר שאלות ואשמח אם תענו לי:
אם מישהו סיים קורס חובשים ועוד לא סיים מסלול הוא יכול ישר ללכת לתאג"ד? מה צריך בשביל להגיע לשם?
מי שנמצא בתאג"ד לא נחשב לוחם?
איזה עוד תפקידים יש לחובשים חוץ מחובש מחלקתי? אני יודע שיש חופל וחוגד אבל זה יותר תפקידי פז"ם לא? מה הדרישות לכל תפקיד?
אני מתכוון לתפקידים שלא דורשים הרבה קושי פיזי כמו חובש מחלקתי אבל עדיין שיש בהם הרבה סיפוק ואתגר ?

ואם זה משנה אז אני בגולני

תודה לעונים ושבת שלום

1.לרוב בתאג"ד חי"ר דורשים רמת הכשרה של רובאי 07,ולכן תצטרך כנראה לסיים מסלול קודם.
2.צריך לדבר עם הרופא הגדודי\חוג"ד,כדי שימשכו אותך לתאג"ד.
3.חובש תאג"ד נחשב לוחם לכל דבר.
4. יש המון תפקידים לחובש בגדוד (חובש תאג"ד,חובש רמו"ן,חופ"ל,חוג"ד,אחראי מרפאה) רוב התפקידים האלו,חוץ מחופ"ל,מיועדים לחובשים מתוך התאג"ד,והדרישות אליהם הם פז"מ,יתרת שירות מסוימת,וגילוי אחריות ומקצועיות כחובש,כדי שיוציאו אותך לקורס.
5. ככלל,חובש תאג"ד מבצע פחות מאמץ פיזי מחובש מחלקתי בשגרה,למרות שבמלחמה אין כ"כ הבדל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-06-2007, 01:41
צלמית המשתמש של ddd_9
  ddd_9 ddd_9 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.04
אני לא מספיק מובן?
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Ramir8 שמתחילה ב "[font=Verdana]סבבה,..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Ramir8
סבבה, תודה.
אני מבין שקצת חפרתי בנושא אבל זה ממש מעניין אותי לדעת למה לשאוף...
אתה יכול להרחיב טיפה על התאג"ד? הוא נמצא בשגרה במוצב שהגדוד תופס ומכין שם מרפאה כזאת?
,בשגירה הוא כל הזמן בכוננות,מפעיל את המרפאה הגדודית ומטפל בצרכים הרפואים של הגדוד בכפוף לרופא הגדוד. במבצעים הם יוצאים עם האמבולנס למקרה שיהיה פצועים.

החובשים שם לא עושים מטבחים ושמירות ולא טוחנים צעירות?
התאגד לא טוחן ,בשגירה הוא כל הזמן בכוננות. אתה לא עושה מטבח ושמירות כי אתה כוננות,המטלות היחידות שלך זה הפעלת המרפאה ולעשות מה שהרופא מבקש למשל לעשות תרגול חובשים(הוותיקים לצעירים),לעזור כשתורמים דם...

יש מצב לנדוד בין הפלוגות לתאג"ד?
אני לא מאמין שיתנו לך בלי ויטמין p, חובשים זה משהו ששומרים עליו אף אחד לא מוותר על חובש

למישהו עצלן שלא רוצה להיות גובניק מתאים יותר תאג"ד מאשר חובש מחלקתי?
כן, חובש בפלוגות לרוב הוא בכוננות, אבל יש מצב שהוא עולה עמדות ועושה מטבח והוא יוצא למעצרים פטרולים ומארבים כמו כל לוחם ואפילו יותר
ונניח אני שנה בתאג"ד ואני נהיה יעני ותיק...אני יכול לקבל תפקיד פז"ם כמו חופ"ל טירונים או משהו כזה?
כן וגם עם אתה בפלוגות

ושוב תודה וסליחה על החפירה (:
שבת שלום

תראה אתה צעיר , יש לך זמן תקדיש אותו לאייך אתה חוזר לפלוגה ומסיים את הטירונות+אימון מתקדם. כשתעלה לגדוד אתה תהיה בפלוגת מסלול, שהיא פלוגה עם משימות כמו כל השאר, שמה תחווה מה יקרה לך בשנתיים הקרובות ,עם תהיה בפלוגות ואתה גם תכיר את התאגד ותראה מה מתאים לך תאגד או פלוגות . קיצר קצת סבלנות

ג'ורג' ס. פאטון-" אני מעדיף דיווזיית שריון נאצית שלמה מולי , מאשר צרפתי אחד מאחוריי "

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:10

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר