לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-10-2007, 20:56
  קצין במגל קצין במגל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.01.06
הורים, עיתונאים ושאר ירקות-נמאסתם

נמאס לי להיות הקצין מחמד שכל הזמן מנסה לשכנע, להסביר, לדבר ברוך, להבין, להתחשב, לשמוע,להאזין, להיות אוזן קשבת וכל שאר השאר הפעלים בסגנוון שכבר יצאו לי מהאוזניים.

אני איש צבא. אני משרת בזיקים מכורח החוק. גם החיילות שאתמול סירבו לעלות על האוטובוס נמצאות נמצאות שם מאותו כורח ומאותו החוק. יאללה כבר. מי שואל אותכן. תעלו כבר על האוטובוסים וסעו... אני לא מבין איזה מין צבא נהינו. ההורים קובעים את המדיניות?! אמא של חייל שריחות מה"על האש" של מסיבת הגיוס עוד לא התנדפו מעליו לא תחליט איפה יעבור הגבול! יש גבול לכל תעלול! הורים נמאסתם! נמאס מכל פעם שהבן שלכם לא מרוצה מהגיוס אתם רצים לקפ"צ,או בג"צ לפי מצב הרוח. כל פעם שהמ"כית הרימה את הקול על הבן שלכם אתם פונים לקצין העיר, כל פעם שהבן שלכם שנמצא במציאות הבטיחונית הישראלית המורכבת כמו בשדרות, בכרמיה ובנתיב העשרה תרצו עם שלטי ענק ותדחפו את עצמכם תחת כל מיקרופון רענן.חאלס!

גם אתם עיתונאים יקרים, לכו לחפש לכם גווית לעוט עליהם במקום אחר. תודה לאל מהקסאם בזיקים אין כאלה. אלכס פישמן,שמוליק חדד, יובל אזולאי ושאר האלה שחושבים עצמם ויושבים מאחורי חלון זכוכית, מאחורי המצלמה או מאחורי קולמוס ועט. אתם מצטטים רק מה שבא לכם, כותבים מה שיהיה לקרוא שלכם נוח לקרוא, מסלפים את העובדות, לא מדייקים בפרטים. רצים עם הסקופ-לא סקופ העיקר להיות ראשונים.

עד עכשיו הייתי מאופק, אבל הסבלנות אזלה וגלי חום מלווים בסומק אדום בלחיים עם עשן שמיתמר מהאוזניםתופסים את מקומה.
אנשים יקרים, אני מפקד פלוגה בצה"ל. אני מדבר בשמי ורק אצבועותי הן אלו שמקלידות את האשכול הזה.אך זהו הלך הרוחות בקרב האנשים שלי...

תעשו לנו טובה, תנו לנו לעשות את העבודה שלנוי בשקט ובצורה הטובה ביותר. רדו לנו מהווריד. תודה.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/1/17/39411739.jpg]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-10-2007, 21:40
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קצין במגל שמתחילה ב "הורים, עיתונאים ושאר ירקות-נמאסתם"

פיקוד צה"ל ואתם (במערך) אשמים לא פחות מהחברה הישראלית, בזה ששיחקתם לידיים המפונקות, לאגוצנטריות ולדחיפת האף של החברה הישראלית בסדר היום הפנים-צבאי בערך מסוף שנות השמונים.

שכפ"ץ קל+קסדה בכל מקום פתוח ותרגולת ספיגה.- לא צריך הרבה יותר מזה בשלב ראשון. גם טירונית 02 עם פרופיל 45 יכולה לעמוד בזה (ובטח טירון).
בצבא אמיתי שלא שכח מה יעודו הראשי, אפשר גם למלא שקי פק"ל, לערום ערימות חול מסביב למאהל ואפילו לישון בשוחות, אבל לצערי המערך העורפי ומי שמכשיר אותו כבר מזמן לא חלק מצבא אמיתי.

נ"ב אני מרגיש מאד בנוח לומר מה שאני אומר, דווקא בגלל שאני לא "לוחם מהולל"....

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

ישן 01-10-2007, 22:20
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי קצין במגל שמתחילה ב "הורים, עיתונאים ושאר ירקות-נמאסתם"

בדיוק באתי לפתוח אשכול בנושא מה שקרה באשקלון.
שמע, מה שקרה שם היה ביזיון. מצד אחד יש משהו בדברים של אותם טירוניות כי לא דואגים להם למיגון מתאים ובסך הכל הם כולה טירוניות ולא צריכות להיות חשופות לכל סכנה בלי סיבה (חייל קרבי חשוף לסכנה בגלל סיבה מסויימת. אין סיבה לחשוף חיילים לסכנה ללא סיבה).
מצד שני מה שקרה שם זה ביזיון מבחינת התנהגות החיילות ועוד יותר מבחינת התנהגות מפקד הבסיס. מילא חבורה של טירוניות עושות פוזות מול המצלמה ומבזות את עצמם ואת מפקדיהם... אבל המפקדים שלהם מאפשרים את זה?! לאן הגענו?! מפקד הבסיס, בדרגת סגן אלוף, עומד ומתחיל להסביר להם למה הוא הוא יראה אותם מחר ולא היום (כי הבת שלו נוסעת לפולין אם זה עניין מישהו), מתווכח ועושה משא ומתן עם אותם בנות בשאלה של "למה הוא ישן בחדר והם ישנות באוהל" וכל זה מול המצלמה. לפי דעתי היה צריך לבוא אליהם, להגיד בצורה הכי ברורה וחדה "עופו לאוטובוס או שתסבלו מההשלכות!" מי שלא עפה עולה למשפט... את דיבורים וההסברים אפשר לנהל בבסיס (בלי מצלמות) עם קצת תקיפות והסברה לאותם בחורות שהם בצבא ולא בגנון. זה שהם עושות 02 זה לא אומר שהם לא חיילות בצבא הגנה לישראל ולא צריכות לציית לפקודות.

התקשורת אגב, הייתה מאוד בסדר בנוגע לנושא הזה לפי דעתי. היא הייתה מאוד נגד היד הרכה של צה"ל וגם מאוד נגד המעשה של אותם בחורות. כמו שצריך להיות.
ישן 02-10-2007, 22:59
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי stinger360 שמתחילה ב "בדיוק באתי לפתוח אשכול בנושא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי stinger360
מצד אחד יש משהו בדברים של אותם טירוניות כי לא דואגים להם למיגון מתאים ובסך הכל הם כולה טירוניות ולא צריכות להיות חשופות לכל סכנה בלי סיבה (חייל קרבי חשוף לסכנה בגלל סיבה מסויימת. אין סיבה לחשוף חיילים לסכנה ללא סיבה).
.

לדעתי אתה טועה. מדוע?

כבר נפתח פה דיון על המיגון בזיקים, וממה שאני זוכר לכל הבסיס היה מיגון {למרבה האירוניה- חוץ מהמחלקה שנפגעה}, ונדמה לי שגם איפה שהבנות הנ"ל משרתות יש מיגון...חוצמזה, לצבא שיקולים משלו, ואם צה"ל החליט שבסיס מסויים יאכלס חיילים מסויימים וימוקם באזור מסויים, אז יש היגיון מאחורי החלטה כזאת.............דבר שני, זה שהבנות הנ"ל עושות רובאי יותר נמוך זה רק בגלל שיש להן פרופיל יותר נמוך, לא בגלל שאסור לסכן את הבנות האלה.....כל חייל אמור בשלב כזה או אחר לעמוד בסיכון, ואם כל האזרחים ביישובים מסביב יכולים לעמוד בסיכון, מי החיילות האלו שיחליטו על דעת עצמן שאסור להעמיד אותן בסיכון?!
ממש חוצפה...ועוד יותר חוצפה שההורים אמרו "מילא, אם היה מדובר בחיילים קרביים", כאילו שדמם של חיילים קרביים יותר זול...גועל נפש

ישן 02-10-2007, 23:17
  stinger360 stinger360 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.04
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "[QUOTE=stinger360] מצד אחד יש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי steaua rosie
לדעתי אתה טועה. מדוע?

כבר נפתח פה דיון על המיגון בזיקים, וממה שאני זוכר לכל הבסיס היה מיגון {למרבה האירוניה- חוץ מהמחלקה שנפגעה}, ונדמה לי שגם איפה שהבנות הנ"ל משרתות יש מיגון...חוצמזה, לצבא שיקולים משלו, ואם צה"ל החליט שבסיס מסויים יאכלס חיילים מסויימים וימוקם באזור מסויים, אז יש היגיון מאחורי החלטה כזאת.............דבר שני, זה שהבנות הנ"ל עושות רובאי יותר נמוך זה רק בגלל שיש להן פרופיל יותר נמוך, לא בגלל שאסור לסכן את הבנות האלה.....כל חייל אמור בשלב כזה או אחר לעמוד בסיכון, ואם כל האזרחים ביישובים מסביב יכולים לעמוד בסיכון, מי החיילות האלו שיחליטו על דעת עצמן שאסור להעמיד אותן בסיכון?!
ממש חוצפה...ועוד יותר חוצפה שההורים אמרו "מילא, אם היה מדובר בחיילים קרביים", כאילו שדמם של חיילים קרביים יותר זול...גועל נפש

זה יש מיגונית זה לא אומר שיש מיגון. עם כל הכבוד, זה שהם ישנות באוהלים זה מספיק סיכון... הבנות האלה לא מוגנות מספיק ואין שום סיבה לסכן אנשים סתם. גרים שם אזרחים וצריך לעשות את המקסימום להגן עליהם אבל זה שתסכן עוד אנשים בלי סיבה לא יעזור לאף אחד. גם חייל בעל פרופיל קרבי לא צריך לסכן אם זה ללא צורך. חיילים קרביים צריכים להסתכן (ומסתכנים) מסיבה מסויימת... אין סיבה שחיילים יעשו טירונות ויהיו בסכנה. צריך למגן. מיגוניות זה פתרון יפה אבל לא מספיק. קסאם זאת לא קטיושה ולא מקבלים התרעה כל כך ארוכה מראש... אם אתה לא ישן במקום ממוגן יש סיכוי לא רע שלא תספיק להגיע למיגונית באמצע הלילה גם אם היא חונה לך מול האוהל.
"ואם צה"ל החליט שבסיס מסויים יאכלס חיילים מסויימים וימוקם באזור מסויים, אז יש היגיון מאחורי החלטה כזאת." אתה רציני כאילו? לא שמעת שהיגיון לא עובר בש"ג? תאמין לי שיש מספיק דברים חסרי כל פשר והיגיון בצה"ל. זוהי די ההתמחות של הארגון...
החיילות לא צריכות להחליט ולא צריכות לעשות מהומות (כמו שאמרתי כבר) אבל הם בטח צריכות להביע את הבעיה הזאת מול המפקדים שלהם.
זה שההורים אמרו זאת בעיה אחרת... מה לעשות שאתה מדבר עם הורים על הילדים שלהם הם אף פעם לא יהיו שקולים ומאוזנים ויצאו להם לפעמים גם שטויות מהפה.
ישן 02-10-2007, 00:40
צלמית המשתמש של ducklock
  ducklock ducklock אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07

האמת שהתקשורת תורמת את חלקה באופן נכבד ביותר...

בעבר לא היו הבעיות הללו מפני שלא ידעו איםה כל חייל וחייל משרת בטירונות...לא הייתה מודעות ובעצם עשו מה שהיה צריך לכל חייל ע"פ הצבא ולא ע"פ גורם חיצוני.
הבעיה נוצרת כאשר דוחפים מצלמה בכל חור צבאי שרק אפשר,ואז מן הסתם..הסקרנות הורסת את הצבא.
בעניין ההורים...כאשר הם מורגלים כבר לצעוק על מורים חסרי ישע ולהוריש לילדיהם ערכי זילזול במוריהם,למה שזה לא יזלוג לצבא?למעשה פה בפורום היה מישהו שהורגל שהכול מגיע לו והחליט שהוא תובע את הצבא על זה שנשבר לו האף בנפילת הקסאם!(מאיפה זה בא לו אני לא מבין.אילו מן הורים מחכנים כך?)

הכול מתחיל בבית כמו שמישהי חכמה אמרה לי פעם(במקרה היא הייתה מורה גם):

"זוג הורים באים חודשיים אחרי ברית המילה של בנם אל מומחה ושואלים אותו:דוקטור,מתי יש להתחיל לחנך את ילדנו?הרופא שואל:בן כמה הוא?האם הגאה:בן חודשיים ושמונה ימים.הרופא מרכין ראש ואומר:איחרתם בחודשיים."

מעניין משהו.

נערך לאחרונה ע"י ducklock בתאריך 02-10-2007 בשעה 00:42.
ישן 02-10-2007, 10:58
צלמית המשתמש של kobi_301
  kobi_301 kobi_301 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.12.05
שלח הודעה דרך ICQ אל kobi_301
פשוט בושה..

זה ביזיון ממדרגה ראשונה שהטירוניות הצעירות האלה מרשות לעצמן את זה. אין יותר פעירות מזה שהן גורמות לזה שמפקד הבסיס יבוא ויתחיל לדסקס איתן מול המצלמות עוד, על אם הן יעלו לאוטובוס או לא.
ועוד ההורים שתומכים מהצד זה פשוט בושה.. אם ההורים שלי או של כל חייל קרבי אחר היו מתלוננים על התנאים שלהו במצבים כאלה ואחרים אז שיהייה לצבא שלנו בהצלחה..
ומה שיש לומר לסגל זה שבפעם הבאה שיש דבר כזה פשוט לא לבחול באמצעים שיש לכם. עובדה שבסוף רק אחרי שאימו עליהן בכלא הן עלו.

ישן 03-10-2007, 00:06
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי Trens שמתחילה ב "אתה חייב להסכים איתי שבטוח יש..."

ולפעמים, גם התקשורת וגם ההורים שוכחים שצבא זו מערכת דיקטטורית עם כיוון אחד בלבד של הוראות (למטה). לפעמים, אפילו קצינים בכירים שוכחים את זה... וחבל.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 03-10-2007, 01:03
  משתמש זכר Malchi Malchi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.06
מסכים מאוד עם מה שאמרת

די לא ברור לי מתי נההי העניין הזה שאמהות של חיילים מתקשרות למפקדים שלהם
כדי שישחרר אותם מאיזו שמירה או שבת שנתנו לו לבר מיצווה של אח שלו, פשוט בזיון,
דוד שלי, שירת בסיירת שקד בסוף שנות ה-60 תחילת 70 בסיני, הם היו חוזרים הביתה פעם
ב3 חודשים 4 חודשים, פעם אחת 6 חודשים, וסופשבוע והופ ישר חוזרים, היום בוכים
חיילים ששמו אותם בשמירות, מתקשרים לאמא אבא דוד שהוא אח של סגן רל"ש סגן הרמטכ"ל
כדי שיוציאו אותו הביתה, אם לא? בג"צ שמג"צ.
אני מאחוריך.
וכמו שידיד תמיר20 אמר ואמר נכון, הכל מתחיל בחינוך... שביתת תלמידים חסרת בסיס וכו' וכו'
הכל מתחיל ונגמר בחינוך

ישן 03-10-2007, 01:05
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי Malchi שמתחילה ב "מסכים מאוד עם מה שאמרת"

צר לי לומר לך, אבל התופעה הזו קיימת מעל ל-10 ו-15 שנים (כולל תא"ל במיל' מח"א שהתקשר לצעוק עלי ששלחתי את האחיין שלו ל-35 לכלא, ואיומים על קידומי העתידי...).

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

ישן 03-10-2007, 08:44
צלמית המשתמש של עידו403
  משתמש זכר עידו403 עידו403 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.01.04
גם לי יש סיפור דומה
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "צר לי לומר לך, אבל התופעה הזו..."

במהלך מסדר כוננות גיליתי שלאחד החיילים שלי חסרים מספר כדורים במחסנית- יום קודם היינו במטווח ומאז הוא לא מילא את הכדורים.
לאחר המסדר הודעתי לו שאת השבת הזאת הוא נשאר, ביחד עם חייל נוסף שהיה לו סיפור זהה.
אותו חייל קיבל את זה די קשה, ובמהלך השבת קיבלתי טלפון מאביו- אל"מ במיל' בהנדסה ולאחר מכן בפיקוד העורף.
הוא הודיע לי שהשכן שלו בוילה הצמודה הוא אחד הקתמ"רים (קתמ"ר- קצין תותחנים ראשי) לשעבר, ושהוא דיבר איתו ועם הקתמ"ר הנוכחי. הוא אמר שאני עוד אשמע מהם...
ביום ראשון בבוקר פגשתי את המסו"ל שלי, שסיפר לי על שיחת הטלפון שהוא קיבל מלשכת הקתמ"ר, ושהקתמ"ר רק ביקש שיעבירו לי שהוא מגבה אותי במאה אחוז.
ופרט עצוב על אותה משפחה- אחיו הצעיר של אותו חייל, בנו של האל"מ במיל', נהרג במלחמת לבנון השנייה. הוא קיבל צל"ש.

סיפור נוסף מהמילואים האחרונים:
פרטיי האישיים (שם, דרגה ומספר אישי) נמצאים אצל שלושה אזרחים שכנראה קצת כועסים עליי.
ועל מה הם כועסים? הם בסך הכול עברו "קצת" על החוק- לפני המחסום שאיישתי הם עברו לנסוע במסלול הנגדי (נגד כיוון התנועה), עקפו בטונדות מהכיוון ההפוך, נסעו במהירות מטורפת, וכמעט דרסו אותי ואת החיילים שלי.
מה עשיתי להם? עצרתי את הרכבים והודעתי להם שעד שהם לא חוזרים אחורה ונוסעים כמו שצריך- הם לא עוברים את המחסום. כדי להראות להם שאני רציני שמתי גם דוקרנים על הכביש.
אז אזרח אחד התחיל לקלל אותי, אזרח אחר יצא והתחיל לאיים עליי ועל החיילים, והשיא היה זוג שהודיעו לי שאלוף הפיקוד (גדי שמני) הוא החבר הכי טוב שלהם, ולכן הוא ידאג אישית להכניס אותי לכלא.
הם פשוט עמדו מולי ומול החיילים והתחילו לשאול למה כל דבר ככה ולא ככה- הם רשמו בתלונה שלהם שאחד החיילים הלך עם חגורה כחולה (מה לעשות? הוא הגיע אלינו מנ"מ) ועם נעליים אדומות (כי זה מה שהיה באפסנאות לתת לו, המ"פ מפקדה תיזז יום שלם בשביל זה), על עוד חייל הם רשמו שהוא מחייך.
כמובן שיידעתי את החמ"ל בעניין.
למחרת הסמג"ד הגיע לבקר אותי. כאשר הוא יצא מהסופה שלו, הדבר הראשון שהוא אמר היה: "הילטון (המוצב של הסוללה) הודיעו לי ולמג"ד שאתה עושה כאן מסדרים על כביש 90, וכששי שמע את זה, הוא אמר- איזה תותח..."

נערך לאחרונה ע"י עידו403 בתאריך 03-10-2007 בשעה 08:46.
ישן 03-10-2007, 10:20
  The Arcane The Arcane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.01.07
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "צר לי לומר לך, אבל התופעה הזו..."

כשהייתי סמ"ר בשלושה חודשי קבע, הייתי ממלא מקום של קצין זוטר. הייתה אצלנו חיילת בודדה שהיו לה בעיות עם החיילים (בעיקר חיילות) האחרים, היא לא הייתה מרוצה וכו' ובמשך חודשים הקצין שהחלפתי והרס"ן שמעליו הבטיחו לה שינסו להעביר אותה למקום אחר וכמובן שכל העסק הזה היה תקוע במקום. בינתיים הם הגיעו איתה להסדר שהיא תעשה שבוע שבוע באיזו משמרת מעפנה שלנו במעבר ניצנה.
קיצר, כשאני נכנסתי לקבע קיבלתי את העניין הזה על הראש, כי הרי ברור שעדיף לרס"ן שהפקוד שלו יתעסק עם ענייני כוח אדם בעייתיים, לא כן? אז פעם אחת, לא זוכר את הפרטים בדיוק, אבל אחרי איזו הפניה או תור לרופא או משהו החיילת לא חזרה למעבר, ומישהו נטחן שם תקופת זמן מיותרת. לא היה בכוחי לעשות כלום כמובן, כי הייתי מש"ק, אז דיברתי עם המפקד ושכנעתי אותו שזה לא יכול לעבור בקלות ושהיא תצטרך לעשות שבת. בגלל שהמשמרת בניצנה כבר הייתה מאויישת, היא הייתה צריכה לסגור שבת בכרם שלום עם כל שאר החבר'ה שאיתם היא לא הסתדרה. גם לא היה לה מה לעשות בכרם שלום כי אותם מפקדים החליטו שהיא לא מוכשרת לתפוס חמ"ל אצלנו. כמובן שאני הייתי צריך להודיע לה את זה, דיברתי איתה בטלפון והסברתי לה שהיא לא הייתה בסדר ושעונש זה עונש ושהיא תצטרך לסגור את השבת למרות שאין לה מה לעשות.
נחשו איזו שיחה קיבלתי באותו ערב? טלפון מאמא בקנדה! שלא מבינה למה הבת שלה צריכה להיענש אחרי שחודשים כבר מבטיחים לה שיבוץ מחדש ולא עושים כלום, אחרי שלא אוהבים אותה ביחידה ולא עושים שום דבר לגבי זה וכו'. וכל זה נפל עליי, כשבסה"כ הייתי צריך לסתום חור בכוח אדם למשך חודשים ספורים. הייתי צריך להסביר לאמא מה זה צבא ולדחוף את כל הבלאגן הזה חזרה לרס"ן שבישל אותו מלכתחילה. אחרי הרבה נידנודים שלי אליו וכמה שיחות עם מפקדים אחרים ביחידה הצלחנו לארגן לה שיבוץ מחדש.
אבל טלפון מאמא בחו"ל זה כבר שיא חדש...
ישן 03-10-2007, 09:44
  alex188 alex188 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.05
לא פלא שרוצים לפרק אתכם איזה מין דיבור זה?

מתוקף איזה זוכת אתה אוסר על ההורים להיות מודאגים? זה יפה מאוד שאתה פטריוט ואיש טוב מאוד.
אבל הבנות האלה, שמיועדות להיות פקידות במה הן חטאו? ביום הראשון של הצבא לקבל קאסמים על הראש.
וזה בושה שקצין בצבא שלנו אומר כאלה דברים, לא יודע ממה יש לך להיות מורעל, בסך הכול משרת במגל, מי ישמע גדולי הצבא יצאו משם. אבל רוב הקצינים שאני הכרתי היו די מזועזים שנשארו שם בנות אחרי המקרה (אבל כאן אין מקום להשוואת אתה בסך הכול קצין במגל).
נוסף לכך, הבנתי שבכלל בפלוגה לא היו בטונדות כמו בפלוגות אחרים, תפעיל את הכעס שלך למקום אחר, למקום שבאת מגיע לו, הצבא שלא סיפק הגנה מספקת לחיילות, ולא להאשים את החיילות על עצם היותן בני אדם עם רגשות, משהו שלך כמובן לא מוכר.
אני לא יודע איפה אתה גר, אני יכול להגיד לך שאני גר תחת איומי הקאסמים כבר הרבה מאוד זמן, הבצא יחד עם המדינה לא מצליחה לספק הגנה מספקת לתושבי שדרות, אבל החיילים, אותם מנצל הצבא עד שימתו, לפחות להם תספקו הגנה, הם אמורים לשרת אתכם את "המערכת" לא נראה קצת לא היגיוני שלא היו מבנים מוגנים?
אני מודה, שהמוסר והיושר אינו כפוף לחוק, ואנו לא חייבים על פי החוק להתנהג במוסריות אבל רובנו כך מתנהגים (תוציא את הצבא מפה) ולא מתוקף חוק, ואולי אדוני הקצין יסתכל על הדברים כמו שהם. באים חיילים? תגיד תודה, הצבא מבזבז כספים לשווא, מתייחס לחיילו בצורה הכי עלובה שיש, ולמרות הכול אנשים ממשיכים להתגייס, והם מבנים שעד שהגיוס ההמוני הזה יימשך, החיילים ימשכו לקבל התייחסת מגעילה, שכר נמוך,
אני בעצמי עברתי "טירונות" במחנה 80 לא מזמן, וזה מרתיח אותי מאוד שהקצינים פשוט עיוורים למצב, אתה בטח גם דורש "מהחיילים" שלך שיצדעו לך, שלא כחוק כמובן, נראה כאילו שאתה מנותק בין מה שקורה בטירונות לבין מה שקורה בסדיר, עליך להכין אותם ללמד אותם איך למיין נכון דפים ומכתבים במקום להשפיל אותם במטווחים (שבהם התעלפתי פעמים מרוב פחד), במדסים המגוכחים האלה, בתרגילי התגוננות פרט, תעורר ותריח את הטמטום זה לא צבא ?! ואם הטירונות שלך הייתה קשה יותר סביר להניח שהצבא היה מאבד יותר חיילים.
אם הטירונות שלך לא תהיה שכונה לא היו לנו פקידים, לא ראשי לשכה, לא מאבטחים לא יהיה לנו חצי צבא זה מה שאתה רוצה?
עכשיו תגיד בבקשה, איך עלי לשבת בשקט לנוכח העובדות, הייחס כלפי החיילים שלא ממש חשוב אם הם חיים או מתים, זה שמציבים אנשים לתפקידים כי הזוים שיש, הידעת שאני אמור לאבטח מתקנים, אדם שמעולם לא טווח (גם לא בטירונות), פטור משמש, פטור מריצות ושמירה עם בן זוג ולחץ דם, נראה לך היגיוני לשבץ אדם לתפקיד של מאבטח? הרי ברור לכולם ששום דבר לא יקרה, אז יאללה שיעמוד שם שנה וחצי, זה הייחס של הצבא כלפי החיילים, אין סיבה שהצבא ייקבל ייחס שונה. להוציא בן אדם מכליו, שסירב לקבל פרופיל 21 רק כדי להתגייס, בכדי לספר לו שהוא יאבטח מתקנים, ושאותו אחד כבר קבע פגישה אצל הקבן להתחיל להוציא פרופיל 21 נפשי ,לאחר התמוטטות עצבים וזה רק שבוע בתפקיד.
אחלה צבא ! אתם עושים אחלה עבודה !

נערך לאחרונה ע"י alex188 בתאריך 03-10-2007 בשעה 09:52.
ישן 03-10-2007, 10:51

בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי alex188 שמתחילה ב "לא פלא שרוצים לפרק אתכם איזה מין דיבור זה?"

השתדלתי לא להגיב עד עכשיו, אבל התגובה הזאת דורשת התייחסות:

אבל הבנות האלה, שמיועדות להיות פקידות במה הן חטאו? ביום הראשון של הצבא לקבל קאסמים על הראש.

הן לא מקבלות קאסמים על הראש. הן נמצאות באזור הנמצא בטווח ירי תמ"ס (תלול מסלול) אגב מה ההבדל בין הבנות הללו, לילד בן חמש בשדרות שעלול להפגע בדיוק מאותו הקאסם או מילדה קטנה שגרה בנתיב העשרה שלפני ימים אחדים החלה את לימודיה בכיתה א' במרחב מוגן.

וזה בושה שקצין בצבא שלנו אומר כאלה דברים, לא יודע ממה יש לך להיות מורעל, בסך הכול משרת במגל,

מי אתה בכלל שתזלזל במגל ותגיד לי אם להיות מורעל או לא. לידיעתך הפינוי של אותם מ"כים ומ"כיות במגל ביום נפילת הקאסם היה כל כך מהיר שהציל לפחות 2-3 חיילים שיכלו לקפח את חייהם. אז אל לך לזלזל.

, אבל החיילים, אותם מנצל הצבא עד שימתו, לפחות להם תספקו הגנה, הם אמורים לשרת אתכם את "המערכת" לא נראה קצת לא היגיוני שלא היו מבנים מוגנים?

הצבא נותן להם את המיגון הכי טוב שאפשר. קסדה, שכפ"צ, T בטון, חד"בים. אם אדוני המלומד היה מבין מעט בביטחון היה יודע שאם קאסם נופל במבנה הנזק שנגרם מההדף גדול יותר (לכן צריך ליצור מבנה שעשוי כולו כמרחב מוגן עם בטון מזויין ומשך הקמת מבנה כזה הוא לערך שנתיים, אז גם ככה זיקים עובר לעיר הבה"דים)

אני מודה, שהמוסר והיושר אינו כפוף לחוק, ואנו לא חייבים על פי החוק להתנהג במוסריות אבל רובנו כך מתנהגים (תוציא את הצבא מפה) ולא מתוקף חוק, ואולי אדוני הקצין יסתכל על הדברים כמו שהם. באים חיילים? תגיד תודה,

להגיד "תודה"?????? כנראה אתה מושפע מהתקשורת, מההורים שלך או מתפיסות מעוותות אחרות. חוק שירות חובה! מצלצל מוכר?! עכשיו אני סומך עליך שתענה לעצמך לבד.

אני בעצמי עברתי "טירונות" במחנה 80 לא מזמן,

אתה עברת טירונות במחנה שמונים לא מזמן. לפי איך שזילזת בי (מ"פ) ובמערך שאותו אני מייצג חשבתי שאתה לפחות מח"ט של חטיבת חי"ר. לא תזיק לך קצת צניעות.

וזה מרתיח אותי מאוד שהקצינים פשוט עיוורים למצב, אתה בטח גם דורש "מהחיילים" שלך שיצדעו לך, שלא כחוק כמובן,

אתה כנראה לא בקיא בפקודות (בצבא אין חוקים) כנראה עוד לא עשית את השינוי התפיסתי בין חייל לאזרח. ומה לעשות אתה גם צעיר.

נראה כאילו שאתה מנותק בין מה שקורה בטירונות לבין מה שקורה בסדיר, עליך להכין אותם ללמד אותם איך למיין נכון דפים ומכתבים במקום להשפיל אותם במטווחים (שבהם התעלפתי פעמים מרוב פחד), במדסים המגוכחים האלה, בתרגילי התגוננות פרט, תעורר ותריח את הטמטום זה לא צבא ?! ואם הטירונות שלך הייתה קשה יותר סביר להניח שהצבא היה מאבד יותר חיילים.

אנחנו מלמדים את העקרונות החיילים שכל לובש מדים חייב להכיר. אפשר לפתוח על הנושא דיון אם הטירונות קשה מידי או קלה מידי, אבל אני לא ארד לרמת השיח נמוכה שלך.

הידעת שאני אמור לאבטח מתקנים, אדם שמעולם לא טווח (גם לא בטירונות), פטור משמש, פטור מריצות ושמירה עם בן זוג ולחץ דם, נראה לך היגיוני לשבץ אדם לתפקיד של מאבטח? הרי ברור לכולם ששום דבר לא יקרה, אז יאללה שיעמוד שם שנה וחצי, זה הייחס של הצבא כלפי החיילים, אין סיבה שהצבא ייקבל ייחס שונה.

שני דברים: א. לדעתי אתה משקר. אין מצב שלא טווחת כל הטירונות, אתה פשוט לא אומר את האמת. ב. לדעתי אתה מוציא את כל המירמור שלך כי שמו אותך בתפקיד מאבטח מתקנים ולפי האופן בו אתה מתבטא כנראה שהנתונים האישיים שלך אכן תואמים לתפקיד הזה. אז תשתה מים קרים ותפסיק לצווח.

להוציא בן אדם מכליו, שסירב לקבל פרופיל 21 רק כדי להתגייס, בכדי לספר לו שהוא יאבטח מתקנים, ושאותו אחד כבר קבע פגישה אצל הקבן להתחיל להוציא פרופיל 21 נפשי ,לאחר התמוטטות עצבים וזה רק שבוע בתפקיד.

מעניין, אתה יודע מה, כל החיילים שלי אומרים לי שהם סירבו לקבל פרופיל 21. וואו כמה מקורי אתה יכול להיות. כנראה שאתה שקרן עם דיפלומה.

אחלה צבא ! אתם עושים אחלה עבודה ![/QUOTE].
תודה רבה. חג שמח.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/1/17/39411739.jpg]

ישן 03-10-2007, 12:57
  alex188 alex188 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.05
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי קצין במגל שמתחילה ב "[size=3]השתדלתי לא להגיב עד..."

ציטוט:
הצבא נותן להם את המיגון הכי טוב שאפשר. קסדה, שכפ"צ, T בטון, חד"בים. אם אדוני המלומד היה מבין מעט בביטחון היה יודע שאם קאסם נופל במבנה הנזק שנגרם מההדף גדול יותר (לכן צריך ליצור מבנה שעשוי כולו כמרחב מוגן עם בטון מזויין ומשך הקמת מבנה כזה הוא לערך שנתיים, אז גם ככה זיקים עובר לעיר הבה"דים)

למה לא חשבו על הקמת מבנה שנתיים לפני האירוע? למה הצבא מחכה שעד אשר יקרה משהו?

ציטוט:
להגיד "תודה"?????? כנראה אתה מושפע מהתקשורת, מההורים שלך או מתפיסות מעוותות אחרות. חוק שירות חובה! מצלצל מוכר?! עכשיו אני סומך עליך שתענה לעצמך לבד.

"אז זהו שלא ?" לא אני זה שמושפע מהתקשורת, הצבא חייב להבין, שעד לא יהיה שינוי משמעותי בצבא והחיילים לא יתחלו לקבל ייחס של בני אדם, אנשים פשוט לא יבאו, חוק גיוס חובה על הנייר בלבד וטוב שכך. וכן, צריך להודות לכל חייל שבא, ולתת לו את המקסימום שאפשר כי במציאות של היום להתנהג כמו שהצבא מתנהג זה הבושה האמתית. בו לרגע נשכח מהדרגות והסמלים ונבין שקודם כול אנחנו בני אדם, ולצערי באמת לא טוב למות בעד ארצנו (לפחות לא במצב הנוכחי).

ציטוט:
אתה עברת טירונות במחנה שמונים לא מזמן. לפי איך שזילזת בי (מ"פ) ובמערך שאותו אני מייצג חשבתי שאתה לפחות מח"ט של חטיבת חי"ר. לא תזיק לך קצת צניעות.

אני הכי צנוע שבעולם, יחס גורר יחס.

ציטוט:
אתה כנראה לא בקיא בפקודות (בצבא אין חוקים) כנראה עוד לא עשית את השינוי התפיסתי בין חייל לאזרח. ומה לעשות אתה גם צעיר.

מדומני שצריך להצדיע לסגן אלוף ומעלה, אם אתה הוא, קבל התנצלותי.

ציטוט:
אנחנו מלמדים את העקרונות החיילים שכל לובש מדים חייב להכיר. אפשר לפתוח על הנושא דיון אם הטירונות קשה מידי או קלה מידי, אבל אני לא ארד לרמת השיח נמוכה שלך.

לרמת השיח הנמוכה שלי? נראה לי שאתה פה רוצה במותם של אנשים (קודם כול) חפים מפשע, רק למען איזה עקרון שלא ברור לי.

ציטוט:
שני דברים: א. לדעתי אתה משקר. אין מצב שלא טווחת כל הטירונות, אתה פשוט לא אומר את האמת. ב. לדעתי אתה מוציא את כל המירמור שלך כי שמו אותך בתפקיד מאבטח מתקנים ולפי האופן בו אתה מתבטא כנראה שהנתונים האישיים שלך אכן תואמים לתפקיד הזה. אז תשתה מים קרים ותפסיק לצווח.

א. נכון אני משקר טווחתי הרבה מאוד בטירונות.
ב. אני לא מוצא שום מירמור על אף אחד, אומר את הדברים כמו שהם.
ג. אני בניגוד אליך לא נוהג לצווח על אנשים.
ד. נתוני האישיים אינם משקפים את יכולתי האינטלקטואליות, והמחדל הזה נמצא כבר בחקירה, וקצינים בדרגה גבוה ממך הסכימו שזה המצב.

ציטוט:
מעניין, אתה יודע מה, כל החיילים שלי אומרים לי שהם סירבו לקבל פרופיל 21. וואו כמה מקורי אתה יכול להיות. כנראה שאתה שקרן עם דיפלומה.

נכון, כל החיילים שלך סובלים ממחלת הגלאוקמה ורואים בעין אחד. שאגב, בכל מגל לא נתקלו במקרה הזה ציטוט מפי המ"פ המכובדת שלי.

לגופו של עניין, איני מזלזל במערך מגל, למרות שזה משתמע מהדברים שלי, מה שכן אני מזלזל בו, הוא בדרך שבא אתם עובדים, אתם עושים טירונות, תעשו טירונות, אל תקצינו דבר אחד ומצד שני תזלזלו במשהו אחר. ואל תגיד לי שאתם לא עושים את זה, כי אתם כן, עצם העובדה שכמה פעמים נתנו הקשב לסמלת תוך שאנו קוראים לה "סקמלת". אני מבין שעבודתכם היא קשה יותר מבחינה מנטלית מיחידות חי"ר, ושאתם מתמודדים עם אוכלוסיה קשה, תנאי שירות, בעיות בבית סוציואליות וכלכליות, ושמרחב הבעיות איתם אתם מתמודדים הן מבחינת משמעת והן מבחינה פיזית היא רחבה יותר ממפקדים ביחידות השדה.ולראיה הבנות איתם אתם מתמודדים שסביר להניח היו מצפון תל אביב, אז נכון שלי רעשי הקאסמים אינם מפריעים עוד, אבל עליך, כמ"פ, וכאדם בראש ובראשונה, להבין שהן אינן רגילות למצב שהן נקלעו והיחס אותו הם מקבלות ממש לא יאה למ"פ, במערך מגל.
דוגמא בא מהטירונות שלי,לנו לא היה בר-אור ולא מסע בגלל הבעיות הפיזיות שהקשות שהיו לנו בפלוגה, ולצערי, חלה החובה המוסרית שלי למסכים איתך, והייתי עד לכמה שיחות מזעזעות בין עמיתי לפלוגה, שסיפרו כיצד הצליחו להוריד לעצמם פרופיל רפואי, המציאו בעיות בת"ש כדי לקבל הקלות, ובין היתר אנשים שלא התפנו מהבקום שבועות, וכדי לפנות אותם פשוט נתנו להם בעיות ת"ש, הורדות פרופיל וכדומה. אני לא מאותם החיילים, את הפטורים שמגיעים לי קיבלתי עוד בלשכת גיוס, הבעיות שיש לי בבית לא מוכרת כבעיות ת"ש, ולא ישבתי שבועות בבקום (למען האמת הייתי פחות מחצי מיום) כדי לראות רפואים מומחים העיקר לקבל הורדה בפרופיל, הפרופיל שלי נמוך גם ככה. אני לא מאותם החיילים שכל יום היו רואים את החובש, בכול הטירונות שלי (5 שבועות) ראיתי אותו בדיוק פעם אחת וגם אז הפנה אותי ישר לרופא, בניגוד לאחרים שסתם אותם עם אקמול.
אומנם הסגל שלי בטירונות היה אחלה, וכמו שכתבנו למ"פ שלנו אגיד גם לך

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

אל תעשה סיפור יותר מידי גדול מזה, הן חוששת לחייהן וזה דבר נורמלי וטבעי לחלוטין, אני מאמין שהמערכת תישאר כמו שהיא עוד כמה שנים טובות, ואתה יכול לישון בשקט.
היום אני לא מאבטח וגם לא עשיתי את התפקיד, למזלי קצין כוח האדם סירב לקלוט אותי בתור התפקיד הזה והיום אני בתפקיד שבאמת מתאים לי, ככה שאין זה ניסיון להוציא את המרמור שלי או מהשיבוץ שלי.
ישן 03-10-2007, 14:01

שאלת וענית לעצמך
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי alex188 שמתחילה ב "[QUOTE][size=3]הצבא נותן להם..."

[QUOTE=alex188]למה לא חשבו על הקמת מבנה שנתיים לפני האירוע? למה הצבא מחכה שעד אשר יקרה משהו?

פשוט כי ההתנתקות הייתה לפני שנתיים. אני מניח שאם היו יודעים שזוהי הממציאות הבטיחונית שתווצר אני מניח שהיו בוחנים את התוכנית הזו שוב.

שאלת..

לרמת השיח הנמוכה שלי? נראה לי שאתה פה רוצה במותם של אנשים (קודם כול) חפים מפשע, רק למען איזה עקרון שלא ברור לי.

וענית בעצמך

א. נכון אני משקר טווחתי הרבה מאוד בטירונות.

זה לא נושא האשכול שפתחתי ואין לי כוונה לרדת לרמה רדודה כזו של דיון של בחור שאינו דובר אמת ומודה בכך. עצתי אליך חייל צעיר, אל תדבר גבוהה גבוהה רד מהעץ שאתה מטפס אליו, אף אחד לא רוצה ברעתך, גם לא המ"פית, המ"מית או המ"כית שלך בטירונות. אנחנו סה"כ רוצים שתהיה חייל טוב יותר ויותר חשוב מזה בן אדם טוב יותר ותהיה מוכן לקראת שירותך הסדיר.
חג שמח.

ישן 03-10-2007, 12:49
  משתמש זכר Malchi Malchi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.06
תעצור, תשתה מים ותקשיב לעצמך
בתגובה להודעה מספר 37 שנכתבה על ידי alex188 שמתחילה ב "לא פלא שרוצים לפרק אתכם איזה מין דיבור זה?"

הייתי מציע לך לחשוב פעמים לפני שאתה מגיב שוב אחרי התשובה שידידנו הקצין במגל נתן לך.
אבל אני חייב להתייחס למשפט הזה:
ציטוט:
מתוקף איזה זוכת אתה אוסר על ההורים להיות מודאגים? זה יפה מאוד שאתה פטריוט ואיש טוב מאוד.

מישהו מונע מההורים להיות מודאגים? ההורים של כל אחד מודאגים. תקרא את ההודעה שלי...
כשהבן שלך משרת בסיני ולא חוזר הביתה 6 חודשים קצת קשה לא להיות מודאג, אבל הפלא ופלא!
עברנו גם את זה. היום עידן הפלאפונים, חיילים שולחים להורים שלהם SMSים על זה שנתנו להם שעה
ביציאה ושידברו על אח של סבתא של הרמטכ"ל שיעניש את המפקד שלהם. להגיד"תודה" על זה שיש לו
חיילים? היחידים שצריכים להגיד תודה אלו אזרחי מדינת ישראל והמשתמטים שיש מישהו שעושה את
העבודה בשבילם.
לדעתי אנשים לא הפנימו, אחרי כמעט 60 שנה, מזה צבא ואיך הוא אמור להתנהל ("מכריח את החיילים שלך להצדיע שלא כחוק" מילה אחת: מה?!)

יום טוב וחג שמח

ישן 03-10-2007, 14:06

בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "קצין במגל, למה סגל זיקים לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי sheep
קצין במגל, למה סגל זיקים לא יזם ענישה בנושא הזה? האם הוספו תכנים ושיחות מ"פ עם החיילים/ות בנושא סירוב פקודה ונפקדות?

בכל זאת, מדובר באוכלוסיה שאתה ושאר הסגל בזיקים יכולים להשפיע עליה לקבל החלטות נכונות יותר, גם בזמן הטירונות וגם לאחר מכן.

חג שמח.

התופעה הזו חריגה. גם ביום לאחר הקאסם לא נתקלנו בתופעה מסוג זה ורוב מוחלט מחיילים שבו לבסיסם בשלום. הסיבה שלא נקטנו בענישה היא כי ברור לנו שמי שעומד מאחורי"המרד" זה הורים מסויימים ואנשי תקשורת. הנזק שיכול להגרם אם הפיתרון הישיר יהיה מחבוש או כלי ענישה חמור אחר גדול מהתועלת.
לכן מפקד הבט"ר פנה לבנות קודם בשיחה אל השכל הישר אך הוא גם הוסיף ואמר במידה והבנות תמשיך לסרבנה-הן ימצאו עצמן בכלא.

נערך לאחרונה ע"י קצין במגל בתאריך 03-10-2007 בשעה 14:33.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:36

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר