לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-07-2007, 23:29
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי tiger14 שמתחילה ב "פרופיל נפשי והשלכותיו-זקוק לעזרה!"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tiger14
שלום לכולם.
חבר טוב נמצא במצוקה קשה.לאחר לחץ שהפעלתי עליו הוא החליט לפנות לפסיכולוג וכעת שינה את דעתו עקב חששו להורדת פרופיל עם סעיף נפשי(וזה יקרה,הבחור נמצא במצב לא קל).
הייתי מעוניין לדעת מה ההשלחות של הורדת פרופיל וסעיף נפשי?כמובן שיוציאו אותו מקרבי וישלחו אותו לשיבוץ מחדש.השאלה היא,מה בדרך כלל מקבלים לאחר הורדת פרופיל שכזו?במידה והוא מסיים את שירותו כראוי מה ההשלחות לאחר הצבא?מקומות עבודה?שירותי הביטחון?
אשמח לכל פיסת מידע מהר ככל האפשר.
תודה.

אשתדל לענות על השאלות אחת אחת,לפי מה שאני יודע ומכיר ( אני חובש,חוג"ד לעתיד,חופ"ל לשעבר)

קודם כל,הקב"נים לא נועדו רק כדי להוריד פרופיל ולתת סעיפים נפשיים. הקב"נים הם אנשים שמתעסקים בבריאות הנפש,ומטפלים באנשים עם קשיים\מחלות נפש המשרתים בצה"ל. קב"נים מבצעים,לחיילים המעוניינים בכך,טיפולים פסיכולוגיים,גם לטווח של שנים. אחרי כל החפירות,מה שאני בא להגיד זה שללכת לקב"ן ולספר על קשיים,בד"כ לא מוביל להורדת פרופיל אם החייל לא מעוניין בזה. אפשר ללכת לקב"ן כדי לספר,להתייעץ,ולקבל טיפול. לא רק כדי לצאת מצה"ל.

עכשיו לגבי השאלות:
1.ההשלכות של הורדת פרופיל וסעיף נפשי-כמו כל שינוי בריאותי אחר,כלומר שינוי שיבוץ במידת הצורך,ולפי המלצות הקב"ן.

2.הפרופיל מצוין בתעודת שחרור,אך לא כתוב אם הוא נפשי או גופני. המידע הרפואי של צה"ל נשאר בצה"ל,ולא יוצא החוצה. במידה וחייל יצא על פרופיל 21 נפשי,ככה"נ הוא לא יוכל להתקבל לעבודה בגורמי הביטחון השונים,ואולי למספר מקצועות רגישים כמו עריכת דין ורפואה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-07-2007, 23:49
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי הנשר הקטן שמתחילה ב "[QUOTE=tiger14]שלום..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי הנשר הקטן
אשתדל לענות על השאלות אחת אחת,לפי מה שאני יודע ומכיר ( אני חובש,חוג"ד לעתיד,חופ"ל לשעבר)

2.הפרופיל מצוין בתעודת שחרור,אך לא כתוב אם הוא נפשי או גופני. המידע הרפואי של צה"ל נשאר בצה"ל,ולא יוצא החוצה. במידה וחייל יצא על פרופיל 21 נפשי,ככה"נ הוא לא יוכל להתקבל לעבודה בגורמי הביטחון השונים,ואולי למספר מקצועות רגישים כמו עריכת דין ורפואה.

אלא אם משהו השתנה בצורה קיצונית (ובניגוד לחוק) הפרופיל לא כתוב על תעודת השחרור, אלא רק סיבת השחרור (תום שירות תקין/ אי-כשירות רפואית וכו').
אין שום בעיה במשפטים (בהנחה שהוא מסוגל ללמוד ולעבור את מבחני הלשכה), ברפואה יש אמנם ועדת קבלה וכשירות כולל גילוי רפואי, אבל האמת היא שאצל מרבית הפרופילניקים לא מדובר בנכות נפשית אמיתית ומוכרת באזרחות והיא לא תמנע רפואה. שירות בטחוני כפי שאמרת יהיה מוגבל ביותר, אבל אם רוצים מישהו/יש לו מה לתרום זה לא בהכרח ימנע סיווג בטחוני, א זה כן יעמוד על הפרק בצורה רצינית.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 13-07-2007, 17:02
  tiger14 tiger14 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.06.07
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי GrimReaper שמתחילה ב "[QUOTE=הנשר הקטן]אשתדל לענות..."

קודם כל,תודה רבה על התשובות המהירות והעיניניות.המידע מאוד יעודד את החבר שלי.

שנית,כמעט ובטוח שהפרופיל שלו ירד ויצטרף לו סעיף נפשי(שכפי שאמרתם אינו מצוין בתעודת השחרור) שיוציא אותו מקרבי\(והוא יהיה פסול קורסים?).
הדבר יפגע בסיכויו להתקבל אך ורק למשרות בטחון באזרחות כפי שאמרתם(במידה ומעוניינים להגיע למשל אל המשטרה האופציה חסומה לחלוטין?).
דבר נוסף-הבחור מעוניין לתרום,בעל ערכים חזקים והמון אהבה לאדמה עליה הוא דורך.זהו אינו בחור שיסתפק בלהיות עובד רס"ר אם כי גם לא קרבי מפאת חוסר היכולת הנפשית.אילו תפקידים על פי דעתכם ומנסיונכם יוכלו להציע לבחור שכזה?בעל רצון ויכולת?אני מניח שישלחו אותו לשיבוץ מחדש בבקו"ם ושם יציעו לו תפקידים.הוא אינו בונה על משהו מזהיר,אך לא משהו כמו אפסנאי או עובד רס"ר.
מה דעתכם?
יש להדגיש,שוב,כי הוא ישאר בצה"ל בכל מקרה ולא יתן שיוציאו אותו משירותו הצבאי.
ושוב,רב תודות,העזרה היא גדולה מאוד !.
אשמח לתגובות נוספות בהקדם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר